|
Post by convictech on Aug 26, 2018 22:57:55 GMT 2
Frontier αξίζει κατά τη γνώμη σου να πάρω dji care refresh? 169 ευρώ ή μια μπαταρία έξτρα αντί για την ασφάλιση?
|
|
|
Post by thomas on Aug 27, 2018 2:07:46 GMT 2
Frontier αξίζει κατά τη γνώμη σου να πάρω dji care refresh? 169 ευρώ ή μια μπαταρία έξτρα αντί για την ασφάλιση? Καλοταξιδο φιλε μ!Κ εγω το ιδιο αγορασα πριν 1 μηνα!Απλα τρομερο εργαλειο σε ολα του!Απο που το αγορασες αν επιτρέπεται.?Το μοναδικο καταστημα που δινει εγγυηση 2 χρονια και 2ρη μπαταρια στην μιση τιμη ειναι ο κοτσοβολος !Για μενα παντως μην δωσεις κ αλλα χρηματα...δυσκολα μπορει να πεσει απο μονο του..εκτος κ αν το στουκαρεις πουθενα(δυσκολο αν πετας σε ανοιχτους χώρους)!Επειδη μιλησα με τον τεχνικο της dji πριν 1 βδομαδα στην Αθηνα (περιττο να σου πω οτι τον ζαλισα στις ερωτησεις) μου ανέφερε οτι δεν του ηρθε ακομη κανενα p4p v2 για service!Επισης δεν υπαρχει κανενα βιντεο στο utube με πτωση του p4p v2!Σιγουρα εσυ αποφασιζεις....
|
|
|
Post by Frontier on Aug 27, 2018 7:18:21 GMT 2
Frontier αξίζει κατά τη γνώμη σου να πάρω dji care refresh? 169 ευρώ ή μια μπαταρία έξτρα αντί για την ασφάλιση? Καλοταξιδο φιλε μ!Κ εγω το ιδιο αγορασα πριν 1 μηνα!Απλα τρομερο εργαλειο σε ολα του!Απο που το αγορασες αν επιτρέπεται.?Το μοναδικο καταστημα που δινει εγγυηση 2 χρονια και 2ρη μπαταρια στην μιση τιμη ειναι ο κοτσοβολος !Για μενα παντως μην δωσεις κ αλλα χρηματα...δυσκολα μπορει να πεσει απο μονο του..εκτος κ αν το στουκαρεις πουθενα(δυσκολο αν πετας σε ανοιχτους χώρους)!Επειδη μιλησα με τον τεχνικο της dji πριν 1 βδομαδα στην Αθηνα (περιττο να σου πω οτι τον ζαλισα στις ερωτησεις) μου ανέφερε οτι δεν του ηρθε ακομη κανενα p4p v2 για service!Επισης δεν υπαρχει κανενα βιντεο στο utube με πτωση του p4p v2!Σιγουρα εσυ αποφασιζεις.... Η DJI δεν δίνει 2 χρόνια στην Ευρώπη, δεν ξέρω τι κάνει ο Κοτσόβολος αλλά αμφιβάλλω αν θα καλύψει κάποιον μετά την εγγύηση. Η εγγύηση δεν καλύπτει pilot errors και το ότι δεν βρήκες κάποιο βίντεο με πτώση του v2 δεν σημαίνει ότι δεν πέφτουν, ίδιο σκάφος είναι και είναι τετρακόπτερο: κανένα τετρακόπτερο δεν είναι ασφαλές. @convitech: Το care refresh πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών από την ενεργοποίηση του αεροσκάφους, είναι ασφάλιση και καλύπτει pilot errors (τα πάντα, ακόμα και να σου πέσει στην θάλασσα) αρκεί να μην χάσεις το σκάφος. Δες περισσότερα εδώ: www.freedrone.gr/thread/130/dji-care-refreshΈχω αγοράσει care refresh για το P4P και το Air που έχω.
