|
Post by sotirist on Oct 28, 2018 21:50:33 GMT 2
Εγώ το 501 δεν το έχασα από RTH, το έχασα από συνδυασμό λαθών;;; και ίσως όχι μόνο... Έχω κοιτάξει και ξανακοιτάξει τα στοιχεία τα οποία "δεν κάθονται" ...δεν δένουν. Οκ στην αρχή σήκωσα RTH ξαφνιασμένος όταν μου έφευγε, δεν ήρθε... Όταν έτρεξα και το είδα από απόσταση, είχα FPV, προσπάθησα να το στρέψω στην πόλη, στην κατεύθυνση μου, δεν ερχόταν, όπως και να γύρισα το Hendles αυτό όλο και απομακρυνόταν ώσπου έπαψα να το βλέπω... Και όπως θα θυμάσαι πήγα επιτόπου στο τελευταίο στίγμα αλλά δεν ήταν εκεί... Ναι, τις πρώτες μέρες τα έριξα όλα πάνω μου, όμως όταν άρχισα να βλέπω και να ξαναβλέπω με άλλο μάτι τα στοιχεία τότε κάπου μου κακοφάνηκαν τα καμώματα της Hubsan... Η εμπειρία μου σε πάνω από 90 πτήσεις με το 501 μου λέει ότι εάν το 501 το πιλοτάρεις σε GPS mode, συγχωρεί πολλά.. Εάν δεν το εχεις σε GPS mode, δεν συγχωρεί τίποτα, μα τίποτα. Δεν είναι μόνο τυφλό χωρίς GPS, μπερδεύεται εντελώς και δεν καταλαβαίνει τίποτα, ούτε χειρισμούς ούτε RTH ούτε τίποτα. ΔΥΟ μόνο φορές το γύρισα σε altitude mode, αφού βέβαια απογειώθηκα σε gps, με ιδρώτα κατάφερα να το γυρίσω κάπου κοντά μου από τα 300 μέτρα. Οποτε, όπως είχες προτείνει και συ, κόλλησα τον διακόπτη του gps με logo στο ON, και δεν ξανακινδυνεψα ποτέ. Διαβαστε τα προηγούμενα ποστ, κρύβουν μεγάλη εμπειρία από πολλά μέλη και κυριολεκτικά έχουν σώσει, τουλάχιστον εμένα, πολλές φορές. Εξυπακουεται ότι συμφωνώ ότι θα έπρεπε να υπάρχει προστασία, αλλά.....δεν..., οποτε... Σ
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 28, 2018 23:45:49 GMT 2
Όπως έχει προβλέψει ώστε δεν οπλίζουν τα μοτέρ εάν δεν πιάσει πάνω από 6 δορυφόρους, όπως δεν οπλίζουν τα μοτέρ και δεν απογειώνεται αν είναι ανεβασμένος ο διακόπτης RTH έτσι θα έπρεπε να μην ενεργοποιείται το RTH σε altitude mode αφού μόνο καταστροφικό αποτέλεσμα θα έχει. Θα έπρεπε μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση (όπως υπάρχει και στις άλλες δύο που ανέφερα) να εμφανίζεται και η σχετική προειδοποίηση στην οθόνη, αν υπήρχε αυτό θα διόρθωνε το δικό μου (και όχι μόνο) λάθος της αφηρημάδας. Ανυπομονώ να δω το Zino, όχι να το αγοράσω, να δούμε τι έκανε η Hubsan στο θέμα των ηλεκτρονικών διότι το 501 είναι πολύ "φτωχό" σε αυτόν τον τομέα.
Να πω και κάτι (το είχα γράψει τότε) για τους νεότερους φίλους, το είπε και ο Σωτήρης, εγώ μετά το πάθημα μου έριξα λίγο θερμαινόμενη σιλικόνη στην βάση του διακόπτη του GPS ώστε να μην κατεβαίνει και να μην υπάρχει περίπτωση να ξαναπετάξω κατά λάθος χωρίς GPS. Κάντε το για να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις, αν χρειαστεί να πάτε με πυξίδα τότε απλά ξεκολλάτε την σιλικόνη...
