|
Post by Frontier on Aug 9, 2017 16:01:11 GMT 2
Hubsan X4 Desire H502STo Hubsan X4 Desire H502S - για συντομία H502S - είναι ένα brushed τετρακόπτερο με GPS και κάμερα 720p που υποστηρίζει FPV, το οποίο προορίζεται για χρήση από αρχάριους χρήστες. Το αεροσκάφος είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από υψηλής ποιότητας πλαστικό, αλλά ζυγίζει μόλις 106γρ μαζί με την μπαταρία (610mAh, 2S, 7.4V, 15C), βάρος που του εξασφαλίζει αρκετά καλό χρόνο πτήσης (πάνω από 10 λεπτά σε GPS Position Hold Mode). Τα μοτέρ του αεροσκάφους είναι πραγματικά coreless, οπότε αναμένεται να αντέξουν περισσότερο από τη συντριπτική πλειοψηφία των brushed μοτέρ: θα πρέπει παρόλα αυτά να αφήνετε να ξεκουράζονται 15-20 λεπτά μεταξύ πτήσεων, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ζωή τους. H 720p κάμερα του αεροσκάφους, εκτός από τη μετάδοση FPV σήματος στο έδαφος, έχει υποδοχή και για κάρτα MicroSD (δεν παρέχεται, υποστηρίζονται μεγέθη μέχρι 64GB) ώστε να γράφει απευθείας το βίντεο και τις εικόνες που λαμβάνει. Το πακέτο - εκτός από το τετρακόπτερο - περιέχει και ένα χειριστήριο με οθόνη 5", το γνωστό μας FPV2 χειριστήριο από το Hubsan H501s Standard. Στην οθόνη, εκτός από το ζωντανό βίντεο που μεταδίδει η κάμερα 720p του αεροσκάφους, ο χειριστής βλέπει και ενδείξεις τηλεμετρίας, ακριβώς όπως έχει και το ακριβότερο αδερφάκι του, το H501s. Το χειριστήριο έχει και ενσωματωμένο GPS, άρα υποστηρίζει και λειτουργία Follow Me, πέρα από τις GPS Hold, Altitude Hold, Return to Home, Headless, ενώ για τους πιο "μυημένους" υπάρχει και η δυνατότητα full manual πτήσης. Το πακέτο συμπληρώνουν ο φορτιστής USB, ένα κατσαβιδάκι για να βιδώνετε/ξεβιδώνετε τις βίδες για τις έλικες, 8 έλικες, εγχειρίδια χρήσης και σκιάδιο για την οθόνη. Μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά: Brand Name: Hubsan Item NO.: H502S Item Name: Hubsan X4 H502S RC quadcopter Color: White Camera: 720P Controller: 2.4GHz 4CH Mode: Mode 2 Gyroscope: Six axis Motor: Coreless 0820x4 Function: Forward/backward, up/down, left/right, sideward flight, hovering, headless mode ,GPS, altitude mode, RTH function, failsafe mode, automatic calibration, follow me function Battery for drone: 7.4V 610mAh 15C Li-Po Battery Battery dimensions: 73 * 31 * 7mm Charging time: About 30-40mins Flying time: About 12-13mins Max flight radius: 200±15m Battery of remote controller: 4 * AA batteries (not included) Item dimensions: 255 * 255 * 57mm / 10.0 * 10.0 * 2.2in Item weight(battery not included): 123g Package information: Package size: 21 * 21 * 15.2cm / 8.3 * 8.3 * 5.98in Package weight: 1127g / 2.48lb Gift box package Package list: 1 * Hubsan X4 H502SC RC quadcopter 1 * 720P HD Camera (built-in) 1 * 2.4G Transmitter (mode 2) 1 * 7.4V 610mAh 15C Li-Po Battery 4 * Spare Propeller 1 * USB Charging Cable 1 * Screw Set 1 * Screwdriver 1 * English manual To αεροσκάφος παρελήφθη από την Γερμανική Αποθήκη του TomTop.com, όπου έφθασε Ελλάδα σε περίπου 10 ημέρες απευθείας με ΕΛ.