|
Post by Frontier on Jun 13, 2018 17:19:27 GMT 2
Ένα unboxing του Autel EVO από τον Bo Lorentzen. 30' χρόνος πτήσης, αναδιπλούμενο, κάμερα 4Κ@60fps με κωδικοποίηση H.264/H.265, ενσωματωμένη οθόνη στο χειριστήριο, 7km/4.3miles εμβέλεια, υποστήριξη για aftermarket ND filters.
|
|
silent
Junior Member
|
Autel EVO
Jun 14, 2018 14:06:10 GMT 2
via mobile
Post by silent on Jun 14, 2018 14:06:10 GMT 2
τρομερό! θα ερθει Ευρώπη?
|
|
|
Post by sotirist on Jun 15, 2018 11:09:57 GMT 2
Ένα unboxing του Autel EVO από τον Bo Lorentzen. 30' χρόνος πτήσης, αναδιπλούμενο, κάμερα 4Κ@60fps με κωδικοποίηση H.264/H.265, ενσωματωμένη οθόνη στο χειριστήριο, 7km/4.3miles εμβέλεια, υποστήριξη για aftermarket ND filters. Παρεπιπτόντως, ανακοινώθηκε η επίσημη ημερομηνία διάθεσης του, 25 Ιουνίου. Καμμία κουβέντα ακόμη για διάθεση στην Ευρώπη. Σειρά της DJI τωρα νομίζω...
|
|
silent
Junior Member
|
Autel EVO
Jun 15, 2018 14:04:36 GMT 2
via mobile
Post by silent on Jun 15, 2018 14:04:36 GMT 2
για να δουμε το mavic 2 λοιπον.. δεν της άφησε και πολλα περιθώρια η autel.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 15, 2018 16:58:40 GMT 2
για να δουμε το mavic 2 λοιπον.. δεν της άφησε και πολλα περιθώρια η autel. Από πάνω πίεση από την Autel, από κάτω πίεση από την parrot, θα πρέπει να βγάλει κάτι που να κάνει τη διαφορά, για να διατηρήσει την ηγεσία του χώρου που κινείται. Ίδωμεν, Mavic Pro 2 , Spark 2, κάπου εκεί θα κινηθεί πιστεύω προσωπικά.. Σ
|
|
|
Post by sotirist on Jun 16, 2018 8:09:16 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jun 16, 2018 17:37:51 GMT 2
Κάτι μου λέει - αν κρίνω από τις μέχρι τώρα πληροφορίες - ότι το Mavic II θα απογοητεύσει πολλούς στο θέμα της φορητότητας. Και αυτό γιατί κυκλοφορούν πληροφορίες ότι είναι λίγο μικρότερο σε μέγεθος από το P4 (είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το Mavic Pro), ενώ ο φακός της κάμερας ΔΕΝ είναι 1" όπως θα ήθελαν πολλοί αλλά 1/1.7". Αισθητήρες εμπρός/πίσω/κάτω/αριστερά/δεξιά και ίσως και επάνω. Αφαιρέθηκε η λειτουργία zoom και portrait. Φήμες λένε ότι οι δοκιμές του Mavic II τελείωσαν Μάρτιο και ήταν να κυκλοφορήσει Απρίλιο. Τιμή βασικού πακέτου $1299, το combo πακέτο θα είναι πολύ πιο ακριβό.
Αν αυτές οι πληροφορίες για τα specs επαληθευτούν, βλέπω την DJI να πιέζεται να ρίξει την τιμή του πολύ σύντομα (όπως είχε γίνει με το P4 όταν κυκλοφόρησε που μέσα σε 2 μήνες έχασε 25% της αρχικής του αξίας), γιατί Autel και Parrot σίγουρα μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά.
