|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 20, 2018 17:40:06 GMT 2
Πιλότε εννοώ προστασία σε περίπτωση απώλειας, σε πάει εκεί που είναι το σκάφος. Το πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα των δεδομένων, είναι το ότι τα δεδομένα λήγουν στο μήνα και οι κάρτες λήγουν στο τρίμηνο, δεν υπάρχει κάποια ελληνική που να βάλεις και να σου πάει ένα χρόνο. Να σε ρωτήσω, αυτό πως δουλεύει, στέλνει στίγμα συνεχώς; στέλνει σε τακτά διαστήματα; ή στέλνει όταν μπεις εσύ και του ζητήσεις να σου "πει" που βρίσκεται; Δηλ. αν το βάλω πάνω, το ενεργοποιήσω αλλά δεν το χρειαστώ καθόλου πχ. για μια βδομάδα, αυτό τι θα στείλει; Ίσως η κουβέντα καλά ήταν να γίνει στο freedrone.gr/thread/243/gps-tracker-drone
|
|
|
Post by dream_master on Jul 4, 2018 11:34:53 GMT 2
Λοιπον τελικα το cut error βρηκα γιατι το εκανε. Το disco στα 3.2volt σε καθε cell κοβει το ρευμα αυτοματα γιατι εχει τις τιμες της lipo . Βρηκα τον τροπο πως να αλαξω τις παραμετρους ωστε να κατεβαζει στα 2.9V per cell και 8.8V συνολο την Li ion battery. Θα το δοκιμασω να δω αν οντως δουλευει και θα κανω και ενα βιντεακι με την διαδικασια που γινετε μεσα απο το telnet αλαζοντας τις παραμετρους στο αρχειο .conf
|
|
|
Post by dream_master on Jul 4, 2018 23:13:42 GMT 2
|
|
|
Post by dream_master on Jul 5, 2018 16:39:36 GMT 2
Νεο βιντεακι απο χαμηλη πτηση πανω απο μικρο ποταμακι και προσγειωση πιανωντας το στον αερα διοτη κατω ειχε πετρες. Ηθελα να το περασω και κατω απο την γεφυρα αλλα φυσουσε αρκετα και με συνδασμο οτι απο την αλλη μερια ειχε καλωδια και δεντρα δεν το ρισκαρισα. Εκανα βεβαια μερικες προσπαθειας βγαζοντας το geofence για να πεταξει χαμηλοτερα απο τα 5 μετρα αλλα οταν καταιβενει χαμηλα σε υψος εχει αρκετη ασταθεια και το φοβηθηκα.
|
|
|
Post by dream_master on Jul 9, 2018 1:45:10 GMT 2
Σημερα εκατσα και ελυσα τον chuck του disco γιατι γρατσουνισα την καμερα και θολωνei στο κεντρο στα βιντεο. Εβλαγα προσεκτικα το lens χωρις να βγει η καμερα. Θα ψαξω κανενα φτηνο ανταλακτικο μηπως βρω αλιως θα γινει καπια αλλη πατεντα.
|
|
|
Post by dream_master on Jul 25, 2018 23:33:54 GMT 2
Καποια στιγμιοτυπα απο την κυριακατικη πτηση.
|
|
|
Post by sotirist on Jul 26, 2018 7:39:22 GMT 2
Καποια στιγμιοτυπα απο την κυριακατικη πτηση. Πολλά like dream_master! Το εχεις “δαμάσει” για τα καλά το disco 🙂
|
|
|
Post by dream_master on Jul 26, 2018 12:06:21 GMT 2
Καποια στιγμιοτυπα απο την κυριακατικη πτηση. Πολλά like dream_master! Το εχεις “δαμάσει” για τα καλά το disco 🙂 ειναι διασκεδαστικο το ατιμο, αν δεν εχεις και δεντρα διπλα σου, μπορεις να κανεις και χαμηλα περασματα ειναι ολα τα λεφτα.
