|
Post by panagiotis on Apr 9, 2018 21:06:01 GMT 2
η ενδειξη low battery στα ποσα volt αναβει?? Όταν η τάση της μπαταρίας πέσει κάτω από 3.5V ανά κυψέλη. μαλλον κατι δεν παει καλα.... στα 10 λεπτα και ενω η μπαταρια ειναι 11.4 v αρχιζουν να αναβοσβηνουν κοκκινα πισω. μετα μενουν αναμενα και μετα το χειριστηριο γραφει low battery... descent αρχιζει να κανει στα 10.3 v και στα 25 λεπτα...
|
|
|
Post by Frontier on Apr 10, 2018 7:37:29 GMT 2
Κοινώς θέλω να πω οτι δεν μπορούσα να απενεργοποιήσω τη λειτουργία go home... Μάλλον - όπως υποψιάζεσαι - μπήκε σε λειτουργία προσγείωσης λόγω χαμηλής στάθμης μπαταρίας.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 10, 2018 7:38:27 GMT 2
Όταν η τάση της μπαταρίας πέσει κάτω από 3.5V ανά κυψέλη. μαλλον κατι δεν παει καλα.... στα 10 λεπτα και ενω η μπαταρια ειναι 11.4 v αρχιζουν να αναβοσβηνουν κοκκινα πισω. μετα μενουν αναμενα και μετα το χειριστηριο γραφει low battery... descent αρχιζει να κανει στα 10.3 v και στα 25 λεπτα... Η μπαταρία πιθανότατα έχει πρόβλημα, χρησιμοποιούσες τον stock φορτιστή για την φόρτιση;
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 10, 2018 9:09:28 GMT 2
ΝΑΙ παντα... εχω 3 μπαταριες και με τις 3 το ιδιο ....
|
|
|
Post by sotirist on Apr 10, 2018 20:47:02 GMT 2
μαλλον κατι δεν παει καλα.... στα 10 λεπτα και ενω η μπαταρια ειναι 11.4 v αρχιζουν να αναβοσβηνουν κοκκινα πισω. μετα μενουν αναμενα και μετα το χειριστηριο γραφει low battery... descent αρχιζει να κανει στα 10.3 v και στα 25 λεπτα... Η μπαταρία πιθανότατα έχει πρόβλημα, χρησιμοποιούσες τον stock φορτιστή για την φόρτιση; Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Παναγιωτη το να κάνει αναγκαστική προσγείωση στα 25 λεπτά δεν είναι παράλογο για το 109, ειδικά αν λάβουμε υπόψη καιρό, τρόπο πτήσης, λήψη βίντεο κλπ. Το ιδανικό θα ήταν να δεις τα κελιά της μπαταρίας ένα ένα και πως φορτίζουν, για να αποκλείσεις ή να επιβεβαιώσεις αν φταίνε με κάποιο “σοβαρο” φορτιστή που να έχει οθόνη. Εάν είναι οκ, τότε κοιτάς άλλες παραμέτρους. Σ
|
|
|
Post by sotirist on Apr 10, 2018 20:51:07 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά! Χρόνια πολλά σε ολη την ομάδα! Σήμερα προσπάθησα να γυρίσω το drone με go home κ οταν έφτασε περίπου 6 μέτρα απο πάνω μ το απενεργοποιήσα αλλά αυτό δεν άκουσε την εντολή μ κ συνέχισε να κατεβαίνει...έδωσα την εντολή ξανά 2..3 φορές αλλά τπτ συνέχισε να κατεβαίνει...στη συνέχεια το σήκωσα ξανά κ ολα ρολόι....τι λέτε να συνέβη? Καλησπέρα Θωμά. Μπαταρια στο χειριστήριο? Κάτω από 11 volt δημιουργεί θέματα “ανυπακοής” σαν αυτά που περιγράφεις. Επίσης τι μπαταρίες εχεις; Σ
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 10, 2018 21:29:48 GMT 2
Η μπαταρία πιθανότατα έχει πρόβλημα, χρησιμοποιούσες τον stock φορτιστή για την φόρτιση; Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Παναγιωτη το να κάνει αναγκαστική προσγείωση στα 25 λεπτά δεν είναι παράλογο για το 109, ειδικά αν λάβουμε υπόψη καιρό, τρόπο πτήσης, λήψη βίντεο κλπ. Το ιδανικό θα ήταν να δεις τα κελιά της μπαταρίας ένα ένα και πως φορτίζουν, για να αποκλείσεις ή να επιβεβαιώσεις αν φταίνε με κάποιο “σοβαρο” φορτιστή που να έχει οθόνη. Εάν είναι οκ, τότε κοιτάς άλλες παραμέτρους. Σ το παραξενο ειναι οτι αναβoουν σχετικα νωρις τα κοκκινα πισω led.... η αναγκαστικη προσγειωση οκ δεν διαφωνω. φορτιστη εχω και αλλον ... turnigy accucell -6 . να τον δοκιμασω λες? τι Α βαζω?
