|
Post by dream_master on Oct 26, 2017 15:48:22 GMT 2
To Holybro Shuriken 250 είναι ένα brushless racer κλάσης 250mm το οποίο "φοράει" custom-made flight controller από τη Holybro, βασισμένο στον SP Racing F3. Το αεροσκάφος διαθέτει ενσωματωμένο FPV VTX 600mW, κάμερα 700TVL (με ρυθμιζόμενη γωνία κλίσης), μοτέρ 2205/2550kV και ενσωματωμένο OSD συμβατό με MW-OSD και ScarabOSD. H συσκευασία του περιέχει ανταλλακτικές τρίφτερες έλικες, εργαλεία για το ξεβίδωμα των βιδών που κρατούν τις έλικες, και σκληρό πλαστικό (με "υφασμάτινη" επίστρωση) εξωτερικά. Το αεροσκάφος είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα με τα μόνα πλαστικά να αφορούν τα καλύμματα στο πλάϊ (και την VTX κεραία), κάτι που ενισχύει την αντοχή του σε προσκρούσεις. Link Αγορας: www.gearbest.com/multi-rotor-parts/pp_513731.html?lkid=11200178 Κουπονι RC18OFF 18% Εκπτωση. Τελικη τιμη με Priority Line 216 ευρω. Τεχνικά χαρακτηριστικά • Race32 F3 32-bit flight controller with independent anti-vibration IMU • Integrated flight controller pre-loaded with CleanFlight • Integrated 40-channel 5.8GHz video transmitter • Integrated MWOSD • Integrated PDB with fiberglass-reinforced heatsink bottom plate • Ultra-thin and integral profile with lower air resistance and more solid structure • Video transmitter power switch ( 25mW / 600mW ) • LED display for band and channel selection • FrSky SBus receiver • OneShot125 ESCs ( continuous current 30A, instantaneous current 40A ) • 2205 - 2550KV motors • PAL / NTSC switchable, 700 TVL camera • Vibration-free camera mount • 3mm 3K carbon fiber top deck with injection-molded plastic skirt and skid protection • Convenient carrying case Specification General Brand: Holybro Type: Frame Kit Motor KV: 2205 - 2550KV Remote Controller Specifications Channel: 10-Channels Remote Control: 2.4GHz Wireless Radio Control Mode: Mode 2 (Left Hand Throttle) Detailed Control Distance: 200-300m Transmitter Power: 4 x 1.5V AA (not included) Camera Video Resolution: 700TVL ( horizontal resolution ) Video Standards: NTSC,PAL Dimension and Weight Product weight: 1.380 kg Package weight: 2.150 kg Product size (L x W x H): 27.50 x 27.50 x 5.00 cm / 10.83 x 10.83 x 1.97 inches Package size (L x W x H): 40.00 x 24.00 x 35.00 cm / 15.75 x 9.45 x 13.78 inches Package Contents Package Contents: 1 x Quadcopter, 1 x Transmitter, 1 x Charger, 4 x Spare Propeller, 1 x 1300mAh 3S LiPo Battery, 1 x Power Cable, 1 x Pack of Accessories, 1 x English Manual
|
|
|
Post by dream_master on Oct 26, 2017 15:50:33 GMT 2
Το παρηγγειλα και ερχεται!
|
|
|
Post by Frontier on Oct 26, 2017 16:02:30 GMT 2
Καλορίζικο και καλή παραλαβή.
Το συγκεκριμένο το έχω από τον Νοέμβριο 2016 σε BNF setup (FrSky) και είναι ένα εξαιρετικό racer. Πολύ ανθεκτικό και ποιοτικότατο.
Εδώ και ένα βίντεο που είχα τραβήξει αρχές άνοιξης, όταν ο καιρός είχε επιτρέψει πτήσεις του συγκεκριμένου.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 29, 2017 14:33:46 GMT 2
Πρώτη δοκιμή του Shuriken 250 με BetaFlight 3.2.1.
