|
Post by dream_master on Apr 17, 2018 12:36:07 GMT 2
εδω και 2 εβδομαδες διαβαζω και βλεπω διαφορα projects και mods που εχουν κανει στο disco. Mod για αυξηση χωρητικοτας μεγαλυτερης μπαταριας.
Kοψιμο στις ακρες μεσα στο σκαφος για να μεγαλωση η φωλια της μπαταριας και παιρνει ανετα μια Turnigy Multistar 3s 4.000mah ή και μια 5.200mah της ιδιας εταιριας. Συμφωνα με οσες πληροφοριες εχω συλλεξη, με την 4.000mah μπαταρια μπορεις ανετα να πεταξεις εως 30km (συνολο) ενω με την 5.200 ξεπερνας τα 50km. Ενα αλλο που ειδα , ο τυπος εκοψε και το διπλανο μερος απο την μπαταρια και φωλιασε 2 μπαταριες unbranded 3100mah που μιαζουν στην stock με ενα καλωδιο parallel xt60 cable και ετσι πηγε στα 6.200 mah αλλα ακομα δεν το εχει τεσταρι σε autopilot. To πιο τρελο ομως που βρηκα ειναι εναν Γαλλο ο οποιος λεει πως εβαλε μια 10.000 mah και δουλεψε αψογα με μια πτηση 3 ωρων και τωρα δουλευει πανω σε ενα project που εχει υλοποιηση στο 75% (απο οσο μου ειπε) και θα μεγαλωσει το καθε φτερο στο 1 μετρο και θα τοποθετηση 30 solar panels 15cm*15cm , 100 watt και υπολογοιζει πτηση 6 ωρων και μια αποσταση 250 km . Ενα καλωδιο paranell με 4 εξοδους female xt60 και 4 μπαταριες 1500 δεν θα ηταν επικυνδυνο ?
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 17, 2018 22:19:27 GMT 2
|
|
|
Post by dream_master on Apr 17, 2018 23:26:38 GMT 2
Τρελη τιμη δεν θα το ελεγα , αν φανταστεις οτι εγω το πηρα στα 550 και ο frontier στα 500 η τιμη ειναι καλη. Πριν ενα 6 μηνο επεζε στα 900 ευρω Ελλαδα. Στο ebay το βρησκεις κοντα στο 300 αρι, και αποψη μου 300 ειναι τσαμπα για το συγκεκριμενο σκαφος! Μονο το Flight-Controller του, γνωστο ως CHUCK αν βαλεις θα καταλαβεις! Εδω εγω σκεφτομαι να παρω στο μελλον και δευτερο σε αυτην την τιμη! Τα μονα μειων στο σκαφος ειναι οτι στελνει εικονα με wifi & η ελειψη χωριτικοτητας στο εσωτερικο του σκαφους για μενα.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 18, 2018 6:42:24 GMT 2
dream_master, σκέψου ότι εσείς που το ψάχνετε τόσο το πήρατε αρκετά ακριβότερα, στο eBay τι να το κάνεις, μπλέκεις τελωνεία κλπ. Απο e-shop σε δύο μέρες το παίρνεις μα πάνω απ' όλα 2 χρόνια εγγύηση παιδιά... Μωρέ κάποια στιγμή είχε βγάλει και Drone από τα καλά, δε θυμάμαι πιο, το Fandom3 νομίζω σε σχεδόν μισή τιμή... Πάντως το PARROT άλλη κατάσταση, αεροπορική εντελώς, οκ για την μετάδοση λες ότι έχει το αναλογικό WiFi ε; εντάξει αυτό τρώει χασίματα, δεν ξέρω πως το έχει αλλά ίσως ένα κεραιάκι εξωτερικό στο σκάφος (σε αεροδυναμικό σημείο) να βοηθήσει, δεν μπαίνει χέρι πουθενά; Εγώ σκέφτομαι πατέντες (κάτσε να το πάρω πρώτα) στο Η501, ακόμη και στο σκάφος μπορούν να μπουν εξωτερικές και για 2,4 και 5,8...
