|
Post by thomas on Apr 13, 2018 13:39:08 GMT 2
Κάμερα μόνο hubsan κ go pro 3 k 4
|
|
|
Post by thomas on Apr 13, 2018 13:50:02 GMT 2
Αυτη ήταν η απάντηση που μ έδωσε η ίδια η hubsan...ρώτησα κ για firefly κ μ είπε δεν την έχουν δοκιμάσει στο γνήσιο gimbal
|
|
|
Post by sotirist on Apr 13, 2018 16:54:54 GMT 2
Ίδια λειτουργία έχουν κ τα 2 gimbal απλά το μαμα κουμπωνει απευθείας χωρίς πατέντες κ κ χωρις κραδασμούς. Τα υπόλοιπα gimbal χρειάζονται πατέντες για να περαστούν κ σίγουρα θα εχεις ελάχιστους κραδασμούς στο βίντεο μπορεί κ Καθόλου αν εισαι τυχερός. Απλα εγω προτιμώ να βάλω το γνησιο μαμά για να μην μπλέξω. Επιλογή του καθενός είναι Το ότι χρειάζονται μικρο-πατέντες για το μοντάρισμα ενός 3ου gimbal, ισχύει. Ας μην φανταστούμε κάτι πολύπλοκο όμως. Το παλαιότερο smartphone gimbal που έδινε η hubsan μαζί με το 109 βοηθάει πολύ. Τωρα για κραδασμούς......το Feiyu που έχω είναι πέτρα. Καλύτερο από το μαμά (το έχω οδηγήσει το 109 με μαμά gimbal και κάμερα) στα σημεία και σίγουρα πιο ανθεκτικό. Για κάμερες και πλήρη λειτουργικότητα (start video, stop video, preview κλπ) μόνον μαμά και go pro 3/4. Όλες οι άλλες χειροκίνητο start μόνο. Οντως επιλογές του καθενός είναι αυτές
|
|
|
Post by thomas on Apr 13, 2018 17:13:26 GMT 2
Καλησπερα Σωτηρη!Οντως τα βιντεο σου με το 3 axis ειναι πολυ σταθερα και το τοποθετησες σωστα...απλα εχω προσεξει ενα ελαφρύ τρέμουλο αριστερα δεξια στα βιντεο σου(λογικα ειναι κραδασμοι που δεν απορροφώνται)...δεν ξερω αν προέρχεται απο gimbal ή καμερα.. .Ισως να διορθώνεται δεν γνωριζω κιολας..Αυτο το τρεμουλο δεν υπαρχει σε κανενα γνησιο gimbal της hubsan απο οσα εχω δει στο utube
|
|
|
Post by thomas on Apr 13, 2018 17:24:02 GMT 2
|
|
|
Post by thomas on Apr 13, 2018 17:26:08 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Apr 13, 2018 18:43:05 GMT 2
Καλησπερα Σωτηρη!Οντως τα βιντεο σου με το 3 axis ειναι πολυ σταθερα και το τοποθετησες σωστα...απλα εχω προσεξει ενα ελαφρύ τρέμουλο αριστερα δεξια στα βιντεο σου(λογικα ειναι κραδασμοι που δεν απορροφώνται)...δεν ξερω αν προέρχεται απο gimbal ή καμερα.. .Ισως να διορθώνεται δεν γνωριζω κιολας..Αυτο το τρεμουλο δεν υπαρχει σε κανενα γνησιο gimbal της hubsan απο οσα εχω δει στο utube Θωμα, μην κρίνεις από τα δικά μου βίντεο ή στήσιμο. Το σχόλιο μου παραπάνω ήταν για τα δυο εξαρτήματα και την διαφορά στην ποιότητα τους, όπου πίστεψε με, είναι αρκετή. Σκέψου μόνον ότι το hubsan μαμά είναι πλαστικο ενώ το Feiyu μεταλλικό, άρα πιο βαρύ, άρα πιο πολλοί κραδασμοί. Η λύση που θα εφαρμόσω είναι να βάλω rubber balls του hubsan 1 axis γιατί είναι πιο μαλακα. Σε πτώση βέβαια (φτου φτου), δεν το συζητάω, το YouTube βρίθει από βίντεο που το μαμά 3 axis γίνεται κομματάκια. Επιπλέον η κάμερα παίζει επίσης ρόλο σημαντικό. Με τα 85 euro της δικης μου δεν περιμένω θαύματα, αλλά ειναι αξιοπρεπής. Πολύ βαρύτερη της μαμά (που μάλλον έχει κάποιο από τα βίντεο που έβαλες), αλλά απείρως καλύτερη σε ποιότητα και λειτουργικότητας. Το βάρος φέρνει αστάθειες.. Τελος, υπάρχουν λίγοι κραδασμοί στον φωτισμό λόγω της ώρας, της θέσης του ηλίου και της περιστροφής των ελικων. Ολα φτιάχνουν με τριμαρισμα η/και με λογισμικό αλλά δεν αξίζει τον κόπο κατά την άποψη μου. Το τέλειο setup είναι πολύ δύσκολο. Κερδίζεις κάτι, χάνεις κάτι άλλο..τουλάχιστον για το 109. Κοιτα αυτό το βίντεο καθαρά από τεχνικής αποψης ===> Ασχέτως του περιεχομένου, του βγάζει την πίστη αλλά κραδασμους δεν έχει...κάμερα γαρ Σ
|
|
|
Post by thomas on Apr 13, 2018 19:17:13 GMT 2
Σωστά τα λες φίλε μου
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 13, 2018 21:41:54 GMT 2
αυτες οι go pro κρατουν καλη τιμη... τις κοντραρει αυτη η xiomi Υι η οποια ειναι μεγαλη σε μεγεθος... τι κριτιρια εχει μια Camera να παιζει fpv να την βλεπουμε στο χειριστηριο...
