|
Post by Vako on Jan 7, 2018 19:27:28 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Jan 7, 2018 20:35:34 GMT 2
Δες πρώτα πως δουλεύουν τα μοτέρ και εάν υποψιάζεσαι ESC, πας για αλλαγή ESC + μοτέρ, προκειμένου να είσαι 100% ότι κάλυψες αυτήν την περίπτωση.
|
|
|
Post by Vako on Jan 7, 2018 20:58:20 GMT 2
Δες πρώτα πως δουλεύουν τα μοτέρ και εάν υποψιάζεσαι ESC, πας για αλλαγή ESC + μοτέρ, προκειμένου να είσαι 100% ότι κάλυψες αυτήν την περίπτωση. Eννοειται αυτο. θα δοκιμαστει σε υπαιθριο χωρο χωρις ελικες να δω τι παιζει με τις esc-μοτερ , contrloller, gps module και μετα δειλα και σε χωραφα πτηση χαμηλη....δεν διακινδυνευω αλλο flyaway αν δεν περασει αυστηρο κοντρολ!!! Ευτυχως βρηκα ανταλακτικα απο Ελλαδα με μικρες διαφορες στις τιμες απο οτι να παρεγγελνα απο κινα , οποτε ερχονται γρηγορα οτι θελησω
|
|
|
Post by engelo on Jan 7, 2018 22:06:51 GMT 2
Γατα ο hubsan.. έχεις 6 ζωές ακόμα χχααχα
Μπράβο ρε φιλε !!! χαίρομαι, μικρό το κακό.
|
|
|
Post by messenger on Jan 12, 2018 4:21:13 GMT 2
Καλημέρα/Καλησπέρα
Είμαι νέο μέλος εδώ. Γράφω από τον Καναδά και συγκεκριμένα από το Calgary της Alberta.
Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ τους δημιουργούς του forum για την τόσο καλή υποδομή, καθώς και τα μέλη της ομάδας για την πλουσία εμπειρια τους και την μετάδοση της σε αυτούς που τη χρειάζονται.
Πετάω RC fixed wing και ελικόπτερα απο το 1976 (αυτό προδίδει και την ηλικία μου lol) με καταγωγή και διαμονή στη Θεσσαλονίκη. Από το 2014 ήμουν και εγώ ένας από τους πολλούς Έλληνες που για διάφορους λόγους αποφάσισα να μετοικήσω στον Καναδά
Η επαφή μου με τα quads έγινε όπως σε όλο τον κόσμο, δηλαδή από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Έτσι πλέον αποφάσισα και εγώ να ξαναπερπατησω παλιούς δρόμους άλλα μέσα από νέα μονοπάτια.
Πριν από 20 ήμερες παρήγγειλα online στην Hubsan USA το Η109S High Edition με το Η7000 ground station (μπορείτε να πείτε το Χριστουγεννιάτικο δώρο στον εαυτό μου) και παρέλαβα την ακόκαλη κουτά μόλις στις 4 του τρέχοντος μήνα Ομολογώ ότι αισθάνθηκα όπως τις κάλες εποχές όταν παραλάμβανα το KIT με μπαλσα απο το πρατήριο του Συμμάχου. Περίμενα μέχρι το ΣΚ για να είμαι μονός στο σπίτι και να το ανοίξω με την ησυχία μου.
Ρύθμισα όλες τις παραμέτρους από το σχετικά ελλιπές εγχειρίδιο και το έβγαλα έκτος πάτου να δοκιμάσω τα μοτέρ χωρις φυσικα τις προπέλες. Μέχρι εδώ μια χαρά
Τώρα απομένει η πτήση δοκιμής την οποία αναβάλω επ'αοριστου για δυο πράγματα.
Ένα, διότι η θερμοκρασίες έξω είναι κάτω του μηδενός (δλδ σήμερα μείον 25 και με το wind chill μείον 36) οποτε ειναι ΝΟ-ΝΟ
Δυο, διότι δεν είχα ποτέ καμιά επαφή με quad και θέλω να σιγουρευτώ ότι δεν θα το τσακίσω με την πρώτη
Αν κάποιος εδώ μπορεί να με συμβουλεύσει τι πρέπει να προσέξω στην πρώτη πτήση θα ήμουν υπόχρεος.
Σας ευχαριστώ και ελπίζω να μη σας κούρασα
Σάκης
|
|
|
Post by Frontier on Jan 12, 2018 10:09:43 GMT 2
Καλωσήρθες στην παρέα. Το H109S είναι αξιόπιστο αεροσκάφος, ένα "κλασσικό" R/C που δέχεται εύκολα επεμβάσεις από τον χρήστη. Είχε περάσει από τα χέρια μου αρκετό καιρό πριν, αλλά υπάρχουν χρήστες εδώ που το έχουν και μπορούν να σου πουν περισσότερα.