Επίσης κολλήστε στην κοιλιά του σκάφους ένα αυτοκόλλητο με το τηλέφωνο σας, αν τυχών συμβεί το κακό και πέσει το σκάφος σε "καλά" χέρια να μπορεί να σας ειδοποιήσει ότι το βρήκε...
|
|
|
Post by stathis on Oct 29, 2018 16:11:20 GMT 2
Όπως έχει προβλέψει ώστε δεν οπλίζουν τα μοτέρ εάν δεν πιάσει πάνω από 6 δορυφόρους, όπως δεν οπλίζουν τα μοτέρ και δεν απογειώνεται αν είναι ανεβασμένος ο διακόπτης RTH έτσι θα έπρεπε να μην ενεργοποιείται το RTH σε altitude mode αφού μόνο καταστροφικό αποτέλεσμα θα έχει. Θα έπρεπε μάλιστα και σε αυτή την περίπτωση (όπως υπάρχει και στις άλλες δύο που ανέφερα) να εμφανίζεται και η σχετική προειδοποίηση στην οθόνη, αν υπήρχε αυτό θα διόρθωνε το δικό μου (και όχι μόνο) λάθος της αφηρημάδας. Ανυπομονώ να δω το Zino, όχι να το αγοράσω, να δούμε τι έκανε η Hubsan στο θέμα των ηλεκτρονικών διότι το 501 είναι πολύ "φτωχό" σε αυτόν τον τομέα. Να πω και κάτι (το είχα γράψει τότε) για τους νεότερους φίλους, το είπε και ο Σωτήρης, εγώ μετά το πάθημα μου έριξα λίγο θερμαινόμενη σιλικόνη στην βάση του διακόπτη του GPS ώστε να μην κατεβαίνει και να μην υπάρχει περίπτωση να ξαναπετάξω κατά λάθος χωρίς GPS. Κάντε το για να προλάβετε δυσάρεστες καταστάσεις, αν χρειαστεί να πάτε με πυξίδα τότε απλά ξεκολλάτε την σιλικόνη... Επίσης κολλήστε στην κοιλιά του σκάφους ένα αυτοκόλλητο με το τηλέφωνο σας, αν τυχών συμβεί το κακό και πέσει το σκάφος σε "καλά" χέρια να μπορεί να σας ειδοποιήσει ότι το βρήκε... Ηλία νομίζω υπάρχει σχετική μόντα στο youtube με αλλαγή των συνδέσεων των καλοδίων στους επίμαχους διακόπτες, ώστε όταν ενεργοποιείται το altmode να μην λειτουργεί το RTH...απλά δεν μπορώ να το βρω τώρα για να το ανεβάσω..το ειχα δει προ ημερών. Μπορείς αν θέλεις να το ψάξεις...αν το εντοπίσω θα το ανεβάσω κι εγώ. Υ.Γ. Παρεπιπτόντως σήμερα έλαβα την καινούργια γνήσια μπαταρία που είχα παραγγείλει στο Kooqie..την περίμενα πως και πως!!
|
|
|
Post by stathis on Oct 29, 2018 16:27:09 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 29, 2018 16:45:41 GMT 2
Πόσο την πήρες Στάθη; ...εντάξει για το "γνήσια" εγώ νομίζω ότι όλες είναι ίδιες, βάλε μας σε μια φωτό και τις δύο δίπλα δίπλα.
Όσο για την Τ/Κ τώρα δεν έχω έτσι κι αλλιώς, όμως και αν είχα δεν θα άνοιγα να κάνω αυτό που λέει, δεν έχει νόημα, τον διακόπτη θα τον κόλλαγα και πάλι όπως είχα κάνει (εκ των υστέρων) και θα ησύχαζα. Το θέμα και η αιτίαση μου όμως είναι το ότι πρέπει να μπαίνουμε εμείς (οι χρήστες) σε διάφορες διαδικασίες για να αντεπεξέλθουμε στις μ@κ@κίες της Hubsan...
