|
Spark
Jan 21, 2019 7:51:27 GMT 2
Post by dreamer on Jan 21, 2019 7:51:27 GMT 2
το εχω δοκιμασει αυτο αλλα τιποτε ενο λεει οτι εχει κανει καταγραφη του home point χαρτης δεν εμφανιζεται αναρωτιεμαι τι μπορει να αλαξε...
|
|
|
Post by stathis on Jan 29, 2019 20:41:30 GMT 2
Η πρώτη μου πτήση με καταγραφέα οθόνης...απενεργοποίηση των αισθητήρων εμποδίων και 20χλμ/ώρα ταχύτητα σε μια δοκιμή απόστασης..
..δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα,γιατί έχω δει πολλά εκατοντάδες μέτρα παραπάνω σε διάφορα τέστ απόστασης με fcc mode πάντα...
Βέβαια στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει κεραία στα VHF λόγο της μαρίνας λιμενισμού σκαφών αναψυχής..και δεν έχω ξανα κάνει πτήση εκεί για δοκιμή απόστασης ούτε με το Husban h501s που είχα για να συγκρίνω..
|
|
|
Spark
Jan 29, 2019 21:34:15 GMT 2
Post by Vako on Jan 29, 2019 21:34:15 GMT 2
Η πρώτη μου πτήση με καταγραφέα οθόνης...απενεργοποίηση των αισθητήρων εμποδίων και 20χλμ/ώρα ταχύτητα σε μια δοκιμή απόστασης.. ..δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα,γιατί έχω δει πολλά εκατοντάδες μέτρα παραπάνω σε διάφορα τέστ απόστασης με fcc mode πάντα... Βέβαια στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει κεραία στα VHF λόγο της μαρίνας λιμενισμού σκαφών αναψυχής..και δεν έχω ξανα κάνει πτήση εκεί για δοκιμή απόστασης ούτε με το Husban h501s που είχα για να συγκρίνω.. Wifi πετουσες?
|
|
|
Spark
Jan 30, 2019 9:16:40 GMT 2
Post by stathis on Jan 30, 2019 9:16:40 GMT 2
Η πρώτη μου πτήση με καταγραφέα οθόνης...απενεργοποίηση των αισθητήρων εμποδίων και 20χλμ/ώρα ταχύτητα σε μια δοκιμή απόστασης.. ..δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα,γιατί έχω δει πολλά εκατοντάδες μέτρα παραπάνω σε διάφορα τέστ απόστασης με fcc mode πάντα... Βέβαια στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει κεραία στα VHF λόγο της μαρίνας λιμενισμού σκαφών αναψυχής..και δεν έχω ξανα κάνει πτήση εκεί για δοκιμή απόστασης ούτε με το Husban h501s που είχα για να συγκρίνω.. Wifi πετουσες? Ναι εάν εννοείς την σύνδεση κινητού με τηλεχειριστήριο...δεν έχω βάλει OTG καλώδιο.. Εάν βάλω θα έχει διαφορά?
|
|
|
Spark
Jan 30, 2019 14:45:59 GMT 2
Post by Vako on Jan 30, 2019 14:45:59 GMT 2
Ναι εάν εννοείς την σύνδεση κινητού με τηλεχειριστήριο...δεν έχω βάλει OTG καλώδιο.. Εάν βάλω θα έχει διαφορά? Τεραστια! Πηγαινε το λιγο πιο γρηγορα 40 χλμ ας πουμε και λιγο ψηλοτερα
|
|
|
Spark
Jan 30, 2019 16:26:48 GMT 2
Post by sotirist on Jan 30, 2019 16:26:48 GMT 2
Ναι εάν εννοείς την σύνδεση κινητού με τηλεχειριστήριο...δεν έχω βάλει OTG καλώδιο.. Εάν βάλω θα έχει διαφορά? Σε Android η χρήση OTG καλωδίου είναι σχεδόν υποχρεωτική, ειδικά για βασισμένα σε wifi drones.