Όταν το είχα πάντως, πέρα από το σωστό καλιμπράρισμα πυξίδας (σε ανοικτό χώρο, μακριά από μεταλλικά αντικείμενα) και πλήρως φορτισμένες μπαταρίες αεροσκάφους και τηλεκατεύθυνσης, δεν ήθελε κάτι άλλο. Για τις θερμοκρασίες - όπως σωστά είπες - πρέπει να αποφεύγονται οι πτήσεις όταν αυτές είναι χαμηλές (καλό είναι η μπαταρία να είναι στους 20C τουλάχιστον κατά την απογείωση).
|
|
|
Post by Frontier on Jan 14, 2018 20:45:59 GMT 2
Η stock κάμερα του H109S μπορεί να πάρει κάρτες MicroSD U1 μέχρι 32GB.
|
|
|
Post by messenger on Jan 14, 2018 20:51:22 GMT 2
Σας ευχαριστω πολυ.
Σακης
|
|
|
Post by messenger on Jan 18, 2018 23:47:39 GMT 2
Καλησπερα σε ολους
Μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο software επεξεργασιας βιντεο εως και 4Κ αναλυσης. Προτειθεμε να αγορασω ενα, αλλα δεν ξερω τι εχει η αγορα τελευταια. Θα το χρησιμοποιησω για την επεξεργασια μικρων βιντεο απο το drone μου καθως και για τα οικογενειακα μας βιντεο.
Ευχαριστω εκ του προταιρω
|
|
|
Post by Frontier on Jan 19, 2018 8:17:48 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios73 on Jan 19, 2018 21:04:43 GMT 2
Σου προτείνω το davinci resolve, η free έκδοση του θα σε καλύψει πλήρως.
|
|
|
Post by messenger on Jan 23, 2018 3:09:02 GMT 2
Σου προτείνω το davinci resolve, η free έκδοση του θα σε καλύψει πλήρως. Ευχαριστω πολυ αν και φενεται αρκετα σοβαρο και πλουσιο προγραμμα ειναι αρκετα βαρυ για εμενα. Θα ελεγα οτι απευθυνεται σε αρκετα εμπειρους η και επαγγελατιες χρηστες
|
|
|
Post by messenger on Jan 23, 2018 3:11:13 GMT 2
Πολυ καλο και σχετικα ευκολο στη χρηση. Μαλλον με αυτο θα ασχοληθω Σε ευχαριστω
|
|
|
Post by Vako on Jan 24, 2018 8:37:51 GMT 2
Πολυ καλο και σχετικα ευκολο στη χρηση. Μαλλον με αυτο θα ασχοληθω Σε ευχαριστω Και εγω αυτο χρησιμοποιω . Ευκολο και γρηγορο και με καλυπτει στα ερασιτεχνικα βιντεακια που φτειαχνω
|
|
|
Post by engelo on Jan 24, 2018 8:51:07 GMT 2
Το πτηνό το επανέφερες ?
Αντε σε βλέπω με Air !!!! χαχαχ
|
|
|
Post by Vako on Jan 24, 2018 9:48:24 GMT 2
Το πτηνό το επανέφερες ? Αντε σε βλέπω με Air !!!! χαχαχ Kαλημερα...οχι ηρθαν τα ανταλακτικα αλλα ελειπα ταξιδι επαγγελατικο και περιμενει στο σκοταδι.....χααχα (καλα που ο καιρος ειναι σκ@τ@). Πιστευω Σ.Κ να το πεταξω...κρυψε το ΜΙ σου θα στο ριξω..χαχαχα . Το παρελαβες? ολα οκ? Τωρα για το Air ασε να το δουμε τι λεει και βλεπουμε..προς το παρον στοχος ειναι να σηκωθει ξανα ο πειρατης ....και παρακολουθωντας εξελιξεις βλεπουμε απο ανοιξη τι θα φερω στο υποστεγο..
|
|
|
Post by engelo on Jan 24, 2018 9:55:28 GMT 2
Αδερφε το ΜΙ δεν το περιμενα να είναι τόσο καλό !!!