|
|
|
Post by sotirist on Oct 29, 2018 19:30:38 GMT 2
Όσο για την Τ/Κ τώρα δεν έχω έτσι κι αλλιώς, όμως και αν είχα δεν θα άνοιγα να κάνω αυτό που λέει, δεν έχει νόημα, τον διακόπτη θα τον κόλλαγα και πάλι όπως είχα κάνει (εκ των υστέρων) και θα ησύχαζα. Το θέμα και η αιτίαση μου όμως είναι το ότι πρέπει να μπαίνουμε εμείς (οι χρήστες) σε διάφορες διαδικασίες για να αντεπεξέλθουμε στις μ@κ@κίες της Hubsan... Επειδη, στο 501, δεν βρισκω κανενα, μα κανενα λογο να ταξιδεύει σε Altitute mode (εκτος απο το να το χάσουμε), πιστευω οτι η απενεργοποίησή του απο το GPS Switch με όποιο τροπο οπως πχ λεει ο Ηλιας εινσι πιο ασφαλής. Σ
|
|
|
Post by stathis on Oct 29, 2018 20:07:03 GMT 2
Πόσο την πήρες Στάθη; ...εντάξει για το "γνήσια" εγώ νομίζω ότι όλες είναι ίδιες, βάλε μας σε μια φωτό και τις δύο δίπλα δίπλα. Όσο για την Τ/Κ τώρα δεν έχω έτσι κι αλλιώς, όμως και αν είχα δεν θα άνοιγα να κάνω αυτό που λέει, δεν έχει νόημα, τον διακόπτη θα τον κόλλαγα και πάλι όπως είχα κάνει (εκ των υστέρων) και θα ησύχαζα. Το θέμα και η αιτίαση μου όμως είναι το ότι πρέπει να μπαίνουμε εμείς (οι χρήστες) σε διάφορες διαδικασίες για να αντεπεξέλθουμε στις μ@κ@κίες της Hubsan... Γνήσια? έλα ντε??...τουλάχιστον έτσι διαφημίζει το κατάστημα Ηλία...φαίνονται ίδιες, αλλά ο θεός και ψυχή τους.. Πανάκριβη 32 €....άσε σφαγείο είναι... αλλά τι να κάνω?...από έξω δεν στέλνουν.. Θα βάλω φωτό τις μπαταρίες να δείτε κι εσείς.. Ηλία το βίντεο το ανέβασα σαν απόδειξη ότι τελικά έχεις δίκιο... είναι μέγα μ@λ@κ.@ της hubsan, αλλιώς δεν θα ασχολούνταν ο κόσμος με τέτοιες μοντες..
|
|
|
Post by stathis on Oct 29, 2018 20:51:37 GMT 2
Να και οι φωτογραφίες..
|
|
|
Post by stathis on Oct 29, 2018 21:03:15 GMT 2
Οι φωτογραφίες..
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 29, 2018 21:41:38 GMT 2
Όπως το περίμενα... ΟΛΕΣ οι μπαταρίες που αγοράζονται από αλλού εκτός Hubsan έχουν άσπρο, μαύρο, κόκκινο... ΜΟΝΟ όσες στέλνει η ίδια η Hubsan έχουν άσπρο, μαύρο, μπε... άρα ποιος διασφαλίζει ότι είναι "γνήσιες"...; Να και η δική μου, ολόιδια αλλά με άσπρο αντί μπλε. Τελικά μετράει το πόσο πετάει το σκάφος, ας είναι ότι θέλει η μπαταρία, εμένα πέταγε σχεδόν 25 λεπτά με την "μαϊμού" και την είχα πάρει 10,7€ Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 29, 2018 21:49:39 GMT 2
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τις μπαταρίες του 502 που πήρα από το eBay, αντί μπλε είχαν άσπρο ενώ αυτή που είχε το σκάφος είχε μπλε... Attachments:
|
|
|
Post by stathis on Oct 29, 2018 22:01:49 GMT 2
Όπως το περίμενα... ΟΛΕΣ οι μπαταρίες που αγοράζονται από αλλού εκτός Hubsan έχουν άσπρο, μαύρο, κόκκινο... ΜΟΝΟ όσες στέλνει η ίδια η Hubsan έχουν άσπρο, μαύρο, μπε... άρα ποιος διασφαλίζει ότι είναι "γνήσιες"...; Να και η δική μου, ολόιδια αλλά με άσπρο αντί μπλε. Τελικά μετράει το πόσο πετάει το σκάφος, ας είναι ότι θέλει η μπαταρία, εμένα πέταγε σχεδόν 25 λεπτά με την "μαϊμού" και την είwχα πάρει 10,7€ Η μόνη διαφορά που διακρίνω στις δικές σου είναι ότι τα καλώδια βγαίνουν αντεστραμμένα..
|
|
|
Post by stathis on Oct 29, 2018 22:04:51 GMT 2
Πότε τις πήρες τις μπαταρίες αυτές?..και για το h502.. Έχεις κάποιο λινκ?