|
|
|
Post by Frontier on Apr 18, 2018 8:08:57 GMT 2
dream_master, σκέψου ότι εσείς που το ψάχνετε τόσο το πήρατε αρκετά ακριβότερα, στο eBay τι να το κάνεις, μπλέκεις τελωνεία κλπ. Απο e-shop σε δύο μέρες το παίρνεις μα πάνω απ' όλα 2 χρόνια εγγύηση παιδιά... 1 χρόνο εγγύηση έχει, δες καλά την σελίδα στο e-shop. Τόσο ο dream όσο και εγώ όταν το πήραμε πέρσι είχε 500-550 όταν εδώ είχε 900+. Στο eBay το βρίσκεις από Ευρωπαίους πωλητές, άρα δεν παίζουν τελωνεία (ο dream το πήρε από Αγγλία, εγώ από Γαλλία). Οι τιμές Ελλάδα στα R/C - ό,τι και να κάνουν - είναι απλά απογοητευτικές, σε σχέση με τις τιμές που τα έχουν έξω. Και το λέω έχοντας ένα - αρκούντως μεγάλο - σμήνος αεροσκαφών Για να μην μιλήσω για το κομμάτι υποστήριξη που είναι κυριολεκτικά - στους περισσότερους Έλληνες dealers - για γέλια... Δεν έχει αναλογική μετάδοση FPV σήματος, 100% ψηφιακό είναι. Απλά, δεν είναι αλγόριθμος τύπου Occusync, έχει κάτι αντίστοιχο με τον αλγόριθμο που χρησιμοποιεί το Mavic Air.
|
|
|
Post by dream_master on Apr 18, 2018 14:13:25 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 18, 2018 14:21:25 GMT 2
Περί της εμπειρία σας και τον στόλο σας ουδής φυσικά λόγος...! Το e-shop συνήθως έχει όλα (σχεδόν) τα είδη με 2 χρόνια εγγύηση, πριν λίγο καιρό που κοίταζα για μια ηλεκτρογεννήτρια, την ίδια ακριβώς όλοι την δίνανε με 1 χρόνο ενώ αυτό έδινε 2 χρόνια. Ε' ευκαιρίας, έχει το eBay ευρωπαϊκές αποθήκες και πως τις βλέπουμε; ...δεν το έχω προσέξει έως τώρα.
|
|
|
Post by dream_master on Apr 18, 2018 14:38:02 GMT 2
Περί της εμπειρία σας και τον στόλο σας ουδής φυσικά λόγος...! Το e-shop συνήθως έχει όλα (σχεδόν) τα είδη με 2 χρόνια εγγύηση, πριν λίγο καιρό που κοίταζα για μια ηλεκτρογεννήτρια, την ίδια ακριβώς όλοι την δίνανε με 1 χρόνο ενώ αυτό έδινε 2 χρόνια. Ε' ευκαιρίας, έχει το eBay ευρωπαϊκές αποθήκες και πως τις βλέπουμε; ...δεν το έχω προσέξει έως τώρα. βασικα δεν ειναι αποθηκες , ειναι Πωλητες που βρισκοντε σε ευρωπη. εχει πολους Γερμανια,Αγγλια,Γαλλια και ενοειτε οτι αν ειναι και καλλη η τιμη το παιρνεις απο εκει γιατι δεν μπλεκεις και με τελωνεια.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 18, 2018 14:50:05 GMT 2
Κατάλαβα... Απλά δεν έχω δει "φίλτρο επιλογή" στο eBay όπως έχει ο Ali για την χώρα αποστολής, ασχέτως αν και σε αυτόν υπάρχουν ελάχιστοι στην Ευρώπη. Attachments:
|
|
|
Post by dream_master on Apr 18, 2018 15:06:47 GMT 2
Εχει κανονικα. Αν δεις στα αριστερα σου κατω κατω γραφει item location και εχει επιλογες US,EU,ASIA.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 18, 2018 17:55:39 GMT 2
Μόνο από HobbyKing συμφέρει, αλλά δεν την στέλνει Ελλάδα από καμία αποθήκη (ενώ μικρότερης χωρητικότητας μπαταρίες μου τις έχει στείλει κανονικά). Η συγκεκριμένη εκτός από γκουμούτσα (κοντά μισό κιλό) και χαμηλά C, πιθανότατα θα έχει θέματα εάν πηγαίνεις το Disco τέρμα γκάζι.
