|
Post by stathis on Oct 24, 2018 22:56:43 GMT 2
Στάθη, ανησυχίες και προβληματισμοί νεότητας...!!! Τα ίδια κάναμε όλοι σε αυτό το στάδιο, τώρα ούτε που με νοιάζει αν θα πάει 2 χιλ. ενώ ο κατασκευαστής το πουλάει για 500μ. Όποιος θέλει να πάει 10 ή 20 ή παραπάνω χιλ. παίρνει Disco, ο ρόλος των Drone είναι άλλος. Τώρα πλέον αναζητώ κυρίως την αξιοπιστία... Εσύ Ηλία εάν δεν κάνω λάθος το πούλησες το h501s...μου φαίνεται ότι αφήνεις κάποιο υπονοούμενο για την αξιοπιστία του? Προς τα που λες να πας τώρα μετα την εμπειρία που ειχες με το h501s...έχεις καταλήξει κάπου?
|
|
|
Post by sotirist on Oct 24, 2018 22:56:51 GMT 2
Σωστοί οι προβληματισμοί σου αλλά... Η συχνότητα των 2,4 g εγκαταλείπεται από τα ανταγωνιστικά πρωτόκολλα WiFi άρα λιγότερες παρεμβολες. Είναι όμως narrow band, ιδανική για ΤΧ που είναι και το σημαντικότερο, αλλά ακατάλληλη για long range FPV, όπου θέλεις bandwidth. Αντιθετα η 5,8 g είναι ευρεία αλλά όχι αλάνθαστη, πολύ καλύτερη για fpv που και να χάσεις για λίγο την εικόνα δεν είναι και καταστροφή. Πολλοι κάτοχοι απλώς βγάζουν την αξιοπρεπή κεραία των 5,8 g εκτός του πλαστικού στο στάνταρντ ΤΧ με θεαματικά αποτέλεσμα και στo FPV. Θα εκπλαγείς από τις δυνατότητες του 501 🙂🙂🙂 Ήδη έχω εκπλαγεί φίλε Σωτήρη. Το έχω ξαναπεί, ότι είχα ακούσει και διαβάσει πολλά κι εδώ και αλλού, αλλά δεν τα πολύ πίστευα μέχρι που τα είδα με το παραπάνω!! Τελικά αυτό το αεροσκάφος αξίζει!! Σίγουρα υπάρχουν καλύτερα..αλλά με πολλαπλάσιο κόστος
Λόγια σωστα ειπωμενα🙂 Απολαυσε το με σύνεση και θα πάτε μια χαρα!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 24, 2018 23:22:14 GMT 2
Αν αφήνω κάποια υπονοούμενα για το 501... είναι μεγάλη κουβέντα. Λοιπόν, όταν το πήρα τον Απρίλη ήμουν κατενθουσιασμένος, "κατακτούσα" την απόσταση πτήσης σταδιακά, είχα κάποια θέματα στο FPV έως ότου έψαξα τα κανάλια, βρήκα κάποιο καθαρό, το άφησα και πέρασα τα 1000μ. Λίγο αργότερα ήρθε η απώλεια του 501 όταν σε μια βραδινή πτήση απόστασης 10 μ. μου έφυγε χωρίς να το καταλάβω, είναι γραμμένα όλα κάπου στις σελίδες 10 και μετά αν θυμάμαι καλά. Τότε τα έβαλα με τον εαυτό μου, θεώρησα ότι φταίω 100% εγώ με κάποια λάθη που έκανα... Αργότερα μπήκα και σε κάποιες ομάδες και μια για Hubsan και είδα ότι εκείνο το διάστημα έκαναν και άλλοι 4-5 αναφορές για χαμένα Drone που σταμάτησαν να υπακούουν ή δεν είχαν καλή συμπεριφορά όπως το δικό μου. Μάλιστα ένας έχασε και 501 και 502... Μου φάνηκαν παράξενες όλες αυτές οι αναφορές και εμπειρίες, έγραψα και γω την δική μου για να τα δουν άλλοι και να προσέχουν. Αυτά έγιναν κάπου Ιούνιο και αρχές Ιουλίου και το παράδοξο είναι ότι είδα αναφορές και για χαμένα Mavic τότε...!!! Έκτοτε δεν είδα κάποιον να αναφέρει απώλεια και με παραξένεψε, και στο μεταξύ ξανακοιτάζοντας τα δικά μου στοιχεία είδα ότι δεν έκανα και τόσο τραγικά λάθη εκείνο το βράδυ, άρχισα να πιστεύω πως κάτι άλλο συνέβη.