|
|
|
Post by sotirist on Apr 10, 2018 21:46:57 GMT 2
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά. Παναγιωτη το να κάνει αναγκαστική προσγείωση στα 25 λεπτά δεν είναι παράλογο για το 109, ειδικά αν λάβουμε υπόψη καιρό, τρόπο πτήσης, λήψη βίντεο κλπ. Το ιδανικό θα ήταν να δεις τα κελιά της μπαταρίας ένα ένα και πως φορτίζουν, για να αποκλείσεις ή να επιβεβαιώσεις αν φταίνε με κάποιο “σοβαρο” φορτιστή που να έχει οθόνη. Εάν είναι οκ, τότε κοιτάς άλλες παραμέτρους. Σ το παραξενο ειναι οτι αναβoουν σχετικα νωρις τα κοκκινα πισω led.... η αναγκαστικη προσγειωση οκ δεν διαφωνω. φορτιστη εχω και αλλον ... turnigy accucell -6 . να τον δοκιμασω λες? τι Α βαζω? Εγώ τις φορτίσω στα 4A, την μαμά των 7000 μA πάντα. Στην οθόνη του φορτιστή δες τα κελιά πως είναι τώρα και πως φορτίζουν. Θα πρέπει να δείχνουν μια συμβατή κατάσταση και στα 3 κελιά και να φορτίζουν αρμονικά.
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 10, 2018 22:03:35 GMT 2
το παραξενο ειναι οτι αναβoουν σχετικα νωρις τα κοκκινα πισω led.... η αναγκαστικη προσγειωση οκ δεν διαφωνω. φορτιστη εχω και αλλον ... turnigy accucell -6 . να τον δοκιμασω λες? τι Α βαζω? Εγώ τις φορτίσω στα 4A, την μαμά των 7000 μA πάντα. Στην οθόνη του φορτιστή δες τα κελιά πως είναι τώρα και πως φορτίζουν. Θα πρέπει να δείχνουν μια συμβατή κατάσταση και στα 3 κελιά και να φορτίζουν αρμονικά.
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 10, 2018 23:43:15 GMT 2
σε αυτην οχι... σε μια αλλη ολα οκ... λες να κανω balance σε αυτην ?