|
|
|
Post by dream_master on Nov 23, 2017 17:41:38 GMT 2
Ηρθε σημερα και το δικο μου racer της Holybro , shuriken 250 RTF. Πριν λιγο το εκανα unboxing και αυριο μολις σχολασω απο την δουλεια και εχει μερα ακομα θα κανω την πρωτη μου πτηση. Πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες, Το περιμενα βεβαια να ειναι πιο ελαφρυ αλλα ειναι αρκετα βαρυ μαζι με την μπαταρια. το ζυγισα και ειναι 600 γραμαρια . το πεταξα και λιγο στο σαλονι να δω οτι δουλευει και ειναι οκ ολα. Frontier να σε ρωτησο , η κεραια μανιταρι του σκαφους πρεπει να γυρναει? η να μενει ακινητη ? το μπαξιμαδι που ειχε εχει διδωσει μεχρι κατω αλλα η κεραια γυρναει.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 23, 2017 20:49:00 GMT 2
Με γεια και καλές πτήσεις. Το μανιτάρι μπορεί να γυρνά: ουσιαστικά γυρνά το κέλυφος που προστατεύει την κεραία εσωτερικά, όχι η ίδια η κεραία Βλέπω το RTF kit έχει τον φορτιστή e3 της SkyRC, καλή επιλογή. Η μπαταρία ποια ακριβώς είναι;
|
|
|
Post by dream_master on Nov 23, 2017 21:25:41 GMT 2
H μπαταρια ειναι η Redzone 1300 mAh 3s 11.1V 14.4Wh 25C.
Η τηλεκατευθηνση παντως μου εφησε πολυ καλες εντυπωσεις. Η οθονη της ειναι αφης και ετσι μπαινει στις ρυθμισεις , δεν το περιμενα. Το μονο που δεν εχω καταλαβει στο RC ειναι τη κανουν η δεξιοι διακοπτες SWC - SWD , τα πισω κουμπια οπως εχει το mi drone για photo - video και τα πανω roll swicthes VAA - VAB που εχει.
Απο τα πλαγια ειχε λιγο κενο το γκρι λαστιχενιο πλαστικο που βοηθαει να μην γλυστραει το rc απο τα χερια, το ελαβα μια σταγονα με μια οδοντογλιφιδα logo στιγμης και ηρθε ακριβως στην θεση του. Υποθετω οτι τα roll swicth ειναι για flips αν δεν κανω λαθος .
|
|
|
Post by Frontier on Nov 23, 2017 21:45:28 GMT 2
Τα VRA/VRB όπως και όλα τα κουμπιά της FS-i6S είναι προγραμματιζόμενα μέσα από το μενού της. Για το Shuriken δεν κάνουν κάτι. Flip switch δεν υπάρχει εδώ, θα πρέπει να κάνεις εσύ τα flips χειροκίνητα
|
|
|
Post by dream_master on Nov 23, 2017 23:02:48 GMT 2
χμμμ χειροκινητα ε? θα το ριψω στην προπονηση απο αυριο να το μαθω.
|
|
|
Post by dream_master on Nov 24, 2017 6:55:05 GMT 2
Και το βιντεο με το unboxing
|
|
|
Post by dream_master on Nov 24, 2017 17:16:14 GMT 2
Μολις γυρισα απο την πρωτη πτηση εξω απο το σπιτι μου. αρκετα νευρικο οπως το περιμενα, βεβαια το μονο που εκανα ειναι να δω πως ανταποκρινονται τα sticks . ειχα μια ανωμαλη προσγειωση κατω στο δρομο αλλα ισα ισα που γρατσουνιστικε το κατω μερος. Μου επεσε και απο τα 2 μετρα υψος λογο τελιεωμα της μπαταριας αλλα δεν επαθε τιποτα.Την εβλεπα συνεχεια στο RC την μοπαταρια RX αλλα σε ξεγελαει γιατι φενετε οτι ειναι κοντα στην μεση. Θα την φορτισω και θα την δω σπιτι για να ξερω αλλη φορα. Παντως λιγο να σε φυγει ο προσανατολισμος το εχεις χασει για πλακααα.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 24, 2017 19:48:04 GMT 2
Μολις γυρισα απο την πρωτη πτηση εξω απο το σπιτι μου. αρκετα νευρικο οπως το περιμενα, βεβαια το μονο που εκανα ειναι να δω πως ανταποκρινονται τα sticks . ειχα μια ανωμαλη προσγειωση κατω στο δρομο αλλα ισα ισα που γρατσουνιστικε το κατω μερος. Μου επεσε και απο τα 2 μετρα υψος λογο τελιεωμα της μπαταριας αλλα δεν επαθε τιποτα.Την εβλεπα συνεχεια στο RC την μοπαταρια RX αλλα σε ξεγελαει γιατι φενετε οτι ειναι κοντα στην μεση. Θα την φορτισω και θα την δω σπιτι για να ξερω αλλη φορα. Παντως λιγο να σε φυγει ο προσανατολισμος το εχεις χασει για πλακααα. Ευτυχώς που δεν έπαθε κάτι, καλό είναι να κάνεις τέτοιες δοκιμές σε χορτάρι ή χώμα μέχρι να το συνηθίσεις. Επίσης, θα πρέπει να συνδέσεις το quad με τον CleanFlight configurator και να πάρεις backup τις default ρυθμίσεις, ώστε όταν χρειαστεί να τις έχεις. Τις default ρυθμίσεις θα πρέπει να τις έχεις και για να πας μετά σε BetaFlight
|
|
|
Post by dream_master on Nov 24, 2017 19:51:35 GMT 2
μαλακα σε χωμα επεσε ναι . Σιγουρα θελει πολυ προπονηση μεχρι να το συνιθισω, και οποσδηποτε αλλες 2 μπαταριες γιατι με 1 δεν κανουμε τιποτα.
