|
Post by sotirist on May 13, 2018 9:27:38 GMT 2
Και τι gimbal; Μαμά 1 axis, 3 axis, τρίτου κατασκευαστή; Ψάξε λίγο πιο πίσω στο νήμα αυτό, έχει οδηγίες για όλες τις περιπτώσεις Οπου κολλήσεις εδώ είμαστε, και εγώ αυτή έχω Σ Τι 109 εχεις, low, med ή high edition?
|
|
|
Post by arhs555 on May 13, 2018 9:29:12 GMT 2
μα αυτο θα συνδεθει Feiyu Tech Mini 3D 3-Axis Aircraft Gimbal
|
|
|
Post by sotirist on May 13, 2018 9:31:28 GMT 2
μα αυτο θα συνδεθει Feiyu Tech Mini 3D 3-Axis Aircraft Gimbal Οκ. Παίζουν αρκετά πραγματα ρολο. Κοιτά πιο πίσω στα posts Σ ΥΓ καλές επιλογές όλες
|
|
|
Post by arhs555 on May 13, 2018 9:33:43 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on May 13, 2018 18:37:48 GMT 2
arhs555, Για αρχή, πάρε μια απόφαση τι θες να ελέγχεις από το Τ/Χ. Εμένα π.χ. που έχω τα ίδια με σένα, δεν με ενδιαφέρει ο έλεγχος παρά μόνο στο tilt δηλαδή πάνω κάτω η κάμερα και όχι yaw (δεξιά αριστερα) γιατί φαίνονται τα πόδια του σκαφους ή roll (δεξιά αριστερά στον κάθετο άξονα), οποτε κάνω τη δουλειά μου με το στάνταρντ καλώδιο της hubsan. Επίσης ξεκινώ να γράφω βίντεο με την απογείωση και σταματώ με την προσγείωση, οποτε δεν με ενδιαφέρει - απασχολεί ούτε το start stop video ή photo. Ξεκινα απλά, τα δυσκολότερα αργότερα.. Σ
|
|
|
Post by arhs555 on May 13, 2018 19:32:53 GMT 2
το 3 axis gimbal δουλευει κανονικα εμενα με διαφερει αν υπαρχει τροπος με το καλωδιο αυτο να σταματαει η εγραφει του βιντεο και να ξεκιναει μονο αυτο με διαφερει απο το χειριστηριο να γινεται αυτο εαν υπαρχει τροπος
|
|
|
Post by arhs555 on May 13, 2018 19:34:40 GMT 2
|
|
|
Post by panagiotis on May 13, 2018 22:13:37 GMT 2
εχει οριο υψους το 109? απο software εννοω
|
|
|
Post by sotirist on May 13, 2018 22:55:10 GMT 2
εχει οριο υψους το 109? απο software εννοω Ναι, 250 μέτρα στις τελευταίες εκδόσεις firmware. Σ
|
|
|
Post by sotirist on May 14, 2018 18:05:52 GMT 2
Καλησπερα σας, χθες σε test που έκανα για να δοκιμάσω μια νέα κεραία MIMO (multiple inputs multiple outputs) στα 2.4g που προμηθεύτηκα, το 109 μου χτύπησε χαλαρά 3 χιλιόμετρα. Παραθέτω φωτο, fpv καταπληκτικό και μπαταρια στην επιστροφή 11 volt. Super! Δεν σταματάει ποτέ να με εκπλήσσει και να μου δίνει ιδιαίτερες στιγμές το hubsan..... Σ Attachments:
|
|
|
Post by sotirist on May 14, 2018 19:31:30 GMT 2
το 3 axis gimbal δουλευει κανονικα εμενα με διαφερει αν υπαρχει τροπος με το καλωδιο αυτο να σταματαει η εγραφει του βιντεο και να ξεκιναει μονο αυτο με διαφερει απο το χειριστηριο να γινεται αυτο εαν υπαρχει τροπος Εάν διαβάσεις πιο πίσω, ο frontier έχει αναρτήσει οδηγίες για τις κάμερες firefly, με αυτό το καλωδιο. Δοκιμασε τις στην gitup και του δίνω πιθανότητες 50 50 να δουλέψει. Εαν όχι, τότε μόνον έναρξη λήξη από την κάμερα. Σ
|
|
|
Post by arhs555 on May 14, 2018 23:12:48 GMT 2
οκ ευχαριστω
|
|
|
Post by thomas on May 15, 2018 1:55:37 GMT 2
Καλησπερα σας, χθες σε test που έκανα για να δοκιμάσω μια νέα κεραία MIMO (multiple inputs multiple outputs) στα 2.4g που προμηθεύτηκα, το 109 μου χτύπησε χαλαρά 3 χιλιόμετρα. Παραθέτω φωτο, fpv καταπληκτικό και μπαταρια στην επιστροφή 11 volt. Super! Δεν σταματάει ποτέ να με εκπλήσσει και να μου δίνει ιδιαίτερες στιγμές το hubsan..... Σ Μπραβο Σωτηρη φοβερη εμβέλεια!Με τι gimbal εφτασες τα 3 χλμ.....1 axis ή 3 axis?