Δοκίμασέ το με καλώδιο και θα εκπλαγείς
|
|
|
Spark
Jan 30, 2019 19:22:54 GMT 2
Post by stathis on Jan 30, 2019 19:22:54 GMT 2
Ναι εάν εννοείς την σύνδεση κινητού με τηλεχειριστήριο...δεν έχω βάλει OTG καλώδιο.. Εάν βάλω θα έχει διαφορά? Σε Android η χρήση OTG καλωδίου είναι σχεδόν υποχρεωτική, ειδικά για βασισμένα σε wifi drones.
Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω..δουλεύει σε όλες τις εκδόσεις firmware? ...γιατί επίσημα δεν το υποστηρίζει για το spark η Dji..
|
|
|
Spark
Jan 30, 2019 19:58:23 GMT 2
Post by stathis on Jan 30, 2019 19:58:23 GMT 2
Παιδιά εάν σας είναι εύκολο εξηγήστε μου λίγο,γιατί υπάρχει η μεγάλη διαφορά στην εμβέλεια,εφόσον η σύνδεση αφορά τη σύνδεση του κινητού με το Τ/Χ..?
..η διαφορά μήπως είναι η αλλαγή της συχνότητας που χρησιμοποιεί τελικά το τ/χ για να συνδεθεί με το σκάφος?
..δηλαδή στην πρώτη περίπτωση,χωρίς το OTG καλώδιο το τ/χ χρησιμοποιεί την συχνότητα των 2,4Ghz για να συνδεθεί με wifi με το κινητό,οπότε η σύνδεση του τ/χ με το σκάφος γίνεται αναγκαστικά στην συχνότητα των 5,8Ghz με τις ανάλογες συνέπειες στην εμβέλεια?....αυτό έχω καταλάβει εγώ..κάνω λάθος??
Άλλη μία ερώτηση...μήπως εάν ισχύει αυτό που είπα παραπάνω,χάνει σε ποιότητα το fpv σήμα στην οθόνη του κινητού?..και επίσης μήπως έχει κολλήματα ή το χειρότερο,καθυστέρηση στη μετάδοση εικόνας?
|
|
|
Post by lgalkis on Jan 30, 2019 20:00:19 GMT 2
Το πιο βασικό από όλα ,είναι σε τι σημείο πετάς. Με το spark,αν δεν βγεις εξοχή,μην περιμένεις πολλά πράγματα,ότι και να κανεις
|
|
|
Spark
Jan 30, 2019 20:41:19 GMT 2
Post by Frontier on Jan 30, 2019 20:41:19 GMT 2
Σε Android η χρήση OTG καλωδίου είναι σχεδόν υποχρεωτική, ειδικά για βασισμένα σε wifi drones.
Με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω..δουλεύει σε όλες τις εκδόσεις firmware? ...γιατί επίσημα δεν το υποστηρίζει για το spark η Dji.. Νομίζω ότι από κάποιο firmware και μετά, υποστηρίζει και επίσημα σύνδεση OTG στο Spark.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 30, 2019 20:47:19 GMT 2
Παιδιά εάν σας είναι εύκολο εξηγήστε μου λίγο,γιατί υπάρχει η μεγάλη διαφορά στην εμβέλεια,εφόσον η σύνδεση αφορά τη σύνδεση του κινητού με το Τ/Χ..? ..η διαφορά μήπως είναι η αλλαγή της συχνότητας που χρησιμοποιεί τελικά το τ/χ για να συνδεθεί με το σκάφος? Ναι. Σωστά κατάλαβες. Για να καταλάβεις πόσο περιορισμένη είναι η εμβέλεια της Τ/Κ του Spark όταν παίζει στα 5.8GHz, δες το παρακάτω βίντεο από μια δοκιμή (κατά τύχη εξελίχθηκε σε δοκιμή, αλλιώς ξεκίνησε) που είχα κάνει το 2017: πέταξα στο γήπεδο την ίδια χρονική στιγμή το Spark μαζί με το Mi 4K. Η Τ/Κ του Mi 4K εκπέμπει στα 5.8GHz αλλά με πολύ μεγάλη ισχύ. Το αποτέλεσμα ήταν το Spark να "τυφλώνεται", να χάνει την επικοινωνία 5.8GHz με την T/K του και να κάνει RTH. Καθυστέρηση στην μετάδοση θα έχεις ούτως ή άλλως αν πετάς σε πυκνό αστικό ιστό, είτε με OTG είτε με WiFi σύνδεση.
