|
Post by stathis on Nov 10, 2018 9:30:05 GMT 2
Τελικά τα καταφερες και πεταξες... μπράβο Αντρεα!! Τώρα όσο αναφορά την εμβέλεια σου,παρατηρω αισθητη βελτίωση... αλλά όχι την αναμενόμενη..εγώ θα περίμενα να φτάσεις τουλάχιστον τα 2χλμ.. Απο πού έχεις προμηθευτει την κεραία αυτη??..δεν την έχω ξαναδεί αλλού... Βασικά είχε σίγουρα πολύ περιθώριο να προχωρήσω ακόμα στην πρώτη πτήση αλλά είχε αρκετό αέρα και ήμουν με 7.2V μπαταρία. Στη δεύτερη πτηση το fpv είχε πάλι καλό σήμα αλλά τερμάτισε ο χειρισμός (2.4gHz) για αυτό έκανε αυτόματα rth ενώ είχα εικονα. Μεγάλη διαφορά είχε και η ποιότητα εικόνας που είχα. Στα 960μ ήταν άψογη και δεν τη έχανα καθολου ούτε σε 360 περιστροφή. Η κεραία είναι η Realacc Triple Feed Patch στον Τ/Χ και η Realacc Pagoda στο drone Φίλε δεν την είχα προσέξει την κεραία στο σκάφος... έχεις κάνει καλή μόντα τελικά στο fpv...ωραίος!! Μήπως όμως θα πρέπει να φτιάξεις και τις κεραίες της τηλεκατεύθυνσης (2,4 ghz) για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε εμβέλεια? Τις κεραίες αυτές που έβαλες από πού τις πήρες??..αν εχεις κάποιο λινκ..
|
|
|
Post by stathis on Nov 10, 2018 10:04:33 GMT 2
Χαχαχαχχα... Αντρέα κάτι ακόμα που παρατήρησα τώρα,κοιτάζοντας της φωτογραφίες που έχεις ανεβάσει,είναι ότι πάμε για πτήση,με ίδιο μηχανάκι..το zx130 kawasaki!!
|
|
|
Post by panandreas on Nov 10, 2018 10:17:50 GMT 2
Από bangood πήρα τις κεραίες. Το post έχει link αλλα δεν φαίνεται. Κάνε κλικ στο όνομα κάθε κεραίας.
Σκυλί το zx130 σαν το hubsan!!!
|
|
|
Post by stathis on Nov 10, 2018 10:50:44 GMT 2
Από bangood πήρα τις κεραίες. Το post έχει link αλλα δεν φαίνεται. Κάνε κλικ στο όνομα κάθε κεραίας. Σκυλί το zx130 σαν το hubsan!!! οκ ευχαριστώ.!!
|
|
|
Post by sotirist on Nov 10, 2018 15:19:25 GMT 2
Τελικά τα καταφερες και πεταξες... μπράβο Αντρεα!! Τώρα όσο αναφορά την εμβέλεια σου,παρατηρω αισθητη βελτίωση... αλλά όχι την αναμενόμενη..εγώ θα περίμενα να φτάσεις τουλάχιστον τα 2χλμ.. Απο πού έχεις προμηθευτει την κεραία αυτη??..δεν την έχω ξαναδεί αλλού... Βασικά είχε σίγουρα πολύ περιθώριο να προχωρήσω ακόμα στην πρώτη πτήση αλλά είχε αρκετό αέρα και ήμουν με 7.2V μπαταρία. Στη δεύτερη πτηση το fpv είχε πάλι καλό σήμα αλλά τερμάτισε ο χειρισμός (2.4gHz) για αυτό έκανε αυτόματα rth ενώ είχα εικονα. Μεγάλη διαφορά είχε και η ποιότητα εικόνας που είχα. Στα 960μ ήταν άψογη και δεν τη έχανα καθολου ούτε σε 360 περιστροφή. Η κεραία είναι η Realacc Triple Feed Patch στον Τ/Χ και η Realacc Pagoda στο drone Οι realacc που πήρες φιλε Στάθη, είναι καλές κεραίες αλλά είναι στα 9,4 DBI, δηλαδή μεγάλου gain και από την δική μου εμπειρία πάνω από τα 7 DBI άντε 7,5 στα 5,8G, μειώνεται τόσο πολύ η γωνία λήψης του ΤΧ - σκαφους που θέλει ...τρίποδο για να μείνει σταθερή, ειδικά όσο μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ τους. Πολύ καλή προσπάθεια πάντως, μπραβο Σ
|
|
|
Post by stathis on Nov 10, 2018 19:07:17 GMT 2