|
|
|
Post by dream_master on Nov 25, 2017 13:58:12 GMT 2
να ρωτησο κατι, το RX στο RC ειναι η μπαταρια του σκαφους σωστα, Γιατι οταν την συνδεω ενω ειναι φορτισμενη μου δειχενι στην οθονη την σταθμη μεχρι την μεση? Εκει μενει και ετσι την πατησα χθες και εσβησε στα 2 μετρα και επεσε.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 25, 2017 14:14:02 GMT 2
να ρωτησο κατι, το RX στο RC ειναι η μπαταρια του σκαφους σωστα, Γιατι οταν την συνδεω ενω ειναι φορτισμενη μου δειχενι στην οθονη την σταθμη μεχρι την μεση? Εκει μενει και ετσι την πατησα χθες και εσβησε στα 2 μετρα και επεσε. Η τάση RX είναι η τάση τροφοδοσίας του RX στο αεροσκάφος, δεν ανταποκρίνεται στην τάση της μπαταρίας (VBAT). Η τάση VBAT φαίνεται ως ένδειξη στο OSD μόνο (π.χ 15.3V και 4S μπαταρίες). Θα πρέπει να βλέπεις σε κάποιο FPV monitor ή goggles το σήμα OSD από το αεροσκάφος, εκεί φαίνεται το flight mode (π.χ Angle, Horizon, Acro) και η τάση της μπαταρίας.
|
|
|
Post by dream_master on Nov 25, 2017 15:15:22 GMT 2
αα μαλισταα, προς το παρον θα εχω μονο το beeper του σκαφους για να ξερω, αν και το καταλαβαινω ποτε εξασθαινει η μπαταρια απο τo throtle stick. Με τα eachine goggles να φανταστω οτι θα βλεπω την ταση VBAT της μπαταριας ετσι? Εν το μεταξυ αν κανεις τερμα πανω το throtle stick και το πας και μπροστα με το δεξι κανει κολωτουμπα, δεν το ηξερα αυτο.
|
|
|
Post by dream_master on Nov 25, 2017 17:03:02 GMT 2
Δευτερη πτηση με το shuriken 250. οχι πολλα πολλα βεβαια γιατι ακομα ειναι αρχη και το μαθαινω. Δοκιμαζα τα punch out σημερα.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 25, 2017 17:50:23 GMT 2
Καλά είναι για αρχή, αλλά με το που ακούς τον beeper - επειδή έχεις μπαταρία με χαμηλά C (25) - να το προσγειώνεις άμεσα, διαφορετικά θα την πεθάνεις μια ώρα νωρίτερα Τα punch outs της πίνουν το αίμα στην κυριολεξία.
|
|
|
Post by dream_master on Nov 25, 2017 18:32:20 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Nov 25, 2017 20:45:44 GMT 2
Είναι χειρότερα από αυτά που πήρες.
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Nov 25, 2017 20:53:56 GMT 2
καλό το shuriken, αλλά αρκετά ξεπερασμένο για την τωρινή εποχή, και ταυτόχρονα ακρίβό για τους ίδιους λόγους. Όταν μπορείς να πάρεις το Furibee 215 ή το eachine wizzard για λιγότερα από 150€..! Θα μου πεις έχει μεσα Τ/Κ μπαταρία και φορτιστή.. οκ δεκτο..
πρέπει να περάσεις betaflight στο σκάφος, και να δεις λίγο τι παίζει με τα modes. angle, horizon, και acro. Το πρώτο έχει σταθεροποίηση όχι όμως flips & rolls, το δευτερο έχει σταθεροποίηση αλλά αν πας το pitch ή το roll στο τερμα, κανει φλιπ ή roll αντίστοιχα, και το acro είναι full manual.. Για να εκμεταλευτεις τις δυνατότητες του σκάφους κατ εμέ πρέπει να πετάξεις σε acro.