|
|
|
Post by dream_master on Apr 18, 2018 19:10:51 GMT 2
Μόνο από HobbyKing συμφέρει, αλλά δεν την στέλνει Ελλάδα από καμία αποθήκη (ενώ μικρότερης χωρητικότητας μπαταρίες μου τις έχει στείλει κανονικά). Η συγκεκριμένη εκτός από γκουμούτσα (κοντά μισό κιλό) και χαμηλά C, πιθανότατα θα έχει θέματα εάν πηγαίνεις το Disco τέρμα γκάζι. Οχι δεν την θελω για τερμα γκαζι, για flight plan την θελω οπου δουλευει στα ρελαντι και δεν θα εχω θεμα. Δυστηχος δεν υπαρχει αλλη μπαταρια στα ιδια mah που να εχει τις ιδιες διαστασεις με αυτην και να χωραει μεσα.Ετσι οπως το μετρησα μεχρι 12cm στο μηκος χωραει οριακα.Η συγκεκριμενη ειναι 10,5 cm και ενοειτε παλι οτι θα κοπουν στις ακρες καπια κοματια απο το σκαφος για να χωρεσει.Το καλο ειναι οτι αυτη ειναι τεσταρισμενη απο πολλους. Την βρηκα σε ενα καταστημα τωρα στην ελλαδα αλλα την εχει στα 60 ευρω. Ενταξει δεν βιαζομε να την παρω κιολας απλα κανω μια ερευνα για να δω για το μελλον.
|
|
|
Post by dream_master on Apr 23, 2018 15:03:48 GMT 2
παει και το χωραφακι που πηγαινα και πετουσα το disco, χθες που πηγα να πεταξω το θερισε ολο με την κουμπινα και τωρα δενε χει χορτο πηγα σε ενα γηπεδο κοντα στην πολη αλλα δεν βολευει γιατι εχει πολλα καλωδια και αν αφεραιρεις λιγο θα χτυπησεις πανω στα καλωδια. ενα βιντεο με την προσγειωση στο γηπεδο,αν δεν εκανα εξασκηση σε προσγειωσεις παλια θα με δυσκολευε αυτο το σημειο , αλλα ενταξει τωρα του εχω παρει τον αερα.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 23, 2018 21:06:37 GMT 2
Εδώ παρουσιάζεται ένα softmod (δηλ. έχει γίνει αλλαγή μόνο στο λογισμικό του Parrot Skycontroller 2 και του Chuck, δεν έγινε αλλαγή στο hardware) όπου το Disco συνδέεται σε δίκτυο 4G με αποτέλεσμα να πετά οπουδήποτε έχει κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορεί το Disco - χωρίς flight plan - να πετά σε πολύ μεγάλες αποστάσεις και χωρίς οπτική επαφή με τον Skycontroller 2.
Το mod δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα.
|
|
|
Post by dream_master on Apr 23, 2018 21:24:52 GMT 2
αυτο που καταλαβα ειναι οτι το μονο παραπανω που εχει ειναι οτι βλεπει το στιγμα του στο app ετσι? Το οτι πεταει χωρις την χρηση του skycontroller στην ουσια δεν ιδιο με το flight plan?
|
|
|
Post by Frontier on Apr 24, 2018 7:38:26 GMT 2
αυτο που καταλαβα ειναι οτι το μονο παραπανω που εχει ειναι οτι βλεπει το στιγμα του στο app ετσι? Το οτι πεταει χωρις την χρηση του skycontroller στην ουσια δεν ιδιο με το flight plan? Όχι, ο τύπος μιλάει για κανονικό χειρισμό (πτήση, όχι μέσω flight plan) μέσω δικτύου 4G. Ο Skycontroller 2 συνδέεται στο RaspberryPi, το Raspberry στο κινητό και το κινητό - μέσω του δικτύου 4G - περνά τις εντολές πτήσης στο Disco.
|
|
|
Post by Vako on Apr 24, 2018 8:22:47 GMT 2
Να κάνω μια αφέλη ερώτηση ? Και αν είναι απομακρυσμένο και πέσει σε απώλεια σήματος κινητής ? Θα κάνει fly-αντε γεια? Η rth? Λογικά θα γυρίσει έτσι δεν είναι ?
|
|
|
Post by Frontier on Apr 24, 2018 9:33:00 GMT 2
Να κάνω μια αφέλη ερώτηση ? Και αν είναι απομακρυσμένο και πέσει σε απώλεια σήματος κινητής ? Θα κάνει fly-αντε γεια? Η rth? Λογικά θα γυρίσει έτσι δεν είναι ? Η λογική λέει ότι θα ενεργοποιήσει αυτόματα RTH, το αν θα έχει αρκετή ενέργεια για να γυρίσει είναι άλλο θέμα βέβαια...