Βασικά είχε σίγουρα πολύ περιθώριο να προχωρήσω ακόμα στην πρώτη πτήση αλλά είχε αρκετό αέρα και ήμουν με 7.2V μπαταρία. Στη δεύτερη πτηση το fpv είχε πάλι καλό σήμα αλλά τερμάτισε ο χειρισμός (2.4gHz) για αυτό έκανε αυτόματα rth ενώ είχα εικονα. Μεγάλη διαφορά είχε και η ποιότητα εικόνας που είχα. Στα 960μ ήταν άψογη και δεν τη έχανα καθολου ούτε σε 360 περιστροφή. Η κεραία είναι η Realacc Triple Feed Patch στον Τ/Χ και η Realacc Pagoda στο drone Οι realacc που πήρες φιλε Στάθη, είναι καλές κεραίες αλλά είναι στα 9,4 DBI, δηλαδή μεγάλου gain και από την δική μου εμπειρία πάνω από τα 7 DBI άντε 7,5 στα 5,8G, μειώνεται τόσο πολύ η γωνία λήψης του ΤΧ - σκαφους που θέλει ...τρίποδο για να μείνει σταθερή, ειδικά όσο μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ τους. Πολύ καλή προσπάθεια πάντως, μπραβο Σ Σωτήρη δεν τις γνώριζα τις συγκεκριμένες κεραίες,δεν τις είχα δει κάπου αλλού...φαίνονται καλές και στην περίπτωση του φίλου Αντρέα κάνανε δουλεία!! Έχεις δίκιο όμως σ αυτό που λες με τα gain,γιατί μεγάλο gain νομίζω σημαίνει πολύ μεγάλη κατευθυντικότητα οπότε και μικρή γωνία εκπομπής στη δική μας περίπτωση..
|
|
|
Post by stathis on Nov 10, 2018 19:29:42 GMT 2
Σήμερα το απόγευμα πήγα για πτήση,μετά από περίπου 10 μέρες απραξία. Ο καιρός δεν ήταν και πολύ καλός,είχε 3-4 μποφόρ,με ξαφνικές ριπές στα 5 μποφόρ,αλλά δεν κρατιόμουν,ήθελα να πάω για δοκιμές και πήγα..τελικά "έφαγα"δύο μπαταρίες για 40 λεπτά περίπου πτήσης/πτήσεων και διαπίστωσα για άλλη μία φορά τις πολύ καλές δυνατότητες του h501s..ακόμα και σε δυνατές ριπές ανέμου κρατούσε απίστευτα...ξέρω ξέρω,τα έχουμε χιλιό πει..αλλά δεν χορταίνεται,κάθε φορά με εκπλήττει ευχάριστα!!
|
|
|
Post by stathis on Nov 12, 2018 23:05:51 GMT 2
Ετοίμασα βίντεο για να ανεβάσω με ανάλυση 1080p,πέρασε τα 2gb και τώρα έχω μπλέξει με το πρόγραμμα στο τάμπλετ και δεν κάνει initializing,γιατί δεν έχω αρκετό χώρο στη μνήμη.. οπότε χρειάζεται να το φτιάξω στο P/C...δηλαδή φτου κι απ' την αρχή..
|
|
|
Post by sotirist on Nov 13, 2018 22:33:04 GMT 2
Οι realacc που πήρες φιλε Στάθη, είναι καλές κεραίες αλλά είναι στα 9,4 DBI, δηλαδή μεγάλου gain και από την δική μου εμπειρία πάνω από τα 7 DBI άντε 7,5 στα 5,8G, μειώνεται τόσο πολύ η γωνία λήψης του ΤΧ - σκαφους που θέλει ...τρίποδο για να μείνει σταθερή, ειδικά όσο μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ τους. Πολύ καλή προσπάθεια πάντως, μπραβο Σ Σωτήρη δεν τις γνώριζα τις συγκεκριμένες κεραίες,δεν τις είχα δει κάπου αλλού...φαίνονται καλές και στην περίπτωση του φίλου Αντρέα κάνανε δουλεία!! Έχεις δίκιο όμως σ αυτό που λες με τα gain,γιατί μεγάλο gain νομίζω σημαίνει πολύ μεγάλη κατευθυντικότητα οπότε και μικρή γωνία εκπομπής στη δική μας περίπτωση.. Ακριβώς όπως το είπες, Στάθη. Για αυτό και κάτι καρα-κινεζιες (όχι η realacc αυτή είναι σοβαρότερη) που διαφημίζουν 15 & 17 dB, στα 1000 μέτρα εχεις μεν κάποιο σήμα fpv, αλλά άθλιας ποιότητας. Σαν ένα μπαλόνι οριζόντια τοποθετημένο, που τραβάς τις άκρες του οριζόντια. Όσο τραβάς τόσο λεπταινει.