ΤΑ courier (δεν έχει τελωνείο, έρχεται από χώρα μέλος Ε.Ε) με την υπηρεσία DHL Paket (ήρθε σε άριστη κατάσταση, πραγματικά άψογο). Στην ίδια αποθήκη υπάρχει και το H502e που είναι ακριβώς το ίδιο αεροσκάφος χωρίς FPV κύκλωμα και οθόνη (δεν υποστηρίζει follow me, αλλά έχει τηλεμετρία). Ισχύει το κουπόνι LQPHSG6 για το H502E από τη Γερμανική αποθήκη, για έκπτωση $6. ΑνταλλακτικάΕάν θέλετε να βοηθήσετε την κοινότητα για περισσότερα reviews και προσφορές, αγοράστε το προϊόν (μόνο από υπολογιστή, όχι εφαρμογές φορητών συσκευών) με τους παραπάνω συνδέσμους. Δεν υπάρχει καμία επιπλέον επιβάρυνση για εσάς. Ευχαριστούμε.Gearbest: H502S - H502ETomTop: H502S - H502EΑναλυτική Παρουσίαση Δοκιμαστική Πτήση
|
|
gmo
New Member
|
Post by gmo on Aug 13, 2017 9:42:22 GMT 2
Το fpv δουλεύει όσο είναι σε μια απόσταση 4-5 μέτρα. Μετά πετάς με το μάτι. Εκτός αν κάνω κάτι λάθος εγώ και δεν έχω εικόνα μόλις ανέβει.
|
|
|
Post by RUSH on Aug 13, 2017 9:53:22 GMT 2
Δεν ξέρω αν είναι θέμα παρεμβολών ή ρύθμισης αλλά δεν είναι φυσιολογικό να έχεις FPV μόνο για 4-5 μέτρα. Δεν μου χει τύχει στο 501 θέμα με το FPV και δε ξέρω να σε βοηθήσω αλλά υπάρχει ρύθμιση να επιλέξεις τη συχνότητα μετάδοσης. Ο Frontier θα μπορέσει να σε βοηθήσει.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 22, 2018 6:41:04 GMT 2
Hubsan X4 H502E Vs FEILUN FX176C1 Γράφω εδώ μιας και είναι σχετικό το μοντέλο. Το Hubsan X4 H502E, νομίζω είναι στην ουσία ένα H502S σε έκδοση με την απλή Τ/Κ χωρίς μόνιτορ. Ήθελα από καιρό να πάρω ένα φτηνό, επιπέδου παιχνίδι, μετά από συμβουλή του Frontier κοίταζα να έχει τουλάχιστο βαρόμετρο για να είναι πιο εύκολο και να κρατάει κάπως καλύτερα, όμως το πάθημα μου με το Η501 που με το GPS OFF "έκανε φτερά" με έβαλε σε σκέψεις και με έκανε να αναθεωρήσω ακόμη και την αγορά σε επίπεδο παιχνιδιού. Κοιτάζω πλέον ένα φτηνό που όμως να έχει GPS όπως το H502E, όμως το GB έβγαλε το FEILUN FX176C1 με πολύ μεγάλη έκπτωση σχεδόν στη μισή τιμή, ένα drone που απ΄όσο είδα έχει (για τα δεδομένα του) πολύ καλά χαρακτηριστικά. Έχει κάποιος να εκφέρει καμιά γνώμη για το "Vs" μεταξύ τους και ειδικά για το δεύτερο; Attachments:
|
|
|
Post by Frontier on Jun 22, 2018 7:37:22 GMT 2
Το H502E - σε αντίθεση με το H502S - έχει χειριστήριο που δεν έχει διακόπτη (απ)ενεργοποίησης του GPS, άρα πετά διαρκώς σε GPS position hold mode (εκτός εάν δεν έχει GPS lock, οπότε γυρνά σε altitude hold).
