|
Post by dmitsos on Jun 20, 2018 9:09:20 GMT 2
Δεν μπορω να το συνδεσω με το χειρηστήριο...μου βγάζει aircraft disconenected. Εκανα update και το drone και το χειρηστηριο και παλι τιποτα. με τι το συνδεσες? Με otg καλωδιο ή wifi?
|
|
|
Post by orfeas26 on Jun 20, 2018 9:13:22 GMT 2
Με otg. Απεγκατεστησα την εφαρμογή και το έκανα ξανά απο την αρχή και δούλεψε.
|
|
|
Post by orfeas26 on Jun 20, 2018 9:35:53 GMT 2
Απλα θελω να ρώτησω τημ ασφάλεια στο gimball πρέπει να την βγαζω-βαζω?? Η' αρκεί το προστατευτικό τζαμακι?
|
|
|
Post by Frontier on Jun 20, 2018 10:25:56 GMT 2
Απλα θελω να ρώτησω τημ ασφάλεια στο gimball πρέπει να την βγαζω-βαζω?? Η' αρκεί το προστατευτικό τζαμακι? Το πλαστικό που κλειδώνει το gimbal, εννοείται το βγάζεις κάθε φορά. Τον πλαστικό θόλο ΙΣΩΣ τον χειμώνα - σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες - να αφήνεις πάνω στο Mavic. Κανονικά πρέπει να τον αφαιρείς, γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν ψύχεται σωστά η μητρική του αεροσκάφους διότι εμποδίζει την ροή του αέρα να μπει μέσα στο κέλυφος.
|
|
|
Post by orfeas26 on Jun 20, 2018 10:35:28 GMT 2
Ναι το πλαστικό που κλειδώνει την κάμερα πρέπει να το βάζω μόλις τελειώσω?? Η δεν πειράζει να είναι ελεύθερη η κάμερα με τον θόλο πανω κατα την μεταφορά!!
|
|
|
Post by Frontier on Jun 20, 2018 13:23:55 GMT 2
Ναι το πλαστικό που κλειδώνει την κάμερα πρέπει να το βάζω μόλις τελειώσω?? Η δεν πειράζει να είναι ελεύθερη η κάμερα με τον θόλο πανω κατα την μεταφορά!! Ναι, πρέπει να το βάζεις. Προστατεύει το gimbal από χτυπήματα κατά την μεταφορά.
|
|
|
Post by orfeas26 on Jun 20, 2018 14:55:18 GMT 2
Ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις
|
|
|
Post by orfeas26 on Jun 20, 2018 16:48:29 GMT 2
Μπορω να χρησιμοποιησω το Mavic pro για να τραβαω video κρατωντας το στο χερι, βγαζοντας τους ελυκες Για βιντεο σε εσωτερικο χωρο, γτ ειναι επικινδυνο να το πεταω σε κλειστο χωρο.
|
|
|
Post by dmitsos on Jun 20, 2018 21:55:35 GMT 2
Μπορω να χρησιμοποιησω το Mavic pro για να τραβαω video κρατωντας το στο χερι, βγαζοντας τους ελυκες Για βιντεο σε εσωτερικο χωρο, γτ ειναι επικινδυνο να το πεταω σε κλειστο χωρο. ναι μπορεις απλα πατας REC στο R/C..τουλαχιστον αυτο γινεται στο spark.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 21, 2018 17:55:11 GMT 2
Μπορω να χρησιμοποιησω το Mavic pro για να τραβαω video κρατωντας το στο χερι, βγαζοντας τους ελυκες Για βιντεο σε εσωτερικο χωρο, γτ ειναι επικινδυνο να το πεταω σε κλειστο χωρο. ναι μπορεις απλα πατας REC στο R/C..τουλαχιστον αυτο γινεται στο spark. Μπορείς μιά χαρά, ακόμη και με τους έλικες επάνω, αλλά με ήρεμες κινήσεις μην τρελάνεις το gimbal σου!
|
|
|
Post by orfeas26 on Jun 23, 2018 12:33:32 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Jun 24, 2018 8:45:27 GMT 2
Υπό προϋποθέσεις βοηθά orfeas26, εχεις θέμα με το σήμα σου?