Ακούστε τώρα κάτι που αγγίζει τα όρια και της πιο τρελής σύμπτωσης... Προ ημερών υπήρξε μια αγγελία για ένα 501 και είδα ότι ενδιαφέρθηκε και το πήρε τελικά ένα παιδί που μένει στην ίδια οικοδομή που είμαι εγώ, να σας πω εγώ είμαι 5ο και αυτός 4ο όροφο... Τον συνάντησα και πιάσαμε κουβέντα... και ακούστε................ Είχε αγοράσει και αυτός ένα 501 από GB και ένα βραδάκι του Ιούνη....... το έχασε......!!! εκεί που το πέταγε σε ερημικό μάλιστα μέρος ξαφνικά άρχισε να κάνει χαζά, να χάνει το σήμα αλλά και να μην υπακούει, πάτησε RTH αλλά το σκάφος έκανε φτερά, ούτε με τις τελευταίες συντεταγμένες μπόρεσε να το βρει..... Παιδιά τσουτσούρωσα...... έμεινα κάγκελο......... ακριβώς ίδια περίπτωση με μένα.... αν είναι δυνατόν, και οι συμπτώσεις χάνουν το νόημα τους...!!!
Τι έγινε το καλοκαίρι και χανόταν Drone; Μπορεί και να ήταν τυχαία όλα... όμως εμένα μου πλήγωσε την αξιοπιστία,ναι μεν πήρα άλλο 501 αλλά ποτέ δεν το ένιωσα όπως το ήθελα, κάθε φορά που σηκωνόταν το φοβόμουν οπότε δεν μπορούσα να το κρατήσω...
...........
|
|
|
Post by stathis on Oct 25, 2018 14:56:03 GMT 2
Αν αφήνω κάποια υπονοούμενα για το 501... είναι μεγάλη κουβέντα. Λοιπόν, όταν το πήρα τον Απρίλη ήμουν κατενθουσιασμένος, "κατακτούσα" την απόσταση πτήσης σταδιακά, είχα κάποια θέματα στο FPV έως ότου έψαξα τα κανάλια, βρήκα κάποιο καθαρό, το άφησα και πέρασα τα 1000μ. Λίγο αργότερα ήρθε η απώλεια του 501 όταν σε μια βραδινή πτήση απόστασης 10 μ. μου έφυγε χωρίς να το καταλάβω, είναι γραμμένα όλα κάπου στις σελίδες 10 και μετά αν θυμάμαι καλά. Τότε τα έβαλα με τον εαυτό μου, θεώρησα ότι φταίω 100% εγώ με κάποια λάθη που έκανα... Αργότερα μπήκα και σε κάποιες ομάδες και μια για Hubsan και είδα ότι εκείνο το διάστημα έκαναν και άλλοι 4-5 αναφορές για χαμένα Drone που σταμάτησαν να υπακούουν ή δεν είχαν καλή συμπεριφορά όπως το δικό μου. Μάλιστα ένας έχασε και 501 και 502... Μου φάνηκαν παράξενες όλες αυτές οι αναφορές και εμπειρίες, έγραψα και γω την δική μου για να τα δουν άλλοι και να προσέχουν. Αυτά έγιναν κάπου Ιούνιο και αρχές Ιουλίου και το παράδοξο είναι ότι είδα αναφορές και για χαμένα Mavic τότε...!!! Έκτοτε δεν είδα κάποιον να αναφέρει απώλεια και με παραξένεψε, και στο μεταξύ ξανακοιτάζοντας τα δικά μου στοιχεία είδα ότι δεν έκανα και τόσο τραγικά λάθη εκείνο το βράδυ, άρχισα να πιστεύω πως κάτι άλλο συνέβη. Ακούστε τώρα κάτι που αγγίζει τα όρια και της πιο τρελής σύμπτωσης... Προ ημερών υπήρξε μια αγγελία για ένα 501 και είδα ότι ενδιαφέρθηκε και το πήρε τελικά ένα παιδί που μένει στην ίδια οικοδομή που είμαι εγώ, να σας πω εγώ είμαι 5ο και αυτός 4ο όροφο... Τον συνάντησα και πιάσαμε κουβέντα... και ακούστε................ Είχε αγοράσει και αυτός ένα 501 από GB και ένα βραδάκι του Ιούνη....... το έχασε......!!! εκεί που το πέταγε σε ερημικό μάλιστα μέρος ξαφνικά άρχισε να κάνει χαζά, να χάνει το σήμα αλλά και να μην υπακούει, πάτησε RTH αλλά το σκάφος έκανε φτερά, ούτε με τις τελευταίες συντεταγμένες μπόρεσε να το βρει..... Παιδιά τσουτσούρωσα...... έμεινα κάγκελο......... ακριβώς ίδια περίπτωση με μένα.... αν είναι δυνατόν, και οι συμπτώσεις χάνουν το νόημα τους...!!! Τι έγινε το καλοκαίρι και χανόταν Drone; Μπορεί και να ήταν τυχαία όλα... όμως εμένα μου πλήγωσε την αξιοπιστία,ναι μεν πήρα άλλο 501 αλλά ποτέ δεν το ένιωσα όπως το ήθελα, κάθε φορά που σηκωνόταν το φοβόμουν οπότε δεν μπορούσα να το κρατήσω... ........... Φίλε Ηλία, ως γνωστόν όταν κάτι επαναλαμβάνεται πάβει να είναι σύμπτωση..όντως όλα αυτά που μας λες είναι πολύ παράξενα και όταν βασικά δεν οφείλονται σε λάθος χειρισμό..δεν σου κρύβω ότι με έχεις προβληματίσει Εγώ δεν εχω εμπειρία γενικότερα ως αρχάριος στο χόμπυ και περιμένω την τοποθέτηση κάποιου πιο έμπειρου από μένα πάνω σ' αυτό το θέμα...για να καταλάβω..
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 25, 2018 16:41:10 GMT 2
Στάθη, τότε είχα δει αναφορές για 4-5 501 και όλοι περιέγραφαν την εμπειρία τους με παρόμοια λόγια, ξαφνική απώλεια χειρισμού, το drone δεν άκουγε καθόλου και στο τέλος πήρε ...το δρόμο του. Θυμάμαι δύο που το βρήκαν από τύχη, ο ένας το πέταγε σε ένα πάρκο και του έφυγε, άκουσε ένα μπαμ και πήγε προς τα εκεί, το βρήκε αφού είχε κοπανίσει στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, ο άλλος δε θυμάμαι, ήταν κάπου σε ένα χωράφι. Άλλοι όμως δεν ήταν τυχεροί, ένας το έψαχνε σε κάτι ταράτσες, όμως δε τα βρήκανε στο τέλος. Ένα άλλο παιδί έχασε και 501 και 502 και νομίζω κάποια παιδιά ίσως είναι εδώ μέσα μέλη.
Σε άλλες ομάδες, είδα χαμένο Mavic που το απογείωσε από Λυκαβηττό και του έφυγε, πήγε στο σημείο του στίγματος, ήταν έρημο χωράφι με πουρνάρια αλλά το σκάφος δεν ήταν εκεί. Άλλος είχε Air και μπροστά στα μάτια του έκανε βουτιά στη θάλασσα και άλλος έχασε Mavic σε ένα ποτάμι.
Ο γείτονας, το παιδί της διπλανής πόρτας όμως ήταν το αποκορύφωμα, τον άκουγα να μου περιγράφει το συμβάν του και .....νόμιζα ότι περιέγραφε το δικό μου... έμεινα άναυδος. Τώρα που θυμάμαι λέγανε το καλοκαίρι για ηλιακή καταιγίδα αλλά δεν ξέρω αν και πόσο έπαιξε ρόλο. Από τότε δεν έχω ξαναδεί καμιά αναφορά για απώλεια σε καμία ομάδα και για κανέναν τύπο drone...
