|
Post by dream_master on Feb 20, 2018 22:59:34 GMT 2
το δοκιμασα το μεσημερι το impulse δεν δουλευει, κολαει στο σημειο search drivers. με το που παταω conect στον betaflight μου βγαζει ενα warning NON cleanflight/betaflight firmware is not supported , except for CLI mode. και ειμαι στο CLI μονο. εχει καμια εντολη που πρεπει να βαλω για να τα βγαλει?
|
|
|
Post by Frontier on Feb 21, 2018 8:10:51 GMT 2
Διάβασε τι σου έγραψα: δεν θα κάνεις connect με το Betaflight μέχρι να περάσεις το Betaflight. Θα πας στο Firmware flasher ΧΩΡΙΣ να έχεις κάνει connect, οι ρυθμίσεις είναι παραπάνω.
|
|
|
Post by dream_master on Feb 21, 2018 15:01:06 GMT 2
ωραια την περασα την 3.2.1. εκανα και bind ΤΧ μς RX γιατι δεν το εβρισκε.τωρα ομως δυσκολευωμε να ρυθμισω τα channels. Στο betaflight confi στο receiver οταν κουναω τα sticks/swicth δεν κουνιεται τιποτα για να δω σε πιο AUX ειναι και να το ρυθμισω.
|
|
|
Post by Frontier on Feb 21, 2018 17:30:06 GMT 2
ωραια την περασα την 3.2.1. εκανα και bind ΤΧ μς RX γιατι δεν το εβρισκε.τωρα ομως δυσκολευωμε να ρυθμισω τα channels. Στο betaflight confi στο receiver οταν κουναω τα sticks/swicth δεν κουνιεται τιποτα για να δω σε πιο AUX ειναι και να το ρυθμισω. Δες εάν η θύρα είναι σωστή για την συνδεδεμένη RX. Στο δικό μου Shuriken με FrSky, το RΧ είναι συνδεδεμένο στην UART3. Μετά, θα πρέπει να έχεις επιλέξει το σωστό σειριακό πρωτόκολλο επικοινωνίας για την RX. Η δική μου είναι SBUS, εσένα είναι IBUS. Τέλος, στο receiver tab θα πρέπει να ορίσεις σωστά το channel map (π.χ η δική μου Taranis είναι ARTE1234), αυτό το βρίσκεις κουνώντας τα sticks: (A)ileron (R)udder (T)hrottle (E)levation = 1 2 3 4, δηλ. στην δική μου το Throttle είναι στο κανάλι 3, το Elevation στο 4 κοκ. Πριν σκαλίσεις περισσότερο το Betaflight, οπωσδήποτε δες το παρακάτω βίντεο.
|
|
|
Post by dream_master on Feb 21, 2018 17:56:41 GMT 2
ωραιος frontier το φτιαξα. τελικα ηθελε να το αλαξω οπως ειπες σε IBUS . ρυθμισα και τα καναλια που θα εχω acro/horizon/angle εφτιαξα και το arm και κομπλε τωρα.To picth roll, yaw πως τα ρυθμιζω? μου ταχει αναποδα. τωρα θα κατσω να δω το βιντεακι. ευχαριστω
|
|
|
Post by dream_master on Feb 21, 2018 18:48:38 GMT 2
ακυρο ενταξει το εφτιαξα , απλα το εκανα αλαγη στε FRsky και ξανα σε AETR1234 και εφτιαξε.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 3, 2018 18:28:13 GMT 2
ενα σημερινο βιντεακι με το shuiken 250 με betaflight 3.2.1 σε acro mode, οντως μου φανεικε σαν να πεταει πιο στρωτα το quad. το μονο αρνητικο ειναι οτι η μπαταρια 3s 25c που εχεω ψιλο φουσκωσε και οταν το προσγειωσα και την επιασα ηταν πολυ ζεστη οποτε πρεπει να ετοιμαζομε για νεες μπαταριες 4s της tattu.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 6, 2018 17:53:21 GMT 2
εχθες ανοιξα το quad να το καθαρισω απο λιγα χωματα απο μια ανωμαλη πρωσγειωση. τωρα ομως δεν εχω εικονα. Τι μπορει να φταιει?
