|
Spark
Nov 6, 2017 12:18:55 GMT 2
Post by engelo on Nov 6, 2017 12:18:55 GMT 2
Είχε τόσο αέρα που δεν μπορούσα να κρατηθώ και να μην πέσω κι εγώ μεσα... αφού έκατσα κάτω... έπειτα αν δεις οα έρας κάνει το σπαρκ να πηγαίνει με την όπισθεν..
αχαχαχ πάντες
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 13:18:50 GMT 2
Vako likes this
Post by Frontier on Nov 6, 2017 13:18:50 GMT 2
Παρεμβολές μαγνητικού πεδίου - όσο ήταν ακόμα στην στεριά - και μετά πολλαπλά warnings για πτήση σε ATTI mode. Εκεί έπρεπε να το φέρεις πίσω ή να πατήσεις το land εφόσον έβλεπες να περιστρέφεται. Παρεμβολές στην πυξίδα είναι σχεδόν 100% μοιραίες διότι - ακόμα και το GPS να λειτουργεί - δεν μπορεί πλέον ο flight controller να έχει γνώση για την πραγματική κατεύθυνση του αεροσκάφους, οπότε όλα τα flight modes πάνε περίπατο (γιαυτό σου λέει να γυρίσεις χειροκίνητα σε ATTI, κάτι που όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ σε Mavic/Spark). Σε αυτή την φάση, μόνο προσγείωση ίσως σε σώσει, τίποτε άλλο. Και φυσικά δεν έπρεπε να το στείλεις - γνώμη μου - τόσο μακριά και με τόσο άνεμο. Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση να στείλω το Spark πάνω από θάλασσα (με το Mavic Pro έχω κάνει πτήση στο χωριό πάνω από τον κόλπο της Λαγκάδας, αλλά με ελάχιστο άνεμο). Γενικότερα, τα warnings που εμφανίζονται στο DJI Go 4 θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως κρίσιμες πληροφορίες (όχι απαραίτητα σφάλματα, που εμφανίζονται με πλαίσια κόκκινου χρώματος) και θα πρέπει οι ενέργειές μας να είναι άμεσες όσον αφορά τον τερματισμό της πτήσης. Και το λέω γιατί την προηγούμενη Δευτέρα που έκανα μια μικρή πτήση στο σπίτι πάνω από την ταράτσα με το Phantom 4 Pro, έβγαζε διαρκώς warming μηνύματα για ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και έβλεπα το αεροσκάφος (μιλάμε πετούσε στα 5 μέτρα ύψος) να "παίζει" οπότε και το προσγείωσα (το έπιασα με το χέρι). Εάν αγνοούσα το μήνυμα, πιθανότατα θα είχα θέμα και ίσως και πτώση/απώλεια. Το μόνο ίσως σφάλμα που δεν είναι μοιραίο (άμεσα) είναι για υψηλή ταχύτητα ανέμου (large wind velocity) το οποίο εμφανίζεται και με κόκκινο χρώμα: εκεί η εμπειρία μου έχει δείξει ότι εάν πετάς όχι με full pitch, δεν έχεις θέμα, αλλά στην προσγείωση (ειδικά το Phantom) θα πρέπει να το πιάνεις με το χέρι γιατί μπορεί να "τουμπάρει". Εσύ να είσαι καλά φίλε engelo, στο επόμενο πάντως Spark μην το στέλνεις τόσο μακριά Δεν παύει να είναι selfie-drone.
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 13:30:44 GMT 2
Vako likes this
Post by engelo on Nov 6, 2017 13:30:44 GMT 2
Ρε frontier δεν κατάλαβες...
1ον τα μηνυματα τα έβγαλε γιατι ήμουν κοντά στο αμάξι .. πάντα βγάζει.
Αν δεις όταν είπε πως έκανε record το home point τότε σταματησαν τα μηνύματα - είχα απομακρυνθεί απο το αυτοκίνητο.
Το σπαρκ δεν το πέταξα καθόλου. Δες το video. Hover έκανα. Εφαγε 3 χαστούκια. Ενα έφτασε 130μ μετά 420μ και τέλος 520μ αν θυμάμαι καλά.
Τα μηνυματα τα έβγαλε (τα 2α) όταν γυρισα sport μηπως και σωσω την κατάσταση. αλλά από το fpv 'εβλεπα ότι έχει φτάσει πολύ μεσα στην θάλασσα.
Εννοείται πως εγώ φταίω γιατι υπερεκτίμησα στις δυνατότητες του.