|
|
|
Post by loykas82 on Oct 25, 2018 17:09:55 GMT 2
Στάθη, τότε είχα δει αναφορές για 4-5 501 και όλοι περιέγραφαν την εμπειρία τους με παρόμοια λόγια, ξαφνική απώλεια χειρισμού, το drone δεν άκουγε καθόλου και στο τέλος πήρε ...το δρόμο του. Θυμάμαι δύο που το βρήκαν από τύχη, ο ένας το πέταγε σε ένα πάρκο και του έφυγε, άκουσε ένα μπαμ και πήγε προς τα εκεί, το βρήκε αφού είχε κοπανίσει στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, ο άλλος δε θυμάμαι, ήταν κάπου σε ένα χωράφι. Άλλοι όμως δεν ήταν τυχεροί, ένας το έψαχνε σε κάτι ταράτσες, όμως δε τα βρήκανε στο τέλος. Ένα άλλο παιδί έχασε και 501 και 502 και νομίζω κάποια παιδιά ίσως είναι εδώ μέσα μέλη. Σε άλλες ομάδες, είδα χαμένο Mavic που το απογείωσε από Λυκαβηττό και του έφυγε, πήγε στο σημείο του στίγματος, ήταν έρημο χωράφι με πουρνάρια αλλά το σκάφος δεν ήταν εκεί. Άλλος είχε Air και μπροστά στα μάτια του έκανε βουτιά στη θάλασσα και άλλος έχασε Mavic σε ένα ποτάμι. Ο γείτονας, το παιδί της διπλανής πόρτας όμως ήταν το αποκορύφωμα, τον άκουγα να μου περιγράφει το συμβάν του και .....νόμιζα ότι περιέγραφε το δικό μου... έμεινα άναυδος. Τώρα που θυμάμαι λέγανε το καλοκαίρι για ηλιακή καταιγίδα αλλά δεν ξέρω αν και πόσο έπαιξε ρόλο. Από τότε δεν έχω ξαναδεί καμιά αναφορά για απώλεια σε καμία ομάδα και για κανέναν τύπο drone... Ωραια ολα αυτα που γραφεις Ηλια αλλα θα σου πω κατι που το εζησα και δε δινει κανεις σημασια στις ενδειξεις τηλεμετριας. Το σηκωσα και ηταν και ηταν σε αποσταση 3-4 μετρα και υψος 2.5-3 μετρα.Οι ενδειξεις ελεγαν αποσταση 10 μετρα και υψος 6 μετρα.Το κατεβασα με τη μια.Προφανως ειχα ισχυρες παρεμβολες.Για παντα πρεπει να κανουμε και ενα σχετικο ελεγχο στη τηλεμετρια πρωτου απομακρυνθουμε απο τη βαση μας.Εμενα αυτη η οπτικη παρατηρηση μπορει και να με εσωσε.
|
|
|
Post by stathis on Oct 25, 2018 17:51:36 GMT 2
Στάθη, τότε είχα δει αναφορές για 4-5 501 και όλοι περιέγραφαν την εμπειρία τους με παρόμοια λόγια, ξαφνική απώλεια χειρισμού, το drone δεν άκουγε καθόλου και στο τέλος πήρε ...το δρόμο του. Θυμάμαι δύο που το βρήκαν από τύχη, ο ένας το πέταγε σε ένα πάρκο και του έφυγε, άκουσε ένα μπαμ και πήγε προς τα εκεί, το βρήκε αφού είχε κοπανίσει στην είσοδο μιας πολυκατοικίας, ο άλλος δε θυμάμαι, ήταν κάπου σε ένα χωράφι. Άλλοι όμως δεν ήταν τυχεροί, ένας το έψαχνε σε κάτι ταράτσες, όμως δε τα βρήκανε στο τέλος. Ένα άλλο παιδί έχασε και 501 και 502 και νομίζω κάποια παιδιά ίσως είναι εδώ μέσα μέλη. Σε άλλες ομάδες, είδα χαμένο Mavic που το απογείωσε από Λυκαβηττό και του έφυγε, πήγε στο σημείο του στίγματος, ήταν έρημο χωράφι με πουρνάρια αλλά το σκάφος δεν ήταν εκεί. Άλλος είχε Air και μπροστά στα μάτια του έκανε βουτιά στη θάλασσα και άλλος έχασε Mavic σε ένα ποτάμι. Ο γείτονας, το παιδί της διπλανής πόρτας όμως ήταν το αποκορύφωμα, τον άκουγα να μου περιγράφει το συμβάν του και .....