|
|
|
Post by thomas on Aug 27, 2018 10:41:38 GMT 2
Καλοταξιδο φιλε μ!Κ εγω το ιδιο αγορασα πριν 1 μηνα!Απλα τρομερο εργαλειο σε ολα του!Απο που το αγορασες αν επιτρέπεται.?Το μοναδικο καταστημα που δινει εγγυηση 2 χρονια και 2ρη μπαταρια στην μιση τιμη ειναι ο κοτσοβολος !Για μενα παντως μην δωσεις κ αλλα χρηματα...δυσκολα μπορει να πεσει απο μονο του..εκτος κ αν το στουκαρεις πουθενα(δυσκολο αν πετας σε ανοιχτους χώρους)!Επειδη μιλησα με τον τεχνικο της dji πριν 1 βδομαδα στην Αθηνα (περιττο να σου πω οτι τον ζαλισα στις ερωτησεις) μου ανέφερε οτι δεν του ηρθε ακομη κανενα p4p v2 για service!Επισης δεν υπαρχει κανενα βιντεο στο utube με πτωση του p4p v2!Σιγουρα εσυ αποφασιζεις.... Η DJI δεν δίνει 2 χρόνια στην Ευρώπη, δεν ξέρω τι κάνει ο Κοτσόβολος αλλά αμφιβάλλω αν θα καλύψει κάποιον μετά την εγγύηση. Η εγγύηση δεν καλύπτει pilot errors και το ότι δεν βρήκες κάποιο βίντεο με πτώση του v2 δεν σημαίνει ότι δεν πέφτουν, ίδιο σκάφος είναι και είναι τετρακόπτερο: κανένα τετρακόπτερο δεν είναι ασφαλές. @convitech: Το care refresh πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών από την ενεργοποίηση του αεροσκάφους, είναι ασφάλιση και καλύπτει pilot errors (τα πάντα, ακόμα και να σου πέσει στην θάλασσα) αρκεί να μην χάσεις το σκάφος. Δες περισσότερα εδώ: www.freedrone.gr/thread/130/dji-care-refreshΈχω αγοράσει care refresh για το P4P και το Air που έχω. Ρωτησα στον κοτσοβολο κ μ ειπε οτι παρεχει ο ιδιος 1 χρονο επιπλεον εγγυηση δλδ 2 χρονια στο συνολο(Μιλησα εγω ο ιδιος με το τεχνικο τμημα στην Πυλαία)!Δεν ειπα οτι δεν πεφτουν ..απλα οτι δυσκολα πεφτουν .Ολα μπορουν να συμβουν στον αερα σιγουρα!Δεν γνωριζω αν μ ειπε ψεμμτα ή αληθεια ο τεχνικος!Μεταφερω τα λεγομενα του!Απο εκει και περα ο καθε ενας ας πραξει αναλογα με δικη του ευθύνη!
|
|
|
Post by Frontier on Aug 27, 2018 11:43:50 GMT 2
Η DJI δεν δίνει 2 χρόνια στην Ευρώπη, δεν ξέρω τι κάνει ο Κοτσόβολος αλλά αμφιβάλλω αν θα καλύψει κάποιον μετά την εγγύηση. Η εγγύηση δεν καλύπτει pilot errors και το ότι δεν βρήκες κάποιο βίντεο με πτώση του v2 δεν σημαίνει ότι δεν πέφτουν, ίδιο σκάφος είναι και είναι τετρακόπτερο: κανένα τετρακόπτερο δεν είναι ασφαλές. @convitech: Το care refresh πρέπει να γίνει εντός 48 ωρών από την ενεργοποίηση του αεροσκάφους, είναι ασφάλιση και καλύπτει pilot errors (τα πάντα, ακόμα και να σου πέσει στην θάλασσα) αρκεί να μην χάσεις το σκάφος. Δες περισσότερα εδώ: www.freedrone.gr/thread/130/dji-care-refreshΈχω αγοράσει care refresh για το P4P και το Air που έχω. Ρωτησα στον κοτσοβολο κ μ ειπε οτι παρεχει ο ιδιος 1 χρονο επιπλεον εγγυηση δλδ 2 χρονια στο συνολο(Μιλησα εγω ο ιδιος με το τεχνικο τμημα στην Πυλαία)!Δεν ειπα οτι δεν πεφτουν ..απλα οτι δυσκολα πεφτουν .Ολα μπορουν να συμβουν στον αερα σιγουρα!Δεν γνωριζω αν μ ειπε ψεμμτα ή αληθεια ο τεχνικος!Μεταφερω τα λεγομενα του!Απο εκει και περα ο καθε ενας ας πραξει αναλογα με δικη του ευθύνη! Αυτό ήθελα να πω, αν σε καλύψει το κατάστημα, καλώς. Η DJI δυστυχώς δεν σε καλύπτει μετά τον χρόνο
|
|
|
Post by thomas on Sept 13, 2018 8:25:09 GMT 2
Κάτι από την χθεσινή μου πτήση....
