|
Post by spotteristas on Feb 11, 2018 14:46:13 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την ομάδα.. Έχω ένα τηλ.σκαφάκι το οποίο το χρησιμοποιώ στο ψάρεμα και θέλω να του εγκαταστήσω το Pixhawk 2.4.8 Πρόσφατα αγόρασα ένα kit από κάποιο site του εξωτερικού και προσπάθησα να κάνω μόνος μου την αρχή. Προφανώς κάτι κάνω λάθος στο στήσιμο του και δεν μπορώ να κάνω εγκατάσταση του προγράμματος στον υπολογιστή μου για να προχωρήσω στα επόμενα βήματα. Αν κάποιος έχει φτιάξει κάτι παρόμοιο και έχει την καλοσύνη να με βοηθήσει θα είναι δεκτή κάθε πρόταση και άποψη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
|
|
|
Post by Frontier on Feb 11, 2018 21:06:10 GMT 2
Καλωσήρθες στην παρέα. Το πρόγραμμα που χρειάζεσαι για την παραμετροποίηση και τον προγραμματισμό του Pixhawk, είναι το Mission Planner. Η εφαρμογή απαιτεί την ύπαρξη του .net framework 3.5, άρα καλό είναι να έχει ενημερωθεί το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σου (προτείνεται Windows 7 ή νεώτερο). Κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής, ο Pixhawk ΔΕΝ πρέπει να είναι συνδεδεμένος με USB στον υπολογιστή, διαφορετικά πιθανόν να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εγκατάσταση των απαραίτητων οδηγών. Πριν δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις ξανά το Mission Planner, δοκίμασε να εγκαταστήσεις μια πρόσφατη έκδοση του .net framework πρώτα.
|
|
|
Post by spotteristas on Feb 12, 2018 19:05:43 GMT 2
Καλησπέρα Frontier.. Ενημέρωσα το Framework του υπολογιστή και ξαναέκανα εγκατάσταση το Mission Planner. Εγώ θέλω να το εγκαταστήσω σε σκαφάκι, πιο Firmware πρέπει να κατεβάσω, το APM Rover V3.2.1, το ArduPlane V3.8.4, το APM:Copter V3.5.5 heli ή κάποια έκδοση από Drones?? Πρέπει να είναι συνδεδεμένο το GPS όταν θα κάνω την επιλογή του Firmware ή να κάνω την επιλογή πρώτα και μετά να το συνδέσω?
|
|
|
Post by Frontier on Feb 13, 2018 8:29:02 GMT 2
Καλησπέρα Frontier.. Ενημέρωσα το Framework του υπολογιστή και ξαναέκανα εγκατάσταση το Mission Planner. Εγώ θέλω να το εγκαταστήσω σε σκαφάκι, πιο Firmware πρέπει να κατεβάσω, το APM Rover V3.2.1, το ArduPlane V3.8.4, το APM:Copter V3.5.5 heli ή κάποια έκδοση από Drones?? Πρέπει να είναι συνδεδεμένο το GPS όταν θα κάνω την επιλογή του Firmware ή να κάνω την επιλογή πρώτα και μετά να το συνδέσω? Θα χρησιμοποιήσεις το APM Rover firmware. Δεν θα συνδέσεις στον υπολογιστή τίποτε άλλο πέραν του Pixhawk όταν θα περνάς το firmware (από την επιλογή Initial Setup > Install Firmware). Αφού εγκατασταθεί το Rover στον Pixhawk, μετά συνεχίζεις με τα βήματα εγκατάστασης/παραμετροποίησης όπως εδώ: ardupilot.org/rover/index.htmlΟπωσδήποτε αφιέρωσε χρόνο να διαβάσεις το online εγχειρίδιο του Rover, θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες και οτιδήποτε δεν καταλαβαίνεις, ρώτα εδώ
|
|
|
Post by spotteristas on Feb 15, 2018 23:23:16 GMT 2
Έπειτα από μερικές ώρες που προσπάθησα να κατανοήσω την σειρά της διαδικασίας δεν μπορώ να πω ότι μου έγινε κατανοητή. Η τα έχουν λίγο μπερδεμένα τα πράγματα ή εγώ μη γνωρίζοντας τα μπέρδεψα χειρότερα. Μετά την εγκατάσταση του Mission Planner και τη φόρτωση του εκάστοτε firmware σύνδεσα το pixhawk και όλα καλά μέχρι εδώ. Από εδώ και πέρα τι?? Λέει να κάνω Radio Control Calibration. Ok να το κάνω.. αλλά πώς?? Δεν πρέπει να συνδέσω το δέκτη στο Pixhawk?? Που συνδέεται, δεν πρέπει να βάλω κάποιο servo για να δω αν λειτουργεί, πως συνδέονται τα servo και που?? Είναι κάποια πράγματα που ή εγώ δεν τα καταλαβαίνω λόγω της απειρίας μου ή δεν τα λέει με την σωστή σειρά.
