|
Post by Frontier on Mar 9, 2018 20:49:16 GMT 2
αυτο με τα 4 καλώδια ειναι jst-sh, οποτε νομιζω κάνει. δοκιμασε αν κουμπωνει στη θύρα. σε πια θυρα? εχω μπερδευτει λιγακι και σας ζαλιζω κιολας. Σε μία από τις θύρες που σου είχα σημειώσει στην φωτογραφία.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 9, 2018 22:17:41 GMT 2
ωραια τωρα καταλαβα τι γινετε. το κιτρινο θα παει με το κιτρινο της καμερας, και το gnd μαζι με το ρευμα του vtx θα πανε σε μια απο τις θυρες. Εγω μπερδεβομουν στα παραπανω καλωδια, οποτε απο τα 3 καλωδια της καμερας κραταω μονο το κιντρινο και τα αλλα τα καταργω σωστα? Το ιδιο και με το βυσμα 4 καλωδιων που θα μπει σε μια απο θυρες ρευμα/gnd, θα καταργησω και εκει τα 2 καλωδια. Τωρα ομως περισεβουν 2 καλωδια του VTX αυτα τα αφηνω μονα τους? Προσεξα και κατι ακομα στο vtx γραφει 7-24V και η θυρα που θα το συνδεσω βγαζει 5v. Δεν θα εχω προβλημα με αυτο? γιατι σε ενα βιντεο με το συγκεκριμενο vtx ακουσα τον τυπο να λεει οτι χρειαζεται 12V .
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 11, 2018 14:33:14 GMT 2
ωραια τωρα καταλαβα τι γινετε. το κιτρινο θα παει με το κιτρινο της καμερας, και το gnd μαζι με το ρευμα του vtx θα πανε σε μια απο τις θυρες. Εγω μπερδεβομουν στα παραπανω καλωδια, οποτε απο τα 3 καλωδια της καμερας κραταω μονο το κιντρινο και τα αλλα τα καταργω σωστα? Το ιδιο και με το βυσμα 4 καλωδιων που θα μπει σε μια απο θυρες ρευμα/gnd, θα καταργησω και εκει τα 2 καλωδια. Τωρα ομως περισεβουν 2 καλωδια του VTX αυτα τα αφηνω μονα τους? Προσεξα και κατι ακομα στο vtx γραφει 7-24V και η θυρα που θα το συνδεσω βγαζει 5v. Δεν θα εχω προβλημα με αυτο? γιατι σε ενα βιντεο με το συγκεκριμενο vtx ακουσα τον τυπο να λεει οτι χρειαζεται 12V . δεν εχεις καταλαβει σωστά, απο τα καλωδια της καμερας μονο το σήμα θα κολλησεις με το καλωδιο video του vtx. τα αλλα οπως ειναι. στο vtx οποτε θα χρησιμοποιησεις μονο τα 3 απο τα 5. βασικα υπαρχουν πολλοι τροποι να κάνεις την υλοποίηση, ο πιο ευκολος ειναι αυτος που σου ειπα ειτε με την μπαταρια ειτε με τα esc.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 11, 2018 14:43:06 GMT 2
ωραια τωρα καταλαβα τι γινετε. το κιτρινο θα παει με το κιτρινο της καμερας, και το gnd μαζι με το ρευμα του vtx θα πανε σε μια απο τις θυρες. Εγω μπερδεβομουν στα παραπανω καλωδια, οποτε απο τα 3 καλωδια της καμερας κραταω μονο το κιντρινο και τα αλλα τα καταργω σωστα? Το ιδιο και με το βυσμα 4 καλωδιων που θα μπει σε μια απο θυρες ρευμα/gnd, θα καταργησω και εκει τα 2 καλωδια. Τωρα ομως περισεβουν 2 καλωδια του VTX αυτα τα αφηνω μονα τους? Προσεξα και κατι ακομα στο vtx γραφει 7-24V και η θυρα που θα το συνδεσω βγαζει 5v. Δεν θα εχω προβλημα με αυτο? γιατι σε ενα βιντεο με το συγκεκριμενο vtx ακουσα τον τυπο να λεει οτι χρειαζεται 12V . τα αλλα οπως ειναι. κατσε οταν λες οπως ειναι τι ακριβως ενοεις? οτι θα τα 2 καλωδια που απομεινουν απο την καμερα θα τα βαλω στην θυρα που ηταν με το βυσμα? Γιατι εγω καταλαβα οτι δεν θα χρειαστουν εκτος αν χρειαστη ρευμα και η καμερα. Να ρωτησο κατι στις πισω θυρες που μου εδειξε ο frontier με τα 4 pin που θα παρω 5v + GND εχει διπλα ακομα μια θυρα αλλα με 3 pin που και αυτην δινει 5v + GND . Πειραζει να παρω απο εκει ρευμα και γειωση η δεν παιζει ρολο?
