|
Post by Frontier on Aug 30, 2018 16:57:40 GMT 2
gesvts: Βγάλε τον φακό πάνω από την κάμερα και κάνε ένα καλιμπράρισμα του gimbal. Αυτό που περιγράφεις με το gimbal συμβαίνει σε αρκετούς και οφείλεται στο ότι κάτι βγάζει τα μοτέρ του gimbal εκτός "ζυγίσματος" (έχει να κάνει με τις τιμές PID του gimbal controller - όσοι έχουν ασχοληθεί με SToRM32 ή BGC ξέρουν). Συνήθως το παθαίνουν είτε από πρόσθετους φακούς που "βαραίνουν" την κάμερα και πιέζουν τα μοτέρ ή γιατί μπορεί κάτι να έχει μπει (σκόνη ή άμμος) μέσα σε κάποια εγκοπή στο roll ή pitch μοτέρ και το ζορίζει (για να βγάλει μήνυμα σχετικά με το gimbal στο R/C, πρέπει να ζοριστεί πάρα πολύ). Κατά τα άλλα, φοβερό μέρος!
|
|
|
Post by akistsiak on Sept 3, 2018 22:11:25 GMT 2
Καλησπέρα πρώτη πτήση το mavic pro κ βλέπω αυτό στο βίντεο αριστερά κ ξενέρωσα. Καμία ιδέα τι μπορεί να είναι?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 4, 2018 7:00:52 GMT 2
Καλησπέρα πρώτη πτήση το mavic pro κ βλέπω αυτό στο βίντεο αριστερά κ ξενέρωσα. Καμία ιδέα τι μπορεί να είναι? Να μην στρίβεις τόσο απότομα, δεν είναι racer. Το gimbal δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άμεσα σε τόσο απότομες κινήσεις, γιαυτό και στραβώνει ο ορίζοντας. Αν πάλι εννοείς λεπτή κάθετη γραμμή αριστερά στα όρια της εικόνας, δοκίμασε να αλλάξεις την κωδικοποίηση του βίντεο σε 4K@30fps και δες αν το κάνει πάλι. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι βλέπεις το ίδιο πρόβλημα και στο αρχικό αρχείο, γιατί αν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στο Youtube (κάνει κάτι παλαβά τελευταία) δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι.
|
|
|
Post by akistsiak on Sept 4, 2018 7:40:52 GMT 2
Καλησπέρα πρώτη πτήση το mavic pro κ βλέπω αυτό στο βίντεο αριστερά κ ξενέρωσα. Καμία ιδέα τι μπορεί να είναι? Να μην στρίβεις τόσο απότομα, δεν είναι racer. Το gimbal δεν μπορεί να ανταπεξέλθει άμεσα σε τόσο απότομες κινήσεις, γιαυτό και στραβώνει ο ορίζοντας. Αν πάλι εννοείς λεπτή κάθετη γραμμή αριστερά στα όρια της εικόνας, δοκίμασε να αλλάξεις την κωδικοποίηση του βίντεο σε 4K@30fps και δες αν το κάνει πάλι. Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι βλέπεις το ίδιο πρόβλημα και στο αρχικό αρχείο, γιατί αν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο στο Youtube (κάνει κάτι παλαβά τελευταία) δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι. Θα το δοκιμάσω πα της εμφανίζεται κ στο αρχικό αρχείο αλλά όχι πάντα. Σε άλλα βίντεο που δοκίμασα δεν το έβγαλε χωρίς να αλλάξω κ κάτι.
|
|
|
Post by akistsiak on Sept 5, 2018 20:45:24 GMT 2
Έχει να προτείνει κάνεις κανένα καλό τάμπλετ η πάω καρφί για ipad που λένε όλοι. Κ αν είναι ipad ποιο απ ολα
|
|
|
Post by thomas on Sept 5, 2018 23:42:44 GMT 2
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Sept 6, 2018 11:59:31 GMT 2
|
|
|
Post by Vako on Sept 11, 2018 15:43:45 GMT 2
Ερωτηση :Εαν θελεις να κανεις downgrade αρκετα firmware πισω πρεπει να κατεβαινεις ενα-ενα η διαλεγεις ποιο firmware θελεις και κατεβαινεις κατευθειαν σε αυτο? Συγκεκριμενα εχω την 01.04.0300 και θελω να παω στην 01.03.0700. Γινεται?