|
|
|
Post by sotirist on Nov 13, 2018 22:41:06 GMT 2
Ετοίμασα βίντεο για να ανεβάσω με ανάλυση 1080p,πέρασε τα 2gb και τώρα έχω μπλέξει με το πρόγραμμα στο τάμπλετ και δεν κάνει initializing,γιατί δεν έχω αρκετό χώρο στη μνήμη.. οπότε χρειάζεται να το φτιάξω στο P/C...δηλαδή φτου κι απ' την αρχή.. Ένα από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας για tablet, τουλάχιστον σε idevice, είναι το LumaFusion, το οποίο είναι μεν επι πληρωμη αλλά αξιζει κάθε δεκάρα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βλέπει ακόμη και δίσκο μέσω WiFi και δεν ανεβάζει στη μνήμη όλο το βίντεο αλλά μόνον το κομμάτι που κανεις edit. Απο λειτουργικότητα, δεν έχω φτάσει ακόμη ούτε στο 30%...
|
|
|
Post by stathis on Nov 19, 2018 21:46:05 GMT 2
Καλησπέρα στη παρέα!! Σήμερα είχε μια πολύ καλή μέρα για πτήση..και φυσικά το εκμεταλλεύτηκα!! Φώτο από την πελαγήσια πτήση...😉
|
|
|
Post by stathis on Nov 20, 2018 21:19:26 GMT 2
Αντρέα μια χθεσινή και μία σημερινή φωτογραφία..
|
|
|
Post by sotirist on Nov 20, 2018 22:35:58 GMT 2
Αντρέα μια χθεσινή και μία σημερινή φωτογραφία.. Ωραίος φιλε Στάθη, πως γυρισες? 😨😨
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Nov 20, 2018 23:22:23 GMT 2
|
|
|
Post by panandreas on Nov 20, 2018 23:53:00 GMT 2
Μπράβο ρε Στάθη! Μην αγγίξεις τίποτα στο drone. Αψογη εμβέλεια για απειραχτο. Σε GPS mode όλη η πτήση? Λογικά ελάχιστο αέρα και η μπαταρία σου έφτασε οριακά.
Που είναι το μέρος που βλέπουμε?
|
|
|
Post by stathis on Nov 21, 2018 12:00:37 GMT 2
Μπράβο ρε Στάθη! Μην αγγίξεις τίποτα στο drone. Αψογη εμβέλεια για απειραχτο. Σε GPS mode όλη η πτήση? Λογικά ελάχιστο αέρα και η μπαταρία σου έφτασε οριακά. Που είναι το μέρος που βλέπουμε? Πραγματικά παιδιά τέτοια εμβέλεια δεν περίμενα να έχει το απλοϊκό h501s..είχα ακούσει ότι πάει αρκετά πιο μακριά από την επίσημη εμβέλεια του κατασκευαστή,αλλά με μόντες..έξτρα κεραίες και πάει λέγοντας.. Τώρα πως γίνεται,να είναι απείραχτο και να έχει τέτοια μεγάλη εμβέλεια,είναι ανεξήγητο..ειδικά όταν πολλοί άλλοι δεν μπορούν να φτάσουν ούτε τα 500 μέτρα χωρίς προβλήματα στο fpv....εδώ μιλάμε δεν χάνω σήμα fpv ούτε στιγμή,δεν ξέρω τι να πω,να είναι ο transmiter,το firmware και τα δύο??...!!!! ..ότι και να 'ναι πάντως δεν το πολύ ψάχνω,έχω παραγγείλει εξωτερικές κεραίες από τις πρώτες μέρες που το αγόρασα χωρίς καν να το έχω δοκιμάσει,φυσικά τώρα και να έρθουν δεν θα τις βάλω. Το μόνο μου άγχος είναι η μπαταρία,που σε ιδανικές συνθήκες με άπνοια όπως χθες,γύρισε με ένδειξη 6,8v και δεν ξέρω εάν κάνει που εκφορτίζεται τόσο πολύ.. Αντρέα εννοείται ότι πέταγα σε gps mode και άπνοια,η περιοχή είναι στο Λαύριο στο λιμανάκι Θωρικού
|
|
|
Post by Frontier on Nov 21, 2018 12:04:04 GMT 2
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο - τον σημαντικότερο - το που πετάς. Αν η περιοχή είναι "καθαρή" από RF παρεμβολές, πας μακριά.
