|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 17:51:31 GMT 2
φιλε μ πηγαινετο στο service γτ αν πεσει....που δεν στο ευχομαι θα κανουν τους κινεζους μετα... το phantom 4 pro ν.2 του 2018 εχεις μετα νεα speed controls ? Τα ίδια ESC έχει και το v2, μόνο όσα P4P είχαν παραχθεί το 2016 έχουν τα παλιά ESC. Το v2 διαφέρει μόνο στην Τ/Κ όπου έχει την υποδεέστερη - σε εμβέλεια - OccuSync (αντί του LightBridge 2 που έχει το P4P v1), αλλά είναι πιο πρακτικό για όσους έχουν τα DJI goggles διότι μπορεί και συνδέεται με αυτά ασύρματα (ενώ το v1 θέλει καλώδιο). Όλα τα άλλα υποσυστήματα είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια. To v1 παίρνει και τις έλικες του v2.
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 18:18:33 GMT 2
Δεν αντιλεγω σε αυτά που λες φιλε μ frontier!Εγω σήμερα που μίλησα με dji Αθήνα μ είπαν οτι το v1 αποσύρθηκε κ δεν πρόκειται να το ξαναφέρουν .κ οταν τους ρώτησα ποια η διαφορά με ν2 μ είπαν για καθαρότερη εμβέλεια λόγο ενός συστήματος που επιλέγει μόνο του ανάμεσα σε 2.4 κ 5.8.νεο ρεύμα μ είπε λιγοτερο χάρη στα νεα esc. νεοι έλικες νεο firmware κ live μετάδοση στο καναλι της dji σε 1080p αν κατάλαβα καλα.Τώρα Αλήθεια ψέμματα κ αν είναι μάρκετινγκ της εταιρίας δεν έχω ιδεα.......μακάρι πάντως να άλλαξαν esc κ στα ν1 γτ είναι αδικο να δίνεις 1500 ευρώ κ να φοράς esc παλαιού τύπου
|
|
|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 19:53:48 GMT 2
Δεν αντιλεγω σε αυτά που λες φιλε μ frontier!Εγω σήμερα που μίλησα με dji Αθήνα μ είπαν οτι το v1 αποσύρθηκε κ δεν πρόκειται να το ξαναφέρουν .κ οταν τους ρώτησα ποια η διαφορά με ν2 μ είπαν για καθαρότερη εμβέλεια λόγο ενός συστήματος που επιλέγει μόνο του ανάμεσα σε 2.4 κ 5.8.νεο ρεύμα μ είπε λιγοτερο χάρη στα νεα esc. νεοι έλικες νεο firmware κ live μετάδοση στο καναλι της dji σε 1080p αν κατάλαβα καλα.Τώρα Αλήθεια ψέμματα κ αν είναι μάρκετινγκ της εταιρίας δεν έχω ιδεα.......μακάρι πάντως να άλλαξαν esc κ στα ν1 γτ είναι αδικο να δίνεις 1500 ευρώ κ να φοράς esc παλαιού τύπου Το v1 έχει LightBridge 2 που παίζει τόσο σε 2.4GHz όσο και σε 5.8GHz. Απλά, το LightBridge είναι τεχνολογία της NEC και η DJI πληρώνει δικαιώματα, ενώ στο Occusync όχι γιατί είναι δικό της σύστημα. Εδώ είναι τα specs του P4P v1: www.dji.com/phantom-4-pro/info#specs και εδώ του v2: www.dji.com/phantom-4-pro-v2/info#specs - Δες το κομμάτι της τηλεκατεύθυνσης (remote controller) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια στο θέμα εμβέλεια. 1080p μετάδοση έχει και το v1 - όπως και το v2 - αρκεί να είναι κοντά (όπως γίνεται και με το Mavic Pro), σε μεγαλύτερες αποστάσεις και τα δύο πέφτουν στα 720p. Άρα, αυτά που σου είπαν για την μετάδοση 1080p, τα 2.4GHz/5.8GHz αλλά και τα ESC, δεν ισχύουν. Το v1 δεν παράγεται πλέον, ό,τι υπάρχει είναι stock. 