|
|
|
Post by thomas on Apr 11, 2018 0:43:04 GMT 2
Καλησπερα Σωτήρη! επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχω energizer 2450mah περίπου 8...9 πτήσεις μου βγάζουν!Οταν μου το έκανε αυτό ήταν στα 10.2 v η μπαταριά στο χειριστήριο!Σημερα που εκανα παλι πτηση ολα νορμαλ παντως! Ανεβασα και βιντεο με τα κατορθώματα μου
|
|
|
Post by sotirist on Apr 11, 2018 8:39:20 GMT 2
σε αυτην οχι... σε μια αλλη ολα οκ... λες να κανω balance σε αυτην ? Καλημερα. Πάντα balance charging κάνουμε, σε κάθε φόρτιση, στην προκειμένη περίπτωση 4A, 3S, Balance LiPo. Σ
|
|
|
Post by sotirist on Apr 11, 2018 9:59:51 GMT 2
Καλησπερα Σωτήρη! επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχω energizer 2450mah περίπου 8...9 πτήσεις μου βγάζουν!Οταν μου το έκανε αυτό ήταν στα 10.2 v η μπαταριά στο χειριστήριο!Σημερα που εκανα παλι πτηση ολα νορμαλ παντως! Ανεβασα και βιντεο με τα κατορθώματα μου Καλημέρα Θωμά, Με βάση την δική μου εμπειρία, θεωρώ ότι κάτω από τα 11 V άντε 10,8 η ένδειξη της μπαταρίας κυρίως του χειριστηρίου, είναι αναξιόπιστη στο 109. Επιπλέον, είναι σίγουρα κοντά στα "κάτω" όρια δυναμικότητας της συστοιχίας των μπαταριών, που έτσι και αλλοιώς καλό είναι να αποφεύγεται. Τέλος, οι energizer (όπως και όλες οι επαναφορτιζόμενες AA ή AAA στην συντριπτική τους πλειοψηφία) δεν είναι LiPo αλλά NIMH, LI-ION, κλπ, με αποτέλεσμα δείκτες αποφόρτισης κατώτερες των απαιτήσεων. Για αυτό πολλοί (και εγώ) έχουμε βάλει LiPo και στο χειριστήριο. Κατά την άποψή μου, αυτός ήταν ο λόγος του συμβάντος σου. Δοκίμασε με φρέσκες μπαταρίες για να δείς αν θα επαναληφθεί. Το βίντεό σου είναι καλό, καλύτερο από τα προηγούμενα, πράγμα που αποδεικνύει ότι σιγά-σιγά εξοικειώνεσαι με το σκάφος και τον χειρισμό του (: Αντε και εις ανώτερα. Διακρίνω μία μικρή αστάθεια (τρέμουλο) κατά την πτήση, που εάν δεν είναι από αέρα, μάλλον προέρχεται από το 1 axis gimbal. Λίγο πιό σταθεροί-απαλοί χειρισμοί στα joystick νομίζω θα βελτιώσουν και την σταθερότητα της πτήσης. Καλές πτήσεις Σ
|
|
|
Post by thomas on Apr 11, 2018 11:30:57 GMT 2
Καλημσερα Σωτηρη!Σε ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες σου!Ουσιαστικα δεν θα αφηνω τις μπαταριες να πεσουν κατω απο 10.8ν !Ναι ακομη με 1 axiς ειμαι γιαυτο και σε ολα τα βιντεο μου εχω αναταραξεις...αλλα οχι για πολυ γτ περιμενω να ερθει το 3 axis για σταθερες πτησεις!
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 11, 2018 11:47:46 GMT 2
παρε και μια μπαταρια για το χειριστηριο... αξιζει η επενδυση
|
|
|
Post by thomas on Apr 11, 2018 11:58:02 GMT 2
Ποσες πτησεις βγαζει μια μπαταρια lipo για το κοντρολ?επειδη με τις επαναφορτιζομενες 2450mah φτανω σιγουρα 8..9!ειμαι πολυ ευχαριστημενος!
|
|
|
Post by sotirist on Apr 11, 2018 12:43:54 GMT 2
Ποσες πτησεις βγαζει μια μπαταρια lipo για το κοντρολ?επειδη με τις επαναφορτιζομενες 2450mah φτανω σιγουρα 8..9!ειμαι πολυ ευχαριστημενος! Ανάλογα πόσα mAh είναι η LiPo. Με μία που έχω στα 1800 mAh (ταιριάζει ίσα ίσα στο πλάτος-ύψος) έχω κάνει 15 πτήσεις των 25 λεπτών και ακόμη είμαι στα 11,2 V. Με αυτή ----> www.hellasdigital.gr/electronics/batteries/lipo/gens-ace-800mah-11.1v-40c-3s1p-lipo-battery-pack/ που είναι 800 mAh, έχω βγάλει 8 πτήσεις μέχρι να χρειαστεί φόρτιση. Άρα οι ονομαστικές τιμές των διαφόρων μπαταριών δεν είναι πάντα το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή κάποιας. Σημαντικό επίσης είναι κατά τη γνώμη μου, όταν δεν χρησιμοποιούμε το χειριστήριο να αποσυνδέουμε την (ή τις) μπαταρίες. Εκτός του ότι υπάρχει μία μικρή μεν αλλά σταθερή απώλεια ακόμη και όταν το χειριστηριο είναι κλειστό, υπάρχει κίνδυνος "φουσκώματος" της μπαταρίας, ή ακόμη χειρότερα, απώλειας υγρών οξέων από αυτή (σε συμβατικές μπαταρίες) και καταστροφή των κυκλωμάτων του χειριστηρίου. Σ
|
|
|
Post by thomas on Apr 11, 2018 13:17:52 GMT 2
Πολυ σωστη η παρατηρηση σου Σωτηρη!