|
|
|
Post by stathis on Nov 21, 2018 12:11:58 GMT 2
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο - τον σημαντικότερο - το που πετάς. Αν η περιοχή είναι "καθαρή" από RF παρεμβολές, πας μακριά. Αυτό το έχω διαπιστώσει κι εγώ...αλλά και σε κατοικημένη περιοχή που θεωρητικά και πρακτικά έχει παρεμβολές από δίκτυα wifi πάλι η εμβέλεια του δικού μου h501s είναι αρκετά μεγάλη περνάει τα 1500μέτρα άνετα..
|
|
|
Post by Vako on Nov 21, 2018 12:54:52 GMT 2
Μπράβο ρε Στάθη! Μην αγγίξεις τίποτα στο drone. Αψογη εμβέλεια για απειραχτο. Σε GPS mode όλη η πτήση? Λογικά ελάχιστο αέρα και η μπαταρία σου έφτασε οριακά. Που είναι το μέρος που βλέπουμε? Πραγματικά παιδιά τέτοια εμβέλεια δεν περίμενα να έχει το απλοϊκό h501s..είχα ακούσει ότι πάει αρκετά πιο μακριά από την επίσημη εμβέλεια του κατασκευαστή,αλλά με μόντες..έξτρα κεραίες και πάει λέγοντας.. Τώρα πως γίνεται,να είναι απείραχτο και να έχει τέτοια μεγάλη εμβέλεια,είναι ανεξήγητο..ειδικά όταν πολλοί άλλοι δεν μπορούν να φτάσουν ούτε τα 500 μέτρα χωρίς προβλήματα στο fpv....εδώ μιλάμε δεν χάνω σήμα fpv ούτε στιγμή,δεν ξέρω τι να πω,να είναι ο transmiter,το firmware και τα δύο??...!!!! ..ότι και να 'ναι πάντως δεν το πολύ ψάχνω,έχω παραγγείλει εξωτερικές κεραίες από τις πρώτες μέρες που το αγόρασα χωρίς καν να το έχω δοκιμάσει,φυσικά τώρα και να έρθουν δεν θα τις βάλω. Το μόνο μου άγχος είναι η μπαταρία,που σε ιδανικές συνθήκες με άπνοια όπως χθες,γύρισε με ένδειξη 6,8v και δεν ξέρω εάν κάνει που εκφορτίζεται τόσο πολύ.. Αντρέα εννοείται ότι πέταγα σε gps mode και άπνοια,η περιοχή είναι στο Λαύριο στο λιμανάκι Θωρικού Επεσες στην περιπτωση χαχα. απιστευτο τετοια εμβελεια με μαμα κεραιες οπως λες , αλλα και με μονη μπαταρια!!! Το δικο μου (οταν το ειχα) οκ ειχα παει 3 χλμ με καλο fpv αλλα ειχα βαλει στο χειριστηριο ενα πανελ 14 dbi και διπλη μπαταρια!!! Μπραβο του και σου! οσο για τα ρευματα 6,8v δεν παθαινει κατι..κατω απο 6,6 ομως μην το κανεις...για διαφορους λογους. Και προσοχη στους αερηδες στις μεγαλες αποστασεις . Δεν ειναι για καθε μερα.
|
|
|
Post by Frontier on Nov 21, 2018 12:57:52 GMT 2
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο - τον σημαντικότερο - το που πετάς. Αν η περιοχή είναι "καθαρή" από RF παρεμβολές, πας μακριά. Αυτό το έχω διαπιστώσει κι εγώ...αλλά και σε κατοικημένη περιοχή που θεωρητικά και πρακτικά έχει παρεμβολές από δίκτυα wifi πάλι η εμβέλεια του δικού μου h501s είναι αρκετά μεγάλη περνάει τα 1500μέτρα άνετα.. Αυτό είναι και το πρόβλημα με την Hubsan: σε ένα μοντέλο - π.χ το H501S/SS - δεν έχουν όλα τα αεροσκάφη την ίδια εμβέλεια (σε αντίθεση π.χ με την dji ή την Xiaomi ή την Parrot). Στο θέμα ελέγχου ποιότητας πάσχουν αρκετά, γιαυτό και πολλές φορές είναι τι "θα σου τύχει" κυριολεκτικά.
|
|
|
Post by panandreas on Nov 24, 2018 17:24:34 GMT 2
Και εμένα από ότι φαίνεται μου έκατσε πατάτα...