|
|
|
Post by orfeas26 on Jun 25, 2018 22:54:06 GMT 2
Υπό προϋποθέσεις βοηθά orfeas26, εχεις θέμα με το σήμα σου? Ναι είχα χασει για λίγο το σήμα
|
|
|
Post by sotirist on Jun 26, 2018 7:26:06 GMT 2
Υπό προϋποθέσεις βοηθά orfeas26, εχεις θέμα με το σήμα σου? Ναι είχα χασει για λίγο το σήμα Σε τι απόσταση, τι ύψος, τι περιοχή πτησης ήσουν? Σε τι συχνότητες είσαι? Όλα αυτά έχουν σημασια...
|
|
|
Post by orfeas26 on Jun 29, 2018 17:56:39 GMT 2
Περιπου ενα μετρο απο το εδαφος...εχασε για λιγα δευτερολεπτα το σημα.
|
|
|
Post by engelo on Jun 30, 2018 7:05:17 GMT 2
Είπες πως είσαι αρχάριος.
1. Γύρνα σε beginner mode 2. Βρες ενα μέρος εκτός πόλης 3. Κάνε δοκιμές να μάθεις το drone σου. 4. Ασε προς το παρόν το booster για την κεραία (χρησιμοποιείται ΜΟΝΟ μετά τα 4χιλιομετρα) 5. ΜΗΝ ΠΕΤΑΣ ΤΟ DRONE ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ... ΠΟΤΕ..
Καλές πτήσεις και καλές προσγειώσεις
|
|
|
Post by Frontier on Jun 30, 2018 20:26:48 GMT 2
|
|
|
Post by orfeas26 on Jul 15, 2018 8:34:20 GMT 2
Καλημέρα!! Χθες τραβούσα βίντεο με το drone κ ενώ το είχα σταθερό στα 5-6 μέτρα, παλατζάριζε. Δηλαδή έχανε ύψος κ ξανά ανέβαινε,πήγαινε αριστερά δεξιά. Είναι φυσιολογικό αυτό?
|
|
|
Post by engelo on Jul 15, 2018 20:33:53 GMT 2
IMU clibration ASAP !!!
|
|
|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 6:40:10 GMT 2
Καλημέρα!! Χθες τραβούσα βίντεο με το drone κ ενώ το είχα σταθερό στα 5-6 μέτρα, παλατζάριζε. Δηλαδή έχανε ύψος κ ξανά ανέβαινε,πήγαινε αριστερά δεξιά. Είναι φυσιολογικό αυτό? Ξεκίνα με καλιμπράρισμα του χειριστηρίου και μετά - αν δεις ότι συνεχίζει να έχει θέμα - IMU calibration.
|
|
|
Post by orfeas26 on Jul 22, 2018 11:23:28 GMT 2
Ευχαριστώ... Όλα καλα!!! Το έκανα calibration κ το δοκιμασα με αεράκι κ ηταν κόμπλε. Ελπίζω να μην ξανά τύχει!
|
|
|
Post by orfeas26 on Aug 15, 2018 20:54:30 GMT 2
Καλησπέρα και Χρόνια πολλά!!Σήμερα πεταξα το drone αλλα μου εκανε μερικες διακοπες στην μεταδοση της εικονας στο κινητο! Ξέρει κανείς γτ γίνεται αυτό?
|
|
|
Post by thomas on Aug 17, 2018 1:15:01 GMT 2
Καλησπέρα και Χρόνια πολλά!!Σήμερα πεταξα το drone αλλα μου εκανε μερικες διακοπες στην μεταδοση της εικονας στο κινητο! Ξέρει κανείς γτ γίνεται αυτό? Χρονια πολλα φιλε μ!σε τι αποσταση εκανε διακοπη?
|
|
|
Post by orfeas26 on Aug 17, 2018 1:19:48 GMT 2
περιπου 100 μετρα κ 10 μετρα υψος! Μου εδειχνε την εικόνα διακεκομμένη.
|
|
|
Post by thomas on Aug 17, 2018 3:33:52 GMT 2
ισως καποια παρεμβολη να ειχες ...δοκιμασε κ σε καποιο αλλο μερος να τσεκαρεις !με καλωδιο το εχεις συνδεσει?
|
|
|
Post by orfeas26 on Aug 17, 2018 20:20:53 GMT 2
Ναι με καλώδιο!!