|
|
|
Post by dream_master on Apr 24, 2018 12:08:39 GMT 2
αυτο που καταλαβα ειναι οτι το μονο παραπανω που εχει ειναι οτι βλεπει το στιγμα του στο app ετσι? Το οτι πεταει χωρις την χρηση του skycontroller στην ουσια δεν ιδιο με το flight plan? Όχι, ο τύπος μιλάει για κανονικό χειρισμό (πτήση, όχι μέσω flight plan) μέσω δικτύου 4G. Ο Skycontroller 2 συνδέεται στο RaspberryPi, το Raspberry στο κινητό και το κινητό - μέσω του δικτύου 4G - περνά τις εντολές πτήσης στο Disco. μαλιστα, αλλα χωρις εικονα ετσι? τηα το χειριζετε στην ουσια απο τον χαρτη?
|
|
|
Post by Frontier on Apr 24, 2018 13:35:30 GMT 2
Όχι, ο τύπος μιλάει για κανονικό χειρισμό (πτήση, όχι μέσω flight plan) μέσω δικτύου 4G. Ο Skycontroller 2 συνδέεται στο RaspberryPi, το Raspberry στο κινητό και το κινητό - μέσω του δικτύου 4G - περνά τις εντολές πτήσης στο Disco. μαλιστα, αλλα χωρις εικονα ετσι? τηα το χειριζετε στην ουσια απο τον χαρτη? Στην περιγραφή που κάνει ο τύπος, ουσιαστικά λέει ότι ο SkyController συνδέεται στο RPi3, από εκεί στο κινητό και από το κινητό στο Disco. Η κωδικοποίηση του σήματος 2.4GHz περιλαμβάνει και το βίντεο του αεροσκάφους, άρα θα έχει και εικόνα. Αυτό που δείχνει στο χάρτη με το κινητό, είναι εντοπισμός του Disco - εάν βγει εκτός δικτύου 4G και με ταυτόχρονη απώλεια ισχύος - από το τελευταίο στίγμα, με χρήση SMS. Περιμένουμε να δούμε περισσότερα όταν κυκλοφορήσει επίσημα, στην σελίδα του στο Facebook λένε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να μην χρειάζεται τελικά το RPi3.
|
|
|
Post by dream_master on Apr 24, 2018 13:48:43 GMT 2
α τωρα καταλαβα , ενδιαφερον Mod
|
|
|
Post by dream_master on Apr 24, 2018 14:29:54 GMT 2
εγω τωρα ψαχνω να βρω καμια πατεντα μηπως και το βαλω landing gear με ροδες . βαρεθηκα να ψαχνω γρασιδι.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 24, 2018 15:58:22 GMT 2
εγω τωρα ψαχνω να βρω καμια πατεντα μηπως και το βαλω landing gear με ροδες . βαρεθηκα να ψαχνω γρασιδι. Το σκεφτόμουν πριν κανένα μήνα αυτό, αλλά δεν κατέληξα σε κάποια εφικτή λύση χωρίς να επηρεάσει δραματικά την σταθερότητα της πτέρυγας. Είχα μελετήσει την χρήση ρόδας (3 συνολικά, 2 πίσω και 1 εμπρός) στερεωμένη σε φελό, όπου ο φελός θα έμπαινε μέσα στις τρύπες που εδράζουν οι βίδες συγκράτησης του σώματος, αλλά εκτός του ότι το αποτέλεσμα ήταν αντιαισθητικό, δεν εξασφάλιζε αυτή η διάταξη το να μη φύγουν οι ρόδες κατά την προσγείωση και έτσι εγκατέλειψα την ιδέα.
|
|
|
Post by dream_master on Apr 24, 2018 16:06:49 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Apr 28, 2018 20:06:52 GMT 2
|
|
|
Post by dream_master on Apr 29, 2018 1:37:56 GMT 2
μολις μου εστειλε email ο Γαλλος πως σημερα εκανε πτηση με απολυτη επιτυχια με μπαταρια 10.000mah διανυοντας 150Km και επιστροφη με 15% battery. Τωρα πως σηκωθηκε με 800gr μπαταρια και πετουσε και μια χαρα οπως λεει θα το δουμε στο βιντεο τις επομενες μερες που θα ανεβει. απλα τρελα!
|
|
|
Post by dream_master on Apr 29, 2018 12:17:16 GMT 2
110 km/h επιασα χθες με το disco.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 29, 2018 20:55:37 GMT 2
Edit από την χθεσινή πτήση.
|
|