|
Post by nmamag on Sept 14, 2018 14:38:44 GMT 2
Για το zoom ποια φιλτρα προτείνετε ?
Νεα τιμη υψηλοτερη του Mavic 2 Fly More Kit 379 €
|
|
|
Post by sotirist on Sept 16, 2018 7:49:28 GMT 2
Νεα τιμη υψηλοτερη του Mavic 2 Fly More Kit 379 € Κυκλοφορούν φίλτρα από όλους τους γνωστούς παίκτες (sunnylife, freewell, polarpro κλπ) τόσο στα κινεζομαγαζα όσο και στο Amazon και Aliexpress, με διαφορες τιμές από 45-160 ευρώ ανάλογα με τη μάρκα και τον αριθμό τους. Εγώ έχω παραγγείλει ένα πλήρες σετ με 6 τεμάχια από τον κατασκευαστή (κρατηθείτε) Yahama, από βαθιά Κίνα σε flash sale με 60% έκπτωση (δήθεν) στα 40 ευρώ. Ετσι για να τα δοκιμάσω τα πήρα αλλά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες. Θα ερθουν σε καμμία εβδομάδα Σ
|
|
|
Post by sotirist on Sept 16, 2018 7:51:37 GMT 2
Νεα τιμη υψηλοτερη του Mavic 2 Fly More Kit 379 € Σχεδόν σε όλα εκτός του βασικού πακέτου έχει ανεβεί η τιμή. Ίσως λόγω του τρελού (Tramp), αλλά ήταν στραβό το κλήμα, τωρα απογινε... Σ
|
|
|
Post by nmamag on Sept 16, 2018 9:20:17 GMT 2
Για το zoom ποια φιλτρα προτείνετε ? UV-CPL-ND4-8-16-32 ?
|
|
|
Post by sotirist on Sept 16, 2018 11:05:02 GMT 2
Από βίντεο που μου βγήκε στο live feed του YT. Full list of missing features of the Mavic 2: - No Gesture control - No Waypoints - No Fixed wing - No Portrait mode - No Follow me mode - No Terrain Following - No Home Lock/Course Lock (We have TapFly though, even though it’s not 100% the same) - No customisable battery discharge profile - No CrystalSky support - No Precision Landing - No Cinema 4K (4096 × 2160 vs 3840 × 2160)Υπερτιμημένο και ημιτελές προϊόν εφόσον ισχύουν όλα τα παραπάνω όπως παρουσιάζει το βίντεο. Το προηγούμενο μοντέλο - αυτό που αντικαθιστά - είχε τις παραπάνω λειτουργίες, το βρίσκω αδιανόητο drone των 1200+ Ευρώ να μην κάνει follow me το 2018 ή course/home lock (πως θα κάνεις side panning shots χωρίς αυτό από την στιγμή που έχεις fixed gimbal;). sotirist : Μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι όντως απουσιάζουν οι παραπάνω λειτουργίες (όσες μπορείς, π.χ Crystalsky monitor δεν έχεις άρα δεν μπορείς και να ξέρεις); Καλησπέρα,
Μάλλον η παραπάνω λίστα ελλείψεων δημιουργήθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση και με beta firmware (όλα τα Mavic 2 στάλθηκαν έτσι για να γλυτώσει η DJI το update), το οποίο ήταν πραγματικά για κλάμματα. Για αυτό και είναι σχεδόν υποχρεωτική η αναβάθμιση σε Firmware 1.0 μόλις το ανοίξεις. Προφανώς ελλείψεις υπάρχουν ακόμη, όπως παρακάτω.
Ας τα δούμε ένα-ένα:
- Gesture Control δεν έχει και δεν νομίζω να αποκτήσει ή να του ταιριάζει, αφού δεν πρόκειται για selfie drone όπως τo Spark ή το Air.