|
|
|
Post by thomas on Sept 27, 2018 23:21:02 GMT 2
Καναμε νέο ρεκορ σημερα στα 7090 μετρα....
|
|
|
Post by Vako on Sept 28, 2018 6:55:41 GMT 2
Καλα τα 7χλμ αλλα γυρισε με 18% μπαταρια Μπραβο ρε phantom!! Απο αερα? Τι επαιζε?
|
|
|
Post by engelo on Sept 28, 2018 7:02:40 GMT 2
18% είναι άλλα 2χιλιόμετρα βρε.... εσύ το γύρναγες με 0% !!!!
Ωραίος.
|
|
|
Post by Vako on Sept 28, 2018 7:55:50 GMT 2
Το mavic pro παντως το πηγα για να το βαπτισω 7χλμ με απνοια και γυρισε με 5% , βεβαια αλλο σκαφος αλλη μπαταρια , δεν μπορεις να το συγκρινεις, απλα μου εκανε εντυπωση το αποθεμα μπαταριας που γυρισε. Δηλαδη παει ανετα 8 χλμ και γυρναει απο οτι φαινεται. Αντε thomas κανε ενα 8αρι χλμ να το αναλυσουμε επιστημονικα!!!! Ωραιος ο thomas
|
|
|
Post by engelo on Sept 28, 2018 8:16:23 GMT 2
Πόσες φορτίσεις έχει η μπαταρία του MAVIC ?
Επίσης ΑΝΤΙΘΕΤΑ με το SPARK στο SPORT MODE πίνει την μπαταρία με μπουρί...
|
|
|
Post by thomas on Sept 28, 2018 10:30:23 GMT 2
Καλημερα παιδια ναστε καλα!Στο βιντεο πεταω με αερα φιλε μου Βαγγελη..σιγουρα με 3 μποφορ!Γιαυτο ειπα να μην ρισκαρω για 8χλμ!Πιστευω οτι μπορει να φτασει τα 8 χλμ engelo!Σιγουρα βοηθησαν κ οι νεοι ελικες του v2 για την μπαταρια πιστευω!Απο βδομαδα που θα εχει απνοια θα δοκιμασω για 8χλμ να σπασουμε ολα τα ρεκορ...χαχα !!!Επισης θελω τη γνωμη σας...ειναι καλυτερα να γυρισεις το σκαφος με go home 36 χλμ....η σε gps 47χλμ?Ποτε θα καψει λιγοτερη μπαταρια?Βαγγελη θελω να δω το spark 10 χλμ!Πιστευω οτι θα το πετυχεις εισαι επιστήμονας των drone!
|
|
|
Post by Vako on Sept 28, 2018 11:27:47 GMT 2
Πόσες φορτίσεις έχει η μπαταρία του MAVIC ? Επίσης ΑΝΤΙΘΕΤΑ με το SPARK στο SPORT MODE πίνει την μπαταρία με μπουρί... Εχει 15 φορτισεις . Οντως σε sportmod ρε φιλε καιει σαν alfa romeo με διπλα καρμπυρατερ χαχαχα
|
|
|
Post by engelo on Sept 28, 2018 13:22:05 GMT 2
Χαχαχαχ
Πάντως σήμερα αν παίξει κανενα test drive, παίζει να πας 30χλμ ... (χωρίς επιστροφή και με σβηστά μοτερ)
χαχαχαχαχ
|
|
|
Post by thomas on Oct 8, 2018 15:14:40 GMT 2
Νέο firmware για phantom 4 pro v1 k phanrom 4 pro v2!