|
|
|
Post by Frontier on Sept 11, 2018 15:52:32 GMT 2
Ερωτηση :Εαν θελεις να κανεις downgrade αρκετα firmware πισω πρεπει να κατεβαινεις ενα-ενα η διαλεγεις ποιο firmware θελεις και κατεβαινεις κατευθειαν σε αυτο? Συγκεκριμενα εχω την 01.04.0300 και θελω να παω στην 01.03.0700. Γινεται? Ο επίσημος τρόπος είναι μέσω του dji Assistant, όπου εκεί σου λέει μέχρι ποια έκδοση μπορείς να πας πίσω. Με άλλους τρόπους (dumldore) και εφόσον δεν έχεις βάλει την .04.400 που κλειδώνει την flash του Mavic, μπορείς να κατέβεις όσο χαμηλά θέλεις. github.com/jezzab/DUMLdore
|
|
|
Post by Vako on Sept 11, 2018 16:07:46 GMT 2
Ερωτηση :Εαν θελεις να κανεις downgrade αρκετα firmware πισω πρεπει να κατεβαινεις ενα-ενα η διαλεγεις ποιο firmware θελεις και κατεβαινεις κατευθειαν σε αυτο? Συγκεκριμενα εχω την 01.04.0300 και θελω να παω στην 01.03.0700. Γινεται? Ο επίσημος τρόπος είναι μέσω του dji Assistant, όπου εκεί σου λέει μέχρι ποια έκδοση μπορείς να πας πίσω. Με άλλους τρόπους (dumldore) και εφόσον δεν έχεις βάλει την .04.400 που κλειδώνει την flash του Mavic, μπορείς να κατέβεις όσο χαμηλά θέλεις. github.com/jezzab/DUMLdoreΜεσω assistant 2 με αυτην που εχω νομιζω οτι με αφηνει μεχρι την 04.200 εκει ξανακλειδωνει. Μαλλον πρεπει να παω απο αλλο μονοπατι.
|
|
|
Post by aspachris on Sept 11, 2018 20:06:47 GMT 2
Ερωτηση :Εαν θελεις να κανεις downgrade αρκετα firmware πισω πρεπει να κατεβαινεις ενα-ενα η διαλεγεις ποιο firmware θελεις και κατεβαινεις κατευθειαν σε αυτο? Συγκεκριμενα εχω την 01.04.0300 και θελω να παω στην 01.03.0700. Γινεται? Ο επίσημος τρόπος είναι μέσω του dji Assistant, όπου εκεί σου λέει μέχρι ποια έκδοση μπορείς να πας πίσω. Με άλλους τρόπους (dumldore) και εφόσον δεν έχεις βάλει την .04.400 που κλειδώνει την flash του Mavic, μπορείς να κατέβεις όσο χαμηλά θέλεις. github.com/jezzab/DUMLdoreΜάνο καλησπέρα , δηλαδή εμένα που έχει την 04.400 εχει κλειδωμένη την flash? δεν υπάρχει καποιος τροπος για downgrade? θέλω να κατέβω στην 03.700 αν ξέρεις κάτι , θα το εκτιμούσα .
|
|
|
Post by Frontier on Sept 11, 2018 20:17:18 GMT 2
Ο επίσημος τρόπος είναι μέσω του dji Assistant, όπου εκεί σου λέει μέχρι ποια έκδοση μπορείς να πας πίσω. Με άλλους τρόπους (dumldore) και εφόσον δεν έχεις βάλει την .04.400 που κλειδώνει την flash του Mavic, μπορείς να κατέβεις όσο χαμηλά θέλεις. github.com/jezzab/DUMLdoreΜεσω assistant 2 με αυτην που εχω νομιζω οτι με αφηνει μεχρι την 04.200 εκει ξανακλειδωνει. Μαλλον πρεπει να παω απο αλλο μονοπατι. Μια ακόμα παρατήρηση: αν το Mavic σου δεν έχει εσωτερική MicroSD για να αποθηκεύει flight data, ΔΕΝ μπορείς να πας σε χαμηλότερο firmware της 01.xxx, όχι χωρίς να κολλήσεις στην πλακέτα του ένα MicroSD slot και να βάλεις μια κάρτα (όλα τα Mavic Platinum δεν έχουν τέτοια κάρτα, αλλά και τα Mavic Pro παραγωγής μετά τον Ιούλιο 2017). Αυτό οφείλεται στο ότι ο κώδικας του flight controller από αυτήν την έκδοση και κάτω ψάχνει για αυτήν την MicroSD στην εκκίνηση και επειδή δεν την βρίσκει το αεροσκάφος μπαίνει σε Android bootloop και δεν ξεκινά (όλα τα dji drones τρέχουν πάνω σε Android το dji firmware).