- Waypoints δεν έχει ακόμη, ΘΑ έχει τα Waypoints 2, μάλλον στην επόμενη "σοβαρή" αναβάθμιση
- Fixed Wing δεν υπάρχει ακόμη, αλλά θα έρθει σε επόμενο update, σύμφωνα με την DJI - Portrait mode στο Mavic 2 Pro δεν θα έρθει ποτέ, λόγω της ιδιομορφίας της κάμεράς του, στο zoom ίσως σε κάποια αναβάθμιση. Και τα δύο όμως σκάφη διαθέτουν τέτοια λειτουργικότητα με την επιλογή Vertical στο mode Panorama στην εφαρμογή DJI GO 4 - Terrain following έχει μέσω του Active Track που εργάζεται ικανοποιητικά. Ερχονται τα Active Track Downhill & Uphill σύντομα
- Follow me έχει το Active Track που εργάζεται ικανοποιητικά
- Home lock - Course lock δεν υπάρχει ακόμη αλλά μέσω του TapFly μπορούμε να πετύχουμε παρόμοιο αποτέλεσμα (αλλά με σταθερή ταχύτητα και πορεία). Ισως έρθει σε κάποιο μελλοντικό update - Customizable Battery Discharge Profile δεν διαθέτει. Δεν γνωρίζω κάποιος να ξέρει τι θα γίνει μελλοντικά - Crystal Sky υποστήριξη, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αλλά δεν έχει ακόμη. Λένε στην αμέσως επόμενη αναβάθμιση - Precision Landing δεν έχει αλλά υπάρχει δέσμευση (?) της DJI για άμεση επαναφορά του. Στην πράξη νομίζω ότι τα καταφέρνει πολύ καλά και χωρίς αυτό, αρκεί να κουμπώσει καλά δορυφόρους και να βγάλει το μήνυμα "Home Point Recorded" στην απογείωση. - Cinema 4K mode δεν υπάρχει ακόμη
Συμπερασματικά, όντως υπάρχουν λειτουργίες που ενώ αναφέρονται, δεν διατίθενται ακόμη. Νομίζω βέβαια ότι η DJI έχει παράδοση να παραδίδει λειτουργικότητα "καθ'οδόν", όπως (έχω διαβάσει) με το Mavic Pro αλλά και άλλα μοντέλα της.
Επιπλέον, όπως είπαν και άλλοι φίλοι, η DJI υπέστη εγκεφαλικό από το Anafi, ίσως και το EVO (παρόλα τα αρχικά προβλήματά του) και βιάστηκε να βγάλει τα Mavic 2 (Pro & Zoom) τσάτρα - πάτρα, για να μην χάσει (και άλλο) μερίδιο αγοράς. Αυτό τεκμηριώνεται και από το γεγονός ότι ΟΛΕΣ οι παραγγελίες στο Store της ακόμη και σήμερα που μιλάμε, φορτώνονται από Κίνα με DHL, με πληρωμένα τα εκτελωνιστικά από την ίδια (από φίλο έμαθα ότι μαζικά όπως το κάνει πληρώνει περίπου 250 ευρώ ανά κομμάτι) και με ελάχιστη έως μηδενική διαθεσιμότητα σε συνεργάτες και μεταπωλητές (μόνον στην Apple έδωσε κάποια κομμάτια).
Νομίζω ότι δεν μου ξέφυγε κάτι
Σ
Crystal sky support ήρθε, Επισης οι αυξήσεις στην τιμή μαλλον σημαίνει ότι πλέον δεν θα το βάζει από την τσέπη της η dji το τελωνείο... Σ
|
|
|
Post by sotirist on Sept 16, 2018 11:18:00 GMT 2
Για το zoom ποια φιλτρα προτείνετε ? UV-CPL-ND4-8-16-32 ? Ανάλογα με το τι θες να πετύχεις. Τα ND μειώνουν την ποσότητα του φωτός που φτάνει στον αισθητήρα ενώ τα UV μπλοκάρουν την υπέρυθρη και τα cpl αυξανουν τον κορεσμό. Εαν μπορεις, όλα, αλλά διάβασε κανένα review πριν ή τίποτα πονηρό του τύπου ¨the filter must be put after drone gimbal calibration”. Τότε σημαίνει ότι είναι βαριά και δύσχρηστα, οποτε μακρυά. Αποψη μου παντα Σ
|
|
|
Post by engelo on Sept 16, 2018 11:45:49 GMT 2
Σωστός !!!
|
|
arza
New Member
|
Post by arza on Sept 21, 2018 10:26:12 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους! Μόλις πήρα το Mavic Zoom. Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που το έχουν πάρει εάν παρατήρησαν ότι στο κλείσιμο των δύο πίσω μοχλών βρίσκουν πάνω στο αεροσκάφος με αποτέλεσμα να πρέπει να τους σπρώξω για να κλείσουν και να γδέρνουν το σώμα του σκάφους. Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by sotirist on Sept 21, 2018 11:55:41 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους! Μόλις πήρα το Mavic Zoom. Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που το έχουν πάρει εάν παρατήρησαν ότι στο κλείσιμο των δύο πίσω μοχλών βρίσκουν πάνω στο αεροσκάφος με αποτέλεσμα να πρέπει να τους σπρώξω για να κλείσουν και να γδέρνουν το σώμα του σκάφους. Ευχαριστώ. Καλησπέρα arza και καλώς ήλθες στην παρέα μας!