Τελοσπαντων είπα να δοκιμάσω να το πάω παραπέρα σήμερα οπότε πήγα στην ίδια τοποθεσία αλλά απογειώθηκα από ψηλότερο σημείο. Έφτασα τα 1360μ και έχασα fpv. Θεωρητικά στο σημείο αυτό το drone βρισκόταν καμία 200μ πάνω από το έδαφος οπότε δεν παίζει να είχα παρεμβολές από τα κοντινά σπίτια. Κάπου ενδιάμεσα βέβαια έχασα πάλι το control (2.4GHz) και παρόλο που το drone βρισκόταν σχεδόν ίσια μπροστά μου, σηκώσα το Τ/Χ κάθετα και διόρθωσα την κλίση στην 5.8 κεραία και απέκτησα φουλ σήμα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αφού η κεραία 2.4 στο Τ/Χ είναι οριζόντια οπότε είτε το Τ/Χ είναι οριζόντια είτε κάθετα δεν πρεπει να έχει διαφορά...
Επίσης εκανα την βλακεια και έβγαλα το nd filter για δοκιμή και είχα πολύ jello.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν φτάνω ούτε κοντά στο 20λεπτο αυτονομια. Με την αρχική μπαταρία έχω βίντεο ~10λεπτα και με την δεύτερη που πήρα από το heliland ~12 λεπτά. Βάλε και 1-2 λεπτά που τεστάρω πάντα αν παίζει το RTH το πολύ να φτάνω 15λεπτα.
Αέρα δεν είχε σήμερα να το δικαιολογεί. Επίσης και οι δύο μπαταρίες έχουν μεγάλη αντίσταση. Η αρχική 20+21mOhm(κάθε cell) και η δεύτερη 26+27mOhm. Ίσως να τις έσκισε ο φορτιστής γιατί εγώ τις δουλεύω μέχρι τα 7V και 1-2 φορές 6.9V. Ευτυχώς πήρα ένα skyRC s60 και βλέπω τι γίνεται με την αντίσταση. Περιμένω και 2 μπαταρίες HRB 2600mAh να δω τι θα λένε...
|
|
|
Post by loykas82 on Nov 25, 2018 9:19:12 GMT 2
Και εμένα από ότι φαίνεται μου έκατσε πατάτα... Τελοσπαντων είπα να δοκιμάσω να το πάω παραπέρα σήμερα οπότε πήγα στην ίδια τοποθεσία αλλά απογειώθηκα από ψηλότερο σημείο. Έφτασα τα 1360μ και έχασα fpv. Θεωρητικά στο σημείο αυτό το drone βρισκόταν καμία 200μ πάνω από το έδαφος οπότε δεν παίζει να είχα παρεμβολές από τα κοντινά σπίτια. Κάπου ενδιάμεσα βέβαια έχασα πάλι το control (2.4GHz) και παρόλο που το drone βρισκόταν σχεδόν ίσια μπροστά μου, σηκώσα το Τ/Χ κάθετα και διόρθωσα την κλίση στην 5.8 κεραία και απέκτησα φουλ σήμα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αφού η κεραία 2.4 στο Τ/Χ είναι οριζόντια οπότε είτε το Τ/Χ είναι οριζόντια είτε κάθετα δεν πρεπει να έχει διαφορά... Επίσης εκανα την βλακεια και έβγαλα το nd filter για δοκιμή και είχα πολύ jello. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν φτάνω ούτε κοντά στο 20λεπτο αυτονομια. Με την αρχική μπαταρία έχω βίντεο ~10λεπτα και με την δεύτερη που πήρα από το heliland ~12 λεπτά. Βάλε και 1-2 λεπτά που τεστάρω πάντα αν παίζει το RTH το πολύ να φτάνω 15λεπτα. Αέρα δεν είχε σήμερα να το δικαιολογεί. Επίσης και οι δύο μπαταρίες έχουν μεγάλη αντίσταση. Η αρχική 20+21mOhm(κάθε cell) και η δεύτερη 26+27mOhm. Ίσως να τις έσκισε ο φορτιστής γιατί εγώ τις δουλεύω μέχρι τα 7V και 1-2 φορές 6.9V. Ευτυχώς πήρα ένα skyRC s60 και βλέπω τι γίνεται με την αντίσταση. Περιμένω και 2 μπαταρίες HRB 2600mAh να δω τι θα λένε... Ανδρεα εμενα φτανει 18 με 20 λεπτα πτηση.Μαλλον εσενα σου εκατσε σε ολο στραβα.