|
|
|
Post by petersea on Jun 22, 2018 8:08:49 GMT 2
Hubsan X4 H502E Vs FEILUN FX176C1 Γράφω εδώ μιας και είναι σχετικό το μοντέλο. Το Hubsan X4 H502E, νομίζω είναι στην ουσία ένα H502S σε έκδοση με την απλή Τ/Κ χωρίς μόνιτορ. Ήθελα από καιρό να πάρω ένα φτηνό, επιπέδου παιχνίδι, μετά από συμβουλή του Frontier κοίταζα να έχει τουλάχιστο βαρόμετρο για να είναι πιο εύκολο και να κρατάει κάπως καλύτερα, όμως το πάθημα μου με το Η501 που με το GPS OFF "έκανε φτερά" με έβαλε σε σκέψεις και με έκανε να αναθεωρήσω ακόμη και την αγορά σε επίπεδο παιχνιδιού. Κοιτάζω πλέον ένα φτηνό που όμως να έχει GPS όπως το H502E, όμως το GB έβγαλε το FEILUN FX176C1 με πολύ μεγάλη έκπτωση σχεδόν στη μισή τιμή, ένα drone που απ΄όσο είδα έχει (για τα δεδομένα του) πολύ καλά χαρακτηριστικά. Έχει κάποιος να εκφέρει καμιά γνώμη για το "Vs" μεταξύ τους και ειδικά για το δεύτερο; Είχα το 502s το οποίο με έβαλε στην πρίζα με τα drone είχε για τα χρήματα του πολύ καλή και σταθερή πτήση και όμορφες φώτο και βίντεο, όμως όλα αυτά σε αυτή την κατηγορία με αυτόν τον τύπο μοτέρ έχουν μικρή διάρκεια ζωής εμένα κράτησε περίπου 4 μήνες του άλλαξα 1 μοτέρ μετά χάλασε ένα δεύτερο και το έχασα θέλουν μεγάλη προσοχή, νομίζω καλύτερα να πας πάλι στο 501 πιστεύω συμφέρει καλύτερα οικονομικά ☺️!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 22, 2018 8:36:39 GMT 2
Είχα Η501S και θα έχω και πάλι, άλλο αυτό. Μιλώ για παιχνίδι, είχα σκοπό να πάρω για την μικρή ένα πολύ φτηνό με κανένα 20ευρω+- μετά είπα να πάρω ένα που να έχει τουλάχιστο βαρόμετρο. Όμως πλέον κοιτάζω κάποιο με GPS, και αυτά τα δύο είναι προσιτά και κοντά στην τιμή. Για τα Brushed ξέρω, οκ είναι ευπαθή, όλα τα φτηνά Brushed φοράνε. Το Η502 είναι σχετικά γνωστό μοντέλο, το ότι το Ε δεν έχει διακόπτη (απ)ενεργοποίησης του GPS και πετά διαρκώς σε GPS mode ακόμη καλύτερα για την χρήση που το θέλω. Το άλλο το FEILUN FX176C1 δεν ξέρω τι ρόλο παίζει, είναι ένα drone αξίας άνω των 80€ και αν δεν είχε τέτοια έκπτωση (για λίγες μέρες) δεν θα το κοίταζα.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Jun 26, 2018 16:04:02 GMT 2
Ήμουν έτοιμος να αγοράσω (για σχεδόν παιχνίδι) το 502Ε, ίσα που δεν το έκανα... Κοίταζα κάποια βίντεο και δεν έβλεπα πουθενά κανέναν να βάζει κινητό... Μετά έπεσα πάνω σε κάποιον που είχε κάνει μια πατέντα και τότε κατάλαβα, το 502Ε δεν έχει FPV, μπορεί να έχει κάμερα και εντολή να γράψει εικόνα αλλά δεν στέλνει πίσω... Δεν το είχα προσέξει, πίστευα ότι έχει έστω μικρής εμβέλειας, αυτό με φρέναρε. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πάρω ένα FPV Transmitter να το βάλω στην κοιλιά του 502Ε, να του δώσω ρεύμα από την LiPo, να ανοίξω το 502 και να συνδέσω την κάμερα στην είσοδο, θα έστελνε όμως σήμα που να μπορώ να το λάβω στο κινητό;