|
|
|
Post by sotirist on Jul 26, 2018 17:30:52 GMT 2
Πολλά like dream_master! Το εχεις “δαμάσει” για τα καλά το disco 🙂 ειναι διασκεδαστικο το ατιμο, αν δεν εχεις και δεντρα διπλα σου, μπορεις να κανεις και χαμηλα περασματα ειναι ολα τα λεφτα. Χωρο θελει, που δεν εχουμε στην Αθηνα 😟😟😟😟 Σκεφτομαι να παρω και γω ενα 😬😶😶
|
|
|
Post by dream_master on Jul 26, 2018 18:28:10 GMT 2
παρε στην τιμη που παιζει πλεον ειναι τσαμπα. Αυτο ειναι το μειον, Θελει χορτο ναι. Θες να πεταξεις σε αλλο μερος και δεν μπορεις λογω οτι δεν εχει χωρο. Με λιγα λογια σε πειοριζει στο που θα πεταξεις.
|
|
|
Post by sotirist on Jul 26, 2018 19:38:00 GMT 2
παρε στην τιμη που παιζει πλεον ειναι τσαμπα. Αυτο ειναι το μειον, Θελει χορτο ναι. Θες να πεταξεις σε αλλο μερος και δεν μπορεις λογω οτι δεν εχει χωρο. Με λιγα λογια σε πειοριζει στο που θα πεταξεις. Θα ήταν φοβερό να έβγαινε σε VTOL έκδοση. Η DJI είχε δηλώσει ότι θα ασχοληθεί με VTOL αλλά ησυχία μέχρι τωρα. Στα 320 euro που το βρίσκω είναι πραγματικά τσάμπα. Χμμμμμμ ειδομεν Σ
|
|
|
Post by dream_master on Jul 26, 2018 19:40:04 GMT 2
Ναι οντως το vertical θα ηταν σωτηρια για την προσγειωση.
|
|
|
Post by sotirist on Jul 26, 2018 19:48:47 GMT 2
Ναι οντως το vertical θα ηταν σωτηρια για την προσγειωση. Βλέπω κάτι βίντεο που το προσγειώνουν σε 40 μέτρα χώρο, αλλά να υποθέσω ότι θα θέλει ιδανικές συνθήκες και εμπειρία...
|
|
|
Post by dream_master on Jul 26, 2018 20:32:22 GMT 2
Και σε λιγοτερα μετρα το προσγειωνεις αρκει να εχεις κοντρα τον αερα. Εχω βιντεο πιο πανω που το προσγειωνο πιανοντας το με το χερι. Το προβλημα στους μικρους χωρους ειναι οταν εχει δεντρα τριγυρω οτι πρεπει να χαμηλωσεις γρηγορα και να κλεισης μοτερ την στιγμη που πρεπει. Τωρα αν εχεις δεντρα και οχι κοντρα ανεμο αναγκαστηκα παιζεις με τα πηδαλια ελενχου δεξια αριστερα μεχρι να στολαρι και προσγειωνετε. Αλλα μην το φοβασαι και στουκα να φαει ειναι αρκετα ανθεκτικο.
|
|
|
Post by dream_master on Jul 27, 2018 20:06:37 GMT 2
σημερα μου ηρθε ενα camera lens που πηρα για το disco. O φακος ειναι ηταν λιγο μικροτερο και σε διαμετρο και σε παχος απο το μαμα . Το εβγαλα και το δοκιμασα (σκετο το φακο) στο disco αλλα η εικονα δεν βγαζει καλα αποτελεσματα.Ειδα καπια βιντεο που το βαζουν ολοκληρο αλλα δεν θελω να ξεβιδωσο το μανισιο για να μην γινει καμια ζημια στο focus μετα. Τωρα περιμενω ενα ματακι πορτας απο ebay να δοκιμασω κει αυτο να δω αν θα δουλεψει.
|
|
Conquistador
New Member
Received my Disco Adventurer
|
Post by Conquistador on Jul 29, 2018 3:24:31 GMT 2
Νεο βιντεακι απο χαμηλη πτηση πανω απο μικρο ποταμακι και προσγειωση πιανωντας το στον αερα διοτη κατω ειχε πετρες. Ηθελα να το περασω και κατω απο την γεφυρα αλλα φυσουσε αρκετα και με συνδασμο οτι απο την αλλη μερια ειχε καλωδια και δεντρα δεν το ρισκαρισα. Εκανα βεβαια μερικες προσπαθειας βγαζοντας το geofence για να πεταξει χαμηλοτερα απο τα 5 μετρα αλλα οταν καταιβενει χαμηλα σε υψος εχει αρκετη ασταθεια και το φοβηθηκα. To 'χες άνετα κάτω απο τη γέφυρα αλλά καλά έκανες. Δεν το πήρες τσάμπα. Ωραίος.
