|
Post by Frontier on Nov 24, 2017 13:02:03 GMT 2
Νέο firmware update για το Mavic Pro / Mavic Pro Platinum, έκδοση v01.04.0100.
Αλλαγές έκδοσης
What’s New?
- Added Pano shooting modes (requires DJI GO 4 app v4.1.10 or higher). - Optimized GEO Zone management. - Optimized Intelligent Flight Battery firmware updating. - Improved flight performance when using propeller guards.
This firmware is also an update for DJI Goggles: - Fixed an occasional issue where the SD card could format abnormally after linking. - Fixed an occasional issue where the linking status LED turned off after powering on.
Notes: - Restart the aircraft and remote controller after upgrade is complete. - Please note that firmware update may reset various Main Controller Settings, such as the RTH Altitude and Maximum Flight Distance, to factory defaults. Before the update, take note of your preferred DJI GO 4 settings, and readjust them after the update to suit your preference. - If the firmware upgrade fails, restart aircraft, remote controller and DJI GO 4 or DJI Assistant 2, and retry.
Η κύρια αλλαγή έχει να κάνει με την υποστήριξη panorama modes (επιτέλους!) στο Mavic και βελτίωση του υλικολογισμικού διαχείρισης μπαταρίας. Πτήση δεν έχω κάνει ακόμα (αμφιβάλλω αν θα γίνει το Σ/Κ λόγω καιρού), αναβάθμισα το αεροσκάφος και την κάθε μπαταρία με το DJI Assistant 2 (μετά την αναβάθμιση του αεροσκάφους, απλά άλλαζα την μπαταρία και ξανά αναβάθμιση με το DJI Assistant 2 οπότε περνά γρήγορα μόνο το firmware της μπαταρίας) και μετά σύνδεσα το κινητό στο internet με το DJI Go 4 και αναβάθμισα και το R/C.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 24, 2017 21:00:50 GMT 2
Δωρεάν (η beta version) mission planner με προηγμένες λειτουργίες λήψης για DJI drones (Mavic Pro, Phantom 4 series, Inspire): droneharmony.com/
|
|
|
Post by nektarios73 on Nov 25, 2017 1:03:33 GMT 2
Έβαλα την 4.1.15 και μπορώ απλά ότι: Frontier είσαι απλά ένας θησαυρός γνώσεων!!! Λύθηκε το πρόβλημα και όλα είναι εντάξει... παρατήρησα μόνο ότι τα εικονίδια και η γραμματοσειρά είναι μεγαλύτερα, γιατί συμβαίνει αυτό? Ωραίος! Η διαφορετική γραμματοσειρά είναι θέμα high DPI (έχει να κάνει με το Android), πιθανότατα η έκδοση 4.1.15 δεν υποστηρίζει high DPI λειτουργικό. Frontier ανακάλυψα τελικά γιατί η γραμματοσειρά και τα εικονίδια ήταν μεγαλύτερα, η 4.1.15 από το site που έδωσες ήταν έκδοση για τάμπλετ, από εδώ: www.apkmirror.com/apk/dji-technology-co-ltd/dji-go-4/dji-go-4-4-1-15-release/dji-go-4-for-drones-since-p4-4-1-15-2-android-apk-download/ κατέβασα την έκδοση για κινητά, δες τις φώτο και θα καταλάβεις: Ήταν λίγο παίδεμα αλλά το βρήκα...
|
|
|
Post by Frontier on Nov 25, 2017 8:55:17 GMT 2
Ωραίος, δεν το γνώριζα αυτό ότι έχουν διαφορετικό .apk για tablet και για κινητά (συνήθως οι περισσότερες εφαρμογές έχουν και τα δύο templates σε ένα .apk). Μια χαρά λοιπόν.
Εγώ εγκατέστησα την 4.1.18 στο Mi Max 2, κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής, θέλω να κάνω και πτήση για να δοκιμάσω το νέο Mavic firmware. Υπόψη ότι στην 4.1.18 Android έχουν απενεργοποιήσει το μενού με τους offline χάρτες (θα το ενεργοποιήσουν ξανά είπαν μόλις λύσουν τα bugs).
|
|
|
Post by engelo on Nov 25, 2017 15:34:20 GMT 2
|
|
|
Post by Vako on Nov 25, 2017 16:02:22 GMT 2
Βιντεαρα...ωραιος!!!!
|
|
|
Post by Frontier on Nov 25, 2017 17:57:07 GMT 2
Φοβερό βίντεο, άψογος! Βάλτο οπωσδήποτε και στην ομάδα στο Facebook.
|
|
|
Post by engelo on Nov 25, 2017 19:58:17 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ !!!