1699 έχει μόνο στην Ελλάδα και μόνο στην "dji hellas", οπουδήποτε αλλού στο εξωτερικό το βρίσκεις φθηνότερα. Προφανώς και εδώ θέλουν να "ευλογήσουν τα γένια τους", γιαυτό καλό είναι να βλέπουμε το επίσημο site της DJI για specs, όπου και εκεί όμως πρέπει να "κρατάμε μικρό καλάθι": π.χ λέει στο site της DJI για τα P4P v1/v2 Max Wind Resistance (δηλ. μέγιστη αντοχή στον αέρα) 10m/s (36km/h) και για το Mavic Air δίνει 29-38 km/h κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση (το P4P πετά με αέρα που αν στο ίδιο σημείο σηκώσεις το Air, το παίρνει ο άνεμος...). Γιαυτό κάνουμε reviews (που τα πληρώνουμε από την τσέπη μας), ώστε να ξέρουμε τι ακριβώς παίζει
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 20:47:38 GMT 2
σωστά αυτά που γράφεις frontier αλλα στο site της dji γράφει οτι ισχύουν αυτά....δεν ξέρω γενικά τι παίζει....https://www.dji.com/mobile/phantom-4-pro-v2
|
|
|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 20:57:08 GMT 2
σωστά αυτά που γράφεις frontier αλλα στο site της dji γράφει οτι ισχύουν αυτά....δεν ξέρω γενικά τι παίζει....https://www.dji.com/mobile/phantom-4-pro-v2 Σου έβαλα την σελίδα με τα specs παραπάνω και σου είπα ποιες είναι οι διαφορές. Δεν "παίζει" κάτι άλλο, τα δύο αεροσκάφη λειτουργικά είναι ισοδύναμα. Ο παράγοντας τιμή - για εμένα - καθορίζει την αγορά: αν π.χ έβρισκα το v1 στα 1200-1300 Ευρώ, από τη στιγμή που δεν με ενδιαφέρει η ασύρματη σύνδεση με τα DJI Goggles, θα το αγόραζα αντί να πάω να δώσω άλλα 300 για να πάρω το v2 μόνο και μόνο για το Occusync.
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 20:59:41 GMT 2
Έχω παρατηρήσει και άλλη μία διαφορά φιλοι μου. Το έχει ενας φίλος μου και πήγαμε εγώ με το v1 κι αυτός με το v2 και παρατήρησα ότι όταν έβαζε λίγο αεράκι εμένα σφύριζαν τα μοτέρ ενώ στο v2 και πιο αθόρυβο ήταν και ιχνοστοιχεία σφυρίγματος. Εσάς σάς κάνει κάποιο σφύριγμα; Ήθελα να ξέρω από περιέργεια να δω τι φταιει
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 21:04:39 GMT 2
Αυτό με την αυτόματη εναλλαγή συχνότητας απο 2.4 σε 5.8 το υποστηρίζει το ν1 frontier?αυτο με ενδιαφέρει εμένα! γτ το ν2 το έχει απο οτι βλέπω
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 21:11:02 GMT 2
απλά αν ισχύουν όλα αυτά frontier πιστεύω ότι αξίζει τον κοπο το v2.ειδικά για τα esc .το γράφει κ στη σελίδα που ανέβασα κ το τονίζει
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 21:24:54 GMT 2
Έχω παρατηρήσει και άλλη μία διαφορά φιλοι μου. Το έχει ενας φίλος μου και πήγαμε εγώ με το v1 κι αυτός με το v2 και παρατήρησα ότι όταν έβαζε λίγο αεράκι εμένα σφύριζαν τα μοτέρ ενώ στο v2 και πιο αθόρυβο ήταν και ιχνοστοιχεία σφυρίγματος. Εσάς σάς κάνει κάποιο σφύριγμα; Ήθελα να ξέρω από περιέργεια να δω τι φταιει άρα έχει οντως διαφορά στα esc....αν ισχύει αυτό
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 21:30:12 GMT 2
Τι είναι τα esc?