Για εμένα πάντως, οτιδήποτε μεγαλύτερο από το μέγεθος του Mavic Pro ΠΛΕΟΝ δεν είναι φορητό και με δεδομένους τους περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία (βλ. EASA) οτιδήποτε "μεγαλώνει το μέγεθος" θα πρέπει να συνοδεύεται με σημαντικές αναβαθμισεις στην χαμηλότερη τιμή. Η τεχνολογία είναι ώριμη καιρό τώρα, απλά οι εταιρίες "αρμέγουν" όσο μπορούν.
|
|
|
Post by sotirist on Jun 16, 2018 22:44:14 GMT 2
Κάτι μου λέει - αν κρίνω από τις μέχρι τώρα πληροφορίες - ότι το Mavic II θα απογοητεύσει πολλούς στο θέμα της φορητότητας. Και αυτό γιατί κυκλοφορούν πληροφορίες ότι είναι λίγο μικρότερο σε μέγεθος από το P4 (είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το Mavic Pro), ενώ ο φακός της κάμερας ΔΕΝ είναι 1" όπως θα ήθελαν πολλοί αλλά 1/1.7". Αισθητήρες εμπρός/πίσω/κάτω/αριστερά/δεξιά και ίσως και επάνω. Αφαιρέθηκε η λειτουργία zoom και portrait. Φήμες λένε ότι οι δοκιμές του Mavic II τελείωσαν Μάρτιο και ήταν να κυκλοφορήσει Απρίλιο. Τιμή βασικού πακέτου $1299, το combo πακέτο θα είναι πολύ πιο ακριβό. Αν αυτές οι πληροφορίες για τα specs επαληθευτούν, βλέπω την DJI να πιέζεται να ρίξει την τιμή του πολύ σύντομα (όπως είχε γίνει με το P4 όταν κυκλοφόρησε που μέσα σε 2 μήνες έχασε 25% της αρχικής του αξίας), γιατί Autel και Parrot σίγουρα μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά. Για εμένα πάντως, οτιδήποτε μεγαλύτερο από το μέγεθος του Mavic Pro ΠΛΕΟΝ δεν είναι φορητό και με δεδομένους τους περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία (βλ. EASA) οτιδήποτε "μεγαλώνει το μέγεθος" θα πρέπει να συνοδεύεται με σημαντικές αναβαθμισεις στην χαμηλότερη τιμή. Η τεχνολογία είναι ώριμη καιρό τώρα, απλά οι εταιρίες "αρμέγουν" όσο μπορούν. Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Σ στο post σου και πολλά, πολλά like🙂🙂🙂🙂 Χρειάζεται πολύ διάβασμα, πολύ ισχυρή δυνατότητα αφομείωσης και ιδιαίτερα αναπτυγμένη διαίσθηση, για να εξάγεις συμπεράσματα πριν την επίσημη ανακοίνωση οποιουδήποτε gadget, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είσαι πολύ σωστά τοποθετημένος στο θέμα frontier. Άλλωστε 1011 posts είναι all time high🙄😃😀 Σ
|
|
|
Post by Frontier on Jun 17, 2018 9:02:24 GMT 2
Κάτι μου λέει - αν κρίνω από τις μέχρι τώρα πληροφορίες - ότι το Mavic II θα απογοητεύσει πολλούς στο θέμα της φορητότητας. Και αυτό γιατί κυκλοφορούν πληροφορίες ότι είναι λίγο μικρότερο σε μέγεθος από το P4 (είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το Mavic Pro), ενώ ο φακός της κάμερας ΔΕΝ είναι 1" όπως θα ήθελαν πολλοί αλλά 1/1.7". Αισθητήρες εμπρός/πίσω/κάτω/αριστερά/δεξιά και ίσως και επάνω. Αφαιρέθηκε η λειτουργία zoom και portrait. Φήμες λένε ότι οι δοκιμές του Mavic II τελείωσαν Μάρτιο και ήταν να κυκλοφορήσει Απρίλιο. Τιμή βασικού πακέτου $1299, το combo πακέτο θα είναι πολύ πιο ακριβό. Αν αυτές οι πληροφορίες για τα specs επαληθευτούν, βλέπω την DJI να πιέζεται να ρίξει την τιμή του πολύ σύντομα (όπως είχε γίνει με το P4 όταν κυκλοφόρησε που μέσα σε 2 μήνες έχασε 25% της αρχικής του αξίας), γιατί Autel και Parrot σίγουρα μπορούν να κατέβουν πολύ χαμηλά. Για εμένα πάντως, οτιδήποτε μεγαλύτερο από το μέγεθος του Mavic Pro ΠΛΕΟΝ δεν είναι φορητό και με δεδομένους τους περιορισμούς που θέτει η νομοθεσία (βλ. EASA) οτιδήποτε "μεγαλώνει το μέγεθος" θα πρέπει να συνοδεύεται με σημαντικές αναβαθμισεις στην χαμηλότερη τιμή. Η τεχνολογία είναι ώριμη καιρό τώρα, απλά οι εταιρίες "αρμέγουν" όσο μπορούν. Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Σ στο post σου και πολλά, πολλά like🙂🙂🙂🙂 Χρειάζεται πολύ διάβασμα, πολύ ισχυρή δυνατότητα αφομείωσης και ιδιαίτερα αναπτυγμένη διαίσθηση, για να εξάγεις συμπεράσματα πριν την επίσημη ανακοίνωση οποιουδήποτε gadget, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είσαι πολύ σωστά τοποθετημένος στο θέμα frontier. Άλλωστε 1011 posts είναι all time high🙄😃😀 Σ Σωτήρη, απλά είναι η άποψή μου, ίδια αξία έχει με την άποψη όλων εδώ και κάλλιστα μπορεί να πέφτω έξω. Άλλες φήμες - που κυκλοφορούν από χθες - λένε ότι στο event θα παρουσιάσουν μια νέα Zenmuse κάμερα 360 μοιρών, γιαυτό υπάρχει και το banner που δείχνει μια εικόνα σαν ίριδα ματιού. Αναμένουμε
|
|
|
Post by sotirist on Jun 17, 2018 10:45:21 GMT 2
Σ Ε Β Α Σ Μ Ο Σ στο post σου και πολλά, πολλά like🙂🙂🙂🙂 Χρειάζεται πολύ διάβασμα, πολύ ισχυρή δυνατότητα αφομείωσης και ιδιαίτερα αναπτυγμένη διαίσθηση, για να εξάγεις συμπεράσματα πριν την επίσημη ανακοίνωση οποιουδήποτε gadget, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είσαι πολύ σωστά τοποθετημένος στο θέμα frontier. Άλλωστε 1011 posts είναι all time high🙄😃😀 Σ Σωτήρη, απλά είναι η άποψή μου, ίδια αξία έχει με την άποψη όλων εδώ και κάλλιστα μπορεί να πέφτω έξω. Άλλες φήμες - που κυκλοφορούν από χθες - λένε ότι στο event θα παρουσιάσουν μια νέα Zenmuse κάμερα 360 μοιρών, γιαυτό υπάρχει και το banner που δείχνει μια εικόνα σαν ίριδα ματιού. Αναμένουμε Μάνο, επειδη τυχαινει να αφιερώνω και γω πολύ χρόνο για να ενημερώνομαι για τις εξελίξεις σε ότι με ενδιαφέρει, θα σου εξηγήσω γιατί το ποστ σου πιο πάνω σπέσπασε την εκτίμηση μου: - Μέχρι και πριν λίγες μέρες, θέμα μεγέθους για το διάδοχο mavic δεν είχε τεθεί. Μόλις τις τελευταίες μέρες κάποιοι πολύ “ψαγμένοι” το έφεραν για συζήτηση, εκτός Ελλάδας βέβαια. Σωστά το έθεσες και αυτόνομα και συνδυαστικά με τα της EASA - Για το θέμα της κάμερας, προχτές δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στο rcforums από πρώην μηχανικό της DJI (ή ετσι ισχυρίζεται) ότι στο μέγεθος του mavic κάμερα 1 ίντσας ΔΕΝ μπορεί υλοποιηθεί, τόσο για τεχνικούς λόγους όσο και για μάρκετιγκ. Σε μεγαλύτερο μέγεθος όμως και ακριβότερη τιμή? - Δεν μπήκες στο “τριπακι” για πρόβλεψη σε χρόνους αυτονομίας, εμβέλειας κλπ που ετσι και αλλοιώς αλλάζουν μεχρι την τελευταία στιγμή. Αυτά διάβαζα και σκεφτόμουν και είδα το ποστ σου, όπως πάντα προσεγμένο και τυπικό. Εξ ου και τα likes. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι η ανακοίνωση αφορά drone που θα αντικαταστήσει το mavic γιατί η DJI το έβγαλε από την αρχική της σελίδα στο internet, πράγμα που συνηθίζει σε περιπτώσεις αντικατάστασης μοντέλων της. Επιπλέον άρχισαν μεγαλύτερες εκπτώσεις στα stand alone (όχι combo) Mavic Pro από ότι συνήθως, ίσως σε μια προσπάθεια να συγκριθεί με το Anafi. Όπως είπες, ιδωμεν..