|
|
|
Post by lazapapa on Nov 26, 2017 0:22:51 GMT 2
Γνωρίζει κανείς εάν αγοράσεις το drone από Κίνα εάν ισχύει η εγγύηση για την Ελλάδα; Ευχαριστώ
|
|
|
Post by Frontier on Nov 26, 2017 9:42:23 GMT 2
Γνωρίζει κανείς εάν αγοράσεις το drone από Κίνα εάν ισχύει η εγγύηση για την Ελλάδα; Ευχαριστώ Η "Ελληνική" εγγύηση ισχύει για 6 μήνες και ουσιαστικά καλύπτει αεροσκάφη που πουλάει ο εδώ αντιπρόσωπος. Τα Κινέζικα καλύπτονται για 6 μήνες από την DJI στην Ευρώπη (πρέπει να το στείλεις στο επισκευαστικό κέντρο στη Γερμανία). Όμως, με την διαφορά τιμής που έχει το drone στην Κίνα με αυτό στην Ελλάδα, αγοράζεις (αυτό έχω κάνει) DJI Care Refresh από το site της DJI (βάζεις χώρα αγοράς Ελλάδα) και το αεροσκάφος ασφαλίζεται για 12 μήνες (καλύπτει δηλ. και προβλήματα που θα κάνεις ΕΣΥ, σε αντίθεση με την εγγύηση που πρακτικά δεν καλύπτει τίποτα), οπότε μετά το στέλνεις εφόσον χρειαστείς αντικατάσταση στην Ελλάδα (εκεί που θα σου υποδείξει η DJI) για αλλαγή με νέο. Η αλλαγή μπορεί να γίνει 2 φορές στο διάστημα κάλυψης των 12 μηνών, για ένα μικρό ποσό (στο Mavic είναι €99 την πρώτη φορά και €119 την δεύτερη). Το care refresh καλύπτει και την Τ/Κ, το gimbal, τις μπαταρίες. Για εμένα είναι η καλύτερη επιλογή, διότι το DJI Care refresh καλύπτει και τα σφάλματα χειριστή, έχει κάλυψη νερού, σύγκρουσης και αρκετά άλλα που η κανονική εγγύηση ΔΕΝ τα καλύπτει γιατί είναι σφάλματα χειριστή. Μοναδική προϋπόθεση είναι ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ το αεροσκάφος (κάτι που έτσι και αλλιώς δεν καλύπτεται από την εγγύηση). Και στα 3 DJI που έχω (Mavic, Spark, Phantom 4 Pro) έχω κάνει care refresh με την διαφορά αξίας αν τα αγόραζα Ελλάδα (μου έμειναν και αρκετά χρήματα στην άκρη).
|
|
|
Mavic Pro
Nov 26, 2017 10:51:10 GMT 2
via mobile
Post by lazapapa on Nov 26, 2017 10:51:10 GMT 2
Γνωρίζει κανείς εάν αγοράσεις το drone από Κίνα εάν ισχύει η εγγύηση για την Ελλάδα; Ευχαριστώ Η "Ελληνική" εγγύηση ισχύει για 6 μήνες και ουσιαστικά καλύπτει αεροσκάφη που πουλάει ο εδώ αντιπρόσωπος. Τα Κινέζικα καλύπτονται για 6 μήνες από την DJI στην Ευρώπη (πρέπει να το στείλεις στο επισκευαστικό κέντρο στη Γερμανία). Όμως, με την διαφορά τιμής που έχει το drone στην Κίνα με αυτό στην Ελλάδα, αγοράζεις (αυτό έχω κάνει) DJI Care Refresh από το site της DJI (βάζεις χώρα αγοράς Ελλάδα) και το αεροσκάφος ασφαλίζεται για 12 μήνες (καλύπτει δηλ. και προβλήματα που θα κάνεις ΕΣΥ, σε αντίθεση με την εγγύηση που πρακτικά δεν καλύπτει τίποτα), οπότε μετά το στέλνεις εφόσον χρειαστείς αντικατάσταση στην Ελλάδα (εκεί που θα σου υποδείξει η DJI) για αλλαγή με νέο. Η αλλαγή μπορεί να γίνει 2 φορές στο διάστημα κάλυψης των 12 μηνών, για ένα μικρό ποσό (στο Mavic είναι €99 την πρώτη φορά και €119 την δεύτερη). Το care refresh καλύπτει και την Τ/Κ, το gimbal, τις μπαταρίες. Για εμένα είναι η καλύτερη επιλογή, διότι το DJI Care refresh καλύπτει και τα σφάλματα χειριστή, έχει κάλυψη νερού, σύγκρουσης και αρκετά άλλα που η κανονική εγγύηση ΔΕΝ τα καλύπτει γιατί είναι σφάλματα χειριστή. Μοναδική προϋπόθεση είναι ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ το αεροσκάφος (κάτι που έτσι και αλλιώς δεν καλύπτεται από την εγγύηση). Και στα 3 DJI που έχω (Mavic, Spark, Phantom 4 Pro) έχω κάνει care refresh με την διαφορά αξίας αν τα αγόραζα Ελλάδα (μου έμειναν και αρκετά χρήματα στην άκρη). Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση
|
|
|
Post by engelo on Dec 4, 2017 12:44:59 GMT 2
Παρατηρώ από την ενημέρωση 4.1.18 και μετά πως βγάζει το μηνυμα maximum distance reached στα 50μ υψος και απόσταση.