Εννοείς τα δύο πίσω "πόδια" του σκάφους μάλλον. Σε εμένα δεν βρίσκουν στο σκάφος, αλλά περνάνε πολύ πολύ κοντά. Εχεις βγάλει να υποθέσω όλα τα πλαστικά προστατευτικά?
Σ
|
|
|
Post by brouzos on Sept 21, 2018 12:28:01 GMT 2
Σωτήρη θα μπορούσες να μας κάνεις ε α συγκριτικό ανάμεσα σε μαβικ και αναφι όταν ευκαιρησεις 😉(πάντα με γνώμονα κόστος και επιδόσεις)
|
|
arza
New Member
|
Post by arza on Sept 21, 2018 14:09:44 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους! Μόλις πήρα το Mavic Zoom. Θα ήθελα να ρωτήσω αυτούς που το έχουν πάρει εάν παρατήρησαν ότι στο κλείσιμο των δύο πίσω μοχλών βρίσκουν πάνω στο αεροσκάφος με αποτέλεσμα να πρέπει να τους σπρώξω για να κλείσουν και να γδέρνουν το σώμα του σκάφους. Ευχαριστώ. Καλησπέρα arza και καλώς ήλθες στην παρέα μας!
Εννοείς τα δύο πίσω "πόδια" του σκάφους μάλλον. Σε εμένα δεν βρίσκουν στο σκάφος, αλλά περνάνε πολύ πολύ κοντά. Εχεις βγάλει να υποθέσω όλα τα πλαστικά προστατευτικά?
Σ
|
|
arza
New Member
|
Post by arza on Sept 21, 2018 14:13:14 GMT 2
Καλησπέρα arza και καλώς ήλθες στην παρέα μας!
Σ
Τα έχω βγάλει όλα τα πλαστικά κανονικά. Μου το αντικατέστησαν στο μαγαζί με άλλο, και πάλι τα ίδια. Τα σπρώχνω για να κλείσουν φαντάσου.... Μου είπαν από το μαγαζί ότι και τα άλλα που έδωσαν ήταν όλα έτσι. Τους είπα μήπως φταίει η σειρά παραγωγής αυτή που έχουν αλλά δεν βρήκα άκρη. Δεν το έχω ενεργοποιήσει ακόμα το drone γι αυτό το λόγο, αλλά δεν βρίσκω και λύση για το τι να κάνω...
|
|
|
Post by sotirist on Sept 21, 2018 14:27:50 GMT 2
Τα έχω βγάλει όλα τα πλαστικά κανονικά. Μου το αντικατέστησαν στο μαγαζί με άλλο, και πάλι τα ίδια. Τα σπρώχνω για να κλείσουν φαντάσου.... Μου είπαν από το μαγαζί ότι και τα άλλα που έδωσαν ήταν όλα έτσι. Τους είπα μήπως φταίει η σειρά παραγωγής αυτή που έχουν αλλά δεν βρήκα άκρη. Δεν το έχω ενεργοποιήσει ακόμα το drone γι αυτό το λόγο, αλλά δεν βρίσκω και λύση για το τι να κάνω... Κάτι σαν το παρακάτω συμβαίνει?
Attachments:
|
|
|
Post by sotirist on Sept 21, 2018 15:23:36 GMT 2
Σωτήρη θα μπορούσες να μας κάνεις ε α συγκριτικό ανάμεσα σε μαβικ και αναφι όταν ευκαιρησεις 😉(πάντα με γνώμονα κόστος και επιδόσεις) Ελπίζω να μπορέσω μέσα στο ΣΚ (:
Σ
|
|
arza
New Member
|
Post by arza on Sept 21, 2018 15:47:37 GMT 2
Τα έχω βγάλει όλα τα πλαστικά κανονικά. Μου το αντικατέστησαν στο μαγαζί με άλλο, και πάλι τα ίδια. Τα σπρώχνω για να κλείσουν φαντάσου.... Μου είπαν από το μαγαζί ότι και τα άλλα που έδωσαν ήταν όλα έτσι. Τους είπα μήπως φταίει η σειρά παραγωγής αυτή που έχουν αλλά δεν βρήκα άκρη. Δεν το έχω ενεργοποιήσει ακόμα το drone γι αυτό το λόγο, αλλά δεν βρίσκω και λύση για το τι να κάνω... Κάτι σαν το παρακάτω συμβαίνει?
