|
Spark
Jul 11, 2018 18:40:24 GMT 2
Vako likes this
Post by panosbd on Jul 11, 2018 18:40:24 GMT 2
Κοιτα τι εστι Spark με stock κεραιες μονο με reflector 5515 μετρα και δεν ξεκινησα με full μπαταριες..(διπλες με ανταπτορα απο την uavmods)γυρισε με 13% και ξεκινησα με 93%. Δεν γινεται παντα αλλα πρεπει λιγο να μελετησεις το εδαφος και την γωνια του χειριστηριου και το υψος βεβαια . Στο θεμα σηματων δεν εχει κατι παραπανω απο ενα αλλο spark. Συντομα φωτο απο το mod των μπαταριων για οποιον δεν ειναι πολυ καλα στο μυαλο του και θελει να το κανε Πλέον σε εχω και εγγραφή στο youtube σου......Είδα το βιντεο και τρελάθηκα..........πλέον κινδυνευεις απο αναχαίτιση...χαχαχαχαχ!!!!!!
|
|
|
Post by Vako on Jul 11, 2018 20:41:33 GMT 2
Μιας και καλο ειναι να μοιραζομαστε τις παρεμβασεις στα σκαφη μας και αφου δοκιμασα το mod των διπλων μπαταριων εξαντλητικα για να δω απο που θα μουρθει, αφου λοιπον δεν ηρθε ιδου : Ανταπτορας by www.uavmods.co.uk/store/products/144484-spark-power-mod-adaptorΟ Ανταπτορας κουμπωνει επανω στο σκαφος , γυρνωντας το σκαφος αναποδα και κοιτωντας το απο πισω το κουμπωνουμε στη 2η και στην τεταρτη επαφη Κουμπωνει και η μπαταρια με προσοχη Εξτρα μπαταρια εχω παρει για δοκιμη μια Wild Scorpion 1500mah 30c με βαρος 105γρ και αλλη μια overlander 1350mah 50c και αυτη 105γρ μετρημενα σε ζυγαρια ακριβειας. Το βαρος και τα c παιζουν το μεγαλυτερο ρολο. Et Voila: Αποτελεσμα και με τις δυο μπαταριες σχεδον ο ιδιος χρονος πτησης . Γιατι? Επειδη η 1500 mah ειναι 30c βγαζει ελαιστα παραπανω χρονο πτησης απο την 1350mah με τα 50c . Oso perissotera C τοσο μαγαλυτερος χρονος πτησης αλλα αναλογικα και βαρους μιας και συνηθως οι μπαταριες με περισσοτερα c βαρυτερες. Χρονος πτησης λοιπον εξαρταται απο το προφιλ της πτησης και κυμαινεται απο 17 λεπτα εως 21 λεπτα αναλογως της χρησης.Σε συνεχη πορεια για παραδειγμα οταν κανω καποια μακρυνη αποσταση βγαζει 21 λεπτα περιπου ...αν το παιδεψω περα δωθε εκινηση σταματημα θα βγαλει 17 με 18 λεπτα μπορει και λιγοτερα. Δεν συμπαθει πλεον καθολου τον αερα και η συσταση μου πανω απο 2 μποφωρ μην το πετατε με την διπλη μπαταρια..