|
Post by sotirist on Oct 31, 2018 20:51:20 GMT 2
Κι άλλη μία.. Τέλεια! Πάει και άλλο λίγο ετσι όπως το βλέπω φιλε stathis, αλλά λίγο προσοχή στην μπαταρια. Με πόσο μπαταρια γυρισες?
|
|
|
Post by panandreas on Oct 31, 2018 20:54:08 GMT 2
Ξέρετε τι κόλλα είναι αυτή η λευκή που χρησιμοποιούν στα βύσματα για να μην ανοίγουν (από δονήσεις φαντάζομαι)? Έχει και στο χειριστήριο και στο drone σε διάφορα μέρη.
Εγώ χρησιμοποίησα πιστόλι ζέστης σιλικόνης (ράβδους) και ελπίζω να μην έκανα καμία ζημια με τη θερμότητα.
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 20:55:35 GMT 2
Κι άλλη μία.. Τέλεια! Πάει και άλλο λίγο ετσι όπως το βλέπω φιλε stathis, αλλά λίγο προσοχή στην μπαταρια. Με πόσο μπαταρια γυρισες? Σωτήρη μπορεί και να έφτανε 1900 μέτρα.. Όταν γύρισα ειχα 7,1 volt
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 21:03:53 GMT 2
Κι άλλη μία.. Τέλεια! Πάει και άλλο λίγο ετσι όπως το βλέπω φιλε stathis, αλλά λίγο προσοχή στην μπαταρια. Με πόσο μπαταρια γυρισες? Σωτήρη καλησπέρα! Μπορεί και πήγαινε στα1900 μέτρα όπως το είδα...όταν το γύρισα είχε 7,1volt τάση και όταν το κατέβασα πριν κλείσω τα μοτέρ ανέβηκε στα 7,2.. μετά από 17 λεπτά πτησης (καταγεγραμμένο βίντεο) Συγγνώμη για την επανάληψη..τώρα το ειδα κάτι έγινε και κολλησε το ποστ..
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 21:08:28 GMT 2
Ξέρετε τι κόλλα είναι αυτή η λευκή που χρησιμοποιούν στα βύσματα για να μην ανοίγουν (από δονήσεις φαντάζομαι)? Έχει και στο χειριστήριο και στο drone σε διάφορα μέρη. Εγώ χρησιμοποίησα πιστόλι ζέστης σιλικόνης (ράβδους) και ελπίζω να μην έκανα καμία ζημια με τη θερμότητα. Έβαλες εξωτερικές κεραίες τελικά..? Νομίζω χωρίς να είμαι σίγουρος (δεν το έχω ανοίξει ακόμα) ότι είναι θερμαινόμενη σιλικόνη
|
|
|
Post by sotirist on Oct 31, 2018 21:14:04 GMT 2
Τέλεια! Πάει και άλλο λίγο ετσι όπως το βλέπω φιλε stathis, αλλά λίγο προσοχή στην μπαταρια. Με πόσο μπαταρια γυρισες? Σωτήρη καλησπέρα! Μπορεί και πήγαινε στα1900 μέτρα όπως το είδα...όταν το γύρισα είχε 7,1volt τάση και όταν το κατέβασα πριν κλείσω τα μοτέρ ανέβηκε στα 7,2.. μετά από 17 λεπτά πτησης (καταγεγραμμένο βίντεο) Μην την εμπιστεύεσαι την ένδειξη στα χαμηλά Στάθη. Δεν είναι ακριβής. Στα 7,2 V θεωρητικά εχεις ακόμη 4-5 λεπτά πτησης στο 501, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω μετά από 3,5 χλμ πτησης. Εγω μετράω με χρονόμετρο τις πτήσεις μου με όλα τα hubsan, και τα γυρίζω πίσω στο μισό χρόνο πτησης από αυτόν που ξέρω ότι αντέχουν, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες αέρα κλπ για να μην εχω απροοπτα. Πολυ καλά όμως και ναι νομίζω ότι τα 1900 τα έχετε. Σ
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 21:38:15 GMT 2
Σωτήρη καλησπέρα! Μπορεί και πήγαινε στα1900 μέτρα όπως το είδα...όταν το γύρισα είχε 7,1volt τάση και όταν το κατέβασα πριν κλείσω τα μοτέρ ανέβηκε στα 7,2.. μετά από 17 λεπτά πτησης (καταγεγραμμένο βίντεο) Μην την εμπιστεύεσαι την ένδειξη στα χαμηλά Στάθη. Δεν είναι ακριβής. Στα 7,2 V θεωρητικά εχεις ακόμη 4-5 λεπτά πτησης στο 501, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω μετά από 3,5 χλμ πτησης. Εγω μετράω με χρονόμετρο τις πτήσεις μου με όλα τα hubsan, και τα γυρίζω πίσω στο μισό χρόνο πτησης από αυτόν που ξέρω ότι αντέχουν, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες αέρα κλπ για να μην εχω απροοπτα. Πολυ καλά όμως και ναι νομίζω ότι τα 1900 τα έχετε. Σ Πραγματικά Σωτήρη ούτε εγώ δεν το πιστεύω ότι έχει τέτοια εμβέλεια και το σημαντικότερο το σήμα fpv...ΤΕΛΕΙΟ !!..δεν έχασα εικόνα ούτε στιγμή!!! Όσο για την μπαταρία είναι το μόνο που φοβάμαι μέχρι στιγμής,οπότε προσέχω για να μην μείνω από καύσιμα..