|
|
|
Post by sotirist on May 15, 2018 15:39:40 GMT 2
Καλησπερα σας, χθες σε test που έκανα για να δοκιμάσω μια νέα κεραία MIMO (multiple inputs multiple outputs) στα 2.4g που προμηθεύτηκα, το 109 μου χτύπησε χαλαρά 3 χιλιόμετρα. Παραθέτω φωτο, fpv καταπληκτικό και μπαταρια στην επιστροφή 11 volt. Super! Δεν σταματάει ποτέ να με εκπλήσσει και να μου δίνει ιδιαίτερες στιγμές το hubsan..... Σ Μπραβο Σωτηρη φοβερη εμβέλεια!Με τι gimbal εφτασες τα 3 χλμ.....1 axis ή 3 axis? Θωμά είχα το feiyu mini 3d 3axis gimbal με την Gitup 2,5Κ camera... Σε επόμενη πτήση range, θα βάλω το μαμα 1 axis και την μαμά hubsan camera (της οποίας της αλλάζω αυτές τις μέρες τον μαμά φακό με έναν 90 μοιρών FOV 4Κ χωρίς παραμόρφωση), που είναι σημαντικά ελαφρύτερα από τα παραπάνω. Με αυτά πιστεύω ότι θα ξεπεράσω τα 4 με 4,5 χλμ, χωρίς άλλη παρέμβαση, παρά μόνον αυτές που έχω αναρτήσει και ιδανικά να γυρίσω με 10,7 - 10,8 V μπαταρία. Tο (εντός ορίων) modding και οι ορθολογικές επεμβάσεις στο 109 είναι σκέτη απόλαυση..... Άλλωστε έχουμε ένα θηρίο μπαταρία (δεν έχω δει μεγαλύτερη σε ερασιτεχνικά drones) που κάτι πρέπει να κάνει.......... Σ
|
|
|
Post by Vako on May 15, 2018 15:57:26 GMT 2
Μπραβο Σωτηρη φοβερη εμβέλεια!Με τι gimbal εφτασες τα 3 χλμ.....1 axis ή 3 axis? Θωμά είχα το feiyu mini 3d 3axis gimbal με την Gitup 2,5Κ camera... Σε επόμενη πτήση range, θα βάλω το μαμα 1 axis και την μαμά hubsan camera (της οποίας της αλλάζω αυτές τις μέρες τον μαμά φακό με έναν 90 μοιρών FOV 4Κ χωρίς παραμόρφωση), που είναι σημαντικά ελαφρύτερα από τα παραπάνω. Με αυτά πιστεύω ότι θα ξεπεράσω τα 4 με 4,5 χλμ, χωρίς άλλη παρέμβαση, παρά μόνον αυτές που έχω αναρτήσει και ιδανικά να γυρίσω με 10,7 - 10,8 V μπαταρία. Tο (εντός ορίων) modding και οι ορθολογικές επεμβάσεις στο 109 είναι σκέτη απόλαυση..... Άλλωστε έχουμε ένα θηρίο μπαταρία (δεν έχω δει μεγαλύτερη σε ερασιτεχνικά drones) που κάτι πρέπει να κάνει.......... Σ Να το δω και αυτο...109 στα 4,5 χλμ....αλλα απο εσενα ολα να τα περιμενω....χαχαχαχα εσυ εξελισεσαι σαν τον Κυρο Γραναζη...αν και αυτο ταιριαζει πιο πολυ στον Frontier , αλλα αυτον τον εχω πει φωτεινο παντογνωστη...χαχαχα . Εσεις οι νεωτεροι ανατρεξτε σε αλλες εποχες παλαιοτερες , αν δεν ξερετε τι σημαινουν αυτα...χαχα
|
|
|
Post by sotirist on May 15, 2018 16:16:30 GMT 2