μειωνεται δραματικα ο χρονος πτησης και υποφερει γενικα. Εχω απενεργοποιησει το autolanding οποτε εκμεταλευομαι εαν υπαρξει αναγκη μεχρι και το τελευταιο mah πραγμα που αποφευγω. Λογω βαρους και επειδη δεν θελουμε να γκρινιαζουν τα μοτερ , ευγενικοι με τις αποτομες αλλαγες πορειας και τα ξεκινηματα με φουλ γκαζια και αποτομα φρενα. Εχω αυξησει και την ταχυτητα στα 53 με 54 χλμ με την μονη μπαταρια και με την διπλη πηγαινει 49 με 50 . Για να δουλεψει αυτο το mod πρεπει εκτος τον ανταπτορα και τις μπαταριες , να μπεις στο assis2 στο μενου της μπαταριας και να επιλεξεις non dji battery , οπως επισης να βγαλεις το φυσακι απο τους αισθητηρες εμποδιων ανοιγωντας το σκαφος... εαν δεν κανεις το πρωτο απλα δεν θα δουλεψει...εαν κανεις το πρωτο και δεν απενεργοποιησεις τον αισθητηρα εμποδιων ...εστω και αν βαλεις την δευτερη μπαταρια με τετοιο τροπο ωστε να νομιζεις οτι δεν την βλεπει...απλα νομιζεις! Αλλα την βλεπει και το ποιο πιθανο να χασεις το σκαφος...αφου αρχιζει να μην υπακουει και να παιρνει υψος μονο του. Και για να λυσω μια ακομα απορια..με τις μαμα κεραιες και με εναν reflector θα παει υπο συνθηκες γυρω στα 5000μ με 5500μ . το συνηθες range ειναι γυρω στα 4000μ εκτος πολης και εντος των τειχων της πολης ....δεν πεταω ποτε!!!! χαχαχα Ελπιζω να ελυσα αποριες για οποιον ενδιαφερεται.
|
|
|
Post by sotirist on Jul 12, 2018 22:47:00 GMT 2
Μιας και καλο ειναι να μοιραζομαστε τις παρεμβασεις στα σκαφη μας και αφου δοκιμασα το mod των διπλων μπαταριων εξαντλητικα για να δω απο που θα μουρθει, αφου λοιπον δεν ηρθε ιδου : Ανταπτορας by www.uavmods.co.uk/store/products/144484-spark-power-mod-adaptorΟ Ανταπτορας κουμπωνει επανω στο σκαφος , γυρνωντας το σκαφος αναποδα και κοιτωντας το απο πισω το κουμπωνουμε στη 2η και στην τεταρτη επαφη Κουμπωνει και η μπαταρια με προσοχη Εξτρα μπαταρια εχω παρει για δοκιμη μια Wild Scorpion 1500mah 30c με βαρος 105γρ και αλλη μια overlander 1350mah 50c και αυτη 105γρ μετρημενα σε ζυγαρια ακριβειας. Το βαρος και τα c παιζουν το μεγαλυτερο ρολο. Et Voila: Αποτελεσμα και με τις δυο μπαταριες σχεδον ο ιδιος χρονος πτησης . Γιατι? Επειδη η 1500 mah ειναι 30c βγαζει ελαιστα παραπανω χρονο πτησης απο την 1350mah με τα 50c . Oso perissotera C τοσο μαγαλυτερος χρονος πτησης αλλα αναλογικα και βαρους μιας και συνηθως οι μπαταριες με περισσοτερα c βαρυτερες. Χρονος πτησης λοιπον εξαρταται απο το προφιλ της πτησης και κυμαινεται απο 17 λεπτα εως 21 λεπτα αναλογως της χρησης.Σε συνεχη πορεια για παραδειγμα οταν κανω καποια μακρυνη αποσταση βγαζει 21 λεπτα περιπου ...αν το παιδεψω περα δωθε εκινηση σταματημα θα βγαλει 17 με 18 λεπτα μπορει και λιγοτερα. Δεν συμπαθει πλεον καθολου τον αερα και η συσταση μου πανω απο 2 μποφωρ μην το πετατε με την διπλη μπαταρια..