|
|
|
Post by sotirist on Oct 31, 2018 21:48:13 GMT 2
Μην την εμπιστεύεσαι την ένδειξη στα χαμηλά Στάθη. Δεν είναι ακριβής. Στα 7,2 V θεωρητικά εχεις ακόμη 4-5 λεπτά πτησης στο 501, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω μετά από 3,5 χλμ πτησης. Εγω μετράω με χρονόμετρο τις πτήσεις μου με όλα τα hubsan, και τα γυρίζω πίσω στο μισό χρόνο πτησης από αυτόν που ξέρω ότι αντέχουν, λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες αέρα κλπ για να μην εχω απροοπτα. Πολυ καλά όμως και ναι νομίζω ότι τα 1900 τα έχετε. Σ Πραγματικά Σωτήρη ούτε εγώ δεν το πιστεύω ότι έχει τέτοια εμβέλεια και το σημαντικότερο το σήμα fpv...ΤΕΛΕΙΟ !!..δεν έχασα εικόνα ούτε στιγμή!!! Όσο για την μπαταρία είναι το μόνο που φοβάμαι μέχρι στιγμής,οπότε προσέχω για να μην μείνω από καύσιμα.. Εάν δεν εχεις εμπόδια ανάμεσα στο χειριστηριο και το σκάφος, και, δεν εχεις παρεμβολες, ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑ ΚΕΡΑΙΕΣ, πας πιο μακρυά σε FPV από ότι σου επιτρέπουν οι μπαταριες, οποτε οποιοδήποτε mod κεραιών, εκτός, ίσως, από το να βγάλεις τις μαμά έξω από το πλαστικό, δεν έχει και πολύ νόημα. Αποψη μου, όπως παντα 🙂
|
|
|
Post by panandreas on Oct 31, 2018 23:45:41 GMT 2
Εγώ έβγαλα τις μαμά κεραίες γιατί με αυτές δεν είχα ούτε το 1/5 της εμβέλειας του Στάθη. Δεν ήθελα με τίποτα να το κάνω αλλά δοκίμασα ότι μπορούσα πριν το κάνω.
Μένει να κάνω και καμιά δοκιμή και ελπίζω να είχε πρόβλημα ή κεραία fpv του χειριστηρίου και να δω σημαντική βελτίωση, αλλιώς θα επιστρέψω στα μαμισια...
|
|
|
Post by stathis on Nov 1, 2018 16:29:09 GMT 2
Εγώ έβγαλα τις μαμά κεραίες γιατί με αυτές δεν είχα ούτε το 1/5 της εμβέλειας του Στάθη. Δεν ήθελα με τίποτα να το κάνω αλλά δοκίμασα ότι μπορούσα πριν το κάνω. Μένει να κάνω και καμιά δοκιμή και ελπίζω να είχε πρόβλημα ή κεραία fpv του χειριστηρίου και να δω σημαντική βελτίωση, αλλιώς θα επιστρέψω στα μαμισια... Αντρέα πια version λογισμικού έχει το Τ/Χ σου? .. μήπως φταίει αυτό? Τι να πω δεν ξέρω...τόσο μικρή εμβέλεια? Έχεις δοκιμάσει σε διάφορες περιοχές και είναι παντού τα ίδια? Φίλε εύχομαι να δουλέψουν καλά οι εξωτερικές που έβαλες και όταν τις δοκιμάσεις περιμένουμε ενημέρωση!!