|
|
|
Post by Frontier on Mar 6, 2018 19:47:57 GMT 2
εχθες ανοιξα το quad να το καθαρισω απο λιγα χωματα απο μια ανωμαλη πρωσγειωση. τωρα ομως δεν εχω εικονα. Τι μπορει να φταιει? Κεραία VTX, βάση του VTX, να έχει ξεκουμπώσει η κάμερα από το VTX ή στην χειρότερη να έχεις κάψει το VTX.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 6, 2018 20:00:59 GMT 2
Θα το ξανα σνοιξω να δω μηπως βρω τι φταει.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 6, 2018 20:24:05 GMT 2
frontoer οταν λες να εχει ξεκουμπωση η καμερα απο το vtx δηλαδη να βγηκαν καπια απο τα 2 μικρα κλιψ που παει απο την καμερα στην πλακετα? δεν βλεπω κατι που να εχει φυγει, οπως και η βαση που βιδωνη η κεραια ειναι κομπλε. απορω πως γινετε να εκαψα vtx αφου δεν ηρθε τουμπα πρωσγειωθηκε με το κατω μερος ,δηλαδη δεν ηταν και δυνατη προσγειωση.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 6, 2018 20:34:54 GMT 2
frontoer οταν λες να εχει ξεκουμπωση η καμερα απο το vtx δηλαδη να βγηκαν καπια απο τα 2 μικρα κλιψ που παει απο την καμερα στην πλακετα? δεν βλεπω κατι που να εχει φυγει, οπως και η βαση που βιδωνη η κεραια ειναι κομπλε. απορω πως γινετε να εκαψα vtx αφου δεν ηρθε τουμπα πρωσγειωθηκε με το κατω μερος ,δηλαδη δεν ηταν και δυνατη προσγειωση. Από την κάμερα φεύγουν καλώδια - που είναι στερεωμένα σε αυτήν με κλιπς - και καταλήγουν στο VTX όπου και εκεί πρέπει να είναι στερεωμένα με κλιπς. Ίσως εκεί έχουν ξεκουμπώσει.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 6, 2018 21:01:03 GMT 2
τα κλιψ ειναι οκ. και πως θα καταλαβω τωρα αν ειναι vtx η καμερα?
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 7, 2018 15:36:02 GMT 2
Όταν λες δεν έχω εικόνα τι ακριβώς εννοείς?
αν εκπέμπεται σήμα αλλά είναι μαύρο π.χ., είναι κάμερα. αν δεν εκπέμπεται καν σήμα, και έχει χίονια, είναι Vtx.
αν έχεις camera control, για διόρθωση brightness contrast κτλ, σύνδεσε το και δες αν παίζει. Αν παίζει, και η εικόνα σου είναι μαύρη, είναι κάμερα.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 7, 2018 18:57:47 GMT 2
Όταν λες δεν έχω εικόνα τι ακριβώς εννοείς? αν εκπέμπεται σήμα αλλά είναι μαύρο π.χ., είναι κάμερα. αν δεν εκπέμπεται καν σήμα, και έχει χίονια, είναι Vtx. αν έχεις camera control, για διόρθωση brightness contrast κτλ, σύνδεσε το και δες αν παίζει. Αν παίζει, και η εικόνα σου είναι μαύρη, είναι κάμερα. χιονια μου βγαζει αρα μαλλον ειναι vtx. και τωρα το ανταλακτικο που θα χρειαστω πιο ειναι? θα μπορεσω να το φτιαξω μονος μου?
|
|
|
Post by Frontier on Mar 7, 2018 19:03:13 GMT 2
Όταν λες δεν έχω εικόνα τι ακριβώς εννοείς? αν εκπέμπεται σήμα αλλά είναι μαύρο π.χ., είναι κάμερα. αν δεν εκπέμπεται καν σήμα, και έχει χίονια, είναι Vtx. αν έχεις camera control, για διόρθωση brightness contrast κτλ, σύνδεσε το και δες αν παίζει. Αν παίζει, και η εικόνα σου είναι μαύρη, είναι κάμερα. χιονια μου βγαζει αρα μαλλον ειναι vtx. και τωρα το ανταλακτικο που θα χρειαστω πιο ειναι? θα μπορεσω να το φτιαξω μονος μου? Έχεις χιόνια μαζί με εικόνα από την κάμερα; Η λογική VTX περιλαμβάνει και την κεραία, δοκίμασε να την αλλάξεις.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 7, 2018 19:45:16 GMT 2
οχι εχω μονο χιονια χωρις καθολου εικονα. κεραια εβαλα και μια δευτερη που ειχα το ιδιο παλι. το δοκιμασα και χωρις καμερα παλι χιονια εχει.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 7, 2018 21:40:46 GMT 2
οχι εχω μονο χιονια χωρις καθολου εικονα. κεραια εβαλα και μια δευτερη που ειχα το ιδιο παλι. το δοκιμασα και χωρις καμερα παλι χιονια εχει. Τότε είναι το VTX, δυστυχώς. Ίσως κάηκε - διότι αυτά καίγονται εύκολα - λόγω κακής επαφής με την κεραία. Πιθανότατα να μπορείς να χωρέσεις (και να στερεώσεις κάπως) αυτό το VTX μέσα στο σασί για να υποκαταστήσεις το ενσωματωμένο, αλλά σίγουρα θέλει να πιάνουν τα χέρια σου με το κολλητήρι και να δώσεις την δέουσα προσοχή στα ρεύματα.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 7, 2018 21:55:04 GMT 2
μεσα στο σασι δεν νομιζω να χωρεσει ετσι οπως το βλεπω. τωρα μονο εξω αν μπει αυτο. αυτο που δεν καταλαβα ειναι που πρεπει να κολησω και τι? τα ρευματα οταν λες τι ακριβως να προσεξω?