μειωνεται δραματικα ο χρονος πτησης και υποφερει γενικα. Εχω απενεργοποιησει το autolanding οποτε εκμεταλευομαι εαν υπαρξει αναγκη μεχρι και το τελευταιο mah πραγμα που αποφευγω. Λογω βαρους και επειδη δεν θελουμε να γκρινιαζουν τα μοτερ , ευγενικοι με τις αποτομες αλλαγες πορειας και τα ξεκινηματα με φουλ γκαζια και αποτομα φρενα. Εχω αυξησει και την ταχυτητα στα 53 με 54 χλμ με την μονη μπαταρια και με την διπλη πηγαινει 49 με 50 . Για να δουλεψει αυτο το mod πρεπει εκτος τον ανταπτορα και τις μπαταριες , να μπεις στο assis2 στο μενου της μπαταριας και να επιλεξεις non dji battery , οπως επισης να βγαλεις το φυσακι απο τους αισθητηρες εμποδιων ανοιγωντας το σκαφος... εαν δεν κανεις το πρωτο απλα δεν θα δουλεψει...εαν κανεις το πρωτο και δεν απενεργοποιησεις τον αισθητηρα εμποδιων ...εστω και αν βαλεις την δευτερη μπαταρια με τετοιο τροπο ωστε να νομιζεις οτι δεν την βλεπει...απλα νομιζεις! Αλλα την βλεπει και το ποιο πιθανο να χασεις το σκαφος...αφου αρχιζει να μην υπακουει και να παιρνει υψος μονο του. Και για να λυσω μια ακομα απορια..με τις μαμα κεραιες και με εναν reflector θα παει υπο συνθηκες γυρω στα 5000μ με 5500μ . το συνηθες range ειναι γυρω στα 4000μ εκτος πολης και εντος των τειχων της πολης ....δεν πεταω ποτε!!!! χαχαχα Ελπιζω να ελυσα αποριες για οποιον ενδιαφερεται. Super mini οδηγός vako! Να είσαι καλά που το μοιράστηκες για τους range riders 😊😊😊
|
|
|
Post by Vako on Jul 12, 2018 22:56:06 GMT 2
Και οχι μονο για τους range pilots sotirist, μπορεις νομιζω να φανταστεις ποσο χρονο βιντεο η περιηγησης μπορεις να εχεις σε κοντινες σχετικα αποστασεις .
|
|
|
Spark
Jul 17, 2018 15:01:16 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 17, 2018 15:01:16 GMT 2
|
|
|
Post by sotirist on Jul 19, 2018 7:36:11 GMT 2
Καλημερα, δεν είδα πουθενά τα A των εξόδων για τις μπαταριες του Spark, ενώ λέει για τις usb (2Α), οποτε είναι πιθανό να θέλουν ωωωωρες φόρτισης. Επίσης ύποπτη η σιγή ιχθύος για το θέμα χρόνου φόρτισης στις προδιαγραφές. Προσωπικά δεν θα τον έπαιρνα Σ
|
|
|
Spark
Jul 19, 2018 10:41:00 GMT 2
Vako likes this
Post by Frontier on Jul 19, 2018 10:41:00 GMT 2
Νέα έκδοση firmware V01.00.1000 για το Spark με επίσημη πλέον υποστήριξη OTG για Android συσκευές.
|
|
|
Spark
Jul 19, 2018 10:50:44 GMT 2
Post by Vako on Jul 19, 2018 10:50:44 GMT 2
Νέα έκδοση firmware V01.00.1000 για το Spark με επίσημη πλέον υποστήριξη OTG για Android συσκευές. Θα την δοκιμαζες? Απο οτι ειδα μονο την επισημη υποστηριξη otg αναβαθμιζει..δεν νομιζω οτι εχει κατι καλυτερο να δειξει γενικοτερα? Ετσι δεν ειναι?