|
|
|
Post by stathis on Nov 1, 2018 18:04:57 GMT 2
Πραγματικά Σωτήρη ούτε εγώ δεν το πιστεύω ότι έχει τέτοια εμβέλεια και το σημαντικότερο το σήμα fpv...ΤΕΛΕΙΟ !!..δεν έχασα εικόνα ούτε στιγμή!!! Όσο για την μπαταρία είναι το μόνο που φοβάμαι μέχρι στιγμής,οπότε προσέχω για να μην μείνω από καύσιμα.. Εάν δεν εχεις εμπόδια ανάμεσα στο χειριστηριο και το σκάφος, και, δεν εχεις παρεμβολες, ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑ ΚΕΡΑΙΕΣ, πας πιο μακρυά σε FPV από ότι σου επιτρέπουν οι μπαταριες, οποτε οποιοδήποτε mod κεραιών, εκτός, ίσως, από το να βγάλεις τις μαμά έξω από το πλαστικό, δεν έχει και πολύ νόημα. Αποψη μου, όπως παντα 🙂 Πώς γίνεται όμως Σωτήρη,ο φίλος συνφορμίτης panandreas να μην έχει ούτε το 1/5 της δικιάς μου εμβέλειας αλλά και των περισσότερων h501?....πως μπορεί να εξηγηθεί αυτό? Απ'ότι μας λέει τα εχει δοκιμάσει όλα..τοση μεγάλη αστοχία υλικού ναι είναι?
|
|
|
Post by stathis on Nov 1, 2018 19:05:16 GMT 2
Γνωρίζει κανείς πως αποθηκεύονται οι μπαταρίες Lipo εάν είναι να μην χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα..? Σε τι επίπεδο φόρτισης πρέπει να είναι?..φουλ γεμάτες ή όχι? Χρειάζεται να αποθηκεύονται σε ειδική θήκη για προστασία από ανάφλεξη ή έκρηξη?.. βοηθάνε αυτές οι θήκες γενικότερα συντήριση-προστασία ή είναι περιττές?
|
|
|
Post by panandreas on Nov 1, 2018 20:29:39 GMT 2
Αντρέα πια version λογισμικού έχει το Τ/Χ σου? .. μήπως φταίει αυτό? Τι να πω δεν ξέρω...τόσο μικρή εμβέλεια? Έχεις δοκιμάσει σε διάφορες περιοχές και είναι παντού τα ίδια? Φίλε εύχομαι να δουλέψουν καλά οι εξωτερικές που έβαλες και όταν τις δοκιμάσεις περιμένουμε ενημέρωση!! Καινούργιο σχετικά είναι το firmware. Πριν λίγο καιρό βγήκε πιο καινούργια έκδοση. Βασικά έχω δοκιμάσει σε βουνό και παραλία εκτός από πόλη, γενικά διαφορά σημεια. Έχω δοκιμάσει διαφορες συχνότητες. Μόνο βγάζοντας κεραία έξω είδα αύξηση εμβέλειας και δεν περίμενα με τίποτα τόση διαφορά. Ελπίζω σκ να δοκιμάσω κεραίες...
|
|
|
Post by stathis on Nov 1, 2018 20:45:20 GMT 2
Αντρέα πια version λογισμικού έχει το Τ/Χ σου? .. μήπως φταίει αυτό? Τι να πω δεν ξέρω...τόσο μικρή εμβέλεια? Έχεις δοκιμάσει σε διάφορες περιοχές και είναι παντού τα ίδια? Φίλε εύχομαι να δουλέψουν καλά οι εξωτερικές που έβαλες και όταν τις δοκιμάσεις περιμένουμε ενημέρωση!! Καινούργιο σχετικά είναι το firmware. Πριν λίγο καιρό βγήκε πιο καινούργια έκδοση. Βασικά έχω δοκιμάσει σε βουνό και παραλία εκτός από πόλη, γενικά διαφορά σημεια. Έχω δοκιμάσει διαφορες συχνότητες. Μόνο βγάζοντας κεραία έξω είδα αύξηση εμβέλειας και δεν περίμενα με τίποτα τόση διαφορά. Ελπίζω σκ να δοκιμάσω κεραίες... Ακριβώς το ίδιο firmware έχω κι εγώ.. Μακάρι να έχει κατάλληλες καιρικές συνθήκες για πτήση και να πάει καλά το h501s!!