|
|
|
Post by sotirist on Jun 26, 2018 10:28:44 GMT 2
Ξεκίνησαν οι παραγγελίες του EVO από την Autel robotics. Φυσικά είναι out of stock ήδη....
|
|
|
Post by Frontier on Jun 26, 2018 14:56:16 GMT 2
Ξεκίνησαν οι παραγγελίες του EVO από την Autel robotics. Φυσικά είναι out of stock ήδη.... ... και δεν στέλνουν Ευρώπη (μέχρι στιγμής).
|
|
|
Post by Frontier on Jul 3, 2018 17:47:04 GMT 2
Παρουσίαση του Autel Evo από τον Dustin Dunill, η καλύτερη μέχρι στιγμής. 8x zoom η κάμερα... η DJI θα πρέπει να παρουσιάσει κάτι πραγματικά καλό - αν πρόκειται για το Mavic 2 - στις 18 Ιουλίου.
|
|
|
Post by dream_master on Jul 3, 2018 18:43:23 GMT 2
σαν πρωτη ματια μου φενετε πολυ ποιοτικό και το σκαφος και το χειριστηριο. Μου αρεσε παρα πολυ η οθονη στο χειριστηριο στην οπιοα εχεισ και εικονα απο την καμερα. Να υποθεσω οτι πεταει κανονικα και με σκετο το rc σωστα?
|
|
|
Post by Frontier on Jul 4, 2018 7:23:27 GMT 2
Ναι, πετά και χωρίς εφαρμογή, μόνο με το RC. Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα όπως και η ύπαρξη 8x digital zoom στην κάμερα.
|
|
|
Post by sotirist on Jul 4, 2018 15:44:00 GMT 2
Ναι, πετά και χωρίς εφαρμογή, μόνο με το RC. Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα όπως και η ύπαρξη 8x digital zoom στην κάμερα. Να προσθέσω ότι και το Anafi πετάει με όλους τους δυνατούς συνδιασμούς, δηλαδή με Τ/Χ και smartphone, μόνο με Τ/Χ, μόνο με Smartphone.
Σ
|
|
|
Post by Frontier on Jul 4, 2018 16:27:42 GMT 2
Ναι, πετά και χωρίς εφαρμογή, μόνο με το RC. Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα όπως και η ύπαρξη 8x digital zoom στην κάμερα. Να προσθέσω ότι και το Anafi πετάει με όλους τους δυνατούς συνδιασμούς, δηλαδή με Τ/Χ και smartphone, μόνο με Τ/Χ, μόνο με Smartphone. Σ
Έτσι είναι Σωτήρη. Απλά το Evo είναι το μοναδικό που έχει ενσωματωμένη OLED οθόνη στο χειριστήριο, με full FPV video και τηλεμετρία. Όλα τα drones που πέρασαν από τα χέρια μου - με εξαίρεση τα Yuneec - εάν συμβεί κάτι και κολλήσει η εφαρμογή, είσαι "τυφλός". Εδώ, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Δυστυχώς ο γνωστός μου στην Βοστώνη δεν προλαβαίνει να το παραλάβει τις επόμενες ημέρες, διαφορετικά θα το είχα παραγγείλει ώστε να μου το φέρει τώρα που έρχεται Χίο...