Από την άλλη μεριά είναι το πρόβλημα. Εκεί που κλείνει. Στο μπροστινό μέρος δηλαδή του πίσω μοχλού. Από κάτω από εκεί που μπαίνει ο έλικας.
|
|
arza
New Member
|
Post by arza on Sept 21, 2018 15:50:10 GMT 2
Πώς βάζω φωτογραφία να στο δείξω? Έστειλα και στην Dji
|
|
|
Post by brouzos on Sept 21, 2018 16:09:48 GMT 2
Σωτήρη θα μπορούσες να μας κάνεις ε α συγκριτικό ανάμεσα σε μαβικ και αναφι όταν ευκαιρησεις 😉(πάντα με γνώμονα κόστος και επιδόσεις) Ελπίζω να μπορέσω μέσα στο ΣΚ (:
Σ
Ωραίος θα είναι πολύ ενδιαφέρον Σευχαριστουμε
|
|
|
Post by sotirist on Sept 21, 2018 16:30:50 GMT 2
Πώς βάζω φωτογραφία να στο δείξω? Έστειλα και στην Dji Φτιάξε ενα νεο post και κανε add attachment μια φωτο Σ
|
|
arza
New Member
|
Post by arza on Sept 21, 2018 18:16:53 GMT 2
Μα δεν έχει κάπου τέτοια επιλογή. Μήπως επειδή είμαι από το κινητό? Αν θέλεις στείλε μου ένα mail αν δεν έχεις πρόβλημα γιατί πρέπει να το δείτε αυτό με το drone. Το πήρα σήμερα το μεσημέρι και πρέπει να το πιέσω για να κλείσει. Attachments:
|
|
arza
New Member
|
Post by arza on Sept 21, 2018 19:18:24 GMT 2
Βρίσκουν τα πόδια στο σώμα του drone και το πιέζω για να κλείσει. Μου το αντικατέστησαν μια φορά για τον ίδιο λόγο και το καινούριο πάλι τα ίδια. Τους είπα μήπως είναι κάποια παραγωγή που έχει βγει έτσι αλλά δεν μπορέσαμε να βρούμε άκρη. Σε κάποιον άλλον συμβαίνει κάτι ανάλογο?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 21, 2018 20:13:44 GMT 2
arza: Προσπαθώ να καταλάβω τόση ώρα τι συμβαίνει και με την εικόνα φαίνεται ότι βρίσκει το πίσω μέρος από το landing gear πάνω στο σώμα του σκάφους εκεί που κουμπώνει το gimbal! Εννοείται ότι δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό, πιθανότατα είναι σφάλμα συναρμολόγησης. Λογικά τα πίσω πόδια θα πρέπει καθώς διπλώνουν να "ανοίγουν" λίγο, ώστε να μη βρίσκουν στο εμπρός μέρος του σώματος.
|
|
|
Post by sotirist on Sept 21, 2018 21:07:54 GMT 2
Εάν εχω καταλάβει καλα, στο δικο μου εχει ενα μικρο κενό και επισης το πισω ποδι που διπλώνει αναποδα εχει τζόγο για να μην χρειαζεται να το πιέσεις για να κλεισει. Attachments:
|
|
|
Post by sotirist on Sept 21, 2018 21:13:27 GMT 2
Frontier ειναι το σημειο που διπλώνει το πισω φτερό, εκει που φωλιάζει στο σκάφος. Στο δικο μου εχει ενα κενό μισο χιλιοστό, αλλα του φιλου μαλλον βρίσκει λιγο οταν παει να κουμπώσει στη φωλιά του. Σ
|
|
|
Post by sotirist on Sept 21, 2018 21:24:45 GMT 2
Ισως πρεπει να κοιταχτεί λιγο η βίδα στην άρθρωση του συγκεκριμένου ποδιου.
Εαν εχω καταλάβει σωστα παντα 🤔🤔🤔
|
|
|
Post by sotirist on Sept 21, 2018 21:33:59 GMT 2
Ισως πρεπει να κοιταχτεί λιγο η βίδα στην άρθρωση του συγκεκριμένου ποδιου. Εαν εχω καταλάβει σωστα παντα 🤔🤔🤔 Θα πρότεινα αλλαγή, όπως και να έχει... Για κάποιο λόγο μου φαίνεται πολύ λάθος η γωνία που πάει να κουμπώσει.. Αποψη μου και πάλι, εάν έχω καταλάβει καλα Σ
|
|
|
Post by Vako on Sept 21, 2018 22:07:58 GMT 2
Ισως πρεπει να κοιταχτεί λιγο η βίδα στην άρθρωση του συγκεκριμένου ποδιου. Εαν εχω καταλάβει σωστα παντα 🤔🤔🤔 Θα πρότεινα αλλαγή, όπως και να έχει... Για κάποιο λόγο μου φαίνεται πολύ λάθος η γωνία που πάει να κουμπώσει.. Αποψη μου και πάλι, εάν έχω καταλάβει καλα Σ Συμφωνω sotirisr οτι ειναι λαθος η γωνια που παει να κλείσει βρισκει η βαση του μοτερ. Βεβαια μονο εσυ μπορεις να το επιβεβαιωσεις την συγκεκριμενη στιγμη τι γωνια εχει το μοτερ στο δικο σου κοιταζωντας το απο την ιδια οπτικη γωνια.