Έχω μπλέξει τα μπούτια μου και δεν το βλέπω στο τέλος να γίνεται και τίποτα. Έχει αρχίσει και με παίρνει από κάτω...χαχαχα!!!!
|
|
|
Post by Frontier on Feb 16, 2018 9:03:29 GMT 2
|
|
|
Post by spotteristas on Mar 5, 2018 22:13:53 GMT 2
Καλησπέρα Frontier, Βοήθησε με σε κάτι σε παρακαλώ. Κατάφερα και σέταρα το Pixhawk μου και όλα καλά μέχρι εδώ αλλά μου εμφανίστηκε ένα άλλο προβληματάκι. Έχω σετάρει κανονικά την τηλεχείριση αλλά το servo του τιμονιού δεν λειτουργεί σωστά. Τι εννοώ με αυτό!!! Το γκάζι μου το έχω στο κανάλι 3 και το τιμόνι στο κανάλι 1. Όταν συνδέω το servo του τιμονιού αυτό αμέσως χωρίς να πειράξω κάτι από την τηλεχείριση ξεκινάει και γυρίζει προς την μία κατεύθυνση χωρίς να σταματάει με αποτέλεσμα να ζορίζεται και στο τέλος να σπάνε τα γρανάζια του. Τι μπορεί να φταίει ? Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση, και αν ναι πού
|
|
|
Post by Frontier on Mar 6, 2018 7:51:08 GMT 2
|
|
|
Post by spotteristas on Mar 6, 2018 23:14:55 GMT 2
Τι πατάω για να κάνω reboot οταν μου το ζητάει?? Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κουμπί ή απλά κάνω επανεκκίνηση του Mission Planner??
|
|
|
Post by Frontier on Mar 7, 2018 8:10:53 GMT 2
Τι πατάω για να κάνω reboot οταν μου το ζητάει?? Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κουμπί ή απλά κάνω επανεκκίνηση του Mission Planner?? Αν τον τροφοδοτείς με USB καλώδιο, αποσυνδέεις το USB. Αν η τροφοδοσία γίνεται με μπαταρία, αποσυνδέεις την μπαταρία.
|
|
|
Post by spotteristas on Mar 7, 2018 17:35:03 GMT 2
Κάνω κάποιες ρυθμίσεις αλλά όταν κάνω αποσύνδεση το USB και το ξαναβάζω δεν τις έχει κρατήσει. Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος??
|
|
|
Post by Frontier on Mar 7, 2018 18:16:40 GMT 2
Κάνω κάποιες ρυθμίσεις αλλά όταν κάνω αποσύνδεση το USB και το ξαναβάζω δεν τις έχει κρατήσει. Μήπως υπάρχει άλλος τρόπος?? Που περνάς τις ρυθμίσεις. Πατάς "Write" για να αποθηκευτούν;
|
|
|
Post by spotteristas on Mar 18, 2018 13:41:11 GMT 2
Πώς μπορώ να επαναφέρω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις σε αυτό το GPS ώστε να το ξανασεταρω από την αρχή PIXHAWK 2.4.8
|
|
|
Post by Frontier on Mar 18, 2018 18:40:21 GMT 2
Πώς μπορώ να επαναφέρω τις εργοστασιακές ρυθμίσεις σε αυτό το GPS ώστε να το ξανασεταρω από την αρχή PIXHAWK 2.4.8 Εάν εννοείς τις ρυθμίσεις του ArduPilot, στο Mission Planner (με συνδεδεμένο τον PixHawk) πας Config/Tuning > Full Parameter List και στην δεξιά πλευρά πατάς RESET TO DEFAULT. Όταν λες "εργοστασιακές ρυθμίσεις στο GPS" πως έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις του; Ποιο GPS έχεις; PixHawk είναι ο flight controller, όχι το GPS.
|
|