|
Post by engelo on Jul 15, 2018 23:04:50 GMT 2
Ευχαριστώ..
Δεν το γυρίζω ποτέ σε sport γιατί βγάζω στο πλάνο έλικες... Κανονικά και χαλαρά με ταχύτητα 9-10m/sec και ο χρόνος μέχρι το νησί 8:40. Όταν πήγαινα είχα κόντρα άνεμο και απάγγιαζε λίγο στο νησί και στο γύρνα είχα πλάγιο..
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 0:46:50 GMT 2
απιστευτος χρονος για 5 χλμ....τρομερο σκαφος.....
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 8:48:55 GMT 2
Καλησπέρα σας. Phantom 4 pro. Σήμερα είχα μια πτήση για δουλειά και δεν μπορούσα να την ακυρώσω παρά την συννεφιά που είχε όταν ξεκίνησα. Προς το τέλος, ξεκίνησε να ψιχαλιζει απαλά. Και ήμουν σε κοντινή απόσταση. Περίπου 200μ. Με έπιασε αγχος και το γύρισα αμέσως. Έμεινε όμως στο ψιλόβροχο, κανα τριλεπτο. Όταν το κατέβασα βέβαια σταματησε η βροχή αλλά έφυγα για σπίτι ξενερωμενος. Υπάρχει περίπτωση να μπήκε νερό στα μοτέρ και να έχω θέμα; Ήταν βρεγμένο από πάνω, σαν πιτσιλιές. Δεν είδα να έχει κάπου νερό. Πχ μπαταρία κλπ κλπ. Το σκουπησα εννοείται αμεσως. Και το ένα στη θήκη αφού το άφησα λίγο να κρυωσει. Το φύσηξα και στα μοτέρ. Τι λέει η εταιρεία; Αντέχει στο ψιλόβροχο ή πήρε υγρασία και είναι επικίνδυνο;
|
|
|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 10:03:53 GMT 2
Εάν έτρωγε ψιλόβροχο ενώ δούλευαν τα μοτέρ, εκτιμώ δεν έχει θέμα. Αν όμως ήταν στο έδαφος και βρέχονταν, είναι πιθανό να πέρασε κάτι στα μοτέρ. Το Phantom 4 δεν είναι αδιάβροχο και - εάν δεν έχεις care refresh - ζημιές από νερό/υγρασία δεν καλύπτονται από εγγύηση.
|
|
|
Post by engelo on Jul 16, 2018 10:13:53 GMT 2
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 10:16:06 GMT 2
Πώς το πετάει έτσι ο άλλος; Σα σκουπίδι στον αέρα. Χαχα. Κι εγώ φοβόμουν για μια μικρή ψιχαλα . Εκτός κι αν είναι fake το βίντεο .
|
|
|
Post by engelo on Jul 16, 2018 10:20:02 GMT 2
Τι fake ρε συ VOLVO OCEAN RACING team !!!! δες τα video που έχουν ανεβάσει... χαχαχα
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 10:22:05 GMT 2
Θα κάνω και εγγραφή Τι fake ρε συ VOLVO OCEAN RACING team !!!! δες τα video που έχουν ανεβάσει... χαχαχα
|
|
|
Post by Vako on Jul 16, 2018 10:24:53 GMT 2
Τι fake ρε συ VOLVO OCEAN RACING team !!!! δες τα video που έχουν ανεβάσει... χαχαχα eΕνταξει δεν ξερω αν εκανε και αλλη πτηση...γενικοτερα η ζημια γινεται μετα ..εφαγε κατι μπαταριες θαλασσινου νερου που τις ευχαριστηθηκε... Εννοειται οτι αυτο δεν αναιρει οτι ειναι σκαφαρα...δεν ξερω αν με τετοιο αερα πεταγε κατι αλλο, παρα μονο αυτο..και με τα πλανα που πηρε...!!!
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 10:27:45 GMT 2
Τι fake ρε συ VOLVO OCEAN RACING team !!!! δες τα video που έχουν ανεβάσει... χαχαχα eΕνταξει δεν ξερω αν εκανε και αλλη πτηση...γενικοτερα η ζημια γινεται μετα ..εφαγε κατι μπαταριες θαλασσινου νερου που τις ευχαριστηθηκε... Ναι εντάξει αλλά εγώ σκέφτομαι για ψιχαλα.
|
|
|
Post by engelo on Jul 16, 2018 10:29:09 GMT 2
Οταν το υλικό αξίζει 1000 φορές παραπάνω απο το drone !!!