Αλλά δε νομίζω να την έβγαζε καθαρή κανένα drone απο αυτές τις ριπές...
|
|
|
Post by Vako on Nov 6, 2017 13:43:39 GMT 2
Ρε frontier δεν κατάλαβες... 1ον τα μηνυματα τα έβγαλε γιατι ήμουν κοντά στο αμάξι .. πάντα βγάζει. Αν δεις όταν είπε πως έκανε record το home point τότε σταματησαν τα μηνύματα - είχα απομακρυνθεί απο το αυτοκίνητο. Το σπαρκ δεν το πέταξα καθόλου. Δες το video. Hover έκανα. Εφαγε 3 χαστούκια. Ενα έφτασε 130μ μετά 420μ και τέλος 520μ αν θυμάμαι καλά. Τα μηνυματα τα έβγαλε (τα 2α) όταν γυρισα sport μηπως και σωσω την κατάσταση. αλλά από το fpv 'εβλεπα ότι έχει φτάσει πολύ μεσα στην θάλασσα. Εννοείται πως εγώ φταίω γιατι υπερεκτίμησα στις δυνατότητες του. Αλλά δε νομίζω να την έβγαζε καθαρή κανένα drone απο αυτές τις ριπές... Αν ειχε τοσο αερα που λες...οκ δεν επρεπε να το σηκωσεις καθολου ..ειδικα οταν η μπαταρια δεν βοηθαει για πολλα λεπτα ωστε να μπορεσει να κανεις κατι (εαν γινοταν).. αλλα οκ εσυ να εισαι καλα .. Το εχω παθει και με το 109 με 6αρι και με ριπες μεγαλυτερες.το ειχα στα 30 μετρα μακρυα και με το ζορι ηρθε και μονο με το RTH . η μπαταρια επεφτε πολυ γρηγορα
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 13:49:07 GMT 2
Post by Frontier on Nov 6, 2017 13:49:07 GMT 2
Ρε frontier δεν κατάλαβες... 1ον τα μηνυματα τα έβγαλε γιατι ήμουν κοντά στο αμάξι .. πάντα βγάζει. Λέω για τα μηνύματα στο 1:54, δεν λέω για τα μηνύματα κοντά στο homepoint (το φαντάστηκα ότι εκεί θα ήσουν κοντά σε αυτοκίνητο). Στο 1:54 - εκεί που είναι στην γραμμή της παραλίας - ήταν που όλα είχαν πια τελειώσει, εκεί αναφέρθηκα. Σε εκείνο το σημείο έπρεπε να πατήσεις land και ΙΣΩΣ το έσωνες αλλά ίσως και να έπεφτε μέσα στη θάλασσα (ρηχά όμως). Μιλάω πάντα για αυτά που βλέπω στο replay log, καταλαβαίνω ότι δια ζώσης "τέτοια ώρα, τέτοια λόγια"... Γενικά, καλό είναι να απογειώνεσαι μακριά από αυτοκίνητα, κλειδιά, κινητά κ.λπ γιατί επηρεάζουν το home point. Μπορεί να λέει ότι ορίστηκε (το home point), αλλά δεν είναι απαραίτητα σωστό στον χάρτη. Μόνο αεροσκάφος που μπορεί να πετάξει καθαρά σε ATTI (ή manual mode) θα μπορούσε να γλυτώσει σε τέτοια φάση και σίγουρα με την εμπειρία του χειριστή του. Mavic/Spark και οποιοδήποτε άλλο ΔΕΝ μπορεί να πετάξει χειροκίνητα σε ATTI/manual, δεν έχει καμία τύχη από τη στιγμή που η πυξίδα (ξαναλέω ότι αναφέρομαι στα μηνύματα που έβγαζε λίγο πριν εγκαταλείψει την ακτή, μακριά από εσένα και το αυτοκίνητο) έχει βγει εκτός λειτουργίας. Όπως και να έχει, τώρα ξέρεις και από κάτι τέτοια μαθαίνεις (έχω χάσει και εγώ αεροσκάφη). Υγεία!
|
|
|
Post by engelo on Nov 6, 2017 13:58:36 GMT 2
Ακριβό μάθημα !!! χαχχαχ Υγεία να υπάρχει.. Το θέμα είναι πως έκανα 2 - 3 πτήσεις ερχόμενος απο περαχώρα κ λίμνη βουλιαγμένης ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα... μέχρι 20-30μ Την πάτησα... το βεβαιο είναι πως αν ήμουν πιο "ψαρωμένος" δεν θα το πέταγα 1000% !!!