Tωρα για τα goggles, τα ev100 είναι καλά για αρχάριους και βολικά για μεταφορά και στο κεφάλι, αλλά από ποιότητα δεν.. Δεν έχουν diversity δεν έχουν dvr που στο fpv είναι σωτήρια.. όπου να ναι θα βγουν τα ev100D που θα έχουν σίγουρα DVR ίσως και diversity. Αυτά τα έxουν τα d2 pro αλλά υστερούν στο μέγεθος.. Διαλέγεις και παίρνεις..
|
|
|
Post by dream_master on Nov 25, 2017 21:14:11 GMT 2
silent το dvr στα eachine ev100 δεν ειναι προβλημα , πηρα και ενα reciever και θα γραφω κανονικα. Μεγαλο ρολο στην αγορα του shuriken 250 για μενα επεξε οτι ειναι περισσοτερο ανθεκτικο σε πτωσεις απο τα αλλα γιαυτο κατεληξα σε αυτο. Ενταξει δεν θα πηγαινω να κανω αγωνες σαν κατι παιδια που πανε σε γκαραζ και ετσι , εγω απλα για την γκαβλα μου το πηρα για να μην πιεζω το xiaomi mi drone και να βγαζω το αχτι μου στο racer.
Οσο για αυτο που λες για τα modes, οντως σημερα ενω πετουσα σε horizon mode εκανα τερμα πανω το picth και εκανε τουμπα και επεσε στο γρασιδι , και λεω τι φαση ρε γμτ. Το angle mode να φανταστω οτι ειναι το Air mode που γραφει πανω στο Rc εμενα?
Ευχαριστω πολυ παιδια για τις πληροφοριες , θα μου ειναι πολυ χρησιμες τωρα στην αρχη. Δηλαδη μεχρι να ερθουν τα goggles να πεταω για αρχη σε Angle mode καλυτερα ε?
|
|
|
Post by Frontier on Nov 25, 2017 21:17:10 GMT 2
καλό το shuriken, αλλά αρκετά ξεπερασμένο για την τωρινή εποχή, και ταυτόχρονα ακρίβό για τους ίδιους λόγους. Όταν μπορείς να πάρεις το Furibee 215 ή το eachine wizzard για λιγότερα από 150€..! Θα μου πεις έχει μεσα Τ/Κ μπαταρία και φορτιστή.. οκ δεκτο.. Ξεπερασμένο δεν θα το έλεγα - έχω και το FuriBee X215 και κυριολεκτικά κάνει το Eachine Wizard να φαίνεται αρχαίο παρότι και τα δύο έχουν F4 SoC - αλλά είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο ανθεκτικό (το Shuriken) σε σχέση με τα άλλα δύο, κάτι που αντισταθμίζει το ότι είναι πιο αργό. Άλλωστε, ένας αρχάριος αναμένεται να έχει πτώσεις (όπως έχει και ένας "προχωρημένος"), οπότε ένα πιο ανθεκτικό frame θα τον γλυτώσει από πολλά βάσανα. Έτσι και αλλιώς, κανείς δεν μένει μόνο με ένα racer Το κακό με όλες αυτές τις φθηνές λύσεις με ενσωματωμένο DVR, είναι ότι ρίχνουν το framerate. Το D2 pro χρησιμοποιεί το ίδιο φθηνό κύκλωμα DVR της Eachine (το έχω και αυτό), το οποίο όταν πετάς, καταγράφεις και βλέπεις μέσα από την καταγραφή (όπως κάνει και το D2 pro), έχεις διαρκώς artifacts στην οθόνη τα οποία κανονικά δεν έχεις όταν πετάς χωρίς αυτό. Αυτό φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο (στο 21' και μετά). Τα D2 pro έχουν τρομερά θέματα ποιότητας: αν δείτε και τα σχόλια χρηστών (το τι γράφουν πραγματικά, όχι τα αστεράκια που βάζουν...) στο bg θα καταλάβετε, το σύνηθες είναι να έχει πρόβλημα ο "φακός" της οθόνης καθώς και ότι καίγονται regulators. Από την άλλη λόγω μεγέθους βολεύουν αυτούς που πετάνε και φορούν γυαλιά. Το κακό - για εμένα - είναι ότι είναι γκουμούτσες (σαν τα Walkera Goggles 4 που έχω), μιας που η διάταξη FatShark (για εμένα) είναι η πιο ξεκούραστη. Γιαυτό και προτείνω τα ev100 έστω και αν δεν έχουν DVR (καλύπτεις αυτή την ανάγκη με φθηνό DVR/OTG για Android/iOS, που έχει και πολλές άλλες εφαρμογές) εφόσον δεν μπορούμε να πάμε στα FatShark
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Nov 25, 2017 21:46:46 GMT 2
Εγώ πάντως έχω τα EV800D που δεν έχουν ίχνος lag ούτε με dvr ούτε σε diversity και με πολύ καλή τιμή. Το μόνο αρνητικό είναι το μέγεθος. Αλλά στο πρόσωπο κάθονται αρκετά καλα. Το Dvr/otg το έχω και αυτό. Αρκετά καλό για τα χρήματά του.