|
|
|
Post by engelo on Jul 16, 2018 10:30:26 GMT 2
Πάντως οι έλικες στο πλάνο κάνουν μπαμ πως είναι απο phantom χαχαχαχαχ
|
|
|
Post by Vako on Jul 16, 2018 10:33:59 GMT 2
eΕνταξει δεν ξερω αν εκανε και αλλη πτηση...γενικοτερα η ζημια γινεται μετα ..εφαγε κατι μπαταριες θαλασσινου νερου που τις ευχαριστηθηκε... Ναι εντάξει αλλά εγώ σκέφτομαι για ψιχαλα. Οπως το περιγραφεις δεν εχεις θεμα ...κατι αντιστοιχο που μου ειχε τυχει και γυρισε το spark μουσκεμα στην κυριολεξια..απο ψιλοβροχο που ουτε καταλαβα πως ξεκινησε...απλα οταν ηρθε αναψα φουλ το καλοριφερ στο αμαξι και το στεγνωνα μια ωρα...εστω προληπτικα . απο τοτε κανενα προβλημα. Δεν ξερω και θετω ερωτημα στους γνωστες εαν σε τετοια περιπτωση ριξεις σπρευ επφων στα μοτερ, δεν βοηθαει? η απλα το συγκεκριμενο σπρευ ειναι για καθαρισμο επαφων απλα?
|
|
|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 10:34:55 GMT 2
Πάντως οι έλικες στο πλάνο κάνουν μπαμ πως είναι απο phantom χαχαχαχαχ Με τέτοιο αέρα και το Inspire θα είχε έλικες, εδώ φαίνονται και σε πιο απλές περιπτώσεις που δεν έχει δυνατό άνεμο (2:47 και μετά): Πάντως, η εγγύηση ΔΕΝ καλύπτει νερά και υγρασία, αυτό είναι βέβαιο, εκτός εάν έχει ο χρήστης Care Refresh. Και θα συμφωνήσω με τον Vako, η ζημιά θα φανεί αργότερα (προφανώς οι συγκεκριμένοι δεν ενδιαφέρονται για το drone αλλά για τα πλάνα)...
|
|
|
Post by engelo on Jul 16, 2018 10:44:15 GMT 2
Μάνο σε καμία περίπτωση δεν φαίνονται.. ο λόγος που φάνηκαν στο 2:47 είναι γιατι έχει το gimbal free αν δεις γυρίζει το gimbal και τα πόδια είναι σταθερα.
Ουτε στο 1 ούτε στο 2 δεν υπάρχει ο έλικας..
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 10:49:20 GMT 2
Ξέρει κανείς να μού πει κάτι; Τώρα τελευταία (χωρίς να έχω χτυπήσει πουθενά το drone) ενώ απογειώνομαι, μετά απο λίγο με πετάει σε ATTI mode μόνο του. Σα να χάνει τους δορυφόρους. Ενώ ξεκινάω με 19+ δορυφόρους. Κάνει μια τρελη πορεία μόνο του ενώ εγώ το ελέγχω με την τηλεκατεύθυνση για να μην πέσει κάπου και μετά από 1 λεπτό περίπου, ξαναμπαίνει σε GPS mode και όλα καλά. Τι φταίει; Να φοβάμαι κάτι; 1 μήνα το έχω σχεδόν το πτηνό
|
|
|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 11:04:06 GMT 2
Μάνο σε καμία περίπτωση δεν φαίνονται.. ο λόγος που φάνηκαν στο 2:47 είναι γιατι έχει το gimbal free αν δεις γυρίζει το gimbal και τα πόδια είναι σταθερα. Ουτε στο 1 ούτε στο 2 δεν υπάρχει ο έλικας.. Προφανώς και είναι θέμα ρύθμισης, το ίδιο ισχύει και για το Typhoon H, αλλά ούτως η άλλως η σύγκριση είναι άδικη από την στιγμή που το gimbal είναι διαφορετικό και δεν λαμβάνουμε υπόψη την γεωμετρία τοποθέτησης μοτέρ/gimbal. Οτιδήποτε κάνει το P4 να πάρει κλίση από 30 μοίρες και άνω, μοιραία θα εμφανίσει έλικες στο πλάνο. Γιαυτό όταν θέλω να πάρω γρήγορα πλάνα, πετάω ανάποδα.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 11:06:43 GMT 2
Ξέρει κανείς να μού πει κάτι; Τώρα τελευταία (χωρίς να έχω χτυπήσει πουθενά το drone) ενώ απογειώνομαι, μετά απο λίγο με πετάει σε ATTI mode μόνο του. Σα να χάνει τους δορυφόρους. Ενώ ξεκινάω με 19+ δορυφόρους. Κάνει μια τρελη πορεία μόνο του ενώ εγώ το ελέγχω με την τηλεκατεύθυνση για να μην πέσει κάπου και μετά από 1 λεπτό περίπου, ξαναμπαίνει σε GPS mode και όλα καλά. Τι φταίει; Να φοβάμαι κάτι; 1 μήνα το έχω σχεδόν το πτηνό Αυτό στο κάνει πάντα, ασχέτως που πετάς (διαφορετική περιοχή); Να υποθέσω ότι έχεις αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση firmware, τόσο το αεροσκάφος όσο και την τηλεκατεύθυνση; Αν και τα δύο παραπάνω ισχύουν, επικοινώνησε με το κατάστημα που το αγόρασες και ζήτα έλεγχο/εγγύηση δεδομένου ότι: 1) είναι εντός του 6μήνου άρα σε καλύπτει, 2) θα υπάρχει καταγραφή στα logs του αεροσκάφους που ΙΣΩΣ τους βοηθήσει να καταλάβουν γιατί χάνει το σήμα GPS και να χρειάζεται επισκευή/αντικατάσταση.