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Aug 29, 2018 22:57:31 GMT 2
Καλησπέρα! Σήμερα το drone μου έκανε κόλπα, για πρώτη φορά απ όταν το πήρα. Στη Ζάκυνθο που βρίσκομαι για μια βδομάδα, το απογειωσα πάνω από μια παραλία. Αμέσως μετά την απογειωση, μέσα σε 10-15 δευτερόλεπτα και σε απόσταση 20 μέτρα , αποσυνδεεται η συσκευή με το drone και ξεκινάει το drone να γυρίσει πίσω. Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα ξανασυνδεθηκε και έπειτα ξανααποσυνδεθηκε αλλά για περίπου 5 δευτερόλεπτα. Έπειτα το έφερα για προσγείωση κάπου στο 60%. Το μέρος δεν είχε σίδερα ή παρομοιες κατασκευες για παρεμβολη. Επίσης μετά σκέφτηκα πως επειδή ήμουν ψηλότερα και το κατέβαζα χαμηλοτερα (σε αρνητικό υψομετρο) αν έχανε το σήμα αρκετά πιο χαμηλά, θα ανέβαινε 30 μέτρα πιο ψηλά, και θα χτυπούσε τα βράχια στον δρόμο του. Δεν το είχα προβλέψει αυτό.
Σκέφτομαι όλα αυτά επειδή θέλω να πάω και στο ναυάγιο, μη πάθω κανένα τέτοιο και το πάθω το εγκεφαλικό.
|
|
|
Post by Frontier on Aug 30, 2018 7:03:01 GMT 2
gesvts: Όλα τα R/C - είτε χρησιμοποιούν WiFi είτε Lightbridge/OccuSync - είναι επηρρεπή σε παρεμβολές (γιαυτό και οι κανόνες πτήσης επιβάλλουν LOS). Μεταλλικές κατασκευές επηρεάζουν κυρίως την πυξίδα, η T/K - επειδή ΟΛΑ παίζουν στα 2.4GHz/5.8GHz - μπορούν να επηρεαστούν ακόμα και από την τοποθεσία (αντανακλάσεις). Σε τέτοιες περιπτώσεις - πτήση στο ναυάγιο - βάζεις το RTH στα 120 μέτρα για κάθε ενδεχόμενο.
|
|
gesvts
Junior Member
|
Post by gesvts on Aug 30, 2018 16:39:14 GMT 2
gesvts: Όλα τα R/C - είτε χρησιμοποιούν WiFi είτε Lightbridge/OccuSync - είναι επηρρεπή σε παρεμβολές (γιαυτό και οι κανόνες πτήσης επιβάλλουν LOS). Μεταλλικές κατασκευές επηρεάζουν κυρίως την πυξίδα, η T/K - επειδή ΟΛΑ παίζουν στα 2.4GHz/5.8GHz - μπορούν να επηρεαστούν ακόμα και από την τοποθεσία (αντανακλάσεις). Σε τέτοιες περιπτώσεις - πτήση στο ναυάγιο - βάζεις το RTH στα 120 μέτρα για κάθε ενδεχόμενο. Περιστατικό σήμερα εν τω μεταξύ στο ναυάγιο μιας και πήγα πρωί πρωί να μη βρω κανέναν εκεί. 1) Δεν έκανε διακοπή σήματος, παρόλα αυτά κάποια στιγμή το gimbal τρελάθηκε κυριολεκτικά, και κοιταζε όπου να ναι για κάποια δευτερόλεπτα. Τόσο που νόμιζα πως έπεφτε το drone!! Κοιτούσε ουρανό, έπειτα τέρμα κάτω με σπαστικες ακαριαιες κινήσεις! Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα ήρθε στα ίσια του. Είχε αρκετό αέρα, αλλά δεν είχε βγάλει ειδοποίηση, πιο μετά έβγαλε όπου και το προσγειωσα. Δεν ξέρω αν φταίει ο αέρας ή κάτι άλλο. Btw είχα και ένα polar pro φακό επάνω, αλλά δεν έχω ξαναπάθει κάτι τέτοιο. 2) σε άλλη παραλία σήμερα πάλι, ξανά αποσυνδεσεις και επανασυνδεσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Την μια φορά για αρκετά δευτερόλεπτα κιόλας. Μόνο εδώ που είμαι τα έχω πάθει αυτά! Καθάρισα cache και θα το δοκιμάσω μόλις πάω και στο χωριό μου που δούλευε κανονικά. Θα κάνω και ένα calibration στη πυξίδα καλού κακου. Θα σας βάλω και 2 φωτογραφίες, αφού την έβγαλα καθαρή 😬
|
|
|
Post by thomas on Aug 30, 2018 16:44:56 GMT 2
τι μου θυμισες τωρα..!!ναυαγιο....φοβερες φωτο!!πιστευω οτι πετας με παρεμβολες γιαυτο κ οι αποσυνδέσεις!οσο αναφορα το gimbal δοκιμασε ενα καλιμπραρισμα gimbal καλου κακου!
|
|