|
|
|
Post by Frontier on Sept 11, 2018 20:19:42 GMT 2
Ο επίσημος τρόπος είναι μέσω του dji Assistant, όπου εκεί σου λέει μέχρι ποια έκδοση μπορείς να πας πίσω. Με άλλους τρόπους (dumldore) και εφόσον δεν έχεις βάλει την .04.400 που κλειδώνει την flash του Mavic, μπορείς να κατέβεις όσο χαμηλά θέλεις. github.com/jezzab/DUMLdoreΜάνο καλησπέρα , δηλαδή εμένα που έχει την 04.400 εχει κλειδωμένη την flash? δεν υπάρχει καποιος τροπος για downgrade? θέλω να κατέβω στην 03.700 αν ξέρεις κάτι , θα το εκτιμούσα . Δοκίμασε τον dji Assistant και αν δεν γίνεται με αυτόν, τότε δοκίμασε το dumldore που έβαλα παραπάνω. Ίσως να είσαι τυχερός και να μπορέσεις να το ξεκλειδώσεις, αλλά στο Air - και το γράφουν αυτό στο site του dumldore - δεν ξεκλειδώνει πλέον (μέχρι να βρουν τρόπο να το "σπάσουν" το νέο κλείδωμα). Πολύ προσοχή πλέον στα firmware upgrades της dji, κλειδώνει υπερβολικά τα συστήματά και δημιουργεί (σκόπιμα; ) θέματα...
|
|
|
Post by Vako on Sept 11, 2018 20:24:55 GMT 2
Κυκλοφορουν φημες, που πιθανον να τις γνωριζετε ,ισως οτι το pro και platinum θα σταματησουν να παραγονται. Λογικο και αναμενομενο αφου βρεθηκε με 4 μοντελακια..για αυτο πιθανον να αρχισει να καιει το pro. Καθως και καποιες σειρες ph
|
|
|
Post by engelo on Sept 11, 2018 20:37:40 GMT 2
Yes......
|
|
|
Post by Frontier on Sept 11, 2018 20:44:14 GMT 2
Ας κάνει ο, τι θέλει, το P4P πετάει μια χαρά με το fw που έχει. Είδαμε πόσο καλά υποστηρίζει και τα άλλα μοντέλα της (Air)...
Υ. Γ: θα περίμενες ότι μια εταιρία με χρηματιστηριακή αξία δις $ και διεθνή παρουσία , θα είχε καλύτερο συντακτικό στις ανακοινώσεις της (αυτό το "always support" μοιάζει με τα αγγλικά του Τσίπρα). Υ. Γ 2: Αυτοί που αγόρασαν το Osmo, κυριολεκτικά είναι ξεχασμένοι από τον Θεό. Προβληματικό προϊόν λόγω firmware που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε, τώρα και EOL. Τρέξτε να πάρετε Ronin τώρα. Υ. Γ 3: Το Spark δεν είναι EOL.
|
|
|
Post by thomas on Sept 12, 2018 1:20:34 GMT 2
Ευτυχως που αγορασα το phantom 4 pro v2 δλδ....!Τωρα περα απο την πλακα η εταιρια με την τακτικη της ωθεί τους πάντες για αγορα των νεων προϊόντος της(mavic pro 2 kai phantom 4 pro v2)! Πιστευω παντως ακομη κ αν παψει να προμηθευει ανταλακτικα για ολα αυτα τα μοντελα που αναφερονται στη λιστα ο αγοραστης για τα επομενα 2 χρονια δεν θα αντιμετωπισει καποιο προβλημα στην υποστηριξη ανταλακτικων γτ ολα τα σερβις ειναι γεματο με ανταλακτικα απο mavic pro και ph4 κτλπ!Οσο αναφορα τα update δεν γνωριζω τι θα κανει η εταιρια.....!Η λογικη μ παντως λεει πως θα τα διακοψει!Την εχω ικανη παντως την dji να βγαζει update το επομενο 3 μηνο και να μην πεταει κανενα απο τα drone της λιστας ή ακομη κ να μειωνει τις επιδόσεις τους...(οπως το iphone 5 π.χ)!! Εγω προσωπικα δεν θα ξαναεκανα ενημερωση σε mavic pro k ph4 pro v1 ....