Το beginners είναι off
το προσγειωνω, κανω reboot RC και MAVIC τα πάντα και μετά είναι ΟΚ !
έλα μ@@@@ στον τόπο σου.. μας έχει παλαβώσει η dji !!!
|
|
|
Post by Frontier on Dec 4, 2017 12:56:40 GMT 2
Παρατηρώ από την ενημέρωση 4.1.18 και μετά πως βγάζει το μηνυμα maximum distance reached στα 50μ υψος και απόσταση. Το beginners είναι off το προσγειωνω, κανω reboot RC και MAVIC τα πάντα και μετά είναι ΟΚ ! έλα μ@@@@ στον τόπο σου.. μας έχει παλαβώσει η dji !!! Βάλε την .15, η .18 πρέπει να έχει θέματα - όχι τόσο σοβαρά βέβαια όσο στο Android - και με το iOS.
|
|
|
Post by engelo on Dec 26, 2017 20:41:20 GMT 2
Λοιπόν,
Πανέμορφη μέρα σήμερα, με μηδενικό σχεδον άνεμο και το Mavic έκανε την 1η του πτήση στα βαθά νερά.. 5 χιλιόμετρα και κάτι ψιλά !! Χαλαρά όμως.
Το πρόγραμμα με γύρισε ακριβώς στα 5χλμ και μεχρι να πατησω οκ για να γυρίσει εκανε κ κατι μετρα ακόμα.
Εκεινο που ειναι αξιοπερίεργο είναι πως γύρισε και είχε και 38% ακόμα μπαταρία. Σήμερα έπεσε πααααρα πολύ έξω στον υπολογισμό RTH....
Η μέρα ήταν Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Η !!!
|
|
|
Post by engelo on Dec 26, 2017 20:42:40 GMT 2
Να τονίσω πως δεν είχα ούτε booster στην κεραία ούτε τίποτε.
Σε κάθε update το mavic γινεται καλύτερο ενω το spark το χαντακώνουν !!!
|
|
|
Post by engelo on Dec 26, 2017 21:00:10 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jan 3, 2018 12:27:20 GMT 2
Επειδή με ρωτάνε αρκετοί για το χειριστήριο του Mavic το οποίο φορτίζει συσκευές με USB/USB-C καλώδια, πρόκειται για θέμα της DJI όπου θα πρέπει να προστεθεί επιλογή στο Go ώστε να μην φορτίζει την συστευή κατά την σύνδεση με το R/C. Όσοι έχουν rooted Android συσκευές, μπορούν με εφαρμογή από το Play Store να σταματήσουν πλήρως την φόρτιση του Android κινητού μέσω USB.
Μερικές ακόμα λύσεις: - Πετάω με το κινητό πλήρως φορτισμένο, οπότε δεν ξεφορτίζει το RC - Σύνδεση του κινητού/tablet στην κάτω θύρα USB του Mavic RC, οπότε το κινητό δεν μπορεί να "τραβήξει" αρκετό ρεύμα και δεν φορτίζει.
|
|
|
Post by engelo on Jan 6, 2018 18:05:34 GMT 2
Λοιπόν η χρονία μπήκε με πτώσεις αχαχαχ
Πτώση απο "αόρατο" καλώδιο στην αυλή του σπιτιου και μπαμ κάτω περίπου απο τα 4-5 μέτρα..
Αποτέλεσμα δεν δουλευαν οι αισθητήρες εμπρός.
Ενεργοποίησα το πρόγραμμα DJI care refresh, οι ΜΑΓΚΕΣ μου στειλαν UPS στο γραφείο, το παρέλαβαν και περιμένω ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ !!! ή Επισκευή αυτού.
Ναι δούμε τι θα γίνει ...