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 11:45:45 GMT 2
Ναι. Μού το έκανε σε 2 διαφορετικά μέρη. Όταν ανοίγω τηλεκατεύθυνση και drone δεν μού ζητάει κάποιο update. Ποιο είναι το τελευταιο update που πρέπει να έχω;
|
|
|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 12:48:01 GMT 2
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 13:00:16 GMT 2
Δεν κατάλαβα. Πώς θα κάνω τον ελεγχο;
|
|
|
Post by engelo on Jul 16, 2018 13:30:23 GMT 2
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 13:33:39 GMT 2
Έτσι το έχω κάνει κάθε φορά. Τώρα που ανοίγω το πουλί και το χειριστήριο, δεν ζητάει update. Οπότε να υποθέσω έχω τις τελευταίες εκδόσεις και στα δύο!
|
|
|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 13:38:55 GMT 2
Έτσι το έχω κάνει κάθε φορά. Τώρα που ανοίγω το πουλί και το χειριστήριο, δεν ζητάει update. Οπότε να υποθέσω έχω τις τελευταίες εκδόσεις και στα δύο! Βλέπεις την τελευταία έκδοση του λογισμικού κάθε υποσυστήματος από την επιλογή About που είναι μέσα στο κύριο μενού της εφαρμογής (στις 3 τελίτσες, τελευταίο υπομενού > About). Εκεί, θα πρέπει το aircraft να έχει την παραπάνω έκδοση. Εάν όλα αυτά ισχύουν - δηλ. τρέχεις το τελευταίο firmware - γνώμη μου είναι να το πας στο κατάστημα αγοράς για έλεγχο.
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 13:41:45 GMT 2
Ευχαριστώ για την οδηγία. Θα το κοιτάξω μόλις πάω σπίτι. Λες να έχω μεγάλο πρόβλημα δηλαδή; Έτσι το έχω κάνει κάθε φορά. Τώρα που ανοίγω το πουλί και το χειριστήριο, δεν ζητάει update. Οπότε να υποθέσω έχω τις τελευταίες εκδόσεις και στα δύο! Βλέπεις την τελευταία έκδοση του λογισμικού κάθε υποσυστήματος από την επιλογή About που είναι μέσα στο κύριο μενού της εφαρμογής (στις 3 τελίτσες, τελευταίο υπομενού > About). Εκεί, θα πρέπει το aircraft να έχει την παραπάνω έκδοση. Εάν όλα αυτά ισχύουν - δηλ. τρέχεις το τελευταίο firmware - γνώμη μου είναι να το πας στο κατάστημα αγοράς για έλεγχο.
|
|
|
Post by Frontier on Jul 16, 2018 14:54:16 GMT 2
Εάν όλα αυτά ισχύουν - δηλ. τρέχεις το τελευταίο firmware - γνώμη μου είναι να το πας στο κατάστημα αγοράς για έλεγχο. Ό,τι και να είναι, εφόσον το πρόβλημα είναι επαναλαμβανόμενο και αποδεικνύεται, είναι θέμα εγγύησης.
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 15:23:48 GMT 2
Εάν όλα αυτά ισχύουν - δηλ. τρέχεις το τελευταίο firmware - γνώμη μου είναι να το πας στο κατάστημα αγοράς για έλεγχο. Ό,τι και να είναι, εφόσον το πρόβλημα είναι επαναλαμβανόμενο και αποδεικνύεται, είναι θέμα εγγύησης. Φοβάμαι μην αργήσει, όμως, η όλη διαδικασία. Γιατί το χρειάζομαι καθημερινά για την δουλειά μου. Θα σκεφτώ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 16:01:30 GMT 2
φιλε μ πηγαινετο στο service γτ αν πεσει....που δεν στο ευχομαι θα κανουν τους κινεζους μετα... το phantom 4 pro ν.2 του 2018 εχεις μετα νεα speed controls ?
|
|
|
Post by 2004020013 on Jul 16, 2018 16:23:11 GMT 2
φιλε μ πηγαινετο στο service γτ αν πεσει....που δεν στο ευχομαι θα κανουν τους κινεζους μετα... το phantom 4 pro ν.2 του 2018 εχεις μετα νεα speed controls ? Τητην ερώτηση δεν την έπιασα
|
|
|
Post by thomas on Jul 16, 2018 16:39:18 GMT 2
ποιο phantom 4pro εχεις το ν1 του 2016 η το ν2 του 2018?εχει εδω και 2..3 μηνες που κυκλοφορησε η νεα σειρα phantom 4 pro v2 με αλλαγμένα speed controls και έλικες
|
|