|
|
|
Post by thomas on Oct 8, 2018 15:57:45 GMT 2
Λογικα θα αναβαθμιστεί κ το phantom 4 pro v1
|
|
|
Post by Frontier on Oct 8, 2018 16:46:14 GMT 2
Η αναβάθμιση είναι μόνο για το v2, το v1 δεν έχει κανένα από αυτά τα προβλήματα (τελευταία αναβάθμιση λογισμικού είναι στις 8 Μαρτίου 2018): dl.djicdn.com/downloads/phantom_4_pro/20180308/Phantom_4_Pro_Release_Notes_EN.pdfΤο v1 είναι μια χαρά ως έχει, δεν χρειάζεται επεμβάσεις. Προσοχή στην παράγραφο "Once the firmware is updated, it cannot revert to a previous version". Προσωπικά, δεν θα το αναβάθμιζα μόνο και μόνο για αυτό, διότι απλούστατα η "αναβάθμιση" είναι ένα κόλπο της dji για να κλειδώσει περισσότερο την πλατφόρμα και να αποτρέψει firmware mods.
|
|
|
Post by thomas on Oct 8, 2018 23:52:10 GMT 2
Το phantom 4 pro v1 αποσυρθηκε γιαυτο κ δεν βγαζουν αναβαθμισεις πλεον!Ολο το βαρος προς το παρόν (2018) στρεφεται πλεον στο phantom 4 pro v2 k mavic pro 2. Η συγκεκριμενη αναβαθμιση δεν διορ8ωνει προβληματα μιας κ δεν παρουσιασε κατι σε μενα προσωπικά αλλα προσ8ετει λειτουργιες οπως γραφει αναλυτικά η dji....οπως το ocusync 2!Περασα την ενημερωση κ μπορω να πω οτι η αναβαθμιση του ocusync 2 θεριζει πραγματικα!Απιστευτη καθαροτητα στην οθονη και καθαροτερο σημα ακομη κ μετα τα 5 χλμ!Ενα μεγαλο μπραβο στην dji απο μενα για το συγκεκριμενο update...
|
|
|
Post by convictech on Oct 9, 2018 0:11:30 GMT 2
Έχει κανείς Jello effect? Έχω το version 2.0 κι έχω κάνει 3-4 πτήσεις. Στην προτελευταία και την τελευταία πτήση έχω Jello. Έκανα και όλα τα calibrations αλλά τα ίδια
|
|
|
Post by thomas on Oct 9, 2018 0:22:27 GMT 2
Έχει κανείς Jello effect? Έχω το version 2.0 κι έχω κάνει 3-4 πτήσεις. Στην προτελευταία και την τελευταία πτήση έχω Jello. Έκανα και όλα τα calibrations αλλά τα ίδια Οχι στο δικο μ δεν ειδα κατι!Για μενα περασε την τελευταια εκδοση κ μετα κανε ολα τα calibration...(imu.gimbal. compash ) αν συνεχιζει να τρεμει το πας πισω κατευ8ειαν...!!
|
|
|
Post by thomas on Oct 9, 2018 1:44:43 GMT 2
η ιδια η dji επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει..ότι το v2 φοράει διαφορετικά esc απο ν1 και δεν μπορουν να τεριαξουν στα 2 μοντελα.....
|
|
|
Post by Frontier on Oct 9, 2018 7:20:00 GMT 2
η ιδια η dji επιβεβαιώνει αυτό που είχα πει..ότι το v2 φοράει διαφορετικά esc απο ν1 και δεν μπορουν να τεριαξουν στα 2 μοντελα..... View AttachmentΤα v1 που παράχθηκαν από τον Ιούνιο 2017 και μετά έχουν και αυτά FOC ESCs, διότι απλούστατα καταργήθηκε το προηγούμενο σύστημα (το ίδιο έγινε και στο Mavic Pro με το Platinum). Γιαυτό και βγήκε αναβάθμιση στο P4P v1 αρχές Ιουνίου ώστε να υποστηριχθούν και αυτά: dl.djicdn.com/downloads/phantom_4_pro/20180308/Phantom_4_Pro_Release_Notes_EN.pdfΗ διαφοροποίηση firmware μεταξύ v1 και v2 δεν είναι λόγω των ESCs, αλλά λόγω της τηλεκατεύθυνσης (Lightbridge / OccuSync). Απλά η dji λόγω marketing τονίζει την αλλαγή για να δικαιολογήσει το νέο μοντέλο στα μάτια των υποψήφιων αγοραστών.