|
|
|
Spark
Jan 30, 2019 22:37:21 GMT 2
Post by sotirist on Jan 30, 2019 22:37:21 GMT 2
Παιδιά εάν σας είναι εύκολο εξηγήστε μου λίγο,γιατί υπάρχει η μεγάλη διαφορά στην εμβέλεια,εφόσον η σύνδεση αφορά τη σύνδεση του κινητού με το Τ/Χ..? ..η διαφορά μήπως είναι η αλλαγή της συχνότητας που χρησιμοποιεί τελικά το τ/χ για να συνδεθεί με το σκάφος? Ναι. Σωστά κατάλαβες. Για να καταλάβεις πόσο περιορισμένη είναι η εμβέλεια της Τ/Κ του Spark όταν παίζει στα 5.8GHz, δες το παρακάτω βίντεο από μια δοκιμή (κατά τύχη εξελίχθηκε σε δοκιμή, αλλιώς ξεκίνησε) που είχα κάνει το 2017: πέταξα στο γήπεδο την ίδια χρονική στιγμή το Spark μαζί με το Mi 4K. Η Τ/Κ του Mi 4K εκπέμπει στα 5.8GHz αλλά με πολύ μεγάλη ισχύ. Το αποτέλεσμα ήταν το Spark να "τυφλώνεται", να χάνει την επικοινωνία 5.8GHz με την T/K του και να κάνει RTH. Καθυστέρηση στην μετάδοση θα έχεις ούτως ή άλλως αν πετάς σε πυκνό αστικό ιστό, είτε με OTG είτε με WiFi σύνδεση. Πλέον των -ολοσωστων- παραπάνω, στα Android ιδίως στα παλιότερα ή οικονομικότερα μοντέλα, δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη υποστήριξη πολλαπλών συχνοτητων, με ακόμη χειρότερα αποτελέσματα. Γιαυτο προτείνεται και υποστηρίζεται επίσημα OTG και από την DJI από την 4.2.8 νομίζω και μετά.
|
|
|
Spark
Jan 31, 2019 21:10:57 GMT 2
Post by stathis on Jan 31, 2019 21:10:57 GMT 2
Παιδιά εάν σας είναι εύκολο εξηγήστε μου λίγο,γιατί υπάρχει η μεγάλη διαφορά στην εμβέλεια,εφόσον η σύνδεση αφορά τη σύνδεση του κινητού με το Τ/Χ..? ..η διαφορά μήπως είναι η αλλαγή της συχνότητας που χρησιμοποιεί τελικά το τ/χ για να συνδεθεί με το σκάφος? Ναι. Σωστά κατάλαβες. Για να καταλάβεις πόσο περιορισμένη είναι η εμβέλεια της Τ/Κ του Spark όταν παίζει στα 5.8GHz, δες το παρακάτω βίντεο από μια δοκιμή (κατά τύχη εξελίχθηκε σε δοκιμή, αλλιώς ξεκίνησε) που είχα κάνει το 2017: πέταξα στο γήπεδο την ίδια χρονική στιγμή το Spark μαζί με το Mi 4K. Η Τ/Κ του Mi 4K εκπέμπει στα 5.8GHz αλλά με πολύ μεγάλη ισχύ. Το αποτέλεσμα ήταν το Spark να "τυφλώνεται", να χάνει την επικοινωνία 5.8GHz με την T/K του και να κάνει RTH. Καθυστέρηση στην μετάδοση θα έχεις ούτως ή άλλως αν πετάς σε πυκνό αστικό ιστό, είτε με OTG είτε με WiFi σύνδεση. Φυσικά και έχω δει φίλε Frontier το εξαιρετικό σου βιντεο,όπως και τα περισσότερα βίντεο σου που αφορούν το χόμπυ μας!!..και έχω έχω μάθει αρκετά πράγματα σε θεωρητικό επίπεδο απ' αυτά,αλλά και απ' το εδώ φορουμ,για αυτό σας ευχαριστώ όλους!!! Στο δια ταύτα τώρα..σήμερα είπα να δοκιμάσω να συνδέσω κινητό-τ/x με OTG καλώδιο..το αποτέλεσμα ήταν τελικά να μην λειτουργεί η εφαρμογή δηλαδή δεν γινόταν σύνδεση με το καλώδιο και εφαρμογή άνοιγε μόνο όταν η σύνδεση γινόταν μέσω wifi όταν άνοιγα δηλαδή το wifi του κινητού....και για να σας προλάβω,δοκίμασα δύο κινητά,ένα samsung galaxy A3 του 2015 και ένα xiaomi rendmi 4 του 2017 το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο..επίσης δοκίμασα και με άλλο καλώδιο για σύνδεση χωρίς αποτέλεσμα....δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.. ..παιδιά μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορεί να οφείλεται αυτό??