|
|
|
Post by Frontier on Sept 12, 2018 6:57:05 GMT 2
thomas: Το δικό σου θα βγει EOL σε 4 μήνες, μην ανησυχείς! Τότε θα βγει το P5 και θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Mavic Air και πάει λέγοντας. Εδώ το P4 (το απλό), το έβγαλε EOL μέσα σε 8 μήνες από την κυκλοφορία του, υπάρχει ιστορικότητα. Ανταλλακτικά υπάρχουν ακόμα και για το Phantom 2 vision, πόσο μάλλον για το P3 & P4. Εγώ δεν θα αναβάθμιζα το fw εφόσον πετάει καλά ακόμα και στο P4P v2, χειρότερο μπορεί να το κάνει, καλύτερο όχι. Edit: Η πληροφορία για EOL των παραπάνω προϊόντων δεν είναι επιβεβαιωμένη από την dji, προήλθε από ένα site - το droningon.co το οποίο την έχει αφαιρέσει - περισσότερα εδώ: forum.dji.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=164292&pid=1542675
|
|
|
Post by aspachris on Sept 12, 2018 21:04:34 GMT 2
Μάνο καλησπέρα , δηλαδή εμένα που έχει την 04.400 εχει κλειδωμένη την flash? δεν υπάρχει καποιος τροπος για downgrade? θέλω να κατέβω στην 03.700 αν ξέρεις κάτι , θα το εκτιμούσα . Δοκίμασε τον dji Assistant και αν δεν γίνεται με αυτόν, τότε δοκίμασε το dumldore που έβαλα παραπάνω. Ίσως να είσαι τυχερός και να μπορέσεις να το ξεκλειδώσεις, αλλά στο Air - και το γράφουν αυτό στο site του dumldore - δεν ξεκλειδώνει πλέον (μέχρι να βρουν τρόπο να το "σπάσουν" το νέο κλείδωμα). Πολύ προσοχή πλέον στα firmware upgrades της dji, κλειδώνει υπερβολικά τα συστήματά και δημιουργεί (σκόπιμα; ) θέματα... Μάνο σε ευχαριστώ για την βοηθεια σου , πραγματι δεν με αφήνει η 0.400 να κανω οτιδήποτε , εχει κλειδωμένη την flash, βεβαια με την δική σου βοηθεια και πιο συγκεκριμένα το dumldore , που εδωσες παραπάνω εδωσε ελπιδα οτι θα γίνει , μια και το δικό μου ειναι παραγωγης πριν τον Ιουλιο του 2017 δεν θα χρειαστει Sd card , οπότε ...( dumldore και Assistant2)συμφωνα με καποιες πληροφοριες πρεπει να κατεβω στην 0.100 και να την ξαναπερασω 2 φορες , και μετα να ανεβω στην 03.700 . θα το επειχειρησω με ενα φιλο στο mac που εχει αυτος , μια και ειναι και γνωστης των dji . ( ελπιζω να πετυχει)!!!!