Μεγάλο μεν αλλά μόλις απογειωθεί έχει πολύ χάρη ... χαχαχαχαχ
Αξίζει .-
|
|
|
Post by Vako on Jan 24, 2018 10:01:22 GMT 2
Αδερφε το ΜΙ δεν το περιμενα να είναι τόσο καλό !!! Μεγάλο μεν αλλά μόλις απογειωθεί έχει πολύ χάρη ... χαχαχαχαχ Αξίζει .- Ε ναι ειδικ για εσενα που εχεις μαθει στα μικρα σε μεγεθος πτηνα , φανταζομαι πως θα σου φαινεται...σαν ελεφαντακι...χαχαχα
|
|
|
Post by engelo on Jan 24, 2018 10:03:24 GMT 2
Ναι στην αρχή σκιάχτηκα !!!
|
|
|
Post by petersea on Jan 24, 2018 11:50:12 GMT 2
Το πτηνό το επανέφερες ? Αντε σε βλέπω με Air !!!! χαχαχ Kαλημερα...οχι ηρθαν τα ανταλακτικα αλλα ελειπα ταξιδι επαγγελατικο και περιμενει στο σκοταδι.....χααχα (καλα που ο καιρος ειναι σκ@τ@). Πιστευω Σ.Κ να το πεταξω...κρυψε το ΜΙ σου θα στο ριξω..χαχαχα . Το παρελαβες? ολα οκ? Τωρα για το Air ασε να το δουμε τι λεει και βλεπουμε..προς το παρον στοχος ειναι να σηκωθει ξανα ο πειρατης ....και παρακολουθωντας εξελιξεις βλεπουμε απο ανοιξη τι θα φερω στο υποστεγο.. Καλημέρα , με το καλό ο πειρατής σου να βρεθεί πάλη στον αέρα χωρίς άλλα θέματα, πιο πάνω αναφέρεις πως βρήκες ανταλλακτικά από εδώ και σε καλή τιμή εάν μπορείς δώσε καμιά πληροφορία γιατί έχω ένα 502s το οποίο με έβαλε στην πρίζα με τα drone και σύντομα πιστεύω θα αναβαθμιστώ με νέο ευχαριστώ
|
|
|
Post by Vako on Jan 24, 2018 12:59:31 GMT 2
Kαλημερα...οχι ηρθαν τα ανταλακτικα αλλα ελειπα ταξιδι επαγγελατικο και περιμενει στο σκοταδι.....χααχα (καλα που ο καιρος ειναι σκ@τ@). Πιστευω Σ.Κ να το πεταξω...κρυψε το ΜΙ σου θα στο ριξω..χαχαχα . Το παρελαβες? ολα οκ? Τωρα για το Air ασε να το δουμε τι λεει και βλεπουμε..προς το παρον στοχος ειναι να σηκωθει ξανα ο πειρατης ....και παρακολουθωντας εξελιξεις βλεπουμε απο ανοιξη τι θα φερω στο υποστεγο.. Καλημέρα , με το καλό ο πειρατής σου να βρεθεί πάλη στον αέρα χωρίς άλλα θέματα, πιο πάνω αναφέρεις πως βρήκες ανταλλακτικά από εδώ και σε καλή τιμή εάν μπορείς δώσε καμιά πληροφορία γιατί έχω ένα 502s το οποίο με έβαλε στην πρίζα με τα drone και σύντομα πιστεύω θα αναβαθμιστώ με νέο ευχαριστώ Εχει πολλα πραγματα το minya.gr με καλες τιμες
|
|
|
Post by petersea on Jan 24, 2018 19:01:25 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!!!
|
|
|
Post by brouzos on Jan 30, 2018 15:32:14 GMT 2
καλησπερα!εαν καποιος γνωρηζει να με βοηθησει! ειχα μια πτωση εδω και καιρο(δικο μου λαθος)αλαχτηκαν διαφορα πραγματα και γιαυτο εγηνε upgrade στα firmware τοσο του drone οσο και του transmitter(εσταλησαν απο την εταιρια) ολα δουλευουν αψογα εκτος απο την τηλεμετρια στον transmitter μεχρι τα 20-30μετρα ολα καλα μετα κολαει ενω το drone παει κανονικα σε μεγαλες αποστασεις
|
|
|
Post by Vako on Jan 30, 2018 19:02:18 GMT 2
καλησπερα!εαν καποιος γνωρηζει να με βοηθησει! ειχα μια πτωση εδω και καιρο(δικο μου λαθος)αλαχτηκαν διαφορα πραγματα και γιαυτο εγηνε upgrade στα firmware τοσο του drone οσο και του transmitter(εσταλησαν απο την εταιρια) ολα δουλευουν αψογα εκτος απο την τηλεμετρια στον transmitter μεχρι τα 20-30μετρα ολα καλα μετα κολαει ενω το drone παει κανονικα σε μεγαλες αποστασεις Μου εχει τυχει αυτο που λες να κολλαει η τηλεμετρια αλλα σε μεγαλες αποστασεις και εχει λογικη...τωρα αυτο που λες δεν μου εχει τυχει...δεν ξαναπερνας το firmware μηπως στρωσει? Ισως ο Frontier εχει την λυση....στα κουφα και δυσκολα μονο αυτος..