|
|
|
Spark
Jan 31, 2019 22:10:40 GMT 2
Post by Frontier on Jan 31, 2019 22:10:40 GMT 2
Στο δια ταύτα τώρα..σήμερα είπα να δοκιμάσω να συνδέσω κινητό-τ/x με OTG καλώδιο..το αποτέλεσμα ήταν τελικά να μην λειτουργεί η εφαρμογή δηλαδή δεν γινόταν σύνδεση με το καλώδιο και εφαρμογή άνοιγε μόνο όταν η σύνδεση γινόταν μέσω wifi όταν άνοιγα δηλαδή το wifi του κινητού....και για να σας προλάβω,δοκίμασα δύο κινητά,ένα samsung galaxy A3 του 2015 και ένα xiaomi rendmi 4 του 2017 το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο..επίσης δοκίμασα και με άλλο καλώδιο για σύνδεση χωρίς αποτέλεσμα....δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.. ..παιδιά μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορεί να οφείλεται αυτό?? Υποθέτω ότι τρέχεις το τελευταίο firmware τόσο στο Spark όσο και στο RC και ότι χρησιμοποιείς την τελευταία έκδοση του dji Go 4. Το λέω γιατί το Litchi δεν υποστηρίζει OTG σύνδεση στο Spark με κανένα firmware. Χαζό, αλλά το OTG καλώδιο το έχεις δοκιμάσει και κάπου αλλού;
|
|
|
Spark
Jan 31, 2019 22:30:01 GMT 2
Post by Vako on Jan 31, 2019 22:30:01 GMT 2
Στο δια ταύτα τώρα..σήμερα είπα να δοκιμάσω να συνδέσω κινητό-τ/x με OTG καλώδιο..το αποτέλεσμα ήταν τελικά να μην λειτουργεί η εφαρμογή δηλαδή δεν γινόταν σύνδεση με το καλώδιο και εφαρμογή άνοιγε μόνο όταν η σύνδεση γινόταν μέσω wifi όταν άνοιγα δηλαδή το wifi του κινητού....και για να σας προλάβω,δοκίμασα δύο κινητά,ένα samsung galaxy A3 του 2015 και ένα xiaomi rendmi 4 του 2017 το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο..επίσης δοκίμασα και με άλλο καλώδιο για σύνδεση χωρίς αποτέλεσμα....δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.. ..παιδιά μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορεί να οφείλεται αυτό?? Υποθέτω ότι τρέχεις το τελευταίο firmware τόσο στο Spark όσο και στο RC και ότι χρησιμοποιείς την τελευταία έκδοση του dji Go 4. Το λέω γιατί το Litchi δεν υποστηρίζει OTG σύνδεση στο Spark με κανένα firmware. Χαζό, αλλά το OTG καλώδιο το έχεις δοκιμάσει και κάπου αλλού; Καθολου χαζο το τελευταιο. Την εχω πατησει με otg καλωδιο και ξεχασα αυτα που ηξερα μεχρι να μου κοψει να δοκιμασω αλλο. Για την ακριβεια δεν ηταν το otg αλλα το καλωδιο συνδεσης μετα το otg .