|
|
|
Post by akistsiak on Nov 6, 2017 14:01:55 GMT 2
Μου έσπασε το ένα μπρατσο στο μοτεράκι κοντα. Συχνό φαινόμενο μετά από πτωση απ ότι διάβασα. Έχεις κάνεις άποψη από κόστος; Το έχω εδώ κ ένα μήνα στο dji store αλλά δεν έχουν παραλάβει ακόμα ανταλλακτικά.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 14:06:52 GMT 2
Post by engelo on Nov 6, 2017 14:06:52 GMT 2
Δες στο 1.20
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 14:17:25 GMT 2
Post by dream_master on Nov 6, 2017 14:17:25 GMT 2
ωρε φιλε engelo τωρα το διαβασα , κριμα ρε σι , πρεπει να ειχε πολυ αερα αλιως δεν μπορω να φανταστω πως το παρεσιρε ο αερας. Εγω για αυτο τον λογο ανοιγω παντα το ATTI mode, σε περιπτωση που αν κανει κανενα τρελο η κανα fly away να το γυρισω με το scroll switch κατευτιαν σε atti mode μηπως και το σωσω. Αλλα ευτηχως εως τωρα δεν χρειαστηκε . πωωω τωρα ειδα το flight log , ρε σι αυτο εφυγε με 100km/h με τις μπαντες ! Τουλαχιστον να εφευγε προς την στερια ρε γαμοτο να το εβρισκες
|
|
|
Post by engelo on Nov 6, 2017 14:41:38 GMT 2
χααχ αυτή ήταν η καλή πριν είχε φάει μια 40χλμ/ωρα
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 14:45:18 GMT 2
Post by dream_master on Nov 6, 2017 14:45:18 GMT 2
ποσα γραμαρια ειναι το spark?
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 14:46:22 GMT 2
Post by engelo on Nov 6, 2017 14:46:22 GMT 2
300
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 15:12:25 GMT 2
Post by dream_master on Nov 6, 2017 15:12:25 GMT 2
πουπουλο, γιαυτο το παρεσυρε ευκολα ο αερας
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 20:15:12 GMT 2
Post by Vako on Nov 6, 2017 20:15:12 GMT 2
300? πολυ ελαφρυ ρε φιλε... τωρα εξηγηται γιατι το πηρε και το σηκωσε...
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 22:03:49 GMT 2
Post by engelo on Nov 6, 2017 22:03:49 GMT 2
Γιατί το Mavic έχει μεγάλη διαφορά 700 γραμμάρια είναι...
|
|
|
Spark
Nov 6, 2017 23:48:06 GMT 2
Post by Vako on Nov 6, 2017 23:48:06 GMT 2
Γιατί το Mavic έχει μεγάλη διαφορά 700 γραμμάρια είναι... Πιο δυνατα μοτερ?
|
|
|
Spark
Nov 7, 2017 8:34:21 GMT 2
Vako likes this
Post by Frontier on Nov 7, 2017 8:34:21 GMT 2
748γρ είναι το Mavic, αλλά έχει πιο δυνατά μοτέρ, πιο μεγάλες έλικες και έχει μεγαλύτερο "προφίλ επίθεσης" (profile angle) που του δίνει περισσότερη σταθερότητα. Αντίστοιχα, το Phantom είναι 1300γρ, ακόμα μεγαλύτερες έλικες και μοτέρ, πιο δυνατή μπαταρία και μεγαλύτερο προφίλ -> περισσότερη σταθερότητα και αντοχή. Το μέγεθος μετράει
|
|
|
Post by NaGR on Nov 24, 2017 5:45:33 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Nov 24, 2017 10:16:36 GMT 2
|
|
|
Spark
Nov 25, 2017 15:38:24 GMT 2
Post by engelo on Nov 25, 2017 15:38:24 GMT 2
Λοιπον. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ...
με το update του dgi4go για android και μονο... χάνεται η υποστήριξη του OTG !!!
προσέξτε...
|
|
|
Spark
Nov 25, 2017 20:57:55 GMT 2
Post by Frontier on Nov 25, 2017 20:57:55 GMT 2
Λοιπον. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ... με το update του dgi4go για android και μονο... χάνεται η υποστήριξη του OTG !!! προσέξτε... Που το είδες αυτό φίλε μου; Εδώ παίζει μια χαρά η 4.1.18 (Android εννοείται) με το OTG του Spark (δες επάνω το σηματάκι για την επικοινωνία drone - R/C στα 2.4GHz όπου έχει και την μέγιστη εμβέλεια). Το WiFi του κινητού μου είναι κλειστό, με καλώδιο παίζει η επικοινωνία R/C - κινητού/εφαρμογής. Κινητά: OnePlus One (LineageOS 14.1), Xiaomi Mi Max 2 (MIUI 9.x). Το μόνο που δεν παίζει στην .18 είναι τα offline maps, όπως έγραψα και εδώ, που όμως θα διορθωθεί σε επόμενη έκδοση.
|
|
|
Spark
Nov 25, 2017 21:01:59 GMT 2
Post by engelo on Nov 25, 2017 21:01:59 GMT 2
|
|
|
Spark
Nov 25, 2017 21:03:23 GMT 2
Post by engelo on Nov 25, 2017 21:03:23 GMT 2
Για βάλτε το build της 4.18 (είναι το νούμερο σε παρένθεση αν δεν κανω λάθος)
|
|
|
Post by engelo on Nov 25, 2017 21:04:38 GMT 2
Ωπα Μάνο ουτε σ εσένα δουλευει !!!