Από κει και πέρα, προσωπικά διαλέγω σκάφη στα οποία αν σπάσουν parts να μπορώ εύκολα να τα αντικαταστήσω. (arms π.χ.), Anyway επειδη τώρα το χειμώνα δεν πετάω πολύ, και λόγω έλλειψης χώρου περιμένω ένα eachine lizard95.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 25, 2017 21:54:09 GMT 2
Anyway επειδη τώρα το χειμώνα δεν πετάω πολύ, και λόγω έλλειψης χώρου περιμένω ένα eachine lizard95. Τα micros είναι πολύ καλά, έχω εδώ και αρκετούς μήνες το Eachine Aurora 100 και είναι απίθανο για μέσα στο σπίτι. Παίζει πάρα πολύ καλά με BetaFlight 3.2.2.
|
|
|
Post by dream_master on Nov 25, 2017 22:07:14 GMT 2
Σε Angle mode δεν κανει flips & rolls οπως τα αλλα δυο Modes σωστα?
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on Nov 25, 2017 22:32:07 GMT 2
σε angle όχι. έχει self-leveling. αλλά έτσι δεν έχει πλάκα..είναι σαν να πετάς το bugs 3...
|
|
|
Post by Frontier on Nov 26, 2017 9:35:15 GMT 2
Βάλε τον CleanFlight configurator και πάρε backup τα stock settings οπωσδήποτε! Ιδανικά, κράτα σε εικόνες τις ρυθμίσεις κάθε σελίδας του configurator (π.χ ports, configuration, receiver, PID, ...) γιατί θα χρειαστούν αρκετές από αυτές όταν θα πας σε BetaFlight (δεν μπορείς να βάλεις το dump του CleanFlight σε BetaFlight και να περιμένεις να παίξει). Τέλος, πάρε και full dump τις ρυθμίσεις, πηγαίνοντας στο CLI tab, γράφοντας dump και μετά κάνεις copy & paste ό,τι σου βγάλει σε ένα .txt αρχείο.
|
|
|
Post by dream_master on Jan 6, 2018 14:55:03 GMT 2
Μολις γυρισα απο πτηση με το shuriken 250 με τα eachine ev100. Προβλημα με την εικονα δεν ειχα. Αλλα ειμαι πολυ γκαντεμης. Σε μια πτωση που ειχα στα χορτα με το που το σηκωνω και φυσαω να φυγουν τα χορταρακια που ειχε πανω , βλεπω οτι εσπασε το πλαστικο καλιμα απο τα καλωδια τις μπαταριας τσπ με το που τα σηκωνω λιγο γιατι ακουμπουσανε στην ελικα, ακουμπησαν μεταξυ τους και βγαλανε σπιθες, με αυτα και αυτα σηκωθηκα και εφυγα ξενερωνοντας πολλη! Εν το μεταξυ η καμερα στο σκαφος πανω πρεπει να θελει σηκωμα προς τα πανω , γινετε αυτο φανταζομαι ετσι; Παν δυσκολο στην πτηση του με το που εκανα να παω λιγο προς τα μπροστα η καμερα κοιτουσε κατευτιαν στο εδαφος και δεν ηξερα που ημουνα και ειχα απευθειας πτωση! Και μια φωτο απο την μπαταρια πως εγινε.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2018 20:46:52 GMT 2
Το βύσμα balance της μπαταρίας ίσως επισκευάζεται με κάποιο ανταλλακτικό πλαστικό και την γλυτώσεις, ειδικά εάν αυτή λειτουργεί ακόμα. H γωνία της κάμερας ρυθμίζεται, αλλά θα πρέπει να αποσυνδέσεις το πλαστικό κέλυφος που την κρατά σε αυτήν την γωνία που έχει από το εργοστάσιο (που είναι 35 μοίρες). Θα σου πρότεινα μέχρι να συνηθίσεις να πετάς σε fpv mode και να μπορείς να "μετράς" το ύψος από το έδαφος, είτε να πετάς με κάποιο GPS-enabled αεροσκάφος (π.χ το Disco είναι καλό για αρχή), είτε να πετάς με το Shuriken πάντα σε angle mode ΑΡΓΑ και όχι με πολύ pitch.
|
|