νόμιζα ότι περιέγραφε το δικό μου... έμεινα άναυδος. Τώρα που θυμάμαι λέγανε το καλοκαίρι για ηλιακή καταιγίδα αλλά δεν ξέρω αν και πόσο έπαιξε ρόλο. Από τότε δεν έχω ξαναδεί καμιά αναφορά για απώλεια σε καμία ομάδα και για κανέναν τύπο drone... Ωραια ολα αυτα που γραφεις Ηλια αλλα θα σου πω κατι που το εζησα και δε δινει κανεις σημασια στις ενδειξεις τηλεμετριας. Το σηκωσα και ηταν και ηταν σε αποσταση 3-4 μετρα και υψος 2.5-3 μετρα.Οι ενδειξεις ελεγαν αποσταση 10 μετρα και υψος 6 μετρα.Το κατεβασα με τη μια.Προφανως ειχα ισχυρες παρεμβολες.Για παντα πρεπει να κανουμε και ενα σχετικο ελεγχο στη τηλεμετρια πρωτου απομακρυνθουμε απο τη βαση μας.Εμενα αυτη η οπτικη παρατηρηση μπορει και να με εσωσε. Εγώ αν και καινούργιος με 6-7 πτήσεις όλες κι όλες στο ενεργητικό μου είναι απ'τα πρώτα πράγματα που κοιταω πριν πετάξω(ίσως γιατί φοβάμαι ακόμα) δηλαδή εάν οι ενδείξεις τηλεμετρίας αντιστοιχούν στη πραγματικότητα (τουλάχιστον όταν είναι κοντά και μπορω να καταλάβω περίπου τις αποστάσεις).... αλλά ποτέ μέχρι στιγμής δεν αντιλήφθηκα εμφανή απόκλιση από την πραγματικότητα. Αυτός, εάν πράγματι κάποια στιγμή δείχνει αλλα αντ' άλλων, μπορεί να είναι ένας λόγος ακυβερνησίας και πτώσης Που μπορεί όμως να οφείλεται αυτό όταν συμβαίνει?
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 25, 2018 23:10:32 GMT 2
Πιστεύω ότι μπορεί να αφείλεται σε διάφορους παράγοντες, κυρίως όμως στο λογισμικό. Μπορεί οι λήψεις (κλείδωμα) δορυφόρων να είναι εικονική και άρα το GPS του σκάφους να μένει κάποιες στιγμές στο κενό χωρίς πληροφορία θέσης ή να "δει" λάθος θέση και να πάει αλλού. Μπορεί να "κρασάρει" στιγμιαία η ενδοεπικοινωνία σκάφους-Τ/Κ και έχουμε ακυβερνησία από την λάθος, την ελλειπή ή την μη μεταβίβαση εντολών. Μπορεί η πυξίδα να "τρελαίνεται" με τρελά αποτελέσματα. Σημασία έχει ότι το 501 μπορεί να είναι πολύ οικονομικό, πολύ εύχρηστο με πολλές ικανότητες σκάφος, αλλά η αναξιοπιστία το ταλανίζει, γενικά μάλλον είναι θέμα Hubsan πιο πολύ παρά 501. Βέβαια είδαμε στο τέλος καλοκαιριού θα τραγελαφικά με την DJI οπότε είπαμε, ...όλα μπορεί να συμβούν και στα καλύτερα σπίτια.
Δεν ξέρω τι θα πάρω στη συνέχεια, ίσως το Zino, όμως δεν ξέρω αν έχει ενσωματωμένο σύστημα προσδιορισμού θέσης όπως τα Mavic & Phantom, εάν δεν έχει δεν πρόκειται να κάνω βήμα να δεν του έχω στην κοιλιά το GPS tracker... Αν φύγει, αν πέσει θα πάω να το πάρω...
|
|
|
Post by panandreas on Oct 26, 2018 16:01:17 GMT 2
....ο ένας το πέταγε σε ένα πάρκο και του έφυγε, άκουσε ένα μπαμ και πήγε προς τα εκεί, το βρήκε αφού είχε κοπανίσει στην είσοδο μιας πολυκατοικίας... Εγώ είμαι αυτός χαχαχα
|
|
|
Post by stathis on Oct 26, 2018 18:46:21 GMT 2
....ο ένας το πέταγε σε ένα πάρκο και του έφυγε, άκουσε ένα μπαμ και πήγε προς τα εκεί, το βρήκε αφού είχε κοπανίσει στην είσοδο μιας πολυκατοικίας... Εγώ είμαι αυτός χαχαχα Τουλάχιστον εσυ το βρήκες.. Υπάρχει ακόμα?