|
|
|
Post by stathis on Feb 1, 2019 18:17:35 GMT 2
Υποθέτω ότι τρέχεις το τελευταίο firmware τόσο στο Spark όσο και στο RC και ότι χρησιμοποιείς την τελευταία έκδοση του dji Go 4. Το λέω γιατί το Litchi δεν υποστηρίζει OTG σύνδεση στο Spark με κανένα firmware. Χαζό, αλλά το OTG καλώδιο το έχεις δοκιμάσει και κάπου αλλού; Καθολου χαζο το τελευταιο. Την εχω πατησει με otg καλωδιο και ξεχασα αυτα που ηξερα μεχρι να μου κοψει να δοκιμασω αλλο. Για την ακριβεια δεν ηταν το otg αλλα το καλωδιο συνδεσης μετα το otg . Παιδιά έχετε πολύ δίκιο-όπως πάντα-...τελικά έφταιγε το καλώδιο το μετά του otg-όπως ακριβώς το είπες φίλε Βαγγέλη-σήμερα έκανα τελικά επιτυχημένη δοκιμή και....ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ!!! Τεράστια διαφορά σε σήμα και φυσικά σε εμβέλεια!!...έκανα τέστ και το έχω καταγράψει..μόλις βρω χρόνο θα το ανεβάσω.. Frontier και Vako σας ευχαριστώ για τα φώτα σας..μιλάει η εμπειρία!! ...και καλό μήνα σε όλους!!
|
|
|
Post by stathis on Feb 1, 2019 20:10:37 GMT 2
Ένα δείγμα του τεστ..
|
|
|
Spark
Feb 1, 2019 20:36:11 GMT 2
Post by stathis on Feb 1, 2019 20:36:11 GMT 2
Απ΄ότι κατάλαβα-και διορθώστε με εάν κάνω λάθος-οι συχνότητες με την χρήση του otg εναλλάσσονται στην λειτουργία Auto στα κανάλια,για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα..δηλαδή εκπέμπει μία στους 5,8Ghz και μία στους 2,4 Ghz...ειδικά όταν η απόσταση μεγαλώνει δουλεύει μόνο στα 2,4 Ghz..
|
|
|
Spark
Feb 1, 2019 20:53:07 GMT 2
Post by stathis on Feb 1, 2019 20:53:07 GMT 2
Επίσης στις παραπάνω φωτογραφίες φαίνεται ότι δεν έδειχνε καθόλου κατάσταση μπαταρίας..βέβαια ξανά επανήλθε στο return to home αλλά δεν ξέρω για πιο λόγο έπαψε έστω και για μερικά δευτερόλεπτα-όταν ήταν πολύ μακριά-και να σας πω την αλήθεια το φοβήθηκα για μια στιγμή..αλλά τελικά όλα οκ.. Να ευθύνεται η εφαρμογή ή η συχνότητα στα 2,4 Ghz?
|
|
|
Spark
Feb 4, 2019 15:29:20 GMT 2
Post by sotirist on Feb 4, 2019 15:29:20 GMT 2
Απ΄ότι κατάλαβα-και διορθώστε με εάν κάνω λάθος-οι συχνότητες με την χρήση του otg εναλλάσσονται στην λειτουργία Auto στα κανάλια,για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα..δηλαδή εκπέμπει μία στους 5,8Ghz και μία στους 2,4 Ghz...ειδικά όταν η απόσταση μεγαλώνει δουλεύει μόνο στα 2,4 Ghz.. Είναι λίγο περίπλοκο:
Σε ότι αφορά Android συσκευές (όχι όλες) εάν δεν χρησιμοποιήσεις OTG, στην πραγματικότητα χάνεις την συχνότητα των 2,4G αφού χρησιμοποιείται αυτή για την σύνδεση ΤΧ και Smartphone. Μόνη ασφαλής επιλογή για σύνδεση με το σκάφος η μπάντα των 5,8 G που έχει αντοχή μεν σε παρεμβολές στο FPV, αλλά με κόστος μειωμένες αποστάσεις τηλεχειρισμού, με συνέπεια RTH
Εάν χρησιμοποιήσεις OTG τότε και οι δύο συχνότητες είναι διάθεσιμες (2,4 & 5,8 G) για σύνδεση με το σκάφος και τότε σχεδόν όλες τις φορές (σε εμένα τουλάχιστον) το FPV κουμπώνει στα 5,8 G και ο ΤΧ στα 2,4G, τα καλύτερα δηλαδή και από τους δύο κόσμους. Προσωπικά δεν νομίζω να υπάρχει αυτόματη εναλλαγή βασικής συχνότητας ανάλογα με την ποιότητα της λήψης μετά την απογείωση, γιατί αυτό θα ζητούσε εκ νέου wifi handshaking εν πτήσει...