|
|
|
Post by dream_master on Mar 11, 2018 14:50:26 GMT 2
Ενα καλωδιο του video θα ενωθει με το αντοιστιχο του video sto vtx. και τα 2 καλωδια απο το vtx 7-24v + GND θα πανε στο βισμα 5v & gnd της πλακετας του shuriken . και περισευουν 2 καλωδια απο το vtx και 2 καλωδια της καμερας που δεν θα πανε πουθενα , εκτος αν χρειαστει ρευμα και η καμερα. εγω αυτο καταλαβα παιδια. Αν καπου ειμαι λαθος διωρθοστε με.
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 11, 2018 15:14:38 GMT 2
Ενα καλωδιο του video θα ενωθει με το αντοιστιχο του video sto vtx. και τα 2 καλωδια απο το vtx 7-24v + GND θα πανε στο βισμα 5v & gnd της πλακετας του shuriken . σωστα μεχρι εδω. απο κει και περα εχεις 2 επιλογές. 1) τα 2 υπολοιπα καλώδια του vtx, δεν τα χρησιμοποιεις, και τα 2 της καμερας, 5v + gnd τα βαζεις οπως ηταν. 2) κολλάς τα 2 υπολοιπα καλωδια του vtx, με τα αντίστοιχα της καμερας, 5v και γειωση. ετσι η κάμερα τροφοδοτείται απο το vtx.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 11, 2018 15:32:46 GMT 2
ωραια καταλαβα τωρα. Αποριες τωρα: 1) βλεπω οτι στο VTX γραφει 7-24V , δεν θα εχει θεμα με τα 5V που δινει ρευμα το skuriken? 2) Η καμερα απο την μανα της επερνε 5v + gnd + βιντεο μεσω βισματος πανω στην πλακετα. Αν χρειαστω ρευμα και γειωση για την καμερα μπορω να παρω απο την ιδια θυρα? Το λεεω για να μην κολαω τσαμπα διοτι εχει ειδη κουμπωμενο πλαστικο καλιμα και το κουμπωνω οπως ειναι πανω.
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 11, 2018 19:30:06 GMT 2
τα vtx εχουν εσωτερικο 5v regulator. σου λεει οτι μπορεις να το συνδεσεις σε 2s-5s απευθείας. πιστεύω θα δουλεψει. αν θες στειλε ενα mail στην eachine για σιγουριά. αν θελει παραπανω το κολλάς κι αλλου, δεν θα του κάνεις ζημιά.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 23, 2018 16:04:13 GMT 2
τελικα ηταν πανευκολη η ολη συνδεση του vtx. στην αρχη δεν ειχα εικονα γιατι τελικα ηθελε και γειωση+ρευμα ξεχωριστα για την καμερα, οποτε αφησα το παλιο βυσμα οπως ηταν. Κομπλε εχω εικονα τωρα αλλα δεν τα κολησα ακομα γιατι θα παω το απογευμα να παρω θερμομωνοτικο μακαρονι για τα καλωδιακια. Για οπιον εχει το σκαφος και ερθει στην περιπτωση μου αυτη ειναι η συνδεση για εξωτερικο vtx. Να ρωτησο κατι ακομα, Απο τι εξαρτατε η εμβελεια του σηματος στην εικονα? vtx η κεραιες? Π.χ με αυτο το vtx ποσα μετρα fpv θα εχω σε εμβελεια περιπου?
|
|
|
Post by Frontier on Mar 23, 2018 20:29:10 GMT 2
Η εμβέλεια του σήματος των 5.8GHz εξαρτάται από αυτά που λες παραπάνω (ισχύς πομπού και τύπος κεραίας) καθώς και από την περιοχή που πετάς.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 24, 2018 3:35:49 GMT 2
τελικα το vtx το εβαλα εξωτερικα γιατι μεσα δεν χωρουσε. Εβαλα ενα κοματακι ταινια διπλης οψεως 3Μ και κολησε πολυ καλα. υπολογισα και απο τις 2 μεριες για τις ελικες να μην ακουμπαει, εδωσα και μια κλιση την κεραια και εγινε αρκετα καλο πιστευω.