Θωμά είχα το feiyu mini 3d 3axis gimbal με την Gitup 2,5Κ camera... Σε επόμενη πτήση range, θα βάλω το μαμα 1 axis και την μαμά hubsan camera (της οποίας της αλλάζω αυτές τις μέρες τον μαμά φακό με έναν 90 μοιρών FOV 4Κ χωρίς παραμόρφωση), που είναι σημαντικά ελαφρύτερα από τα παραπάνω. Με αυτά πιστεύω ότι θα ξεπεράσω τα 4 με 4,5 χλμ, χωρίς άλλη παρέμβαση, παρά μόνον αυτές που έχω αναρτήσει και ιδανικά να γυρίσω με 10,7 - 10,8 V μπαταρία. Tο (εντός ορίων) modding και οι ορθολογικές επεμβάσεις στο 109 είναι σκέτη απόλαυση..... Άλλωστε έχουμε ένα θηρίο μπαταρία (δεν έχω δει μεγαλύτερη σε ερασιτεχνικά drones) που κάτι πρέπει να κάνει.......... Σ Να το δω και αυτο...109 στα 4,5 χλμ....αλλα απο εσενα ολα να τα περιμενω....χαχαχαχα εσυ εξελισεσαι σαν τον Κυρο Γραναζη...αν και αυτο ταιριαζει πιο πολυ στον Frontier , αλλα αυτον τον εχω πει φωτεινο παντογνωστη...χαχαχα . Εσεις οι νεωτεροι ανατρεξτε σε αλλες εποχες παλαιοτερες , αν δεν ξερετε τι σημαινουν αυτα...χαχα Είχα έναν υπέροχο, υπομονετικό, χαρισματικό, χαμογελαστό και ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ δάσκαλο.......... Βαγγέλη τον λένε, αλλά που να τον ξέρεις...... Και επιπλέον μία Τράπεζα Πληροφοριών / Εμπειριών που στα δύσκολα........ σύνορα (frontier), δείχνει την κλάση του... Ααααα και πολλούς άλλους που σπυρί, σπυρί, μετέφεραν την γνώση τους και την εμπειρία τους... Πως το έλεγε η διαφήμιση.... τα βρήκαμε από τους παλαιότερους, τα οφείλουμε στους νεώτερους.... Σ
|
|
|
Post by thomas on May 15, 2018 21:51:53 GMT 2
Μπραβο Σωτηρη φοβερη εμβέλεια!Με τι gimbal εφτασες τα 3 χλμ.....1 axis ή 3 axis? Θωμά είχα το feiyu mini 3d 3axis gimbal με την Gitup 2,5Κ camera... Σε επόμενη πτήση range, θα βάλω το μαμα 1 axis και την μαμά hubsan camera (της οποίας της αλλάζω αυτές τις μέρες τον μαμά φακό με έναν 90 μοιρών FOV 4Κ χωρίς παραμόρφωση), που είναι σημαντικά ελαφρύτερα από τα παραπάνω. Με αυτά πιστεύω ότι θα ξεπεράσω τα 4 με 4,5 χλμ, χωρίς άλλη παρέμβαση, παρά μόνον αυτές που έχω αναρτήσει και ιδανικά να γυρίσω με 10,7 - 10,8 V μπαταρία. Tο (εντός ορίων) modding και οι ορθολογικές επεμβάσεις στο 109 είναι σκέτη απόλαυση..... Άλλωστε έχουμε ένα θηρίο μπαταρία (δεν έχω δει μεγαλύτερη σε ερασιτεχνικά drones) που κάτι πρέπει να κάνει.......... Σ Αναμενω βιντεο Σωτηρη!