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 21:35:13 GMT 2
speed controls
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 21:42:25 GMT 2
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 21:43:17 GMT 2
Άλλη μία διαφορά είναι ότι έχει χρυσά γράμματα στο v2
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 21:49:29 GMT 2
Όπως κ να έχει παιδιά είτε ν1 ν2...μιλάμε για σκαφαρες....οχι αστεία πράγματα....πιάνεις κορυφή στα πάντα
|
|
|
Post by engelo on Jul 17, 2018 6:04:43 GMT 2
Κανε λίγη υπομονή...να δεις και το νεο mavic.
Οπως και να το κάνουμε ειναι ενοχλητικό να φαινονται οι έλικες στο πλάνο...
|
|
|
Post by Frontier on Jul 17, 2018 7:09:08 GMT 2
Έχω παρατηρήσει και άλλη μία διαφορά φιλοι μου. Το έχει ενας φίλος μου και πήγαμε εγώ με το v1 κι αυτός με το v2 και παρατήρησα ότι όταν έβαζε λίγο αεράκι εμένα σφύριζαν τα μοτέρ ενώ στο v2 και πιο αθόρυβο ήταν και ιχνοστοιχεία σφυρίγματος. Εσάς σάς κάνει κάποιο σφύριγμα; Ήθελα να ξέρω από περιέργεια να δω τι φταιει Ποτέ δεν είχα σφύριγμα από τα μοτέρ, είτε με αέρα είτε όχι.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 17, 2018 7:09:57 GMT 2
Αυτό με την αυτόματη εναλλαγή συχνότητας απο 2.4 σε 5.8 το υποστηρίζει το ν1 frontier?αυτο με ενδιαφέρει εμένα! γτ το ν2 το έχει απο οτι βλέπω Εννοείται ότι το έχει, στο έγραψα παραπάνω, σου έδωσα και την σελίδα με τα specs.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 17, 2018 7:10:54 GMT 2
Έχω παρατηρήσει και άλλη μία διαφορά φιλοι μου. Το έχει ενας φίλος μου και πήγαμε εγώ με το v1 κι αυτός με το v2 και παρατήρησα ότι όταν έβαζε λίγο αεράκι εμένα σφύριζαν τα μοτέρ ενώ στο v2 και πιο αθόρυβο ήταν και ιχνοστοιχεία σφυρίγματος. Εσάς σάς κάνει κάποιο σφύριγμα; Ήθελα να ξέρω από περιέργεια να δω τι φταιει άρα έχει οντως διαφορά στα esc....αν ισχύει αυτό Kαμία σχέση. Σφύριγμα έχεις από τις έλικες ή και τα μοτέρ (τα ρουλεμάν), καμία απολύτως σχέση με ESC.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 17, 2018 7:12:42 GMT 2
Κανε λίγη υπομονή...να δεις και το νεο mavic. Οπως και να το κάνουμε ειναι ενοχλητικό να φαινονται οι έλικες στο πλάνο... Η γεωμετρία του Mavic 2 είναι ίδια με του 1, άρα και εκεί θα φαίνονται οι έλικες όταν το πιέζεις (π.χ όταν τραβά αυτόματα φωτογραφίες panorama και κάνει tilt το gimbal 15 μοίρες πάνω, φαίνονται κανονικότατα που είναι και λογικό). Εάν μάλιστα ισχύει η φήμη ότι το FOV της κάμερας αυξήθηκε στις 82 μοίρες (το Mavic Pro/Platinum έχει FOV 78,8 μοίρες), οι έλικες θα φαίνονται ακόμα περισσότερο. Δυστυχώς, μόνο σε μεγέθη όπως Inspire δεν φαίνονται έλικες με πολύ pitch...