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Aug 20, 2018 14:51:13 GMT 2
Προ ημερών αγόρασα Η502S, το περίμενα καιρό, τελικά μου το έδινε το GB κοντά στα 80€ μέσω App, ήρθε πολύ γρήγορα και χτες το άνοιξα. Στην γνωστή Τ/Κ υπάρχει μια LiPo 1300mA, τα υπόλοιπα όλα γνωστά, δεν έχει φορτιστή παρά μόνο ένα αντάπτορα για USB. Όταν το άνοιξα η μπαταρία της Τ/Κ ήταν φορτισμένη έως την μέση περίπου όμως η μπαταρία του σκάφους δεν είχε καθόλου ρεύμα. Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου, την έβαλα στον φορτιστή της Hubsan όμως δεν φόρτιζε, όχι ρε γαμώτο λέω, σε μένα έτυχε; Την βάζω στο USB και ...ω του θαύματος, φόρτιζε, "ξεκίνησε"... την έβαλα στον φορτιστή και φόρτισε κανονικά, δεν έκανε ούτε μια ώρα αφού είναι 600mΑ. Καλή κατασκευή, όπως είχε πει ο Frontier, ήμουν προετοιμασμένος όμως αρνητική έκπληξη (για μένα) ήταν τα brush μοτέρ, είπαμε να είναι μικρά αλλά αυτέ είναι μια σταλιά βρε παιδιά,που να πάει με αυτά...!! τεράστια διαφορά από αυτά του 501... Το άνοιξα λίγο στη βεράντα όπου έπιασε 11 δορυφόρους πολύ γρήγορα, φυσικά δεν το πέταξα. Μετά πήγα για πτήση, και κει έπιασε 11 δορυφόρους πάρα πολύ γρήγορα, θα έλεγα στο μισό χρόνο απ' όσο κάνει το 501...!! κράταγε πολύ καλά τη θέση του και το πήγα σε απόσταση κοντά στα 400 μέτρα που είχε ακόμη FPV, άνετα πρέπει να έφτανε τα 600 όπως το είδα. Με την μπαταρία έχετε να πείτε κάτι, ήταν σε κατάσταση "ύπνου" από τη Hubsan ή κάτι άλλο; Μετά την φόρτιση όμως η διάρκεια πτήσης ήταν κανονική πάνω από 10 λεπτά και δεν την εξάντλησα εντελώς. Edit:Τώρα το θυμήθηκα, όταν συνδέω την μπαταρία από το σκάφος ακούγεται ένα μικρό "σφύριγμα" ένας τόνος περίπου 10-12ΚΗΖ, φαντασθείτε πως ακούγονταν οι παλιές τηλεοράσεις, όχι πολύ δυνατός, αλλά ακούγεται, η πλακέτα του τον παράγει, γιατί όμως; Attachments:
|
|
|
Post by petersea on Aug 20, 2018 23:37:30 GMT 2