|
|
|
Post by Frontier on Aug 7, 2018 13:42:48 GMT 2
Καλά πήγαμε σήμερα (118 km/h), άλλη μια υπέροχη πτήση
|
|
|
Post by Frontier on Oct 17, 2018 7:48:55 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Nov 3, 2018 19:22:34 GMT 2
|
|
|
Post by petersea on Nov 3, 2018 20:35:35 GMT 2
Κάθετη εφόρμιση έκανες 120 km, στούκας έγινε το εργαλείο 😀!!!
|
|
|
Post by sotirist on Nov 4, 2018 22:49:42 GMT 2
Θα σου κόψουν κλήση για υπερβολική ταχυτητα🙂
|
|
|
Post by Vako on Nov 5, 2018 9:51:23 GMT 2
Μην τον αναχαιτησουν να λες καλυτερα χαχα mην ξεχνας που πεταει ο Frontier
|
|
vilis
New Member
|
Post by vilis on Nov 5, 2018 23:45:04 GMT 2
Εχοντας συμπληρώσει ήδη δύο μήνες και πολλές ώρες πτήσης του parrot disco μπορώ να πώ ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εχοντας την τελευταία έκδοση 1.7.1 έχω κάνει πολλές πτήσεις με το Flight Plan. Με μπαταρία LiIon 3s2p αποτελούμενη από τις 18650 Sony konion 3120mAh εχώ βγάλει πτήση δύο ωρών (120 λεπτά) και νομίζω ότι η μέγιστη διάρκεια με αυτή τη μπαταρία (3s2p) θα μπορούσε να φτάσει τα 130-140 λεπτά. Το επόμενο σχέδιο είναι να φτιάξω μιά 3s3p και να δοκιμάσω τη διάρκεια της. Επίσης κάποια στιγμή θα φτιάξω και τη μετατροπή 4G. Παρακάτω ένα πρόσφατο video στο οποίο απογειώνεται από το μοντελοδρόμιο μας στη Βέροια και φτάνει στο δέλτα του Αλιάκμονα στον Θερμαικό κόλπο, κατόπιν μέσω Μεθώνης επιστρέφει στο χώρο απογείωσης. Η συνολική απόσταση που κάλυψε είναι 76χλμ και η μέγιστη απόσταση από το σπίτι 33,8χλμ. Η μπαταρία μετά την πτήση φορτίστηκε με τον icharger και πήρε 5350mAh.
|
|
|
Post by thomas on Nov 6, 2018 1:22:32 GMT 2
Εχοντας συμπληρώσει ήδη δύο μήνες και πολλές ώρες πτήσης του parrot disco μπορώ να πώ ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εχοντας την τελευταία έκδοση 1.7.1 έχω κάνει πολλές πτήσεις με το Flight Plan. Με μπαταρία LiIon 3s2p αποτελούμενη από τις 18650 Sony konion 3120mAh εχώ βγάλει πτήση δύο ωρών (120 λεπτά) και νομίζω ότι η μέγιστη διάρκεια με αυτή τη μπαταρία (3s2p) θα μπορούσε να φτάσει τα 130-140 λεπτά. Το επόμενο σχέδιο είναι να φτιάξω μιά 3s3p και να δοκιμάσω τη διάρκεια της. Επίσης κάποια στιγμή θα φτιάξω και τη μετατροπή 4G. Παρακάτω ένα πρόσφατο video στο οποίο απογειώνεται από το μοντελοδρόμιο μας στη Βέροια και φτάνει στο δέλτα του Αλιάκμονα στον Θερμαικό κόλπο, κατόπιν μέσω Μεθώνης επιστρέφει στο χώρο απογείωσης. Η συνολική απόσταση που κάλυψε είναι 76χλμ και η μέγιστη απόσταση από το σπίτι 33,8χλμ. Η μπαταρία μετά την πτήση φορτίστηκε με τον icharger και πήρε 5350mAh. respect vili!!