Βέβαια μου έχει τύχει να είμαι με OTG και ξαφνικά να γυρνάει σε 2,4 G το FPV ενώ είχε κουμπώσει κανονικά στα 5,8G, ειδικά εάν υπάρχουν παρεμβολές από άλλα drones σε πτήσεις με φίλους, αλλά η αλλαγή έγινε πριν την απογείωση.
|
|
|
Spark
Feb 4, 2019 15:52:25 GMT 2
Post by sotirist on Feb 4, 2019 15:52:25 GMT 2
Επίσης στις παραπάνω φωτογραφίες φαίνεται ότι δεν έδειχνε καθόλου κατάσταση μπαταρίας..βέβαια ξανά επανήλθε στο return to home αλλά δεν ξέρω για πιο λόγο έπαψε έστω και για μερικά δευτερόλεπτα-όταν ήταν πολύ μακριά-και να σας πω την αλήθεια το φοβήθηκα για μια στιγμή..αλλά τελικά όλα οκ.. Να ευθύνεται η εφαρμογή ή η συχνότητα στα 2,4 Ghz? Μάλλον έχασες τμήματα της τηλεμετρίας, δεν νομίζω να έφταιγε η εφαρμογή, ειδικά αφού μετά επανήλθε.
|
|
|
Spark
Feb 4, 2019 17:22:55 GMT 2
Post by stathis on Feb 4, 2019 17:22:55 GMT 2
Απ΄ότι κατάλαβα-και διορθώστε με εάν κάνω λάθος-οι συχνότητες με την χρήση του otg εναλλάσσονται στην λειτουργία Auto στα κανάλια,για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα..δηλαδή εκπέμπει μία στους 5,8Ghz και μία στους 2,4 Ghz...ειδικά όταν η απόσταση μεγαλώνει δουλεύει μόνο στα 2,4 Ghz.. Είναι λίγο περίπλοκο:
Σε ότι αφορά Android συσκευές (όχι όλες) εάν δεν χρησιμοποιήσεις OTG, στην πραγματικότητα χάνεις την συχνότητα των 2,4G αφού χρησιμοποιείται αυτή για την σύνδεση ΤΧ και Smartphone. Μόνη ασφαλής επιλογή για σύνδεση με το σκάφος η μπάντα των 5,8 G που έχει αντοχή μεν σε παρεμβολές στο FPV, αλλά με κόστος μειωμένες αποστάσεις τηλεχειρισμού, με συνέπεια RTH
Εάν χρησιμοποιήσεις OTG τότε και οι δύο συχνότητες είναι διάθεσιμες (2,4 & 5,8 G) για σύνδεση με το σκάφος και τότε σχεδόν όλες τις φορές (σε εμένα τουλάχιστον) το FPV κουμπώνει στα 5,8 G και ο ΤΧ στα 2,4G, τα καλύτερα δηλαδή και από τους δύο κόσμους. Προσωπικά δεν νομίζω να υπάρχει αυτόματη εναλλαγή βασικής συχνότητας ανάλογα με την ποιότητα της λήψης μετά την απογείωση, γιατί αυτό θα ζητούσε εκ νέου wifi handshaking εν πτήση...
