Post by Νikos-Κabamaru on May 15, 2020 2:12:25 GMT 2
Η ΑΡΓΗ ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΑ ΟΔΗΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ SETUP
νομιζω ηταν περσι τετοια εποχη
εβλεπα βιντεο με Glider και οπως καθε αερομοντελιστης
ετσι και εγω ηθελα να εχω το δικο μου ελαφρυ Glider πλαγιας
ετσι εφοσον ειχα την εμπειρια στην κατασκευη
σχεδιασα στον υπολογιστη μου το πρωτο σχεδιο Flight Wing
αρχικα θα ελεγα δεν ηξερα αν θελω κατι σε classic η οχι αφου ειδα πολλα και διαβασα πολλα
τελικα αποφασισα να παιξω μπαλα με πτερυγα χωρις μοτερ παρακαλω με 1.7 φτερο μια εβδομαδα μετα τα σχεδια και της μετρησεις μου
αρχισα τα πρωτα πειραματα ειχα ηδη σχεδιασει μετρησει διαφορες τιμες αεροτομες και ειχα καταληξει
σε κατι σαν αυτο:
αρχισε Λοποιν η κατασκευη αγορασα μπλε φελιζολ ειναι το καλυτερο για εμενα μετα απο πειραματα
σε διαφορα υλικα
(δεν τριβη οπως το ασπρο και κοβετε ευκολα)
Εκοψα με τον γνωστο τροπο τα φτερα(Θερμικο νημα και μπαταρια)
που δεν ειναι της παρουσης μετα τα περασα με ταινια μαυρη για να γλιστραει
εσεις μπορειτε να την περασετε και με Monokot Αλλα μεγαλη προσοχη μην σας την κανει στραβη γιατι την εχω παθει θελει σιγα σιγα
και λιγη θερμοκρασια στο σιδερο και μετα απο ωρες βγηκε αυτο
και αφου κολληθηκε επρεπε να μπει κατι για να στηριζει τα δυο φτερα οποτε μπηκε μια βεργα carbon 60cm και κολληθηκε και αυτη με εποξικη δυο συστατικων
να πω πως κατω απο την ταινια το μοντελο ειχε περαστει με atlacoll και ειχε μεινει μια μερα εξω κατω απο πετρες για να γινει ακαμπτη
ειναι μια τεχνικη που κανω στα μοντελα μου για να ειναι δυνατα σε πτωσεις και να σπανε ποιο δυσκολα
σειρα ειχαν τα φτερα(πηδαλια για τον Λουκα-Ailerons)
Εδω ειχα μεγαλο προβλημα καθως επρεπε να ειναι πολυ ελαφρια και να ξεκινανε απο 5mm και να καταληγουν στο 0mm
αφου ελυσα και αυτο το θεμα τοποθετησα και τα φτερα
[img src="i.postimg.cc/TywCtFpB/94775939-591260291478307-1718723470931525632-n.jpg" style="max-width:100%;" src="https://postimg.cc/TywCtFpB" alt=""]
Σειρα ειχε μια μπαταρια 3.7 v και δυο σερβο εδω εγινε μια βλακεια που δεν γερναγε πισω
εβαλα τα σερβο απο κατω μεγαλο λαθος γιατι υπηρχε μεγαλη πιθανοτητα να κουρεψουν σε καποια προσγειωση λαθος
(ευτυχως εχουμε γρασιδι)
μετα απο ωρες δοκιμης στην μιξη
ηταν ετοιμη για πτηση με συν βαρος 298 γραμμαρια(πουπουλος)
πολυ καλο ζυγισμα γιατι στα Glider το ζυγισμα ειναι το α-και το-ω
εκανα δυο δοκιμαστικες πτησης πηγε μια χαρα αλλα οταν εκοβε λιγο ο αερας την εχανα
δεν επεφτε κατευθειαν αλλα παρα της γνωσεις μου ποτε δεν καταλαβα γιατι εχανε τα μικρα ανοδικα ρευματα αερα
η ποιο παλιοι μου ειπαν οτι η νακα(Διατομη του φτερου)
που χρησιμοποιησα ειναι λαθος αν και ειχε σωστες κλησης απο το προγραμμα και τον semulaitor
ηταν λαθος επιλογη για Glider
οποτε επιστρεφω σπιτι και εγκαταλειπω την προσπαθεια για λιγο απογοητευμενος
μεχρι που σε μια συζητηση μου λεει ενας μεγαλυτερος να βαλω ενα μοτερ και να λυθει το προβλημα δεν θα ηταν καθαρο Glider αλλα θα πεταγε οποτε
οταν χανει τον αερα και στην προσγειωση-απογειωση να το χρησιμοποιο ετσι και εγινε παλι σχεδια απο την αρχη
για βαση του μοτερ
αλλα επρεπε καπου να βαλω και τα ηλεκτρονικα
βρηκα καποια σχεδια ετοιμα και τα διορθωσα οστε να τεριαζουν επανω στα φτερα μου
ετσι το τελικο αποτελεσμα για τα ηλεκτρικα και μια καμερα στο μελλον που δεν μπηκε ποτε
και μετα της τελευταιες πινελιες η πτερυγα Glider ηταν ετοιμη δικια μου απο το μηδεν μεχρι τα 100
Ξεχασα να πω οτι τα φτερα τα εδεσα με την ατρακτο με μεντεσεδακια μικρα τα οποια σχεδιασα και τυπωσα και ναι ηταν φοβερη ιδεα
ημουν πολυ ευτυχισμενος που τα καταφερα ολα απο το μηδεν πραγματικα δεν με ενιαζε αν θα πεταγε μονο οτι καταφερα κατι απο το μηδεν απο τα σχεδια
εδω να πω πως εβαλά προπελα 8.6 δεν ηθελα ταχυτητα και μοτερ 930 kv συνολικο βαρος μαζι με μπαταρια 3s ηταν τα 820 γραμαρια
αρκετα βαρυ για Glider αλλα εκανα οτι καλυτερο μπορουσα
δυστηχως εσπασε δεν πεταξε πολυ απο δικο μας λαθος γιατι λογο πολυ αερα δεν υπακουσε γρηγορα για να στριψη
πεταξε μολις 6 λεπτα πραγματικα ομορφα (ονειρικα)
δυστηχως δεν την ξανα εφτιαξα αν και δεν ειχε μεγαλες ζημιες Ισως στο μελλον
Αλλα καποιος οταν μπηκα στο αθλημα αυτο μου ειχε πει αυτα τα σοφα λογια
θυμαμαι ειχα ενα p51 της συμφορας τοτε και του λεω δεν θελω να πεταξω φοβαμαι οτι θα σπασει
και μου απαντησε τοτε νικολα να θυμασαι
οτι πεταει πεφτει να σε ετοιμος να το φτιαξεις αυτο ειναι ο αερομοντελιστης
Υ.ς Συγνωμη για τα ορθογραφικα