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 24, 2018 8:58:55 GMT 2
λογικό να μην είχες εικόνα αν δεν είχες δώσει ρεύμα στην κάμερα. Είναι σαν να συνδέσεις ένα dvd player στην τηλεόραση, να το βάζεις στην μπρίζα, να δουλεύει, και να μην έχεις εικόνα στην τηλεόραση, την οποία δεν έχεις βάλει στην μπρίζα.....
Για το vtx όλα καλά, απλά πρόσεχε να μην ανοίξει (ξεδιπλώσει) η κεραία και πιαστεί πουθενά ή σπάσει, γιατί συνήθως δεν σπάει η κεραία αλλά ο κοννέκτορας του vtx. διορθώνεται βέβαια δεν σπάσει το πλαστικό..
Καλές πτήσεις!!!
|
|
|
Post by dream_master on Mar 24, 2018 17:28:35 GMT 2
σημερα το εκανα μια δοκιμη και παρατηρησα το εξης προβλημα. Οταν συνδεω το quad εχω εικονα κανονικα, Αλλα οταν ανοιγω την TK κανει γραμμες λες και κατι κανει παρεμβολες, Τι λετε να φταιει? Μου μυριζει οτι ειναι απο τα ρευματα κατι.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 24, 2018 17:38:55 GMT 2
σημερα το εκανα μια δοκιμη και παρατηρησα το εξης προβλημα. Οταν συνδεω το quad εχω εικονα κανονικα, Αλλα οταν ανοιγω την TK κανει γραμμες λες και κατι κανει παρεμβολες, Τι λετε να φταιει? Μου μυριζει οτι ειναι απο τα ρευματα κατι. Δες μήπως η κεραία του VTX είναι πολύ κοντά στην κεραία της T/K.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 24, 2018 18:04:22 GMT 2
την αλαξα πολλες μεριες και παλι το ιδιο κανει, να κανει παρεμβολες η κεραια της ΤΚ ?
|
|
|
Post by Frontier on Mar 24, 2018 19:36:58 GMT 2
την αλαξα πολλες μεριες και παλι το ιδιο κανει, να κανει παρεμβολες η κεραια της ΤΚ ? Πολύ πιθανό. Σε τέτοιες περιπτώσεις θέλει δοκιμές και να τοποθετήσεις τις κεραίες (2.4GHz και 5.8GHz) όσο πιο μακριά γίνεται την μία από την άλλη.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 24, 2018 21:13:54 GMT 2
Οο καλα κρασια τοτε, οι κεραιες 2.4ghz τα δυο καλωδια που φευγουν απο τον reiciver δεν ειναι; Απορω πως μπορει να γινετε αυτο αφου ειναι παλι μακρια απο την κεραια 5.8 . Και αυτα της 2.4 που να τα τραβηξω ειναι ηδη στο πλαι μονα τους
|
|
|
Post by Frontier on Mar 24, 2018 21:18:10 GMT 2
Οο καλα κρασια τοτε, οι κεραιες 2.4ghz τα δυο καλωδια που φευγουν απο τον reiciver δεν ειναι; Απορω πως μπορει να γινετε αυτο αφου ειναι παλι μακρια απο την κεραια 5.8 . Και αυτα της 2.4 που να τα τραβηξω ειναι ηδη στο πλαι μονα τους Οι κεραίες 2.4GHz είναι λογικά έξω από το σασί, δεν λέω για τα καλώδια που συνδέουν το RX με τον flight controller (την μητρική). Πριν το κλείσεις το κέλυφος, θα πρέπει να κάνεις μια δοκιμή για να δεις πως θα πρέπει να τοποθετήσεις το VTX σε σχέση με το RX, ίσως έχεις τις δύο πλακέτες πολύ κοντά και αυτό δημιουργεί τα θέματα που έχεις.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 24, 2018 22:04:27 GMT 2
κατσε μισο, οι κεραιες δεν ειναι αυτα τα 2 που βγαινουν στα παγια εξω απο το σασι?
