|
Post by Frontier on Aug 14, 2021 20:30:42 GMT 2
Παρουσίαση και δοκιμαστική πτήση του Parrot Disco με το 4G mod.
|
|
|
Post by Frontier on Aug 15, 2021 21:38:28 GMT 2
2η δοκιμαστική πτήση του Parrot Disco 4G. Δοκιμή αντοχής στις παρεμβολές που δέχεται η τηλεκατεύθυνση, με πτήση κοντά σε σύμπλεγμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
|
|
|
Post by loykas82 on Aug 16, 2021 9:32:32 GMT 2
2η δοκιμαστική πτήση του Parrot Disco 4G. Δοκιμή αντοχής στις παρεμβολές που δέχεται η τηλεκατεύθυνση, με πτήση κοντά σε σύμπλεγμα κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Αστερι το εργαλειο.
|
|
|
Post by Frontier on Aug 21, 2021 20:30:03 GMT 2
Θόλος. 4G πτήση, 3,8χλμ στην ευθεία, συνολικά 12χλμ (μαζί με τις σκηνές που "κόπηκαν").
|
|
|
Post by Frontier on Sept 26, 2021 15:54:00 GMT 2
Το νήμα αυτό αποτελεί συμπλήρωμα του κυρίου νήματος για το Disco και αποσκοπεί στο να συγκεντρώνονται ερωτήσεις και απαντήσεις ειδικά για το 4G mod. Για οτιδήποτε δεν αφορά το 4G mod, παρακαλώ ρωτήστε στο κύριο νήμα του Disco.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 26, 2021 16:04:57 GMT 2
Ερώτηση: Γιατί δεν αποθηκεύονται φωτογραφίες και βίντεο στην κάρτα MicroSD που έχω μέσα στο Huawei E3372-153 όταν είναι συνδεδεμένο στο Disco; Απάντηση: Η κάρτα θα πρέπει να είναι διαμορφωμένη σε σύστημα FAT32. Εάν είναι μεγαλύτερη από 32GB, τα Windows δεν θα την διαμορφώσουν σε FAT32 αλλά σε exFAT το οποίο δεν είναι συμβατό με το 4G mod. Εάν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερη κάρτα των 32GB, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το κατάλληλο πρόγραμμα. Στα Windows, είναι αυτό εδώ: www.diskpart.com/articles/sd-card-formatter-fat32-7201.html
|
|
|
Post by panosmara on Feb 5, 2022 12:22:57 GMT 2
Μπορεί κανείς να βοηθήσει και να δώσει συγκεντρωμένες τις πληροφορίες για την μετατροπή σε4G?
Πόσα ΜΒ ανά 10min flight time απαιτούνται περίπου?
|
|
|
Post by Frontier on Feb 5, 2022 14:06:36 GMT 2
Μπορεί κανείς να βοηθήσει και να δώσει συγκεντρωμένες τις πληροφορίες για την μετατροπή σε4G? Πόσα ΜΒ ανά 10min flight time απαιτούνται περίπου? Σύμφωνα με τον εξής πίνακα, βίντεο ανάλυσης 480p (όπως λέω και στην παρουσίαση παραπάνω, αυτή την ανάλυση μεταδίδει το Disco προς τον Skycontroller2 όταν έχεις ορίσει την ανάλυση της κάμερας να είναι στα 1080p) αναλώνει 2MB/λεπτό, άρα τα 10 λεπτά θέλουν 20MB. Αν η ποιότητα μετάδοσης σήματος είναι κακή (δεν "πιάνει" καλά 4G), ο όγκος θα είναι μεγαλύτερος λόγω επανεκπομπής. Για την μετατροπή σε 4G, δες στη σελίδα του project: github.com/uavpal/disco4g
|
|
|
Post by panosmara on Feb 9, 2022 18:19:47 GMT 2
Μόλις παρέλαβα το μοντεμακι αλλά αν και στην περιγραφή έγραφε 153, μου έστειλαν το 320. Το έχει δοκιμάσει κανείς η να το επιστρεψω για σιγουριά. Ευχαριστώ
|
|
|
Post by Vako on Feb 9, 2022 20:17:43 GMT 2
Μόλις παρέλαβα το μοντεμακι αλλά αν και στην περιγραφή έγραφε 153, μου έστειλαν το 320. Το έχει δοκιμάσει κανείς η να το επιστρεψω για σιγουριά. Ευχαριστώ Nομιζω ότι πρέπει να το επιστρέψεις δεν δουλεύει το 320 από ότι έχω διαβάσει. Αλλά κάτσε να στο επιβεβαιώσει και ο Frontier μιας και το κατέχει καλυτερσ
|
|
|
Post by Frontier on Feb 9, 2022 23:19:38 GMT 2
Μόλις παρέλαβα το μοντεμακι αλλά αν και στην περιγραφή έγραφε 153, μου έστειλαν το 320. Το έχει δοκιμάσει κανείς η να το επιστρεψω για σιγουριά. Ευχαριστώ Δυστυχώς δεν λειτουργεί με το mod, όπως έγραψε και ο Vako.
|
|
|
Post by panosmara on Feb 11, 2022 8:02:05 GMT 2
Καλημέρα, ετοιμάζομαι για την μετατροπή σιγά σιγά. Περιμένω το σωστό 4g μιας κ μου είχαν στείλει το 320 αντί για το 153. Από κεραίες θέλει τίποτα ειδικό? Last one. Για τα flight data για τα βίντεο recomened gps?