|
|
|
Spark
Jul 19, 2018 11:25:46 GMT 2
Post by Frontier on Jul 19, 2018 11:25:46 GMT 2
Νέα έκδοση firmware V01.00.1000 για το Spark με επίσημη πλέον υποστήριξη OTG για Android συσκευές. Θα την δοκιμαζες? Απο οτι ειδα μονο την επισημη υποστηριξη otg αναβαθμιζει..δεν νομιζω οτι εχει κατι καλυτερο να δειξει γενικοτερα? Ετσι δεν ειναι? Ποτέ δεν ξέρεις ακριβώς τι αλλάζει στην DJI αν δεν δοκιμάσεις. Αυτό που κάνει τελευταία είναι να κλειδώνει ακόμα περισσότερο την πλατφόρμα. Και να ήθελα πάντως, δεν θα μπορούσα να την δοκιμάσω μιας που δεν έχω πια το Spark (ούτε το Mavic Pro)
|
|
|
Post by sotirist on Jul 21, 2018 19:09:27 GMT 2
Νέα έκδοση firmware V01.00.1000 για το Spark με επίσημη πλέον υποστήριξη OTG για Android συσκευές. Εγκαταστάθηκε, δοκιμάστηκε, όλα καλά σε iOS τελευταία έκδοση. Και σε Android 7.1.1 και δουλευει κανονικά το OTG. Βγήκε και update στην εφαρμογή. Σ
|
|
|
Spark
Jul 24, 2018 10:22:54 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 24, 2018 10:22:54 GMT 2
Προχθες εκανα το update Και εγω.... σημερα πηγα παλι να προσπαθησω να κανω FCC mode....ολα ΟΚ μεχρι και στο σημειο το οποιο εμφανιζει για switch WLAN settings παταω οκ και περιμενω το χειρηστηριο να ξαναγινει πρασινο.....εγινε οντως πρασινο οποτε συνδεθηκε και πατω να δω τα καναλια....τζιφος για εικοστη φορα....παλι ειμαι σε CE καθως τα καναλια (οι μικροι αριθμοι) ειναι στο 16 και οχι στο 11. Εννοειται οτι ειμαι χωρις OTG την πρωτη φορα. Τι φταιει και το δικο μου δεν δεχεται την αλλαγη!> ??
|
|
|
Spark
Jul 24, 2018 11:57:12 GMT 2
Post by engelo on Jul 24, 2018 11:57:12 GMT 2
ΔΕΝ ΠΑΤΑΣ ΟΚ ΑΦΟΥ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΣΕ FCC
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΘΑ ΠΑΤΑΣ CANCEL
|
|
|
Spark
Jul 24, 2018 14:17:09 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 24, 2018 14:17:09 GMT 2
Angelo στο βιντεο λεει την πρωτη φορα να πατησουμε οκ. Να μην το κανω? Edit: Πλεον δεν μου βγαζει το μηνυμα! μηπως δεν μπορει το δικο μου να γυρισει σε fcc??? Edit 2: Καταφερα να το γυρισω σε FCC μονο για 3 δευτερολεπτα γιατι μονο του και παλι με πηγε σε CE 5.8Ghz χωρις να προλαβω να πατησω κατι....ξανα πλεον και παλι δεν με βγαζει καποιο μηνυμα για αλλαγη. Εχει κλειδωσει σε CE.
|
|
|
Spark
Jul 24, 2018 16:48:13 GMT 2
Post by sotirist on Jul 24, 2018 16:48:13 GMT 2
Angelo στο βιντεο λεει την πρωτη φορα να πατησουμε οκ. Να μην το κανω? Edit: Πλεον δεν μου βγαζει το μηνυμα! μηπως δεν μπορει το δικο μου να γυρισει σε fcc??? Edit 2: Καταφερα να το γυρισω σε FCC μονο για 3 δευτερολεπτα γιατι μονο του και παλι με πηγε σε CE 5.8Ghz χωρις να προλαβω να πατησω κατι....ξανα πλεον και παλι δεν με βγαζει καποιο μηνυμα για αλλαγη. Εχει κλειδωσει σε CE. Από τη στιγμή που θα γυρίσεις έστω και μία φορά σε FCC (11 κανάλια), ΚΑΘΕ επομένη φορά θα πρέπει να πατάς Cancel όταν σου ζητάει αλλαγή των WiFI settings. Εάν πατήσεις ΟΚ θα ξαναγυρίσεις σε CE, οπότε πρέπει να ξανακάνεις την αρχική διαδικασία από την αρχή.