|
|
|
Post by thomas on Oct 9, 2018 7:42:52 GMT 2
Η εταιρία πάντως δεν γράφει πουθενά κάτι τέτοιο!Αν το είχε κάνει θα το έγραφε για να πουλήσει όπως κάνει τωρα! Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό γτ απλούστατα θα δημιουργηθεί μπαχαλο στα service....Έχεις κάποια απόδειξη γι'αυτό frontier?που το στηρίζεις?Δεν το έχω διαβάσει πουθενά αυτο.... Δεν νομίζω τα νεα esc να τα έβαζαν στο v1 κ μετα να κυκλοφορουν το ν2....Δεν εχει λογικη αυτο που λες.Το service στην Αθήνα πάντως έχει άλλη άποψη.....κ τονίζει ότι δεν ταιριάζουν μεταξύ τους τα esc
|
|
|
Post by Frontier on Oct 9, 2018 9:39:10 GMT 2
Η εταιρία πάντως δεν γράφει πουθενά κάτι τέτοιο!Αν το είχε κάνει θα το έγραφε για να πουλήσει όπως κάνει τωρα! Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό γτ απλούστατα θα δημιουργηθεί μπαχαλο στα service....Έχεις κάποια απόδειξη γι'αυτό frontier?που το στηρίζεις?Δεν το έχω διαβάσει πουθενά αυτο.... Δεν νομίζω τα νεα esc να τα έβαζαν στο v1 κ μετα να κυκλοφορουν το ν2....Δεν εχει λογικη αυτο που λες.Το service στην Αθήνα πάντως έχει άλλη άποψη.....κ τονίζει ότι δεν ταιριάζουν μεταξύ τους τα esc Το δικό μου πάντως έχει τέτοια ESCs γιατί είναι διαφορετικά από του P4P ενός φωτογράφου γνωστού εδώ που το αγόρασε τέλη 2016. Με την ίδια καινούρια μπαταρία, το δικό μου πετάει 1 - 1 1/2 λεπτά περισσότερο από του φωτογράφου - εννοείται την ίδια χρονική στιγμή - άρα έχουν κάποια διαφορά. Δυστυχώς δεν τράβηξα φωτογραφίες με τις δύο διαφορετικές μητρικές, αλλά αν δοθεί ξανά η ευκαιρία θα το κάνω. Τα ESCs είναι πάνω στην μητρική, δεν είναι ανεξάρτητα όπως σε άλλες πλατφόρμες, οπότε μπορείς να αλλάξεις ό,τι θέλεις και το service να μην πάρει χαμπάρι (διότι απλούστατα θα αλλάξουν ΟΛΗ την μητρική, όχι ξεχωριστά SMT chips). Οι κατασκευαστές (από drones μέχρι τηλεοράσεις και άλλες συσκευές που τρέχουν υλικολογισμικό) κατά την πορεία παραγωγής ενός μοντέλου, είναι πολλές φορές αναγκασμένοι να αλλάξουν προμηθευτές ή και ανταλλακτικά (λόγω διαθεσιμότητας). Για τέτοιες μικροαλλαγές (ο κώδικας που αφορά τα ESC - σύμφωνα με αυτήν την σελίδα - είναι πολύ μικρός και υπάρχουν αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν εκείνη την περίοδο), δεν αλλάζει το μοντέλο. Η σελίδα που σου έδωσα έχει σπασμένα και αποκρυπτογραφημένα firmware images για σχεδόν όλα τα consumer dji drones. Είναι απόλυτα λογικό αυτό που λέω και ο λόγος που δεν το ανακοίνωσε τότε είναι καθαρά πολιτική: κρατά αυτήν την δοκιμασμένη αλλαγή για αργότερα (για ένα "βελτιωμένο" μοντέλο με περισσότερες αλλαγές). Ένα firmware image μπορεί να έχει άνετα πολλές παραλλαγές κώδικα για να καλύπτει (μικρές) διαφορές στο hardware, είναι πάγια τακτική αυτή για να απλουστεύεται