|
|
|
Post by Vako on Jan 30, 2018 19:14:07 GMT 2
Σημερα παρεπιπτωντος πεταξε δειλα μετα την επισκευη ο πειρατης , που πια δεν μπορω να τον λεω ετσι μιας και αλλαξαν πολλα πανω του για να ιμαι σιγουρος οτι ολα καλα. Περα απο τα πλαστικα που δεν ειχαν σπασει , αλλα ειχαν σπασει οι βασεις των βιδων που κουμπωνει, βρηκα και μια esc σπασμενη ,αλλαξα και το μοτερ καλου κακου , και δεν αντεξα ξαναπηρα καινουργιο 3axis gimbal (feiyu) ,γιατι το hawkeye μου τα εσπασε μεχρι να το καλιμπραρω και παλι δεν δουλευε πολυ σωστα, (ασε που μου εφαγε 3 με 4 λεπτα απο την πτηση λογω καταναλωσης) το αφησα ρεζερβα. οποτε ο robokop (αλλαγη ονοματος λογω επισκευων χαχαχαχα) ξαναπεταξεεεε δοκιμαστικα ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ και ολα πηγαν οκ.
|
|
|
Post by brouzos on Jan 30, 2018 19:57:32 GMT 2
ναι σε μεγαλη αποσταση ειναι πολυ λογικο...αναμενω ενημερωση και απο την shally που θα μεταφερει το προβλημα στους τεχνικους της hubsan παρεπιμτοντως το αναβαθμισα με ενα 2axis gimbal tarot με πολυ καλα αποτελεσματα
|
|
|
Post by Vako on Jan 30, 2018 20:07:23 GMT 2
ναι σε μεγαλη αποσταση ειναι πολυ λογικο...αναμενω ενημερωση και απο την shally που θα μεταφερει το προβλημα στους τεχνικους της hubsan παρεπιμτοντως το αναβαθμισα με ενα 2axis gimbal tarot με πολυ καλα αποτελεσματα Αυτο το gimbal κοιτουσα αν δεν εβρισκα το feiyu ευκαιριαρα απο ebay . Τωρα για το προβλημα ασε να δεις τι θα σου πει η shally και αν φτειαχτει ποσταρησε το απλα για να μαθαινουμε. ποιο firmware σου εστειλαν?
|
|
|
Post by brouzos on Jan 30, 2018 20:13:31 GMT 2
με 45 ευρο κανει την δουλεια πολυ καλα....το v1.1.26
|
|
|
Post by Vako on Jan 30, 2018 20:23:03 GMT 2
to low edition (1axis) εχεις? με την πυξιδα εμπρος αριστερα η πισω δεξια? Γιατι παιρνουν διαφορετικα firmware για αυτο ρωταω
|
|
|
Post by Frontier on Jan 30, 2018 20:28:06 GMT 2
καλησπερα!εαν καποιος γνωρηζει να με βοηθησει! ειχα μια πτωση εδω και καιρο(δικο μου λαθος)αλαχτηκαν διαφορα πραγματα και γιαυτο εγηνε upgrade στα firmware τοσο του drone οσο και του transmitter(εσταλησαν απο την εταιρια) ολα δουλευουν αψογα εκτος απο την τηλεμετρια στον transmitter μεχρι τα 20-30μετρα ολα καλα μετα κολαει ενω το drone παει κανονικα σε μεγαλες αποστασεις Όταν λες ότι η τηλεμετρία κολλάει, τι εννοείς; Δεν ανανεώνονται οι ενδείξεις μετά τα 20-30 μέτρα ή χάνονται τελείως; Οι ενδείξεις τηλεμετρίας περνούν κωδικοποιημένες μέσα από τον διαύλο 2.4GHz της τηλεκατεύθυνσης, άρα - εφόσον λες ότι δεν έχεις θέμα με την εμβέλεια - λογικά θα έπρεπε να ανανεώνονται. Υποθέτω ότι έχεις το advanced χειριστήριο, ποια έκδοση firmware τρέχει; Ιδανική δοκιμή: βρίσκεις κάποιον με το Hubsan X4 H501S/SS που να έχει το standard χειριστήριο, κάνεις bind το Η109S με αυτό, πετάς και εάν οι ενδείξεις τηλεμετρίας ανανεώνονται κανονικά τότε φταίει το firmware που τρέχει στην τηλεκατεύθυνσή σου.
|
|