|
|
|
Post by Frontier on Sept 13, 2018 7:32:21 GMT 2
Δοκίμασε τον dji Assistant και αν δεν γίνεται με αυτόν, τότε δοκίμασε το dumldore που έβαλα παραπάνω. Ίσως να είσαι τυχερός και να μπορέσεις να το ξεκλειδώσεις, αλλά στο Air - και το γράφουν αυτό στο site του dumldore - δεν ξεκλειδώνει πλέον (μέχρι να βρουν τρόπο να το "σπάσουν" το νέο κλείδωμα). Πολύ προσοχή πλέον στα firmware upgrades της dji, κλειδώνει υπερβολικά τα συστήματά και δημιουργεί (σκόπιμα; ) θέματα... Μάνο σε ευχαριστώ για την βοηθεια σου , πραγματι δεν με αφήνει η 0.400 να κανω οτιδήποτε , εχει κλειδωμένη την flash, βεβαια με την δική σου βοηθεια και πιο συγκεκριμένα το dumldore , που εδωσες παραπάνω εδωσε ελπιδα οτι θα γίνει , μια και το δικό μου ειναι παραγωγης πριν τον Ιουλιο του 2017 δεν θα χρειαστει Sd card , οπότε ...( dumldore και Assistant2)συμφωνα με καποιες πληροφοριες πρεπει να κατεβω στην 0.100 και να την ξαναπερασω 2 φορες , και μετα να ανεβω στην 03.700 . θα το επειχειρησω με ενα φιλο στο mac που εχει αυτος , μια και ειναι και γνωστης των dji . ( ελπιζω να πετυχει)!!!! Μακάρι να τα καταφέρετε. Δοκιμάστε την beta έκδοση του DUMLdore από εδώ, γιατί η stable 3.10 δεν νομίζω να κάνει δουλειά: github.com/jezzab/DUMLdore/releases
|
|
|
Post by Vako on Sept 18, 2018 15:58:10 GMT 2
Καμμια προταση για φορτιστη που να φορτιζει τις μπαταριες ταυτοχρονα και πιο γρηγορα? Αξιζει η καταστρεφει τις μπαταριες βραχυπροθεσμα?
|
|
|
Post by Vako on Sept 25, 2018 8:01:40 GMT 2
|
|
|
Post by thomas on Sept 28, 2018 15:55:45 GMT 2
τρομερές φώτο Βαγγέλη μπράβο φίλε μου!
|
|
|
Post by Vako on Oct 5, 2018 8:01:13 GMT 2
Εδω και μερες δεν μπορω να συνχρονισω τα δεδομενα των πτησεων με το airdata. Γνωριζει καποιος κατι?
|
|
|
Post by thomas on Oct 5, 2018 10:21:02 GMT 2
Εδω και μερες δεν μπορω να συνχρονισω τα δεδομενα των πτησεων με το airdata. Γνωριζει καποιος κατι? Βαγγέλη εννοείς το fly record? Αν ναι πρέπει να πατήσεις πάνω δεξιά το συννεφάκι για συγχρονισμό
|
|
|
Mavic Pro
Oct 5, 2018 11:41:33 GMT 2
via mobile
Post by Vako on Oct 5, 2018 11:41:33 GMT 2
Εδω και μερες δεν μπορω να συνχρονισω τα δεδομενα των πτησεων με το airdata. Γνωριζει καποιος κατι? Βαγγέλη εννοείς το fly record? Αν ναι πρέπει να πατήσεις πάνω δεξιά το συννεφάκι για συγχρονισμό Ξέρω πως γίνεται Θωμά μου απλα επαψε να συνχρονιζεται βγάζει σφάλμα οπότε κάνω την διαδικασια
|
|
|
Post by thomas on Oct 5, 2018 11:55:18 GMT 2
Βαγγέλη εννοείς το fly record? Αν ναι πρέπει να πατήσεις πάνω δεξιά το συννεφάκι για συγχρονισμό Ξέρω πως γίνεται Θωμά μου απλα επαψε να συνχρονιζεται βγάζει σφάλμα οπότε κάνω την διαδικασια δοκίμασε να ξαναπερασεις το πρόγραμμα στη συσκευή Βαγγέλη!
|
|
|
Post by Vako on Oct 11, 2018 11:00:47 GMT 2
|
|
|
Post by ourakot on Oct 11, 2018 15:39:09 GMT 2
Πειραιας , μεταμεσονυκτιες ωρες, ψαχνωντας τον engelo!!! xaxa Εξαιρετικές φωτογραφίες! Μπράβο!
|
|
|
Post by aspachris on Oct 11, 2018 17:37:16 GMT 2
Πειραιας , μεταμεσονυκτιες ωρες, ψαχνωντας τον engelo!!! xaxa Βαγγελη συγχαρητήρια τέλειες φωτο !!! ... (τέτοια ωρα στον Πειραιά τι ήθελες? ))))
|
|