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 29, 2018 22:10:00 GMT 2
|
|
|
Post by stathis on Oct 29, 2018 22:30:20 GMT 2
Φώτο από τη σημερινή πτήση..
|
|
|
Post by stathis on Oct 29, 2018 22:41:18 GMT 2
Προσπάθησα κι εγώ να πάρω μπαταρία από ebay και τζίφος..γύρισε πίσω στον αποστολέα.... οπότε δεν το διακινδυνεύω να παραγγείλω άλλη απ' έξω,πήρα τελικά από Ελλάδα..ακριβά μεν, σίγουρα δε και γρήγορα!!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 29, 2018 22:56:57 GMT 2
Μπορείς να βάλεις το λινγκ από τον πωλητή που έκανες την αγορά; Το ότι γύρισε πίσω από εκείνον δεν σημαίνει ότι θα γυρίσει και από όλους. Α ναι, κοντά πήγες σήμερα...! μόνο 460 μέτρα!
|
|
|
Post by stathis on Oct 30, 2018 21:34:59 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 30, 2018 22:10:52 GMT 2
Αυτός που είχα πάρει όμως στέλνει με PostNL και έρχεται μέσω Βελγίου, τέλος π. αν είχα 501 και πάλι θα αγόραζα από τον ίδιο μιας και η μέθοδος είναι καλή αλλά και η μπαταρία δοκιμασμένη. Εδώ που τα λέμε, τώρα που θα βγει το Zino ίσως έχουμε φαινόμενα DJI κατακρήμνιση τιμών δηλ. στα προηγούμενα μοντέλα οπότε ίσως δούμε σε τίποτα ξεπουλήματα κανένα 501 σε ξεφύλα τιμή,αν το βρω κοντά στα 120-130€ ίσως ξαναπάρω...!!!
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 13:02:51 GMT 2
Αυτός που είχα πάρει όμως στέλνει με PostNL και έρχεται μέσω Βελγίου, τέλος π. αν είχα 501 και πάλι θα αγόραζα από τον ίδιο μιας και η μέθοδος είναι καλή αλλά και η μπαταρία δοκιμασμένη. Εδώ που τα λέμε, τώρα που θα βγει το Zino ίσως έχουμε φαινόμενα DJI κατακρήμνιση τιμών δηλ. στα προηγούμενα μοντέλα οπότε ίσως δούμε σε τίποτα ξεπουλήματα κανένα 501 σε ξεφύλα τιμή,αν το βρω κοντά στα 120-130€ ίσως ξαναπάρω...!!! Αν δεν κάνω λάθος αυτός με τη μπαταρία είναι στο alliexpess ?...δεν έχω λογαριασμό εκεί, αλλά να σε ρωτήσω με paypal πληρωμές μπορείς να κάνεις εκεί ή όχι? ...αντε μ' αυτό το zino....μας γκαστρωσαν..θα το βγάλουν στην αγορά να το δούμε? Πάντως όπως και να 'χει το h501 είναι κλασική αξία ,εάν πέσει και λίγο η τιμή του,θα πουλάει για χρόνια!! .... άντε πάρε ένα ακόμα..και πέταγμα μόνο σε gps mode εεε..😁😁😁
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 31, 2018 14:01:43 GMT 2
Ναι έχει και paypal εννοείται, αλλά εγώ από το 2014 δεν πλήρωσα ποτέ, πάντα με κάρτα πληρώνω... Δεν έχασα ποτέ ούτε 1€ και στο Dispute δεν παίζουν, ποτέ δεν μου το ακύρωσαν μα ποτέ... ούτε στο eBay φυσικά...