|
|
|
Post by stathis on Nov 1, 2018 20:54:15 GMT 2
Φίλε Αντρέα μήπως έχεις καμιά φωτογραφία της "μόντας" από το Τ/Χ με τις μαμά κεραίες έξωτερικα,να ανεβάσεις...? Όταν λες είδες διαφορά που δεν περίμενες,για πόση διαφορά μιλάς?
|
|
|
Post by engelo on Nov 1, 2018 21:25:29 GMT 2
bleep και καθάρισες !!! ο μόνος λόγος που την έβγαλα... engelo προπληρωμένη κάρτα είναι αυτή?...δεν τη γνωρίζω που(σε πια τράπεζα?) και πως την βγάζεις? Κατεβάζεις την εφαρμογή bleep στο κινητό σου... (android or iOS) Και βγαίνει ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ. Την γεμίζεις απο ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χρεωστική ή πιστωτική κάρτα
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Nov 1, 2018 22:29:30 GMT 2
Λοιπόν, καταρχήν περί καρτών και Ali, από την πρώτη στιγμή κάπου το 2014 που ξεκίνησα δήλωσα μια χρεωστική της Πειραιώς, σε αυτή την κάρτα ποτέ δεν έχω μέσα κανένα τρελό ποσό, πάντα πάω και βάζω 20 ή 30 και καμιά φορά 50 αν θέλω να αγοράσω κάτι, αυτό το κάνω για ασφάλεια, το πολύ πολύ να μου πάρουν ότι έχει μέσα, λίγα δηλ. Με την ίδια κάρτα πληρώνω και στο eBay, στον Ali δεν είχα προσέξει ποτέ ότι δεν έχει Paypal, και στο eBay που έχει το αποφεύγω λόγω προμήθειας, το χρησιμοποιούσα κυρίως την σκληρή εποχή των CC που δεν μπορούσα να στείλω με κάρτα. Ποτέ και από τα δύο site δεν έχασα ούτε ένα ευρώ, και στο GB & BG την ίδια κάρτα χρησιμοποιώ με τον ίδιο τρόπο, Στάθη δεν καταλαβαίνω τους φόβους σου ειδικά για μια αγορά 10 ή 15€.
Για το 501 σου, πάντως Στάθη μάλλον έχει κάτι ξεχωριστό ή είναι τόσο τυχαίο; Εντάξει και άλλοι έχουν πάει μακριά αλλά εσύ το έχεις άνετα το μακριά...! Εγώ στις πρώτες πτήσεις ζορίστηκα, δεν μπορούσα να πιάσω στα 300μ. έψαξα τα κανάλια, πήγα στα ψηλά πάνω από 5800 και με εκείνα έφτασα το χιλιόμετρα, δεν επιχείρησα ποτέ να το πάω πιο πέρα αλλά μέχρι εκεί δεν είχα θέμα, ακόμη και το βράδυ που το έχασα σε κατοικημένη περιοχή στα 500μ είχα FPV. Το 501 του Αντρέα δεν ξέρω τι έχει, δεν μπορεί να χάνει τόσο κοντά, ίσως κάποιο herdwer σφάλμα τι να πω.
|
|
|
Post by panandreas on Nov 1, 2018 22:59:45 GMT 2
Φίλε Αντρέα μήπως έχεις καμιά φωτογραφία της "μόντας" από το Τ/Χ με τις μαμά κεραίες έξωτερικα,να ανεβάσεις...? Όταν λες είδες διαφορά που δεν περίμενες,για πόση διαφορά μιλάς? Δεν έβαλα της κεραίας του Τ/Χ εξωτερικά. Την κεραία FPV του drone έβαλα εξωτερικά. Η διαφορά ήταν μεγάλη για τα δεδομένα που είχα στο δικό μου drone. Από 350μ που είχα φτάσει έως τότε, πήγα στα 750μ. Με τις συχνότητες δεν έχω παίξει πάρα πολύ. Σε κάθε μέρος δοκίμαζα 5740, 5790 και 5840. Ίσως έπρεπε να ψάξω μια-μια τις συχνότητες πριν κάνω την μοντά αλλά οι δοκιμές μου θα γίνουν στις ίδιες συχνότητες και πάλι. Αν δεν δω διαφορά είναι εύκολο να το επαναφέρω στις μαμά κεραίες.