|
|
arza
New Member
|
Post by arza on Sept 21, 2018 23:30:03 GMT 2
Παιδιά είναι το δεύτερο που πήρα γιατί μου το άλλαξαν μετά από φασαρία και πάλι τα ίδια. Πήρα τηλέφωνο και στην xlab και σε άλλο κατάστημα γνωστό που το έχει και μου είπαν ότι το γνωρίζουν και ότι δεν είναι πρόβλημα και ότι στην πτήση είναι μια χαρά. Αλλά εγώ έδωσα 1250 στον 380 για το Combo και δεν το έχω πετάξει ακόμα γιατί φοβάμαι ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι με τη γεωμετρία του ή οτιδήποτε άλλο. Και στην τελική γιατί να γδέρνω κάθε φορά το drone όταν το ανοίγω και το κλείνω ενώ έχω δώσει τόσα λεφτά και απαιτώ να πάρω κάτι ανάλογο. Στο κατάστημα που το πήρα αντί να με εξυπηρετήσουν και να μου δώσουν στην τελική πίσω τα χρήματά μου, μου είπαν ότι θα σου ανοίξουμε ένα άλλο αλλά εάν βρίσκουν τα πόδια πάνω στο drone όπως το πρώτο θα το πάρεις. Αν είναι δυνατόν. Αντί να επικοινωνήσουν με την αντιπροσωπεία και τον προμηθευτή τους τα ρίχνουν σε εμένα! Και έχω πάρει και τρία drone από αυτούς! Επαγγελματισμός μηδέν!
|
|
|
Post by Frontier on Sept 22, 2018 8:42:17 GMT 2
sotirist: Προφανώς και είναι θέμα τοποθέτησης/βιδώματος του αρθρώματος που συγκρατεί το πόδι, γιαυτό έγραψα λάθος συναρμολόγησης. Δεν φταίει το καλούπι, φταίει η συναρμολόγηση του πίσω ποδιού. arza: Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες, για εμένα είναι απαράδεκτο αφενός να αρνούνται την επιστροφή χρημάτων για κάτι που δεν το χρησιμοποίησες καν και που έχει πρόβλημα, αλλά και για την προχειρότητα της dji στο συγκεκριμένο θέμα. Δεν είναι ένα φθηνό drone των 50-100 Ευρώ που παραβλέπεις τέτοια πράγματα και σίγουρα δεν είναι λύση ούτε να το γδέρνεις, αλλά ούτε να το ανοίξεις για να διορθώσεις το "βίδωμα" του ποδιού πάνω στο άρθρωμα στήριξης. Σε κάθε περίπτωση, ο νόμος σε καλύπτει να ζητήσεις επιστροφή χρημάτων.
|
|
arza
New Member
|
Post by arza on Sept 22, 2018 11:40:26 GMT 2
Ναι αλλά το μαγαζί ισχυρίζεται ότι δεν είναι πρόβλημα και ότι δεν μου το αλλάζουν πάλι... Εγώ τώρα τι να κάνω που έχω δώσει τόσα λεφτά? Να τρέχω με εξώδικα? Έτσι μου λένε είναι όσα έχουν ανοίξει. Η αλήθεια είναι ότι μου έδειξαν άλλο ένα που είχαν ανοίξει αυτοί και είχε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Τρία δηλαδή drone ακριβώς τα ίδια. Και δεν το έχω ενεργοποιήσει ακόμα γιατί δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω να το πετάξω να δω αν όλα έστω είναι εντάξει στην πτήση, αλλά μετά μπορεί να βρουν πάτημα και να μου πουν ότι εγώ ευθύνομαι.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 22, 2018 12:29:24 GMT 2
arza: Ποιο κατάστημα είναι, έτσι από περιέργεια. Υποθέτω ότι δεν είναι το επίσημο κατάστημα της dji στην Ελλάδα.
|
|