|
|
|
Post by dream_master on May 15, 2018 21:56:39 GMT 2
Αν περασεις το ρεκορ του xiaomi μου , εγω θα το κανω δωρο στον vako το xiaomi . ααχαχαχαχ
|
|
|
Post by Vako on May 15, 2018 22:23:24 GMT 2
Αν περασεις το ρεκορ του xiaomi μου , εγω θα το κανω δωρο το xiaomi στον vakooo . ααχαχαχαχ Ουστ θα με κάνεις να σου μιλήσω άσχημα dream...χαχαχα
|
|
|
Post by sotirist on May 16, 2018 18:06:05 GMT 2
Θωμά είχα το feiyu mini 3d 3axis gimbal με την Gitup 2,5Κ camera... Σε επόμενη πτήση range, θα βάλω το μαμα 1 axis και την μαμά hubsan camera (της οποίας της αλλάζω αυτές τις μέρες τον μαμά φακό με έναν 90 μοιρών FOV 4Κ χωρίς παραμόρφωση), που είναι σημαντικά ελαφρύτερα από τα παραπάνω. Με αυτά πιστεύω ότι θα ξεπεράσω τα 4 με 4,5 χλμ, χωρίς άλλη παρέμβαση, παρά μόνον αυτές που έχω αναρτήσει και ιδανικά να γυρίσω με 10,7 - 10,8 V μπαταρία. Tο (εντός ορίων) modding και οι ορθολογικές επεμβάσεις στο 109 είναι σκέτη απόλαυση..... Άλλωστε έχουμε ένα θηρίο μπαταρία (δεν έχω δει μεγαλύτερη σε ερασιτεχνικά drones) που κάτι πρέπει να κάνει.......... Σ Αναμενω βιντεο Σωτηρη! Κοίταζα τώρα το βίντεο των 3 χλμ και κάτι δεν μου αρέσει.....η επιστροφή γίνεται ....με την όπισθεν... Δηλαδή, επειδή δεν έκανε RTH αλλά το γύρισα εγώ, κάτι παίχτηκε και γυρίζω με την κάμερα να δείχνει στην αρχική κατεύθυνση και όχι το σημείο αναχώρησης. Κοίταξα, ξανά κοίταξα, η κάμερα δεν είναι γυρισμένη προς τα πίσω..... Μα τους χίλιους ανέμους, αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί.... Το βίντεο σε λίγο....
|
|
|
Post by thomas on May 16, 2018 18:46:18 GMT 2
Μου το Έχει κάνει κ το δικο μ αυτό Σωτήρη. Απλά απενεργοποιήσεις κ ενεργοποιεις πάλι το go home κ επιστρέφει με τη μούρη κανονικά μετά
|
|
|
Post by thomas on May 16, 2018 18:48:28 GMT 2
Ένα άλλο που πρόσεξα σήμερα είναι οτι το πτηνό μετά τα 50 μέτρα ύψος αν το αφήσεις κανα 5 λεπτο σταθερό σιγά σιγά χάνει τη θέση του χωρίς να επανέρχεται εκεί που το άφησες. Ενώ στα 20 30 μέτρα ύψος διορθώνει κανονικά
|
|
|
Post by sotirist on May 16, 2018 20:06:33 GMT 2
Μου το Έχει κάνει κ το δικο μ αυτό Σωτήρη. Απλά απενεργοποιήσεις κ ενεργοποιεις πάλι το go home κ επιστρέφει με τη μούρη κανονικά μετά Κοίταξα τις φωτό της επιστροφής..τελικά είχα πατήσει το RTH με δική μου επιλογή, οπότε μάλλον έγινε αυτό που λες thomas..δεν το έχει ξανακάνει πάντως...χμμμμ ίσως είναι η απόσταση.. Στα παλαιότερα firmware πάντως το 109 όντως γύριζε με τον ...ποπό, σε RTH Προφανώς ήμουν τόσο απορροφημένος με την πτήση που δεν κοίταξα καν τι έδειχνε το βίντεο... τα μάτια κολλημένα στην τηλεμετρία και τα V στις μπαταρίες...Τελική απόσταση 6.090 μέτρα....23 λεπτά πτήση.....ούτε καν το πρώτο warning στην μπαταρία....δεν το λές και άσχημα για το "όποιο" drone... Το βίντεο είναι εδώ Προφανώς σαν βιντεοσκόπηση δεν λέει και πολλά , αλλά ήταν άλλος ο στόχος... Σ
|
|
|
Post by sotirist on May 16, 2018 20:24:48 GMT 2
Ένα άλλο που πρόσεξα σήμερα είναι οτι το πτηνό μετά τα 50 μέτρα ύψος αν το αφήσεις κανα 5 λεπτο σταθερό σιγά σιγά χάνει τη θέση του χωρίς να επανέρχεται εκεί που το άφησες. Ενώ στα 20 30 μέτρα ύψος διορθώνει κανονικά Πάνω από τα 17-18 μέτρα ύψος, το gps πιάνει πολύ καλύτερα, κυρίως λόγω ελλειψης “κατευθυντικων” παρεμβολών.. Σ
|
|
|
Post by thomas on May 16, 2018 20:38:17 GMT 2
Είναι λογικό να το κάνει αυτό Σωτήρη στα 50 μέτρα κ μετά?