Προ ημερών αγόρασα Η502S, το περίμενα καιρό, τελικά μου το έδινε το GB κοντά στα 80€ μέσω App, ήρθε πολύ γρήγορα και χτες το άνοιξα. Στην γνωστή Τ/Κ υπάρχει μια LiPo 1300mA, τα υπόλοιπα όλα γνωστά, δεν έχει φορτιστή παρά μόνο ένα αντάπτορα για USB. Όταν το άνοιξα η μπαταρία της Τ/Κ ήταν φορτισμένη έως την μέση περίπου όμως η μπαταρία του σκάφους δεν είχε καθόλου ρεύμα. Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου, την έβαλα στον φορτιστή της Hubsan όμως δεν φόρτιζε, όχι ρε γαμώτο λέω, σε μένα έτυχε; Την βάζω στο USB και ...ω του θαύματος, φόρτιζε, "ξεκίνησε"... την έβαλα στον φορτιστή και φόρτισε κανονικά, δεν έκανε ούτε μια ώρα αφού είναι 600mΑ. Καλή κατασκευή, όπως είχε πει ο Frontier, ήμουν προετοιμασμένος όμως αρνητική έκπληξη (για μένα) ήταν τα brush μοτέρ, είπαμε να είναι μικρά αλλά αυτέ είναι μια σταλιά βρε παιδιά,που να πάει με αυτά...!! τεράστια διαφορά από αυτά του 501... Το άνοιξα λίγο στη βεράντα όπου έπιασε 11 δορυφόρους πολύ γρήγορα, φυσικά δεν το πέταξα. Μετά πήγα για πτήση, και κει έπιασε 11 δορυφόρους πάρα πολύ γρήγορα, θα έλεγα στο μισό χρόνο απ' όσο κάνει το 501...!! κράταγε πολύ καλά τη θέση του και το πήγα σε απόσταση κοντά στα 400 μέτρα που είχε ακόμη FPV, άνετα πρέπει να έφτανε τα 600 όπως το είδα. Με την μπαταρία έχετε να πείτε κάτι, ήταν σε κατάσταση "ύπνου" από τη Hubsan ή κάτι άλλο; Μετά την φόρτιση όμως η διάρκεια πτήσης ήταν κανονική πάνω από 10 λεπτά και δεν την εξάντλησα εντελώς. Edit:Τώρα το θυμήθηκα, όταν συνδέω την μπαταρία από το σκάφος ακούγεται ένα μικρό "σφύριγμα" ένας τόνος περίπου 10-12ΚΗΖ, φαντασθείτε πως ακούγονταν οι παλιές τηλεοράσεις, όχι πολύ δυνατός, αλλά ακούγεται, η πλακέτα του τον παράγει, γιατί όμως; Καλές πτήσεις να έχεις, είναι πιστεύω πολύ καλό για τα λεφτά του το είχα και εγώ πριν αρκετούς μήνες μέχρι που το έχασα από πρόβλημα σε ένα μοτέρ, αυτά θα σου έλεγα να προσέχεις από χώμα και άμμο και καλού κακού πάρε κανένα να έχεις, τον θόρυβο τον έκανε και εμένα δεν ξέρω γιατί αλλά σίγουρα βοηθά να το βρεις εάν πέσει σε κανένα θαμνο η ψηλά χόρτα 😂😊
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 8, 2018 19:56:20 GMT 2
Μια εμπειρία... Πριν λίγο καιρό έγραψα ότι αγόρασα (εκτός του 501) και ένα 502S. Ένας φίλος είδε το post και μου έστειλε μήνυμα, ο ίδιος είχε χάσει παλιότερα, πριν 5-6 μήνες το δικό του 502S. Το χαμένο drone έμελλε να βρεθεί από κάποιον φίλο του μετά από τόσο καιρό, όμως ο ίδιος πλέον είχε δώσει ότι παρελκόμενα είχε. Μου έστειλε ένα μήνυμα αν θέλω να μου το στείλει δωρεάν, του έδωσα τα στοιχεία μου, μου το έστειλε και θα τσακωθούμε διότι δεν θέλει να του στείλω ούτε τα έξοδα αποστολής...! Πάμε στην κατάσταση του drone, είχε τις σχετικές σκόνες όμως εξωτερικά φαινόταν άθικτο, είχε πέσει σε χωράφι με ψηλά χόρτα. Η μπαταρία του είναι "φουσκωμένη" δεν είχε ρεύμα, την έβαλα με πολύ προσοχή για λίγο σε φορτιστή όμως