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 11, 2018 13:18:23 GMT 2
|
|
|
Post by thomas on Apr 11, 2018 13:21:23 GMT 2
Κατι ασχετο..εχω δει σε πολλα βιντεο το Η109s να πιανει 12 δορυφορους...στο δικο μ δεν το εχω δει ποτε αυτο...μεχρι 11 πιανει!
|
|
|
Post by thomas on Apr 11, 2018 13:42:43 GMT 2
Ενα αλλο που προσεξα ειναι οτι σε πτηση 28 λεπτων η μπαταρια του drone θελει φορτιση 2ωρες και 20 λεπτα...ενω σε πτηση 22 λεπτων η μπαταρια φορτιζει παντα σε 1 ωρα κ 30 λεπτα!
|
|
|
Post by sotirist on Apr 11, 2018 13:53:52 GMT 2
Κατι ασχετο..εχω δει σε πολλα βιντεο το Η109s να πιανει 12 δορυφορους...στο δικο μ δεν το εχω δει ποτε αυτο...μεχρι 11 πιανει! Με καλό καιρό (χωρίς σύννεφα και .... κοκκινόχωμα), χωρίς παρεμβολές (βλέπε παρακάτω), έχω πιάσει και εγώ 12 δορυφόρους. Τώρα που έρχεται καλοκαίρι, σε κάποια ακρογιαλιά, θα συντονίσει και σένα. Άλλωστε και 11 δορυφόροι είναι μιά χαρά για ομαλές πτήσεις σε GPS mode. Σε Altitude mode αλλάζουν οι ισορροπίες και το βάρος πέφτει στις αποφάσεις του χειριστή. Παρεμβολές GPS μπορεί να προέρχονται από τηλεπικοινωνιακά και ηλεκτρονικά συστήματα, που μπορεί να λειτουργούν σε γειτονικές ζώνες ή σε ζώνες σχετικά μακριά από ζώνες GPS, όπως πομποί αρμονικών συχνοτήτων FM / TV, πομποί AM και δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Σ
|
|
|
Post by thomas on Apr 11, 2018 14:10:11 GMT 2
Σε ευχαριστώ Σωτήρη!Επίσης θέλω να ρωτήσω αν το drone κλειδώσει 11 δορυφόρους πριν σηκωθεί στον αέρα και έχει συννεφιά, κάνει να πετάξουμε?είναι ασφαλής η πτήση?
|
|
|
Post by Frontier on Apr 11, 2018 14:21:45 GMT 2
Σε ευχαριστώ Σωτήρη!Επίσης θέλω να ρωτήσω αν το drone κλειδώσει 11 δορυφόρους πριν σηκωθεί στον αέρα και έχει συννεφιά, κάνει να πετάξουμε?είναι ασφαλής η πτήση? Δεν θα έχεις πρόβλημα. Το καλιμπράρισμα της πυξίδας να κάνεις πάντα σωστά - μακριά από κινητά και άλλα μεταλλικά αντικείμενα - και θα είσαι ΟΚ.