|
|
|
Post by Vako on Apr 13, 2018 22:26:10 GMT 2
Βλέπω το επίπεδο ανεβαίνει...μερα την μερα..εγώ θα προτιμούσα να το μάθω να το πετάω καλά και χωρίς gps mod ( γιατί όχι) σε περίπτωση που κάτιδεν πάει καλα και θελήσει να εφαρμόσει το 109 τον νόμο της βαρύτητας... Για τις κάμερες έχετε όλοι δίκιο βγάζει ελαφριά κουνήματα όντως και jello βγάζει και παράσιτα στην εικόνα βγάζει η θα σας βγάλει και οσο το πετάτε τόσο πιο πολυ θα βγάζει ,όταν τα μικρά ρουλεμάν των μοτέρ φθείρονται..όσο και να το παλέψετε δε θα πάρετε την τέλεια λήψη γιατί απλά ζητάτε πολύ περισσότερα από το 109 από όσα μπορεί να προσφέρει.και σας μιλάει κάποιος που έριξε πολλά λεφτά στο 109 για να πάρει αυτη την λεπτομέρεια που ζητάτε αλλά δεν... Όταν λοιπόν φτάσετε σε τέτοιο επίπεδο..ψαχτε κανένα κουπονακι και περάστε σε άλλο σκαφος και θα λυθούν σχεδόν όλα τα θέματα λήψης που πολυ γρήγορα άρχισαν να σας απασχολούν. Η φιλοσοφία του 109 έχει περιγραφεί σε προηγουμενο ποστ από τον frontier, που καλό θα ήταν να "ξεφυλισετε" λιγο προηγούμενα ποστ και να σας λυθουν σας λυθούν πολλές αποριες πριν χωσετε χρήμα που μπορεί να μην είναι στην σωστή κατεύθυνση. Φιλικά Βαγγέλης Vako
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 13, 2018 22:34:36 GMT 2
ειναι μεγαλη μαγεια να προσπαθεις να κανεις το lada audi... και μεγαλη χαρα οταν το πλησιαζεις ασχετα αν γινεται η οχι η γλυκα ειναι να σκαλιζεις, να ρωτας να μαθαινεις... σιγα σιγα
|
|
|
Post by Vako on Apr 13, 2018 22:41:42 GMT 2
ειναι μεγαλη μαγεια να προσπαθεις να κανεις το lada audi... και μεγαλη χαρα οταν το πλησιαζεις ασχετα αν γινεται η οχι η γλυκα ειναι να σκαλιζεις, να ρωτας να μαθαινεις... σιγα σιγα Σωστός και αυτο προσπαθησα να πω παραπάνω είναι όλη η μαγεία...αλλά όπως σωστά είπες το niva ,audi δεν γίνεται μιας και το 109 είναι της φιλοσοφίας..το χτίζω κατά κάποιο τρόπο και το κάνω καλύτερο , αλλά audi η dji δεν μπορεί να γίνει...το 109 κατά εμέ είναι σκάφος ωραίο για τον εραστή της πτήσης χωρίς πολλά ηλεκτρονικά βοηθήματα, με αξιοπρεπή λήψη που μπορεί να γίνει καλύτερη αλλά όχι τέλεια.
|
|
|
Post by thomas on Apr 14, 2018 14:41:54 GMT 2
Καλησπερα στην ολη την παρεα!Σημερα εκανα πτηση και σε αποσταση 1750 μετρα που το ειχα φτασει μου εκανε αυτη την συμπεριφορα το πτηνο(σαν 2πλος λόξιγκας)!Αυτο που προσεξα στο κοντρολ ειναι οτι για 2 δευτερολεπτα ειχαν κολλησει τα μετρα στο κοντρολ και ξαφνικα απο 1750 πηγαν 1770 μετρα...λετε να εχασε σημα λογο μεγαλης αποστασης ή το χτυπησε δυνατος αερας?μετα απο αυτο συνεχισε κανονικα την πορεια του ως τα 1800 μετρα και στη συνεχεια το γυρισα με go home χωρις κανενα προβλημα !