|
|
|
Post by sotirist on Nov 2, 2018 13:08:31 GMT 2
Εάν δεν εχεις εμπόδια ανάμεσα στο χειριστηριο και το σκάφος, και, δεν εχεις παρεμβολες, ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΜΑ ΚΕΡΑΙΕΣ, πας πιο μακρυά σε FPV από ότι σου επιτρέπουν οι μπαταριες, οποτε οποιοδήποτε mod κεραιών, εκτός, ίσως, από το να βγάλεις τις μαμά έξω από το πλαστικό, δεν έχει και πολύ νόημα. Αποψη μου, όπως παντα 🙂 Πώς γίνεται όμως Σωτήρη,ο φίλος συνφορμίτης panandreas να μην έχει ούτε το 1/5 της δικιάς μου εμβέλειας αλλά και των περισσότερων h501?....πως μπορεί να εξηγηθεί αυτό? Απ'ότι μας λέει τα εχει δοκιμάσει όλα..τοση μεγάλη αστοχία υλικού ναι είναι? Χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες για τον τόπο ή τις συνθήκες που πετάει ο φίλος panandreas, στοιχηματίζω ότι κάποια από τις πρυποθέσεις που είπα πιο πριν (έλλειψη εμποδίων ανάμεσα στο ΤΧ και στο σκάφος και ΟΧΙ ΠΕΡΑΜΒΟΛΕΣ) δεν ισχύει, για αυτό και η χαμηλή εμβέλεια. Αστοχία υλικού, ίσως, αλλά δύσκολο....
Απόψη μου πάντα Σ
|
|
|
Post by panandreas on Nov 2, 2018 14:32:10 GMT 2
Στο βουνό που το πετάω έχει κάποιες κεραίες κινητής στο 1.5km και μια κεραία ραδιοφωνίας στα 800m. Η μορφολογία του εδάφους είναι περίεργη και έχει αρκετά δέντρα που θα δικαιολογούσε ίσως multipath interference. Μπορείτε να δείτε το μέρος σε αυτό το βίντεο μετά το 2:37. Στην παραλία που το πέταγα το καλοκαίρι το μέρος ήταν εντελώς επίπεδο αλλά και πάλι υπήρχαν δέντρα που θα δικαιολογούσαν ίσως multipath interference. Σε αυτό το βίντεο πάλι μπορείτε να δείτε το μέρος. Το βίντεο είναι μετά την μεταφορά της κεραίας του drone εξωτερικά. Από άποψη εμποδίων ποτέ μα ποτέ δεν έχω ανάμεσα σε εμένα και το drone τίποτα απολύτως. Επίσης για να σιγουρευτώ ότι δεν πέφτω σε fresnel zones το πετάω συνήθως στα 50m ύψος αλλά έχω δοκιμάσει και στα 150m. Αστοχία υλικού αν μιλάμε για chips το θεωρώ απίθανο αν και θα μπορούσε να συμβεί. Περισσότερο ελπίζω σε αστοχία υλικού στην κατασκευή της κεραία FPV του Τ/Χ που είναι κατασκευασμένη στο χέρι. Οι υπόλοιπες κεραίες είναι απλά δίπολα και θεωρώ απίθανο ένα κατασκευαστικό λάθος. Βέβαια και πάλι με παραξενεύει ότι στο ίδιο μέρος με την ίδια συχνότητα διπλασιάστηκε η εμβέλεια βγάζοντας απλά το διπολάκι από το drone εξωτερικά.