πήγε στα 3,8V προφανώς δεν δουλεύει το ένα κελί, έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη, Χωρίς να φοράει τους έλικες γύρισα και μοτέρ, έκανα την "νεκροψία"... ο υπαίτιος της πτώσης ήταν το πίσω αριστερό μοτέρ, αυτό δεν γύριζε καθόλου, είναι κολλημένο. Αποφάσισα να συνδέσω επιφυλακτικά μία από τις δικές μου μπαταρίες και είδα ότι το drone έπαιρνε κανονικά ρεύμα...!!! Πήρα την Τ/Κ και έκανα bind και... ω του θαύματος, το είδε κανονικά...! Πήρε αμέσως εικόνα και ζήτησε Calimpretion...!!! Έκανα τις κινήσεις και έπιασε γρήγορα 11 δορυφόρους, όπλισα μοτέρ, δούλευαν τα τρία, ανέβασα στροφές, ανέβαζαν κανονικά. Το έλυσα, έβγαλα το μοτέρ και περιμένω να μου έρθουν από eΒay να το αντικαταστήσω. Έχει και ένα led σε κάποιο πόδι καμένο, άνευ σημασίας. Απροσδόκητη εξέλιξη θα έλεγα, το drone έμεινε στο χωράφι τόσο καιρό, έφαγε ένα σωρό βροχές και δεν έπαθε τίποτα αν είναι δυνατόν. Αναπόφευκτα σκέφτηκα ότι αν τυχών έβρισκα το δικό μου χαμένο 501 πως θα ήταν... Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 18, 2018 21:47:37 GMT 2
Επανέρχομαι μετά από καιρό στο θέμα για να σας πω την συνέχεια. Μου ήρθαν τα μοτέρ με αρκετή καθυστέρηση, κάθισα μια μέρα και άλλαξα το κολλημένο και καθάρισα με αλκοόλη τα γρανάζια χωρίς να αλλάξω κανένα διότι δεν μου φάνηκαν φθαρμένα. Μετά έκανα μια δοκιμή πριν το κλείσω, όλα ήταν καλά. Κατά το δέσιμο του drone υπήρξαν κάποιο μικροπροβλήματα που δεν έχουν να κάνουν με την έκθεση του στα καιρικά φαινόμενα, απλά το παιδί που το είχε το είχε ανοίξει άλλες δύο φορές για κάποιους λόγους και μερικές "φωλιές" από βίδες είχαν χαλάσει και δεν έσφιγγαν όπως πρέπει ή και καθόλου. Τέλος π. το σταθεροποίησα και πήγα για πτήση, από την αρχή όλη η διαδικασία έγινε ομαλά, και η απογείωση κανονικά. Το μικρό τραυματισμένο 502 κράταγε τη θέση του σαν καινούργιο, πετούσε κανονικά, υπάκουε στις εντολές, είχε FPV και το RTH άψογο. Όλα αυτά έχουν την σημασία τους αν σκεφτούμε ότι επί έξι περίπου μήνες ήταν μέσα στα χορτάρια εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες κυρίως βροχή...!!! Να πω συμπληρωματικά ότι σήμερα πούλησα το δικό μου 502S ενώ χτες έδωσα και το 501S, για την ώρα θα μείνω ουσιαστικά άνευ drone, το επισκευασμένο 502 το έχω πλέον χωρίς Τ/Κ... θα δω και τα νέα Hubsan και θα αποφασίσω... Attachments:
|
|
|
Post by thomas on Oct 18, 2018 23:29:42 GMT 2
Μπραβο Ηλια μπορω να πω οτι δεν το εβαλες κατω φιλε μ!Σωστα επραξες k τα εδωσες!Για μενα περιμενε το καινουργιο μοντελο της hubsan zino!
|
|