|
|
|
Post by Frontier on Mar 8, 2018 8:28:16 GMT 2
μεσα στο σασι δεν νομιζω να χωρεσει ετσι οπως το βλεπω. τωρα μονο εξω αν μπει αυτο. αυτο που δεν καταλαβα ειναι που πρεπει να κολησω και τι? τα ρευματα οταν λες τι ακριβως να προσεξω? Για το VTX που σου έδωσα, χρειάζεσαι ρεύμα 5V και την γείωση (για την λειτουργία του, 2 καλώδια αυτά) και το σήμα βίντεο όπως βγαίνει από την κάμερα (το OSD είναι μέσα στην κάμερα, άρα στην έξοδό της παίρνεις σήμα με εικόνα κάμερας + ενδείξεις).
|
|
|
Post by dream_master on Mar 8, 2018 13:53:52 GMT 2
ο καλα , δεν καλαταβα τιποτα Δεν με βλεπω να φτιαχνω. Ρευμα δηλαδη απο που πρεπει να παρω?
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 8, 2018 15:07:08 GMT 2
κόλλα το στην μπαταρία κατευθείαν, δέχεται μέχρι 24V.
γείωση στην μπαταρία πάλι, και κόλλα το καλώδιο του σήματος της κάμερας, με το καλώδιο που πάει στο video του vtx και θα σαι κομπλέ.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 8, 2018 15:32:32 GMT 2
Οταν λες κατευτιαν με την μπταρια; Που ακριβως και πιο καλωδιο;
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 8, 2018 16:12:27 GMT 2
αν κάτω από το xt60 δεν έχει pins για την μπαταρία, μπορείς να το κολλήσεις σε κάποιο από τα esc. ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις noise σε high throttle, οπότε μπορείς να το βάλεις σε κάποιο από uarts που δίνει 5V, και έχει και κάποιο φιλτράρισμα. οπότε βάλε φυσάκι στο uart, και ένωσε τα καλώδια.
|
|
|
Post by Frontier on Mar 8, 2018 17:10:52 GMT 2
Κάποια από τις υποδοχές που σου έχω βάλει σε κύκλο, δίνει τάση 5V (και προφανώς θα έχει και γείωση). Από εκεί θα πάρεις ρεύμα για να τροφοδοτήσεις το VTX, χρησιμοποιώντας το κατάλληλο βύσμα/καλώδιο. Το σήμα της κάμερας - όπως σου είπε και ο silent - θα το πάρεις κατευθείαν από την έξοδο της κάμερας/OSD που έχει το Shuriken και θα το συνδέσεις στο καλώδιο Video-In του VTX.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 8, 2018 18:08:17 GMT 2
μαλιστα οποτε το ενα καλωδιο/βισμα παει απο το vtx σε μια απο εκεινες τις θυρες και παιρνει ρευμα. και το τριπλο καλωδιο/βισμα απο την καμερα παει και αυτο πανω στο vtx?
Εκτος του vtx θα χρειαστω και καπιο βισμα η καλωδιο να παραγγειλω η ειμαι κομπλε μονο με το vtx?
|
|
|
Post by Frontier on Mar 8, 2018 20:03:42 GMT 2
μαλιστα οποτε το ενα καλωδιο/βισμα παει απο το vtx σε μια απο εκεινες τις θυρες και παιρνει ρευμα. και το τριπλο καλωδιο/βισμα απο την καμερα παει και αυτο πανω στο vtx? Το τριπλό καλώδιο/βύσμα της κάμερας έχει 5V (ρεύμα), GND (γείωση) και VOUT (Video out). Μόνο το σήμα από το Video out θα πρέπει να πάει στο Video-In του VTX. Θα πρέπει να παραγγείλεις και το κατάλληλο καλώδιο με βύσμα που να ταιριάζει σε μια από τις δύο παραπάνω θύρες του Shuriken που σου έδειξα, προκειμένου να πάρεις ρεύμα από εκεί για το VTX. Το VTX έρχεται με το δικό του βύσμα/καλώδιο για σύνδεση, στο άλλο άκρο έχει γυμνά τα καλώδια για να τα κολλήσεις εκεί που πρέπει.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 8, 2018 21:21:08 GMT 2
Στην συσκευασια ειχε δυο καλωδια εχτρα , μηπως αυτα χρησιμεψουν πουθενα; Βλεπω πολλα βιντεακια με τις συνδεσεις του vtx αλλα με μπερδευει εκει στην συνδεση του ρευματος. Θα χρειαστω βοηθεια παιδια λιγο στις συνδεσεις για να μην κανω κανια μαλακια
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Mar 9, 2018 15:47:58 GMT 2
αυτο με τα 4 καλώδια ειναι jst-sh, οποτε νομιζω κάνει. δοκιμασε αν κουμπωνει στη θύρα.
|
|
|
Post by dream_master on Mar 9, 2018 18:13:33 GMT 2
αυτο με τα 4 καλώδια ειναι jst-sh, οποτε νομιζω κάνει. δοκιμασε αν κουμπωνει στη θύρα. σε πια θυρα? εχω μπερδευτει λιγακι και σας ζαλιζω κιολας.
|
|