Καλές πτήσεις μάγκες, ο θαλασσόλυκός μου έχει κάνει 320.000 μέτρα και έπεσε από μλκια δικιά μου στα 10μ ... χαχαχα
|
|
|
Post by Vako on Jan 6, 2018 18:08:11 GMT 2
Λοιπόν η χρονία μπήκε με πτώσεις αχαχαχ Πτώση απο "αόρατο" καλώδιο στην αυλή του σπιτιου και μπαμ κάτω περίπου απο τα 4-5 μέτρα.. Αποτέλεσμα δεν δουλευαν οι αισθητήρες εμπρός. Ενεργοποίησα το πρόγραμμα DJI care refresh, οι ΜΑΓΚΕΣ μου στειλαν UPS στο γραφείο, το παρέλαβαν και περιμένω ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ !!! ή Επισκευή αυτού. Ναι δούμε τι θα γίνει ... Καλές πτήσεις μάγκες, ο θαλασσόλυκός μου έχει κάνει 320.000 μέτρα και έπεσε από μλκια δικιά μου στα 10μ ... χαχαχα Ελα να κλαψουμε μαζι..μολις επεσε και το δικο μου , αλλα πιο δραματικα....
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2018 18:21:41 GMT 2
Λοιπόν η χρονία μπήκε με πτώσεις αχαχαχ Πτώση απο "αόρατο" καλώδιο στην αυλή του σπιτιου και μπαμ κάτω περίπου απο τα 4-5 μέτρα.. Αποτέλεσμα δεν δουλευαν οι αισθητήρες εμπρός. Ενεργοποίησα το πρόγραμμα DJI care refresh, οι ΜΑΓΚΕΣ μου στειλαν UPS στο γραφείο, το παρέλαβαν και περιμένω ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ !!! ή Επισκευή αυτού. Ναι δούμε τι θα γίνει ... Θα λάβεις νέο Mavic Pro, αυτό θα γίνει Τα καλά του να το αγοράζεις από έξω, με την διαφορά στην τιμή βάζεις care refresh και ξενοιάζεις με τέτοια θέματα. Διαφορετικά, η περίπτωσή σου είναι pilot error και δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Καλή παραλαβή και με προσοχή σε κατοικημένες περιοχές.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2018 18:22:38 GMT 2
Ελα να κλαψουμε μαζι..μολις επεσε και το δικο μου , αλλα πιο δραματικα.... Τι έγινε; Γράψε αν θες στο νήμα του Η109S.
|
|
|
Post by Vako on Jan 6, 2018 18:30:08 GMT 2
Ελα να κλαψουμε μαζι..μολις επεσε και το δικο μου , αλλα πιο δραματικα.... Τι έγινε; Γράψε αν θες στο νήμα του Η109S. Ναι σορρυ απαντησα αυθορμητα μιας και προκειται για αλλο σκαφος οχι mavic
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2018 18:33:18 GMT 2
Τι έγινε; Γράψε αν θες στο νήμα του Η109S. Ναι σορρυ απαντησα αυθορμητα μιας και προκειται για αλλο σκαφος οχι mavic Δεν στο είπα για αυτό, το είπα για να συζητήσουμε ελεύθερα το πρόβλημα στο νήμα του Η109S, μη ζητάς συγνώμη. Ελπίζω να επισκευάζεται ο πειρατής.
|
|
|
Post by dream_master on Jan 6, 2018 18:36:57 GMT 2
Τι γινετε ρε παιδια πολλες πτωσεις σημερα, και εγω με το racer 2 ειχα σημερα.
|
|
|
Post by engelo on Jan 6, 2018 18:48:19 GMT 2
Χαχααχ Δεν πετάω ΠΟΤΕ μέσα στην πόλη... Στη Λούτσα ήμουν τελευταίο σπίτι πριν το δάσος !!! χααχαχα
Αθήνα δεν έχει απογειωθεί ΚΑΝΕΝΑ πτηνό !
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2018 19:45:22 GMT 2
Τι γινετε ρε παιδια πολλες πτωσεις σημερα, και εγω με το racer 2 ειχα σημερα. Είναι η μέρα φαίνεται, κάνουν και αυτά τις βουτιές τους
|
|
|
Post by engelo on Jan 6, 2018 19:47:52 GMT 2
Ο Ιανουάριος είναι... προσοχή στο 2018 γενικώς !!!!
|
|
|
Post by dream_master on Jan 6, 2018 19:53:37 GMT 2
αυριο εγω παντως εχω κανονισμενη πτηση με φιλο, θα πρω και το disco και το xiaomi μαζι να γουσταρουμε!
|
|
|
Post by engelo on Jan 6, 2018 20:09:39 GMT 2
Χαχαχαχ σωστός ..
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2018 20:53:08 GMT 2
Χαχααχ Δεν πετάω ΠΟΤΕ μέσα στην πόλη... Στη Λούτσα ήμουν τελευταίο σπίτι πριν το δάσος !!! χααχαχα Αθήνα δεν έχει απογειωθεί ΚΑΝΕΝΑ πτηνό ! Και πολύ καλά κάνεις!
|
|