|
|
|
Post by stathis on Nov 2, 2018 22:52:56 GMT 2
Λοιπόν, καταρχήν περί καρτών και Ali, από την πρώτη στιγμή κάπου το 2014 που ξεκίνησα δήλωσα μια χρεωστική της Πειραιώς, σε αυτή την κάρτα ποτέ δεν έχω μέσα κανένα τρελό ποσό, πάντα πάω και βάζω 20 ή 30 και καμιά φορά 50 αν θέλω να αγοράσω κάτι, αυτό το κάνω για ασφάλεια, το πολύ πολύ να μου πάρουν ότι έχει μέσα, λίγα δηλ. Με την ίδια κάρτα πληρώνω και στο eBay, στον Ali δεν είχα προσέξει ποτέ ότι δεν έχει Paypal, και στο eBay που έχει το αποφεύγω λόγω προμήθειας, το χρησιμοποιούσα κυρίως την σκληρή εποχή των CC που δεν μπορούσα να στείλω με κάρτα. Ποτέ και από τα δύο site δεν έχασα ούτε ένα ευρώ, και στο GB & BG την ίδια κάρτα χρησιμοποιώ με τον ίδιο τρόπο, Στάθη δεν καταλαβαίνω τους φόβους σου ειδικά για μια αγορά 10 ή 15€. Για το 501 σου, πάντως Στάθη μάλλον έχει κάτι ξεχωριστό ή είναι τόσο τυχαίο; Εντάξει και άλλοι έχουν πάει μακριά αλλά εσύ το έχεις άνετα το μακριά...! Εγώ στις πρώτες πτήσεις ζορίστηκα, δεν μπορούσα να πιάσω στα 300μ. έψαξα τα κανάλια, πήγα στα ψηλά πάνω από 5800 και με εκείνα έφτασα το χιλιόμετρα, δεν επιχείρησα ποτέ να το πάω πιο πέρα αλλά μέχρι εκεί δεν είχα θέμα, ακόμη και το βράδυ που το έχασα σε κατοικημένη περιοχή στα 500μ είχα FPV. Το 501 του Αντρέα δεν ξέρω τι έχει, δεν μπορεί να χάνει τόσο κοντά, ίσως κάποιο herdwer σφάλμα τι να πω. Ηλία απλα το αναφέρω ότι δεν έχει το ali επιλογή πληρωμής με paypal..δεν είναι ότι φοβάμαι τίποτα, είναι όμως μιά επιπλέον προστασία σε περίπτωση απατεώνα πωλητή,για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω... έτσι κι αλλιώς προπληρωμένη κάρτα έχω στο paypal,αυτή θα έβαζα και σε αγορά στο aliexpress.. Τώρα οσόν αφορα την εμβέλεια του δικού μου h501s,δεν νομίζω να είναι φαινόμενο...έχω ακούσει ότι το χιλιόμετρο+ είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο, μπορεί για διάφορους λόγους να μην την πιάνουν όλα αυτή την εμβέλεια.. αλλά δεν είναι κάτι δύσκολο.. τουλάχιστον απ'αυτά που γνωρίζω. Πάντως στη περίπτωση τη δική μου όντως τα πάει πολύ καλά σε εμβέλεια...!!φτου φτου μη το ματιάσω
|
|
|
Post by stathis on Nov 2, 2018 23:07:32 GMT 2
Γνωρίζει κανείς πως αποθηκεύονται οι μπαταρίες Lipo εάν είναι να μην χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα..? Σε τι επίπεδο φόρτισης πρέπει να είναι?..φουλ γεμάτες ή όχι? Χρειάζεται να αποθηκεύονται σε ειδική θήκη για προστασία από ανάφλεξη ή έκρηξη?.. βοηθάνε αυτές οι θήκες γενικότερα συντήριση-προστασία ή είναι περιττές? Επαναλαμβάνω το συγκεκριμένο post γιατί θα ήθελα μια απάντηση εάν γίνεται από κάποιον συνφορμίτη που γνωρίζει το θέμα.. ...και συγγνώμη εάν σας κουράζω..αλλά νομίζω είναι κάτι σημαντικό.. ευχαριστώ!!
|
|
|
Post by panandreas on Nov 2, 2018 23:45:31 GMT 2
Από όσο έχω διαβάσει οι lipo θέλουν 3.80V-3.90V ανά cell για αποθήκευση, δηλαδή 7.6V-7.8V για την μπαταρία του hubsan.
Τώρα αν θες θήκη για έξτρα προστασία δεν γνωρίζω... Λογικά αν τις έχεις σε αυτή τη τάση και δεν βρίσκονται σε περίεργες θερμοκρασίες δεν έχεις θέμα.
|
|
|
Post by stathis on Nov 3, 2018 2:38:08 GMT 2
Από όσο έχω διαβάσει οι lipo θέλουν 3.80V-3.90V ανά cell για αποθήκευση, δηλαδή 7.6V-7.8V για την μπαταρία του hubsan. Τώρα αν θες θήκη για έξτρα προστασία δεν γνωρίζω... Λογικά αν τις έχεις σε αυτή τη τάση και δεν βρίσκονται σε περίεργες θερμοκρασίες δεν έχεις θέμα. Σ' ευχαριστώ φίλε για την απάντηση!...εάν γνωρίζει και κάποιος άλλος για το συγκεκριμένο θέμα ας μου πει..