|
|
|
Post by sotirist on Nov 6, 2018 12:16:58 GMT 2
Εχοντας συμπληρώσει ήδη δύο μήνες και πολλές ώρες πτήσης του parrot disco μπορώ να πώ ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Εχοντας την τελευταία έκδοση 1.7.1 έχω κάνει πολλές πτήσεις με το Flight Plan. Με μπαταρία LiIon 3s2p αποτελούμενη από τις 18650 Sony konion 3120mAh εχώ βγάλει πτήση δύο ωρών (120 λεπτά) και νομίζω ότι η μέγιστη διάρκεια με αυτή τη μπαταρία (3s2p) θα μπορούσε να φτάσει τα 130-140 λεπτά. Το επόμενο σχέδιο είναι να φτιάξω μιά 3s3p και να δοκιμάσω τη διάρκεια της. Επίσης κάποια στιγμή θα φτιάξω και τη μετατροπή 4G. Παρακάτω ένα πρόσφατο video στο οποίο απογειώνεται από το μοντελοδρόμιο μας στη Βέροια και φτάνει στο δέλτα του Αλιάκμονα στον Θερμαικό κόλπο, κατόπιν μέσω Μεθώνης επιστρέφει στο χώρο απογείωσης. Η συνολική απόσταση που κάλυψε είναι 76χλμ και η μέγιστη απόσταση από το σπίτι 33,8χλμ. Η μπαταρία μετά την πτήση φορτίστηκε με τον icharger και πήρε 5350mAh. Καλως ήρθες στην παρέα μας φίλε villis!
Πολλά like για την ανάρτησή σου
Σωτήρης
|
|
vilis
New Member
|
Post by vilis on Nov 6, 2018 13:45:42 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Θωμά και Σωτήρη γιά τα καλά σας λόγια και το καλωσόρισμα. Διαβάζοντας τα γραφόμενα σας σε αυτό το forum αποφάσισα να πάρω το disco και μάλιστα στην μειωμένη τιμή που πωλείται σήμερα. Εχω φτιάξει αρκετά αεροπλάνα fpv με διάφορους flight controllers όπως ardupilot, inav, cyclops κλπ απλά το disco είναι το κάτι άλλο (και είναι έτοιμο), με τόσο χαμηλό βάρος, μεγάλη αυτονομία με εύκολες μετατροπές, δυνατότητα 4G, Flight plan με waypoints, σταθεροποίηση στην κάμερα κλπ. Το συνιστώ και εγώ σε όποιον θέλει να ασχοληθεί.
|
|
|
Post by dream_master on Nov 6, 2018 14:59:40 GMT 2
Vilis πολυ καλο αποτελεσμα. Εγω με την ιδια μπαταρια που χρησιμοποιησες το ειχα παει 70km οπου μου εκανε cut battery error . Εσυ εχεις αλαξει τι παραμετρους στο chuck για την μπαταρια lion?
|
|
vilis
New Member
|
Post by vilis on Nov 6, 2018 17:31:28 GMT 2
Ναι τις έχω αλλάξει σύμφωνα με τις οδηγίες του παρακάτω video
Αν βάλω καμιά LiPo τότε κρατάω χρόνο και φροντίζω να μην κατεβεί κάτω από 40%-45%.
|
|
|
Post by dream_master on Nov 6, 2018 19:06:58 GMT 2
καλα το φανταστηκα οτι τις αλαξες, γιατι εμενα στα 70km επεσε γιατι το ειχα με τις παλιες παραμετρους που στα 3.20v κοβει αυτοματα το ρευμα για ασφαλεια για την Lipo. καπου ειχα δει για 10.000 mah li ion που ειχε απιστευτα αποτελεσματα 3 ωρες πετουσε με 4g .
|
|
|
Post by tsopirs on Nov 25, 2018 12:43:34 GMT 2
Τελικά πόσα χιλιόμετρα πάει Ε τούτο απόσταση από τον χρήστη ..ας πούμε μαμα χωρίς πατεντες
|
|