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 24, 2018 23:07:15 GMT 2
μετακίνησε το vtx 10cm εκτος quad να δεις αν το κάνει. Δοκίμασε και άλλη κεραία. Συνήθως αυτές που βάζουν στα vtx είναι για πέταμα...
|
|
|
Post by dream_master on Mar 24, 2018 23:57:34 GMT 2
μετακίνησε το vtx 10cm εκτος quad να δεις αν το κάνει. Δοκίμασε και άλλη κεραία. Συνήθως αυτές που βάζουν στα vtx είναι για πέταμα... και αλλη κεραια δοκιμασα και το μετακινησα και κανει το παλι το ιδιο.Μηπως ρε παιδια θελει παραπανω ρευμα γιαυτο το κανει? Το λεω αυτο γιατι στο vtx γραφει 7-24v το καλωδιο που παει και παιρνει ρευμα. επεισης εχω παρατηρηση οτι και πριν ανοιξω την TK η εικονα στο fpv κανει γραμουλες ψηλες οπως θα δειτε και στο βιντεο στην αρχη πριν ανοιξω την TK. αυτο που μπορει να οφειλετε? παρεπιπτωντος η εικονα στα γυαλια δεν ειναι τοσο χαλια αλλα μετο ζορι παλευετε.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 25, 2018 10:05:55 GMT 2
Δοκίμασε να δώσεις ρεύμα στο VTX από την μπαταρία, αν είναι εκεί το θέμα με τις παρεμβολές θα φανεί αμέσως.
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 25, 2018 13:22:30 GMT 2
κι εγω αρχικα στην μπαταρία ειπα να το κολλήσεις, απλα πρεπει να ξεκολλήσεις το xt60. δες αν πανω στην πλακέτα λεει πουθενα vcc κι εχει pin, να το κολλησεις εκει, αλλιως μπορεις και σε esc. το vcc ειναι ουσιαστικα το ρευμα της μπαταρίας.
τι θεμα ειναι οτι στο κανει οταν ανοίγεις την Τ/Κ, αυτό με παραξενεύει εμενα.....
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 25, 2018 13:28:10 GMT 2
οι γραμμουλες οι ψιλές που λες στην αρχη. ειναι video noise, που ειναι φυσιολογικές και υπαρχουν σε ολα τα quad. αν δεν βάλεις lc filter ή πυκνωτη στα esc δεν πρόκειται να φυγουν..
κατι αλλο που σκέφτηκα. το παλιο vtx το εχεις αφαιρεσει?
αν όχι, του εχεις κοψει το ρευμα? εχεις παιξει λιγο με τα καναλια να δοκιμασεις σε διαφορετικό?
|
|
|
Post by dream_master on Mar 25, 2018 14:16:55 GMT 2
μολις το δοκιμασα , κολησα για δοκιμη το καλωδιο ρευματος του vtx πανω στο κοκκινο καλωδιο του esc VBAT γραφει , ανοιξα την ΤΚ και δεν το κανει αλλο .οποτε λεω να το κολησω πανω στο ESC .
|
|
|
Post by dream_master on Mar 28, 2018 19:16:51 GMT 2
ειχε αρκετο αερα σημερα αλλα πηγα πεταξα λιγο fpv . εκανα practice και σε loop , το ενα δεν το πετυχα και εσπασα μια φτεροτι τις μιας ελικας ( η πρωτη που σπαω) και παλι πετουσε το ατιμο αλλα με μεγαλη ασταθεια βεβαια. Προς το παρων θα πρεπει να παρω 2 μπαταριες R-line 4s για να δω της πραγματικες δυνατοτητες του shuriken.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 29, 2018 20:15:52 GMT 2
παει η μπαταρια 3s του shuriken ειπε το ποιημα σημερα. cell-1 3.71 cell-2 3.65 cell-3 3.20 και δεν φορτιζει καν τωρα.
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 30, 2018 13:58:37 GMT 2
βάλε πολύ αργή balanced φόρτιση, και πες και ένα πάτερ ημών....
|
|
|
Post by dream_master on Mar 30, 2018 14:20:19 GMT 2
βάλε πολύ αργή balanced φόρτιση, και πες και ένα πάτερ ημών.... σημερα και ενω ημουν ετοιμος να την δωσω μπουλο, λεω ας την ξαναβαλω να δω θα φορτιση, και ξαφνικα φορτιζη κανονικα . Μολις τελιωσει θα την μετρησω να δω τι θα δειξει, για να δουμε
|
|
|
Post by dream_master on May 13, 2018 17:55:01 GMT 2
να ρωτησο κατι. το σκαφος οπως ειναι με αλλη ΤΚ flysky fS I6 χρειαζετε μονο bind να το κανει και συνδεετε κανονικα ετσι?
Και κατι ακομα, συνδεετε κανονικα με την ΤΚ , θα μπουν defult ρυθμισης στον διακοπτη που θα κανει arm , η θα πρεπει να μπει μεσα στο betaflight να το βαλει?
|
|