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Nov 3, 2018 9:15:20 GMT 2
Είναι γραμμένα αν γυρίσεις πίσω, ξαναλέμε εν συντομία. Οι LiPo αποθηκεύονται (για χρόνο πάνω από βδομάδα) φορτισμένες στο 40-60% της χωρητικότητας τους. Αν είχες φορτιστή τύπου iMax είναι εύκολο δεν κοιτάς καθόλου τα volt, αν δεν έχεις τότε εκεί είναι στα 7,4-7,6 είναι καλά. Όμως και πάλι δεν είναι απόλυτο, πρέπει να έχεις πολύμετρο συνδεμένο την ώρα της φόρτισης το οποίο όμως θα δείχνει παραπάνω όσο είναι συνδεδεμένος ο φορτιστής, μόλις τον αποσυνδέσεις θα πέφτει λίγο η τάση. Εν ολίγοις δεν θέλει τόσο ψιρισμα, απλά αν θέλεις να κάνεις αποθήκευση υπολόγισε καλύτερα τον χρόνο φόρτισης, αν από το 15% μετά από πτήση θέλει με τον μανατο φορτιστή 2.5 ώρες εσύ άστο 1.5 ώρα και θα την ολοκληρώσεις την ημέρα που θα ξαναπάς για πτηση. Το ίδιο ισχύει και για την μπαταρία της Τ/Κ. Για έξτρα προστασία νομίζω ότι είναι υπερβολές, δεν πιστεύω ούτε να την αφήνεις συ μέρος που το χτυπά ο ήλιος ούτε στην κατάψυξη, οπότε στο ντουλάπι μαζί με το drone δεν έχει θέμα.
|
|
|
Post by panandreas on Nov 3, 2018 9:40:18 GMT 2
Από όσο έχω διαβάσει οι lipo θέλουν 3.80V-3.90V ανά cell για αποθήκευση, δηλαδή 7.6V-7.8V για την μπαταρία του hubsan. Τώρα αν θες θήκη για έξτρα προστασία δεν γνωρίζω... Λογικά αν τις έχεις σε αυτή τη τάση και δεν βρίσκονται σε περίεργες θερμοκρασίες δεν έχεις θέμα. Sorry λάθος μου, η τάση ανά cell είναι 3.7V-3.8V δηλαδή για την μπαταρία του hubsan 7.4V-7.6V όπως είπε ο Ηλίας. Αν το προσγειωνεις στα 7V μόλις το αφήσεις λίγο με κλειστά μοτέρ θα δεις τάση 7.2-7.3, οποτε νομίζω σε κάνα μισάωρο με 3 τέταρτα στον φορτιστή είσαι οκ.
|
|
|
Post by stathis on Nov 3, 2018 14:47:02 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις σας...!!
..Φίλε Αντρέα πως το βλέπεις,θα το δοκιμάσεις σήμερα-αύριο με τις καινούργιες κεραίες?...περιμένουμε ενημέρωση για τ΄αποτελέσματα..
|
|
|
Post by panandreas on Nov 3, 2018 16:05:15 GMT 2
Αφού έχει %@£% κάθε σκ στην Αθήνα. 4-5 μποφωρ πάλι έχει. Έχω φορτίσει μπαταρίες και περιμένω μπας και κάνει καμία ανάπαυλα
|
|
|
Post by loykas82 on Nov 3, 2018 16:50:01 GMT 2
Αφού έχει %@£% κάθε σκ στην Αθήνα. 4-5 μποφωρ πάλι έχει. Έχω φορτίσει μπαταρίες και περιμένω μπας και κάνει καμία ανάπαυλα Ρε μη το φοβασαι σκυλι μαυρο ειναι.Ελα προς παρνηθα μερια να πεταξουμε παρεα.
|
|
|
Post by petersea on Nov 3, 2018 16:53:53 GMT 2
Αφού έχει %@£% κάθε σκ στην Αθήνα. 4-5 μποφωρ πάλι έχει. Έχω φορτίσει μπαταρίες και περιμένω μπας και κάνει καμία ανάπαυλα Συμφωνώ φέτος μας έχει τρελάνει στον αέρα ιδικά εμείς που ζούμε στα ανατολικά παράλια όλο αέρα έχει...
|
|