Σ
|
|
|
Spark
Jul 24, 2018 17:48:14 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 24, 2018 17:48:14 GMT 2
Angelo στο βιντεο λεει την πρωτη φορα να πατησουμε οκ. Να μην το κανω? Edit: Πλεον δεν μου βγαζει το μηνυμα! μηπως δεν μπορει το δικο μου να γυρισει σε fcc??? Edit 2: Καταφερα να το γυρισω σε FCC μονο για 3 δευτερολεπτα γιατι μονο του και παλι με πηγε σε CE 5.8Ghz χωρις να προλαβω να πατησω κατι....ξανα πλεον και παλι δεν με βγαζει καποιο μηνυμα για αλλαγη. Εχει κλειδωσει σε CE. Από τη στιγμή που θα γυρίσεις έστω και μία φορά σε FCC (11 κανάλια), ΚΑΘΕ επομένη φορά θα πρέπει να πατάς Cancel όταν σου ζητάει αλλαγή των WiFI settings. Εάν πατήσεις ΟΚ θα ξαναγυρίσεις σε CE, οπότε πρέπει να ξανακάνεις την αρχική διαδικασία από την αρχή.
Σ Μα δεν με αφηνει ή μαλλον να το πω πιο σωστα....δεν μου βγαζει μηνυμα για αλλαγη σε FCC. ειναι σαν να μην κανω καμια αλλαγη. τελειος αδιαφορο ειναι το προγραμμα ειτε με wifi ειτε με OTG δεν γινεται τιποτα. Οπως εγραψα γυρισε σε FCC μονο για ελαχιστα δευτερολεπτα και απο μονο του αλλαξε σε CE χωρις να πατησω τιποτα, εβλεπα τα καναλια και ηταν οντως στα 11 και ...τσουπ....16.
|
|
|
Post by lgalkis on Jul 24, 2018 18:16:12 GMT 2
Με ποιο τρόπο γυρίζεις σε FCC? Ποια διαδικασία ακολουθείς; Επίσης,σε ποιες εκδόσεις είσαι;
|
|
|
Spark
Jul 24, 2018 18:41:08 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 24, 2018 18:41:08 GMT 2
εχω τις τελευταιες εκδοσεις dji go4 4.2.21 και spark 01.00.1000 και RC 01.00.0600 (βεβαια το δοκιμασα και με παλιοτερες) Και ακολουθησα αυτο κατα γραμμα
Αλλα και αλλα βιντεο απο ξενους αλλα παλι τιποτα.
|
|
|
Post by lgalkis on Jul 24, 2018 19:52:21 GMT 2
Ιδανικά, αν έχεις Android,περνάς τη σπασμένη έκδοση που κάνει force το FCC ,και μετά απλά πατάς cancel και φορά που σου βγάζει ότι πέτας σε άλλη περιοχή
|
|
|
Spark
Jul 25, 2018 10:12:53 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 25, 2018 10:12:53 GMT 2
Ιδανικά, αν έχεις Android,περνάς τη σπασμένη έκδοση που κάνει force το FCC ,και μετά απλά πατάς cancel και φορά που σου βγάζει ότι πέτας σε άλλη περιοχή Δεν θελω να βαλω σπασμενη εκδοση. Το παλευω εδω και πολλες μερες να το γυρισω αλλα οπως βλεπω σε διαφορα βιντεο αλλα χωρις αποτελεσμα.