Σωτήρη νομίζω ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει που είπα στο προηγούμενο πόστ μου...δηλαδή σε κάποιο σημείο στην πτήση-πάνω από 2,5 Km συνηθως-,αλλάζει η συχνότητα από 5,8 σε 2,4..εκεί σε κάποιο σημείο χάνει και τις ενδείξεις της μπαταρίας μόνο,όχι τις υπόλοιπες..αυτό το ξανά είδα στ βιντεο της καταγραφής πτήσης και μάλιστα σε δύο πτήσεις..τουλάχιστον αυτό παρατήρησα εγώ στο δικό μου..
|
|
|
Spark
Feb 4, 2019 18:22:22 GMT 2
Post by sotirist on Feb 4, 2019 18:22:22 GMT 2
Είναι λίγο περίπλοκο:
Εάν χρησιμοποιήσεις OTG τότε και οι δύο συχνότητες είναι διάθεσιμες (2,4 & 5,8 G) για σύνδεση με το σκάφος και τότε σχεδόν όλες τις φορές (σε εμένα τουλάχιστον) το FPV κουμπώνει στα 5,8 G και ο ΤΧ στα 2,4G, τα καλύτερα δηλαδή και από τους δύο κόσμους. Προσωπικά δεν νομίζω να υπάρχει αυτόματη εναλλαγή βασικής συχνότητας ανάλογα με την ποιότητα της λήψης μετά την απογείωση, γιατί αυτό θα ζητούσε εκ νέου wifi handshaking εν πτήση...
Σωτήρη νομίζω ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει που είπα στο προηγούμενο πόστ μου...δηλαδή σε κάποιο σημείο στην πτήση-πάνω από 2,5 Km συνηθως-,αλλάζει η συχνότητα από 5,8 σε 2,4..εκεί σε κάποιο σημείο χάνει και τις ενδείξεις της μπαταρίας μόνο,όχι τις υπόλοιπες..αυτό το ξανά είδα στ βιντεο της καταγραφής πτήσης και μάλιστα σε δύο πτήσεις..τουλάχιστον αυτό παρατήρησα εγώ στο δικό μου.. Πολύ πιθανό να έχασε τη σύνδεση σε αυτήν την απόσταση και να έκανε απόπειρα επανασύνδεσης χρησιμοποιώντας την μπάντα των 2,4G...
|
|
|
Spark
Feb 4, 2019 18:30:45 GMT 2
Post by stathis on Feb 4, 2019 18:30:45 GMT 2
Σωτήρη νομίζω ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει που είπα στο προηγούμενο πόστ μου...δηλαδή σε κάποιο σημείο στην πτήση-πάνω από 2,5 Km συνηθως-,αλλάζει η συχνότητα από 5,8 σε 2,4..εκεί σε κάποιο σημείο χάνει και τις ενδείξεις της μπαταρίας μόνο,όχι τις υπόλοιπες..αυτό το ξανά είδα στ βιντεο της καταγραφής πτήσης και μάλιστα σε δύο πτήσεις..τουλάχιστον αυτό παρατήρησα εγώ στο δικό μου.. Πολύ πιθανό να έχασε τη σύνδεση σε αυτήν την απόσταση και να έκανε απόπειρα επανασύνδεσης χρησιμοποιώντας την μπάντα των 2,4G... Αυτό μου φαίνεται πιο πιθανό..επίσης το ίδιο ακριβώς μ'αυτο που συνέβη σε εμενα,έχω δει και σε μερικά βιντεάκια range test στο youtoube...
|
|
|
Spark
Feb 4, 2019 21:39:19 GMT 2
Post by sotirist on Feb 4, 2019 21:39:19 GMT 2
Πολύ πιθανό να έχασε τη σύνδεση σε αυτήν την απόσταση και να έκανε απόπειρα επανασύνδεσης χρησιμοποιώντας την μπάντα των 2,4G... Αυτό μου φαίνεται πιο πιθανό..επίσης το ίδιο ακριβώς μ'αυτο που συνέβη σε εμενα,έχω δει και σε μερικά βιντεάκια range test στο youtoube... Επιβεβαιώνω ότι αλλάζει συχνότητες σε περιπτώσεις σχεδόν απώλειας σήματος, με την σχετική διαδικασία WiFi reset. Συνήθως συνοδεύεται με συνολική απώλεια για λίγα δευτερα, λόγω του reset Μπορεις να ανεβάσεις το flight log πχ στο airdata για να δεις λεπτομέρειες και συμβάντα της πτήσης
|
|
|
Spark
Feb 5, 2019 13:52:28 GMT 2
Post by dmitsos on Feb 5, 2019 13:52:28 GMT 2
Καλησπερα Λογο χρονου δεν μπορω πλεον να πεταξω το spark εδω και 6 μηνες!!!! Φοβαμαι πολυ για τις μπαταριες (2) .... παθαινουν καποια ζημια?? Τι πρεπει να κανω ωστε να μην καταστραφουν?