|
|
|
Post by Frontier on Jul 17, 2018 7:18:24 GMT 2
Το κύκλωμα οδήγησης των brushless μοτέρ του αεροσκάφους. Μετατρέπει το ρεύμα από συνεχές (DC) σε εναλλασσόμενο (AC) με παράλληλο έλεγχο της συχνότητας περιστροφής των μοτέρ λαμβάνοντας εντολές από τον flight controller. ESC (Electronic Speed Controller) έχουν ΟΛΑ τα αεροσκάφη που χρησιμοποιούν brushless μοτέρ υποχρεωτικά, τα brushed μοτέρ δεν έχουν ESC.
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 17, 2018 16:18:39 GMT 2
Έχετε εσείς σφύριγμα στο p4p όταν φυσάει λιγάκι;
|
|
|
Post by Frontier on Jul 18, 2018 7:35:44 GMT 2
Έχετε εσείς σφύριγμα στο p4p όταν φυσάει λιγάκι; Όπως σου έγραψα και πιο πάνω, δεν έχω ακούσει ποτέ σφύριγμα, αλλά είναι μάλλον απίθανο να είναι από τα μοτέρ σου. Πιθανότατα κάποια από τις έλικες το προκαλεί. Υποθέτω ότι δοκίμασες και τα δύο σετ;
|
|
|
Post by engelo on Jul 18, 2018 7:49:29 GMT 2
Σε όλα τα phantom υπάρχει αυτό το σφυριγμα. Δεν είναι ακριβώς σφύριγμα είναι σαν υψηλές συχνότητες που κάνουν οι έλικες. Αυτό ακούγεται είτε έχει αέρα είτε όχι.
Νομίζω είναι χαρακτηριστικο των P4 !!!
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 18, 2018 9:14:17 GMT 2
Όταν απλά κάνει hover και δεν φυσάει, δεν ακούγεται. Όταν φυσιξει λίγο ή όταν πάω για πορεία, ακούγεται. Σα να είναι ο αέρας που περνάει ανάμεσα στους έλικες ένα πράγμα. Απλά ρωτάω αν το κάνει και σε σας. Και σε ένα βίντεο που είδα πρόσφατα από εξωτερικά, κάτι άκουγα
|
|
|
Post by Frontier on Jul 19, 2018 20:28:23 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jul 21, 2018 8:01:34 GMT 2
Και το βίντεο από την πτήση.
|
|
|
Post by thomas on Jul 28, 2018 23:02:24 GMT 2
Καλησπερα σε ολους!Παρελαβα Χ8ες το phantom 4 pro v2!Απιστευτο σκαφος ...τρομερη καμερα !Το μονο που με προβληματισε ειναι γτ μ κοβει τα βιντεο σε 4λεπτα...κ 6 λεπτα....εχω μια 32 καρτa sd!πρπει να ρυθμισω κατι..??η να παρω μια μεγαλυτερη...?
|
|
|
Post by thomas on Jul 28, 2018 23:16:31 GMT 2
πως θα μπορουσα να αποθηκευσω σε ενα βιντεο 24λεπτο ολοκληρη την πτηση..?
|
|
|
Post by dream_master on Jul 29, 2018 0:27:10 GMT 2
ολα ετσι κανουν θωμα , και το xiaomi τα κοβει σε 5 λεπτα τα βιντεο. Δεν ειναι προβλημα αυτο ομως καθως δεν χανεις καπια σκηνη η κοματι του βιντεο, απλα τα ενωνεις με καπια προγραμα και το κανεις 1 μετα με ολοκληρη την πτηση. Καλες πτησεις.
|
|
|
Post by thomas on Jul 29, 2018 0:59:45 GMT 2
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μ για τα φωτα σου!Πες μ καποιο προγραμμα για επεξεργασια βιντεο 4k
|
|