όλα τα δεδομένα είναι 0
Α Υ Τ Ο. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
|
|
|
Post by Frontier on Nov 25, 2017 21:34:30 GMT 2
Ωπα Μάνο ουτε σ εσένα δουλευει !!! όλα τα δεδομένα είναι 0 Α Υ Τ Ο. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Έχεις δίκιο, δεν το πέταξα το Spark αυτές τις ημέρες και δεν πρόσεξα ότι δεν αλλάζει το υψόμετρο και οι λοιπές ενδείξεις. Στο Mavic σήμερα που πέταξα με την .18 δεν είχα θέματα βέβαια. Μάλλον και εγώ θα πάω στην .15, η .18 έχει πάρα πολλά προβλήματα για να την εμπιστευτείς. Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Εννοείται αρνητική στο Play Store και κράξιμο στην DJI που κυκλοφόρησε αυτό το αίσχος...
|
|
|
Spark
Nov 26, 2017 15:34:55 GMT 2
Post by Dr. Format on Nov 26, 2017 15:34:55 GMT 2
Αμάν με αυτές τις αναβαθμίσεις της DJI στο android !!! Ευχαριστούμε για την ενημέρωση φιλαράκια. Engelo, σε βλέπω "μάχιμο" πάλι και χαίρομαι
|
|
|
Post by engelo on Nov 26, 2017 19:19:58 GMT 2
Δεν σταμάτησα ποτέ !!!! χαχαχ
|
|
|
Spark
Nov 28, 2017 20:03:05 GMT 2
Post by kyrgeorge on Nov 28, 2017 20:03:05 GMT 2
Σκεφτομαι εδώ και αρκετό καιρό για αγορά του Spark (fly more). Διαβάζω όμως στο internet τα θεματάκια της μπαταρίας που ξεκουμπώνει, ή του CE (απόσταση σε ευρώπη), και τώρα (μετα το update του dji go) το νέο θέμα με την δυσλειτουργία του OTG που διόρθωνε λίγο τα πράγματα με την απόσταση πτήσης (απ΄οτι διαβαζω ... και πάλι!). Επίσης βλέπω όλο και πιο πολλούς που το πουλάνε για να πάνε σε mavic. Απ΄την άλλη βλέπω και κάποιες πολυ ωραίες λήψεις με το spark , και έχω εντελώς μπερδευτεί. Μήπως τελικά θα πρέπει να περιμένω και άλλο και να μαζέψω για mavic.
|
|
|
Spark
Nov 28, 2017 21:05:09 GMT 2
Post by Frontier on Nov 28, 2017 21:05:09 GMT 2
Σκεφτομαι εδώ και αρκετό καιρό για αγορά του Spark (fly more). Διαβάζω όμως στο internet τα θεματάκια της μπαταρίας που ξεκουμπώνει, ή του CE (απόσταση σε ευρώπη), και τώρα (μετα το update του dji go) το νέο θέμα με την δυσλειτουργία του OTG που διόρθωνε λίγο τα πράγματα με την απόσταση πτήσης (απ΄οτι διαβαζω ... και πάλι!). Επίσης βλέπω όλο και πιο πολλούς που το πουλάνε για να πάνε σε mavic. Απ΄την άλλη βλέπω και κάποιες πολυ ωραίες λήψεις με το spark , και έχω εντελώς μπερδευτεί. Μήπως τελικά θα πρέπει να περιμένω και άλλο και να μαζέψω για mavic. Καλωσήρθες στην παρέα. Εάν το Spark θα είναι το μοναδικό σου αεροσκάφος, γνώμη μου είναι να πας για Mavic. Καλό και όμορφο (και μικρούλι) το Spark, έχει πολλές δυνατότητες αλλά δεν μπορεί να αναμετρηθεί (λογικό) με το Mavic, ούτε σε ποιότητα λήψης βίντεο (φωτογραφίες βγάζει 4Κ και το Spark), ούτε σε σταθερότητα βίντεο (3-axis gimbal) αλλά ούτε και σε εμβέλεια/αυτονομία. Ειδικά αν πας για το Mavic Pro Combo, κυριολεκτικά δεν θα χρειαστείς τίποτε άλλο μιας που έχει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο από όλα. Έχω Mavic και Spark.
|
|
|
Post by kyrgeorge on Nov 29, 2017 9:56:12 GMT 2
Οκ. σωστός ελήφθη. Ευχαριστώ!
|
|