|
|
|
Post by sotirist on May 16, 2018 20:57:51 GMT 2
Είναι λογικό να το κάνει αυτό Σωτήρη στα 50 μέτρα κ μετά? Sorry διάβασα 5 μέτρα.... Πανω απο τα 30 μέτρα ύψος και ανάλογα με την γεωγραφία του εδάφους και την περιοχή, εχεις άλλα θέματα... Καταρχήν εκεί αρχίζουν οι παρεμβολες από χαμηλότερες συχνότητες (900 MHz, 433 MHz), παρεμβολες από άλλες ράδιο-εκπομπές, αεροπλοΐα, αντανακλαστικές παρεμβολες και άλλα.. Για αυτό θα δεις ότι σπάνια οι χειριστές ξεπερνούν τα 30 άντε 35 μέτρα ύψος, ή στοχεύουν μόνον ύψος αλλά σχετικά κοντά σε απόσταση.. Γνώμη μου παντα Σ
|
|
|
Post by sotirist on May 16, 2018 21:18:53 GMT 2
Είναι λογικό να το κάνει αυτό Σωτήρη στα 50 μέτρα κ μετά? Sorry διάβασα 5 μέτρα.... Πανω απο τα 30 μέτρα ύψος και ανάλογα με την γεωγραφία του εδάφους και την περιοχή, εχεις άλλα θέματα... Καταρχήν εκεί αρχίζουν οι παρεμβολες από χαμηλότερες συχνότητες (900 MHz, 433 MHz), παρεμβολες από άλλες ράδιο-εκπομπές, αεροπλοΐα, αντανακλαστικές παρεμβολες και άλλα.. Για αυτό θα δεις ότι σπάνια οι χειριστές ξεπερνούν τα 30 άντε 35 μέτρα ύψος, ή στοχεύουν μόνον ύψος αλλά σχετικά κοντά σε απόσταση.. Γνώμη μου παντα Σ Ετσι για να πάρουμε μια ιδέα τι παίζεται γύρω μας.... www.techradar.com/news/world-of-tech/you-can-check-out-all-the-radio-waves-around-you-with-this-app-1309895Attachments:
|
|
|
Post by thomas on May 16, 2018 21:26:59 GMT 2
Πωπωω τι λες τωρα Σωτήρη !μεχρι30 μέτρα το πολύ
|
|
|
Post by Vako on May 16, 2018 22:16:53 GMT 2
Πωπωω τι λες τωρα Σωτήρη !μεχρι30 μέτρα το πολύ Ω ρε Σωτήρη φωτιές που άναψες νυχτιατικα ....χαχαχα Μην το ακούς Θωμά βάρα κανένα χιλιόμετρο ύψος και θα πετάει μπόμπα γιατί θα πλησιάσει τους δορυφόρους ...
|
|
|
Post by thomas on May 16, 2018 22:32:48 GMT 2
Χαχαχαχααααα...εγινε Βαγγέλη στο φεγγάρι αύριο!
|
|