το firmware delivery. Θα κρατούσα πολύ μικρό καλάθι σχετικά με τις γνώσεις και την εμπειρία του dji service στην Ελλάδα, τουλάχιστον εγώ δεν τους έχω καθόλου σε εκτίμηση από τότε που ζητούσαν να αγοραστεί νέο Mavic Pro R/C (€300+) - το οποίο ισχυρίζονταν ότι δεν έφτιαχνε - επειδή σταμάτησε να δουλεύει το beeper του, όπου το άλλαξα με αυτό εδώ και έπαιξε κανονικά (Mavic Pro του παραπάνω φωτογράφου, του το επισκεύασα επειδή είναι πολύ καλός φίλος και μου δίνει υλικό να δοκιμάζω). To χειριστήριο εννοείται ότι λειτουργούσε κανονικά και με καμμένο το beeper, αλλά οι τύποι έλεγαν ότι έχει πρόβλημα στην μητρική και το έβγαζαν ανεπισκεύαστο. Το service απλά σε δουλεύει - όπως δούλεψε και εμένα - δεν ισχύει αυτό που λένε γιατί απλούστατα δεν γίνεται να αλλάξεις τα ESCs χωρίς να αλλάξεις ΟΛΗ την μητρική (μαζί με τον FC). (FYI, οι μόνοι στην Ελλάδα που είπαν ότι το Mavic R/C ΙΣΩΣ διορθώνεται με αλλαγή του beeper, ήταν από την xlab.gr, αλλά και εκεί ζητούσαν €120 + ΦΠΑ για την αλλαγή...).
|
|
|
Post by thomas on Oct 10, 2018 23:59:05 GMT 2
Διανύσαμε 16.159 μέτρα μεσα σε 24 λεπτά με phantom 4pro v2 σε gps mode
|
|
|
Post by thomas on Oct 13, 2018 17:27:04 GMT 2
Φτάσαμε τα 7277 μέτρα p4p v2....
|
|
|
Post by Vako on Oct 13, 2018 17:45:11 GMT 2
Μπραβο Θωμα !!!βλεπω ομως weak signal .. σε τετοια απλα? Απο μπαταρια στην επιστρφη ? Δωσε στατιστικα στοιχεια με ποσο % γυρισες, καρδιακους παλμους κατα την επιστροφη κλπ
|
|
|
Post by thomas on Oct 13, 2018 17:53:43 GMT 2
Χαχαχαα γύρισα με 15 της εκατό Βαγγέλη! Πετούσα σε μοντελοδρομιο μαζί με 4 αεροσκάφη ανοιχτά δίπλα μου.Τα οποία πετάνε σε 2.4 με αποτέλεσμα να με έχει συνέχεια το drone σε 5.8 για να μην παρεμβαίνει (dual band).Σε 2.4 πιστεύω οτι θα είχα 2..3 γραμμές. Καρδιακοί παλμοί τώρα είναι νορμάλ....πλεον το εμπιστεύομαι! Οι πρώτες πτήσεις όμως Βαγγέλη φίλε μου άστα....456 κ βάλε....χαχαα.επόμενος στόχος 8χλμ
|
|
|
Post by nickos on Oct 13, 2018 22:43:05 GMT 2
Γεια σας παιδιά είμαι καινούριος στην παρέα. Έχω το phantom 4 advanced και μου παρουσίασε πρόβλημα στο gimbal πριν λίγες μέρες έκανε ένα θόρυβο σαν τρίξιμο και σήμερα άρχισε η κάμερα να παίζει αριστερά δεξιά. Καμία ιδέα για το τι να φταίει; Ευχαριστώ για το χρόνο σας
|
|
|
Post by thomas on Oct 14, 2018 0:01:52 GMT 2
Γεια σας παιδιά είμαι καινούριος στην παρέα. Έχω το phantom 4 advanced και μου παρουσίασε πρόβλημα στο gimbal πριν λίγες μέρες έκανε ένα θόρυβο σαν τρίξιμο και σήμερα άρχισε η κάμερα να παίζει αριστερά δεξιά. Καμία ιδέα για το τι να φταίει; Ευχαριστώ για το χρόνο σας Καλησπέρα φίλε μου καλώς ήρθες στην παρέα μας! Έτσι οπως το λες χωρίς να είμαι σίγουρος απόλυτα μάλλον αλλαγή καλοδιοταινιας χρειάζεται! Έχεις εγγύηση?
|
|