|
|
|
Post by sotirist on Apr 14, 2018 16:15:25 GMT 2
Καλησπερα στην ολη την παρεα!Σημερα εκανα πτηση και σε αποσταση 1750 μετρα που το ειχα φτασει μου εκανε αυτη την συμπεριφορα το πτηνο(σαν 2πλος λόξιγκας)!Αυτο που προσεξα στο κοντρολ ειναι οτι για 2 δευτερολεπτα ειχαν κολλησει τα μετρα στο κοντρολ και ξαφνικα απο 1750 πηγαν 1770 μετρα...λετε να εχασε σημα λογο μεγαλης αποστασης ή το χτυπησε δυνατος αερας?μετα απο αυτο συνεχισε κανονικα την πορεια του ως τα 1800 μετρα και στη συνεχεια το γυρισα με go home χωρις κανενα προβλημα ! Αν κρίνω από το θόρυβο των .... εξατμίσεων, την στιγμιαία συμπεριφορά τις δυο φορές στην πτήση (ο λοξυγκας), την απόσταση και τη στιγμιαία απώλεια τηλεμετρίας (όπως λες), πιστεύω ότι είναι απώλεια του Τ/Χ στα 2,4 πράγμα μάλλον συνηθισμένο για μαμά 109. Σ
|
|
|
Post by Vako on Apr 14, 2018 16:22:26 GMT 2
Συμφωνώ με τον από Πάνου sotirist ,καμμία φορά χάνει το σήμα και χρειάζεται απλά αν θέλεις να συνεχίσεις να αλλάξεις υψόμετρο..πολλές φορές και δέκα η είκοσι μέτρα ψηλότερα κάνουν την διαφορά στο σήμα.
|
|
|
Post by thomas on Apr 14, 2018 16:58:34 GMT 2
Κ εγω ετσι πιστεύω παιδιά μαλλον ήθελε πάνω από 40 μέτρα ύψος...εδω είναι περίπου 34 κ 1750 μέτρα με 3 μποφορ περίπου
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 16, 2018 22:40:24 GMT 2
to tarot 3d gimbal τι λεει?
|
|
|
Post by thomas on Apr 17, 2018 11:51:56 GMT 2
|
|
|
Post by thomas on Apr 17, 2018 11:53:17 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Apr 17, 2018 11:55:44 GMT 2
to tarot 3d gimbal τι λεει? Καλύτερο από το HAKRC, υποδεέστερο και από το μαμά 3 axis και από το Feiyu 3D. Σ
|
|
|
Post by sotirist on Apr 17, 2018 11:56:48 GMT 2
Καλοφόρετο και καλοτάξιδο Θωμά
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 17, 2018 12:13:19 GMT 2
to tarot 3d gimbal τι λεει? Καλύτερο από το HAKRC, υποδεέστερο και από το μαμά 3 axis και από το Feiyu 3D. Σ ΤΟ feiyu ψαχνω αλλα μονο ενα στοκατζιδικο το εχει .... ?
|
|
|
Post by thomas on Apr 17, 2018 12:27:34 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σωτήρη.θα το τέσταρω κ θα ανεβάσω βίντεο
|
|
|
Post by sotirist on Apr 17, 2018 15:53:07 GMT 2
|
|
|
Post by arhs555 on Apr 17, 2018 16:23:23 GMT 2
Καλοφόρετο
|
|
|
Post by thomas on Apr 17, 2018 17:12:07 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
|
|
|
Post by thomas on Apr 17, 2018 22:29:18 GMT 2
Μόλις έκανα την πρώτη πτήση με το original 3 axis gimbal της Hubsan για το 109s....μπορώ να πω ότι είναι άριστο παιδια.... πραγματικά δε έχω λόγια...
|
|
|
Post by dream_master on Apr 17, 2018 23:16:02 GMT 2
αν και ακριβο πολυ, αυτο μαλιστα μπορεις να βγαλεις αξιπρεπες πλανα. Αν και σε μερικες στιγμες μπαινει στο πλανο το Landing gear απο τα αριστερα.
|
|
|
Post by thomas on Apr 17, 2018 23:26:00 GMT 2
Αξιζει τα χρηματα του...η σταθεροτητα του ειναι απιστευτη...!Δεν υπαρχει ο παραμικρος κραδασμος...Στην δεξια στροφη καποιες φορες βλεπεις τη βαση του drone αυτο ειναι αλη8εια!Στην αριστερη στροφη δεν το κανει...Δεν ξερω αν μπορει να διορθωθεί καπως αυτο...
|
|
|
Post by thomas on Apr 18, 2018 0:53:06 GMT 2
Ακόμη και σε κόντρα αέρα που το δοκίμασα μπορώ να πω ότι είναι άψογο πραγματικά... τρομερά σταθερό παιδια...
|
|