Για το 501 ασχέτως Zino είπα, με 120-130€ το ξαναπαίρνω, και πιθανολογώ ότι θα πάει εκεί, το καλοκαίρι τότε που είχα χάσει το πρώτο μου το έδινε το GB 151€...! Όμως είχα ήδη πάρει δεύτερο από φίλο οπότε έμενα με την προσφορά...
Για το Zino εγώ θα το πάρω μάλλον τελευταίος αφού έχω καταφέρει να δαμάσω την ανυπομονησία μου και μπορώ να περιμένω...!!
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 17:13:25 GMT 2
Άλλη μία σημερινή φωτογραφία..πήγα λιγάκι παραπάνω από προχθές..!!
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 17:18:53 GMT 2
Ναι έχει και paypal εννοείται, αλλά εγώ από το 2014 δεν πλήρωσα ποτέ, πάντα με κάρτα πληρώνω... Δεν έχασα ποτέ ούτε 1€ και στο Dispute δεν παίζουν, ποτέ δεν μου το ακύρωσαν μα ποτέ... ούτε στο eBay φυσικά... Για το 501 ασχέτως Zino είπα, με 120-130€ το ξαναπαίρνω, και πιθανολογώ ότι θα πάει εκεί, το καλοκαίρι τότε που είχα χάσει το πρώτο μου το έδινε το GB 151€...! Όμως είχα ήδη πάρει δεύτερο από φίλο οπότε έμενα με την προσφορά... Για το Zino εγώ θα το πάρω μάλλον τελευταίος αφού έχω καταφέρει να δαμάσω την ανυπομονησία μου και μπορώ να περιμένω...!! Ηλία αν σου είναι εύκολο ξανά βάλε το λινκ του aliexpress με τη μπαταρία.. Ευχαριστώ!!
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 17:32:05 GMT 2
Κι άλλη μία..
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 31, 2018 18:11:30 GMT 2
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 19:43:23 GMT 2
Σ' ευχαριστώ και πάλι φίλε!! 1809 μέτρα είναι στη πρώτη φωτογραφία!!.. πρέπει να πήγαινε λίγο ακόμα,αλλά δεν το διακινδύνευσα..φοβάμαι την μπαταρία στην επιστροφή.. Η εικόνα ήταν τέλεια σε όλη την διαδρομή!
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 20:21:41 GMT 2
Κάποια στιγμή λέω να ανεβάσω και κανένα βίντεο..
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 20:42:32 GMT 2
Ναι έχει και paypal εννοείται, αλλά εγώ από το 2014 δεν πλήρωσα ποτέ, πάντα με κάρτα πληρώνω... Δεν έχασα ποτέ ούτε 1€ και στο Dispute δεν παίζουν, ποτέ δεν μου το ακύρωσαν μα ποτέ... ούτε στο eBay φυσικά... Για το 501 ασχέτως Zino είπα, με 120-130€ το ξαναπαίρνω, και πιθανολογώ ότι θα πάει εκεί, το καλοκαίρι τότε που είχα χάσει το πρώτο μου το έδινε το GB 151€...! Όμως είχα ήδη πάρει δεύτερο από φίλο οπότε έμενα με την προσφορά... Για το Zino εγώ θα το πάρω μάλλον τελευταίος αφού έχω καταφέρει να δαμάσω την ανυπομονησία μου και μπορώ να περιμένω...!! Ηλία αν σου είναι εύκολο ξανά βάλε το λινκ του aliexpress με τη μπαταρία.. Ευχαριστώ!! Ηλία δεν βλέπω να έχει επιλογή για πληρωμή μέσω paypal το aliexpress.... κάνω λάθος? πιστωτική ή χρεωστική απευθείας δεν βάζω σε κινεζομαγαζα όσο μεγάλα και "σίγουρα" και να είναι..
|
|
|
Post by engelo on Oct 31, 2018 20:44:38 GMT 2
bleep και καθάρισες !!!
ο μόνος λόγος που την έβγαλα...
|
|
|
Post by stathis on Oct 31, 2018 20:50:30 GMT 2
bleep και καθάρισες !!! ο μόνος λόγος που την έβγαλα... engelo προπληρωμένη κάρτα είναι αυτή?...δεν τη γνωρίζω που(σε πια τράπεζα?) και πως την βγάζεις?
|
|