|
|
|
Post by Vako on Feb 5, 2019 14:23:23 GMT 2
Είναι λίγο περίπλοκο:
Σωτήρη νομίζω ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει που είπα στο προηγούμενο πόστ μου...δηλαδή σε κάποιο σημείο στην πτήση-πάνω από 2,5 Km συνηθως-,αλλάζει η συχνότητα από 5,8 σε 2,4..εκεί σε κάποιο σημείο χάνει και τις ενδείξεις της μπαταρίας μόνο,όχι τις υπόλοιπες..αυτό το ξανά είδα στ βιντεο της καταγραφής πτήσης και μάλιστα σε δύο πτήσεις..τουλάχιστον αυτό παρατήρησα εγώ στο δικό μου.. Κοιτα δουλευει λογω fcc σε 5,8 επειδη θεωρητικα ειναι πιο καθαρη μπαντα αλλα ειναι και δυνατοτερη για να σου δωσει range. Μολις βρει παρεμβολη η απομακρυνθεις πολυ και την χασεις , ερχεται η 2,4 αυτοματα η οποια ομως επειδη εισαι η μακρυα η εχεις παρεμβολες και σαν πιο ευαλωτη δεν δουλευει καλα, η κανει disconnect ,μην στελνοντας δεδομενα η στελνοντας τα μισα...οποτε πουφ!!! RTH ...
|
|
|
Post by Frontier on Feb 5, 2019 14:23:49 GMT 2
Καλησπερα Λογο χρονου δεν μπορω πλεον να πεταξω το spark εδω και 6 μηνες!!!! Φοβαμαι πολυ για τις μπαταριες (2) .... παθαινουν καποια ζημια?? Τι πρεπει να κανω ωστε να μην καταστραφουν? Φόρτισέ τις πλήρως και κάθε 10-15 ημέρες βάζε την κάθε μία στο σκάφος να δουλεύει, ακόμα και να μην πετάς. Όταν πέσει το φορτίο τους κάτω από 40%, επαναλαμβάνεις την διαδικασία.
|
|
|
Spark
Feb 5, 2019 14:53:21 GMT 2
Post by stathis on Feb 5, 2019 14:53:21 GMT 2
Καλησπερα Λογο χρονου δεν μπορω πλεον να πεταξω το spark εδω και 6 μηνες!!!! Φοβαμαι πολυ για τις μπαταριες (2) .... παθαινουν καποια ζημια?? Τι πρεπει να κανω ωστε να μην καταστραφουν? Φόρτισέ τις πλήρως και κάθε 10-15 ημέρες βάζε την κάθε μία στο σκάφος να δουλεύει, ακόμα και να μην πετάς. Όταν πέσει το φορτίο τους κάτω από 40%, επαναλαμβάνεις την διαδικασία. Frondier αν τις κατεβάσει στο 55-60% δεν μπορεί να τις αποθηκεύσει χωρίς να ασχοληθεί ξανά για αρκετό καιρό?
|
|
|
Spark
Feb 5, 2019 14:58:55 GMT 2
Post by stathis on Feb 5, 2019 14:58:55 GMT 2
Ακριβώς αυτό έχω καταλάβει κι εγώ φίλε Βαγγέλη..όταν για κάποιο λόγο συνήθως μακριά χάσει την συχνότητα των 5,8 μπαίνει αυτόματα στην 2,4 αλλά με λιγότερα δεδομένα πτήσης..
|
|