|
|
|
Post by stathis on Nov 25, 2018 10:50:44 GMT 2
Και εμένα από ότι φαίνεται μου έκατσε πατάτα... Τελοσπαντων είπα να δοκιμάσω να το πάω παραπέρα σήμερα οπότε πήγα στην ίδια τοποθεσία αλλά απογειώθηκα από ψηλότερο σημείο. Έφτασα τα 1360μ και έχασα fpv. Θεωρητικά στο σημείο αυτό το drone βρισκόταν καμία 200μ πάνω από το έδαφος οπότε δεν παίζει να είχα παρεμβολές από τα κοντινά σπίτια. Κάπου ενδιάμεσα βέβαια έχασα πάλι το control (2.4GHz) και παρόλο που το drone βρισκόταν σχεδόν ίσια μπροστά μου, σηκώσα το Τ/Χ κάθετα και διόρθωσα την κλίση στην 5.8 κεραία και απέκτησα φουλ σήμα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αφού η κεραία 2.4 στο Τ/Χ είναι οριζόντια οπότε είτε το Τ/Χ είναι οριζόντια είτε κάθετα δεν πρεπει να έχει διαφορά... Επίσης εκανα την βλακεια και έβγαλα το nd filter για δοκιμή και είχα πολύ jello. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν φτάνω ούτε κοντά στο 20λεπτο αυτονομια. Με την αρχική μπαταρία έχω βίντεο ~10λεπτα και με την δεύτερη που πήρα από το heliland ~12 λεπτά. Βάλε και 1-2 λεπτά που τεστάρω πάντα αν παίζει το RTH το πολύ να φτάνω 15λεπτα. Αέρα δεν είχε σήμερα να το δικαιολογεί. Επίσης και οι δύο μπαταρίες έχουν μεγάλη αντίσταση. Η αρχική 20+21mOhm(κάθε cell) και η δεύτερη 26+27mOhm. Ίσως να τις έσκισε ο φορτιστής γιατί εγώ τις δουλεύω μέχρι τα 7V και 1-2 φορές 6.9V. Ευτυχώς πήρα ένα skyRC s60 και βλέπω τι γίνεται με την αντίσταση. Περιμένω και 2 μπαταρίες HRB 2600mAh να δω τι θα λένε... Αντρέα έχει μεγάλη διαφορά με το φίλτρο στη κάμερα?.. Εμένα το είχε μέσα στη συσκευασία,αλλά δεν το έχω βάλει ακομά...σταματάει το jello?...γιατί νόμιζα ότι είναι μόνο για τον ήλιο και τις αντανακλάσεις..
|
|
|
Post by stathis on Nov 25, 2018 11:03:43 GMT 2
Και εμένα από ότι φαίνεται μου έκατσε πατάτα... Τελοσπαντων είπα να δοκιμάσω να το πάω παραπέρα σήμερα οπότε πήγα στην ίδια τοποθεσία αλλά απογειώθηκα από ψηλότερο σημείο. Έφτασα τα 1360μ και έχασα fpv. Θεωρητικά στο σημείο αυτό το drone βρισκόταν καμία 200μ πάνω από το έδαφος οπότε δεν παίζει να είχα παρεμβολές από τα κοντινά σπίτια. Κάπου ενδιάμεσα βέβαια έχασα πάλι το control (2.4GHz) και παρόλο που το drone βρισκόταν σχεδόν ίσια μπροστά μου, σηκώσα το Τ/Χ κάθετα και διόρθωσα την κλίση στην 5.8 κεραία και απέκτησα φουλ σήμα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αφού η κεραία 2.4 στο Τ/Χ είναι οριζόντια οπότε είτε το Τ/Χ είναι οριζόντια είτε κάθετα δεν πρεπει να έχει διαφορά... Επίσης εκανα την βλακεια και έβγαλα το nd filter για δοκιμή και είχα πολύ jello. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι δεν φτάνω ούτε κοντά στο 20λεπτο αυτονομια. Με την αρχική μπαταρία έχω βίντεο ~10λεπτα και με την δεύτερη που πήρα από το heliland ~12 λεπτά. Βάλε και 1-2 λεπτά που τεστάρω πάντα αν παίζει το RTH το πολύ να φτάνω 15λεπτα. Αέρα δεν είχε σήμερα να το δικαιολογεί. Επίσης και οι δύο μπαταρίες έχουν μεγάλη αντίσταση. Η αρχική 20+21mOhm(κάθε cell) και η δεύτερη 26+27mOhm. Ίσως να τις έσκισε ο φορτιστής γιατί εγώ τις δουλεύω μέχρι τα 7V και 1-2 φορές 6.9V. Ευτυχώς πήρα ένα skyRC s60 και βλέπω τι γίνεται με την αντίσταση. Περιμένω και 2 μπαταρίες HRB 2600mAh να δω τι θα λένε... Πόσο καιρό τις δούλευες με τον μαμά φορτιστή?? Περίπου πόσες φορτίσεις τις έχεις κάνει με το μαμίσιο φορτιστή?..στην αρχή πόσο χρόνο πτήσης είχες μ' αυτές τις μπαταρίες?...τόσο της πλάκας είναι ο φορτιστής? Σε ρωτάω γιατί μ'αυτόν φορτίζω κι εγώ προς το παρόν γιατί δεν μου έχει έρθει αυτός που έχω παραγγείλει..αλλά ως τώρα πάνε καλά σε χρόνο πτήσης,περίπου 20 λεπτά.