|
|
|
Post by sotirist on Apr 11, 2018 20:07:38 GMT 2
Ενα αλλο που προσεξα ειναι οτι σε πτηση 28 λεπτων η μπαταρια του drone θελει φορτιση 2ωρες και 20 λεπτα...ενω σε πτηση 22 λεπτων η μπαταρια φορτιζει παντα σε 1 ωρα κ 30 λεπτα! Πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν. Καταρχην τι ένδειξη μπαταρίας του σκάφους παίρνεις στην μια και στην άλλη περιπτωση κατά την προσγείωση; Το 28 λεπτά μου ακούγεται κάτι σε λιγότερο από 10% μπαταρία, κάτι που ταλαιπωρεί και την μπαταρία και τη φόρτιση της. Είναι ίδιες οι συνθήκες των δυο πτησεων; Άλλο 22 λεπτά στα 5 bf και άλλο 28 στα 2 bf Ειναι ίδιες οι μπαταρίες (δύσκολο); Κάθε μπαταρία έχει αποκλίσεις, λόγω της χημείας της Με τι φορτιστή, στα πόσα Α οι φορτίσεις των μπαταριών; Γενικά πάντως ισχύουν τα παρακατω Attachments:
|
|
|
Post by sotirist on Apr 11, 2018 20:34:45 GMT 2
Εγώ τις φορτίσω στα 4A, την μαμά των 7000 μA πάντα. Στην οθόνη του φορτιστή δες τα κελιά πως είναι τώρα και πως φορτίζουν. Θα πρέπει να δείχνουν μια συμβατή κατάσταση και στα 3 κελιά και να φορτίζουν αρμονικά. Παρεπιπτόντως, με τέτοιο φορτιστή εγώ δεν θα ξανά χρησιμοποιούσα ποτέ τον μαμά της hubsan. Όχι ότι είναι παντελώς άθλιος (όπως του 501), αλλά νομίζω ότι δεν συγκρίνεται με τον turnigy Σ
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 11, 2018 21:48:41 GMT 2
δεν προλαβα σημερα να δοκιμασω την χτεσινη φορτιση.... το gimbal που εχεις δεν υπαρχει πια ε?
|
|
|
Post by sotirist on Apr 11, 2018 21:54:01 GMT 2
Καλημσερα Σωτηρη!Σε ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες σου!Ουσιαστικα δεν θα αφηνω τις μπαταριες να πεσουν κατω απο 10.8ν !Ναι ακομη με 1 axiς ειμαι γιαυτο και σε ολα τα βιντεο μου εχω αναταραξεις...αλλα οχι για πολυ γτ περιμενω να ερθει το 3 axis για σταθερες πτησεις! Άντε με το καλό......μπορώ να μαντέψω την επόμενη κινησή σου....
|
|
|
Post by panagiotis on Apr 11, 2018 22:20:18 GMT 2
Καλημσερα Σωτηρη!Σε ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες σου!Ουσιαστικα δεν θα αφηνω τις μπαταριες να πεσουν κατω απο 10.8ν !Ναι ακομη με 1 axiς ειμαι γιαυτο και σε ολα τα βιντεο μου εχω αναταραξεις...αλλα οχι για πολυ γτ περιμενω να ερθει το 3 axis για σταθερες πτησεις! Άντε με το καλό......μπορώ να μαντέψω την επόμενη κινησή σου.... ποια ειναι
|
|
|
Post by Vako on Apr 11, 2018 22:20:23 GMT 2
Καλησπερα Σωτήρη! επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχω energizer 2450mah περίπου 8...9 πτήσεις μου βγάζουν!Οταν μου το έκανε αυτό ήταν στα 10.2 v η μπαταριά στο χειριστήριο!Σημερα που εκανα παλι πτηση ολα νορμαλ παντως! Ανεβασα και βιντεο με τα κατορθώματα μου 109 for ever γνήσια πτήση με ήχο μοτέρ να δουλεύουν φουλ!!! Μου έλειψε ήδη το 109 χαχαχαχα alpha romeo με διπλά καρπυρατερ!!! Πετάει όπου το πέτας ούτε no fly zone ούτε τίποτα..μέσα στο Ελευθέριος Βενιζέλος το σηκωνεις χαχαχα...οκ οκ οκ ξέρω απαγορεύεται παρασύρθηκα κύριοι με συνεπήρε ο ήχος από το εργαλείο... Sotirist μπράβο που δίνεις τα φώτα σου στα παιδιά ...αναβαθμίσες το 109 και ζωντανέψες το παρεάκι μπράβο σου και πάλι. Ένας μικρός φωτεινός παντογνωστης εεε συγνωμη frontier ηθελα να πω βλεπω να γινεσαι σε λίγο καιρό..αν και μετραει πολλές ώρες πτήσεις με πολλά σκάφη με γνώσεις ουσίας.
|
|