|
|
|
Post by Frontier on Feb 11, 2022 10:14:49 GMT 2
Δεν θέλει καμία κεραία, όλα γίνονται μέσω δικτύου κινητής.
|
|
|
Post by panosmara on Feb 19, 2022 9:31:59 GMT 2
Τελικά στην Ελλάδα δεν παίζει το 153. Έχει κανένας κανένα link που αγόρασε από έξω? Έχω βρει aliexpress αλλά η περιγραφή τα μπερδεύει λίγο.
|
|
|
Post by Vako on Feb 19, 2022 16:34:46 GMT 2
|
|
cfi
New Member
|
Post by cfi on Mar 15, 2022 17:51:31 GMT 2
Και εγώ είχα πρόβλημα και δεν εύρισκα το -153 τελικά το αγόρασα απέξω.
|
|
|
Post by Vako on Mar 15, 2022 20:51:28 GMT 2
Και εγώ είχα πρόβλημα και δεν εύρισκα το -153 τελικά το αγόρασα απέξω. Είναι όντως δυσεύρετα χαχα . Άσε που μπορεί να σου στείλουν λάθος
|
|
|
Post by panosmara on Apr 17, 2022 9:04:47 GMT 2
Καημέρα, μετά απο ένα 2μηνο, σχεδόν 3μηνο παρέλαβα το modem απο κίνα. Κανένα tip πριν ξεκινήσω την μετατροπή σε 4g??? Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελεξω ότι το Modemaki είναι όντως λειτουργικό PS το παρακάτω link ή κάποιο άλλο github.com/uavpal/disco4g
|
|
|
Post by Frontier on Apr 18, 2022 7:24:31 GMT 2
Αυτή είναι η σελίδα για το στήσιμο του 4G mod, οπότε ακολουθείς τις οδηγίες εκεί. Μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις Pushbullet αν δεν θες, παίζει και χωρίς αυτό.
Για να δεις ότι το modem είναι λειτουργικό, απλά βάλε μια κάρτα με 4G δίκτυο, σύνδεσέ το σε έναν υπολογιστή με Windows και λογικά θα σου εμφανίσει το interface του modem οπότε εκεί βλέπεις ότι έχει συνδεθεί κανονικά.
|
|
|
Post by Vako on Apr 28, 2022 18:39:08 GMT 2
Το APN της wind είναι gint.b-online.gr ; Γνωρίζει κάποιος; Γιατί έκανα reset στο disco και όπως είναι φυσικό σβήστηκε και το 4g και το μοντεμακι ενώ δουλεύει στο pc στο disco δεν...και είναι συμβατό γιατί δούλευε με αυτό. Στο pc δεν μπορώ να δω από τις ρυθμίσεις του το apn απο τον πίνακα ελέγχου γιατί το έχει κενό!?!? Την διαδικασία την έκανα κατά γράμμα αλλά κάπου κολησα και δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά . Καλά λέω πάντα ότι ομάδα που κερδίζει δεν την πειράζεις χαχα
|
|
|
Post by captnemo on Apr 28, 2022 19:55:30 GMT 2
Το APN της wind είναι gint.b-online.gr ; Γνωρίζει κάποιος; Γιατί έκανα reset στο disco και όπως είναι φυσικό σβήστηκε και το 4g και το μοντεμακι ενώ δουλεύει στο pc στο disco δεν...και είναι συμβατό γιατί δούλευε με αυτό. Στο pc δεν μπορώ να δω από τις ρυθμίσεις του το apn απο τον πίνακα ελέγχου γιατί το έχει κενό!?!? Την διαδικασία την έκανα κατά γράμμα αλλά κάπου κολησα και δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά . Καλά λέω πάντα ότι ομάδα που κερδίζει δεν την πειράζεις χαχα Ναι αυτό είναι το APN
|
|
|
Post by Vako on Apr 28, 2022 20:12:51 GMT 2
Το APN της wind είναι gint.b-online.gr ; Γνωρίζει κάποιος; Γιατί έκανα reset στο disco και όπως είναι φυσικό σβήστηκε και το 4g και το μοντεμακι ενώ δουλεύει στο pc στο disco δεν...και είναι συμβατό γιατί δούλευε με αυτό. Στο pc δεν μπορώ να δω από τις ρυθμίσεις του το apn απο τον πίνακα ελέγχου γιατί το έχει κενό!?!? Την διαδικασία την έκανα κατά γράμμα αλλά κάπου κολησα και δεν μπορώ να καταλάβω τι πάει στραβά . Καλά λέω πάντα ότι ομάδα που κερδίζει δεν την πειράζεις χαχα Ναι αυτό είναι το APN Τελικά ήθελε να αντιγράψω μόνο το gint και όλα οκ. Αλλά δεν μπορεί ο skycontroller 2 να συνδεθεί ..μπέρδεμα θα το δω με καθαρό μυαλό το πρωί
|
|
|
Post by Vako on Apr 29, 2022 7:19:47 GMT 2
problem solved. Τελικά το ξαναέκανα βάσει οδηγιών και όχι βίντεο που κυκλοφορεί . Γλυτώνεις το 80% του χρόνου σου καθότι το βίντεο φλυαρεί και χάνεις την ουσία . Συμβουλή ακολουθήστε τις γραπτές οδηγίες και όχι το βίντεο. Καμμιά φορά λόγω κούρασης επαναλαμβάνεις το ίδιο λάθος . Και για να βγάλει ουσία το ποστ μου ,για όποιον χρησιμοποιεί wind το apn είναι σκέτο "gint" και όχι ο σιδηρόδρομος που έγραψα πιο πάνω.
|
|