|
|
|
Post by panandreas on Nov 25, 2018 12:11:41 GMT 2
Στάθη, το φίλτρο ND το είχα βάλει από την αρχή. Jello δεν είχα δει ως τώρα, αλλά είπα να κάνω δοκιμή χθες επειδή είχε λιγότερο ηλιο (μάλλον ήταν αρκετός όμως) και είδα έντονο jello. Σήμερα εχει φουλ συννεφιά οπότε δεν το έβαλα. Σε λίγο θα δω τα βίντεο και θα σου πω πως είναι. Σίγουρα κόβει αρκετά σε χρώμα αλλά αν είναι να έχω jello προτιμάω να το φοράω. Τις μπαταρίες τις έχω φορτίσει καμία 30αρια φορές με τον μαμά. Έκανα βέβαια τη βλακεια και τις άφηνα φορτισμένες για κάνα δυο βδομάδες. Από την αρχή εχω την εντύπωση ότι είχα μικρή αυτονομία βέβαια. Δεν ξέρω αν πρέπει να τις κατεβάζω πιο χαμηλά. Μόλις δω ίχνος από 6.9V το κατεβάσω αμέσως. Νόμιζα ότι 6.8V κάνει emergency landing και είπα να μην το δοκιμάσω. Από εμβέλεια είδα περίπου τα ίδια σήμερα. Τελικά μπορεί και να έχει παρεμβολές του μέρος παρόλο που είναι λόφος. Εκεί που έχω σήμα 2.4ghz 70-80 (rssi) ξαφνικά μηδέν και μετά πάλι ανεβαίνει, χωρίς να αλλάζω κατεύθυνση η κάτι στην κίνηση του drone. Ίσως κάνω κάποιο λάθος στο σημαδεμα με τον Τ/Χ. Αν και δοκιμαζω συνέχεια κλίσεις κλπ. Θέλει τόσο μεγάλη ακρίβεια το σημαδεμα σε απόσταση 1χλμ Εσύ που το πηγές 3 ήσουν τόσο σταθερός με τον Τ/Χ?
|
|
|
Post by stathis on Nov 25, 2018 12:42:23 GMT 2
Αντρέα όχι δεν είχα ποτέ θέμα με την ακρίβεια,απλά η τηλεκατεύθυνση πρέπει να κοιτάει (λογικό) προς την κατεύθυνση του drone.. Τελικά πολύ φοβάμαι ότι θα κάνω κι εγώ ζημιά στις μπαταρίες μου με τον φορτιστή της husban.. αλλά τι να κάνω δε τον έχω παραλάβει τον άλλον. Αντρέα έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις τοποθεσία πτήσης? Μήπως οφείλονται στο μέρος που πετάς τα προβλήματα εμβέλειας που έχεις?
|
|
|
Post by stathis on Nov 25, 2018 13:02:47 GMT 2
Φίλε Αντρέα η περιοχή που έκανα το ρεκόρ είναι στο παρακάτω βίντεο που δανείστηκα από άλλο τόπικ του φόρουμ (ζητώ συγγνώμη από τους διαχειριστές εάν δεν έπρεπε).. Εκεί πετάω εγώ συνήθως..