|
|
|
Post by sotirist on Jul 4, 2018 20:09:23 GMT 2
Να προσθέσω ότι και το Anafi πετάει με όλους τους δυνατούς συνδιασμούς, δηλαδή με Τ/Χ και smartphone, μόνο με Τ/Χ, μόνο με Smartphone. Σ
Έτσι είναι Σωτήρη. Απλά το Evo είναι το μοναδικό που έχει ενσωματωμένη OLED οθόνη στο χειριστήριο, με full FPV video και τηλεμετρία. Όλα τα drones που πέρασαν από τα χέρια μου - με εξαίρεση τα Yuneec - εάν συμβεί κάτι και κολλήσει η εφαρμογή, είσαι "τυφλός". Εδώ, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Δυστυχώς ο γνωστός μου στην Βοστώνη δεν προλαβαίνει να το παραλάβει τις επόμενες ημέρες, διαφορετικά θα το είχα παραγγείλει ώστε να μου το φέρει τώρα που έρχεται Χίο... Πολύ σωστά! Δεν το σκέφτηκα ετσι..🙄
|
|
|
Autel EVO
Jul 4, 2018 23:56:50 GMT 2
via mobile
Post by petersea on Jul 4, 2018 23:56:50 GMT 2
Πρόσεξα στην σελίδα της Autel ότι το evo δουλεύει και με δύο χειριστήρια σε teaching mod για εκπαίδευση νέου χειριστη, δείτε το εσείς οι πιο έμπειροι μήπως κάνω λάθος 😊.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 5, 2018 7:03:54 GMT 2
Πρόσεξα στην σελίδα της Autel ότι το evo δουλεύει και με δύο χειριστήρια σε teaching mod για εκπαίδευση νέου χειριστη, δείτε το εσείς οι πιο έμπειροι μήπως κάνω λάθος 😊. Ισχύει, το ίδιο γίνεται και με το Mavic Pro.
|
|
|
Post by sotirist on Jul 7, 2018 7:54:43 GMT 2
Πρόσεξα στην σελίδα της Autel ότι το evo δουλεύει και με δύο χειριστήρια σε teaching mod για εκπαίδευση νέου χειριστη, δείτε το εσείς οι πιο έμπειροι μήπως κάνω λάθος 😊. Νομίζω ότι επίσης μπορούν να διαχωριστούν οι ρόλοι χειριστής - καμεραμάν σε δυο χειριστήρια, για πιο επαγγελματικά βίντεο, ίσως κάνω λάθος και είναι μόνο στο Inspire.
|
|
|
Post by engelo on Jul 7, 2018 8:58:45 GMT 2
Μπααα...στο inspire 1 & 2 ο 2ος χειριστής είναι εφικτός διότι η κάμερα έχει περιστροφή 360 μοίρες.
Στα σκάφη τυπου mavic τι να κάνει ?!
|
|
|
Post by Frontier on Jul 7, 2018 10:43:28 GMT 2
Μπααα...στο inspire 1 & 2 ο 2ος χειριστής είναι εφικτός διότι η κάμερα έχει περιστροφή 360 μοίρες. Στα σκάφη τυπου mavic τι να κάνει ?! Παίζει με την κάμερα και μπορεί να πάρει και τον έλεγχο του αεροσκάφους από τον κύριο χειριστή.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 8, 2018 9:14:01 GMT 2
Δοκιμαστική πτήση.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 12, 2018 7:06:34 GMT 2
O Bo Lorentzen συνέκρινε το βίντεο που παράγει το EVO με αυτό του Mavic 2 στο ακόλουθο βίντεο.
|
|