|
|
|
Post by lgalkis on Jul 25, 2018 11:55:42 GMT 2
Για ποιο λόγο δεν βάζεις τη σπασμένη; Μια φορά τη βάζεις,και μετά πέτας με τη κανονική.δεν επηρεάζει κάπου αλλου
|
|
|
Spark
Jul 25, 2018 20:43:14 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 25, 2018 20:43:14 GMT 2
Για ποιο λόγο δεν βάζεις τη σπασμένη; Μια φορά τη βάζεις,και μετά πέτας με τη κανονική.δεν επηρεάζει κάπου αλλου Για λεγε........ ...δωσε info!!! Δηλαδη βαζει την σπασμενη και μετα περναω την γνησια δεν επηρεαζει κατι
|
|
|
Post by lgalkis on Jul 26, 2018 6:05:54 GMT 2
Googlαρε για dji go mod και θα την βρεις αμέσως στο sparkpilots νομίζω. Είναι η έκδοση 4.1.15 τη βάζεις,λογικά τη πρώτη φορά που θα βγάλει ότι πέτας σε άλλη ήπειρο πατάς οκ για να μπει σε FCC και μετά κάθε φορά cancel με την original
|
|
|
Spark
Jul 26, 2018 16:57:55 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 26, 2018 16:57:55 GMT 2
Googlαρε για dji go mod και θα την βρεις αμέσως στο sparkpilots νομίζω. Είναι η έκδοση 4.1.15 τη βάζεις,λογικά τη πρώτη φορά που θα βγάλει ότι πέτας σε άλλη ήπειρο πατάς οκ για να μπει σε FCC και μετά κάθε φορά cancel με την original το προτεινης αφοβα
|
|
|
Post by lgalkis on Jul 26, 2018 17:56:13 GMT 2
Γιατί; Τι μπορείς να παθεις;
|
|
|
Spark
Jul 26, 2018 19:59:16 GMT 2
Post by dmitsos on Jul 26, 2018 19:59:16 GMT 2
Γιατί; Τι μπορείς να παθεις; επειδη ειναι MOD φοβαμαι μην χασω το σκαφος. Θα κοιταξω να διαβασω το site που εχει αυτην την Moda για αυτο το κολπο
|
|
|
Post by lgalkis on Jul 27, 2018 11:26:44 GMT 2
Δεν χρειάζεται να πετάξεις με την modαρισμενη εφαρμογή,μόνο να γυρίσεις το σκάφος σε FCC. Μετα πέτας με την κανονική. Αν και εγώ που έχω πετάξει και με την άλλη δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
|
|
|
Post by Vako on Jul 27, 2018 12:46:50 GMT 2
Γιατί; Τι μπορείς να παθεις; επειδη ειναι MOD φοβαμαι μην χασω το σκαφος. Θα κοιταξω να διαβασω το site που εχει αυτην την Moda για αυτο το κολπο Πιστεψε με . Μονο απο αυτο δεν θα χασεις το σκαφος. Απο αλλα πραγματα μπορει.
|
|
|
Post by Vako on Aug 2, 2018 10:32:36 GMT 2
Ενα τεστ που εκανα με διαφορετικες κεραιες η πρωτη ειναι η fpvlr vs stock antenna with reflector. Εκανα πανω απο 10 πτησεις προσπαθωντας να τις συγκρινω δικαια στο ιδιο μερος και ημερα. Το μερος που διαλεξα ειναι αρκετα δυσκολο μορφολογικα , αλλα δεν με ενδιεφερε το ρεκορ αλλα η συγκριση .
|
|
|
Spark
Aug 2, 2018 13:17:58 GMT 2
Vako likes this
Post by Frontier on Aug 2, 2018 13:17:58 GMT 2
Οι fpvlr είναι πολύ καλές κεραίες, τις χρησιμοποιούν και στο Yuneec Typhoon H με άριστα αποτελέσματα (έχουν πιάσει εμβέλειες 6-7 χιλιομέτρων με αυτές στον ST16).
|
|
|
Spark
Aug 2, 2018 13:25:36 GMT 2
Vako likes this
Post by thomas on Aug 2, 2018 13:25:36 GMT 2
Νομιζω οτι η δευτερη ειναι καλυτερη με διαφορα Βαγγελη!
|
|