Για κατέβα στο Λαύριο για τεστ εμβέλειας
|
|
|
Post by panandreas on Nov 25, 2018 13:19:24 GMT 2
Αντρέα όχι δεν είχα ποτέ θέμα με την ακρίβεια,απλά η τηλεκατεύθυνση πρέπει να κοιτάει (λογικό) προς την κατεύθυνση του drone.. Τελικά πολύ φοβάμαι ότι θα κάνω κι εγώ ζημιά στις μπαταρίες μου με τον φορτιστή της husban.. αλλά τι να κάνω δε τον έχω παραλάβει τον άλλον. Αντρέα έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις τοποθεσία πτήσης? Μήπως οφείλονται στο μέρος που πετάς τα προβλήματα εμβέλειας που έχεις? Ναι Στάθη το drone κοιτάει πάντα η Τ/Χ μου. Μην αγχώνεσαι με την μπαταρία. Αν είναι και καλές αυτές οι μπαταρίες που περιμένω θα στείλω link. Έχουν 16€ και παρα πολύ καλά σχόλια σε φόρουμ. Τελικά τα σημερινά βίντεο παρόλο που δεν είχε ήλιο, είχαν πάλι jello. Αν έχεις jello βάλε το φίλτρο ND και θα με θυμηθείς. Το επόμενο που θα κάνω είναι αλλαγή τοποθεσίας, απλά δυσκολεύομαι λόγω ελεύθερου χρόνου.
|
|
|
Post by stathis on Nov 25, 2018 13:32:26 GMT 2
Αντρέα όχι δεν είχα ποτέ θέμα με την ακρίβεια,απλά η τηλεκατεύθυνση πρέπει να κοιτάει (λογικό) προς την κατεύθυνση του drone.. Τελικά πολύ φοβάμαι ότι θα κάνω κι εγώ ζημιά στις μπαταρίες μου με τον φορτιστή της husban.. αλλά τι να κάνω δε τον έχω παραλάβει τον άλλον. Αντρέα έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις τοποθεσία πτήσης? Μήπως οφείλονται στο μέρος που πετάς τα προβλήματα εμβέλειας που έχεις? Ναι Στάθη το drone κοιτάει πάντα η Τ/Χ μου. Μην αγχώνεσαι με την μπαταρία. Αν είναι και καλές αυτές οι μπαταρίες που περιμένω θα στείλω link. Έχουν 16€ και παρα πολύ καλά σχόλια σε φόρουμ. Τελικά τα σημερινά βίντεο παρόλο που δεν είχε ήλιο, είχαν πάλι jello. Αν έχεις jello βάλε το φίλτρο ND και θα με θυμηθείς. Το επόμενο που θα κάνω είναι αλλαγή τοποθεσίας, απλά δυσκολεύομαι λόγω ελεύθερου χρόνου. Στην επόμενη πτήση θα το βάλω το φίλτρο,για να το δοκιμάσω..δεν έχω jello στις περισσότερες πτήσεις,αλλά σε μερικές έχω παρατηρήσει ότι ειχε...δεν ξέρω όμως γιατί δεν το κάνει συνέχεια..
|
|
|
Post by loykas82 on Nov 25, 2018 13:36:51 GMT 2
Αντρέα όχι δεν είχα ποτέ θέμα με την ακρίβεια,απλά η τηλεκατεύθυνση πρέπει να κοιτάει (λογικό) προς την κατεύθυνση του drone.. Τελικά πολύ φοβάμαι ότι θα κάνω κι εγώ ζημιά στις μπαταρίες μου με τον φορτιστή της husban.. αλλά τι να κάνω δε τον έχω παραλάβει τον άλλον. Αντρέα έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις τοποθεσία πτήσης? Μήπως οφείλονται στο μέρος που πετάς τα προβλήματα εμβέλειας που έχεις? Ναι Στάθη το drone κοιτάει πάντα η Τ/Χ μου. Μην αγχώνεσαι με την μπαταρία. Αν είναι και καλές αυτές οι μπαταρίες που περιμένω θα στείλω link. Έχουν 16€ και παρα πολύ καλά σχόλια σε φόρουμ. Τελικά τα σημερινά βίντεο παρόλο που δεν είχε ήλιο, είχαν πάλι jello. Αν έχεις jello βάλε το φίλτρο ND και θα με θυμηθείς. Το επόμενο που θα κάνω είναι αλλαγή τοποθεσίας, απλά δυσκολεύομαι λόγω ελεύθερου χρόνου. Ανδρεα ελα για πτηση στο γνωστο σημειο.
|
|