|
|
|
Post by stathis on Oct 26, 2018 18:56:04 GMT 2
Σήμερα έκανα καταπληκτική πτήση και μάλιστα πάνω από κατοικημένη περιοχή (πάνω απ' τη πόλη).... μήπως ξεθάρεψα? Πάντως όλα πήγαν καλά,το έστειλα 700+ μέτρα μακριά και 60 ύψος και δεν έχασα σήμα,δεν πήρε χαμπάρι από τίποτα, ούτε από οικιακά wifi, ούτε από αντανακλάσεις σήματος!! Τι να πω? Έχω εκπλαγεί...μη το ματιάσω..
|
|
|
Post by panandreas on Oct 26, 2018 22:34:26 GMT 2
Το δικό μου υπάρχει ακόμα. Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα παρόλο που έφαγε γερό χτύπημα. Ήταν βέβαια 1η πτήση και δεν είμαι σίγουρος αν είχα καν κλειδώσει αρκετούς δορυφόρους Από τότε ξανάειχα άλλη μια περίεργη συμπεριφορά στην 3η-4η πτήση όταν αποφάσισε μονο του να προσγειωθεί από μικρό ύψος, ευτυχώς πάνω σε θαμνο. Πριν συμβεί αυτό είχα κάνει RTH και πήρα τον έλεγχο όταν έφτασε κοντά αλλά για κάποιο λόγο δεν υπάκουγε σε εντολές επάνω-κάτω και αποφάσισε να προσγειωθεί μόνο του.
Από τότε έχω κάνει 15-20 πτήσεις χωρίς να κάνει κιχ Δυστυχώς εγώ έπεσα σε κακό ρυθμισμένο drone μάλλον, γιατί απείραχτο είχα μέγιστη εμβέλεια fpv 350μ περίπου. Βγάζοντας την κεραία του drone έξω πήγα στα 700+. Τώρα έβαλα εξωτερική κεραία σε controller και drone αλλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να το δοκιμάσω.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 26, 2018 23:34:22 GMT 2
Ναι, ναι... θυμάμαι καλά τις περιγραφές σου. Για το "κακορυθμισμένο που λες δεν ξέρω αν ισχύει ή συμβαίνει κάτι άλλο.
Α, έβαλες σετ τελικά ε; έχει αξία να κάνεις την δοκιμή σε σημείο που ξαναέκανες πτήση για να μπορείς να συγκρίνεις.
|
|
|
Post by stathis on Oct 27, 2018 1:01:10 GMT 2
Τελικά παρήγγειλα την αυθεντική μπαταρία από το kooqie.. από βδομάδα θα την έχω... Δεν ξέρω τι γίνεται με την άλλη από ebay,έχει κολλήσει, δείχνει ότι επιστρέφει στον πωλητή.. εάν έρθει έχει καλώς(σίγουρα δεν θα πάει χαμένη)...αλλιώς refund
|
|
|
Post by stathis on Oct 27, 2018 1:14:59 GMT 2
Έχει συνδέσει κανείς δύο μπαταρίες παράλληλα? Θεωρητικά πρέπει να έχει τη διπλάσια αυτονομία..το έχει δοκιμάσει κανείς στη πράξη? ..και αν ναι,αλλάζουν κατά πολύ τα πτητικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους?... γιατί αναγκαστικά η δεύτερη θα μείνει έξω,συν το επιπλέον βάρος..
|
|
|
Post by stathis on Oct 27, 2018 1:21:09 GMT 2
Έχει συνδέσει κανείς δύο μπαταρίες παράλληλα? Θεωρητικά πρέπει να έχει τη διπλάσια αυτονομία..το έχει δοκιμάσει κανείς στη πράξη? ..και αν ναι,αλλάζουν κατά πολύ τα πτητικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους?... γιατί αναγκαστικά η δεύτερη θα μείνει έξω,συν το επιπλέον βάρος.. Σόρρυ για την επανάληψη του ποστ... έκανα λάθος.. Για τον συγκεκριμένο φορτιστή link τι γνώμη έχετε, είναι αξιοπρεπής λύση?
|
|
|
Post by panandreas on Oct 27, 2018 7:54:21 GMT 2
Το κακόρυθμισμένο δεν είναι σωστό καλά λες. Εννοούσα ότι πχ η κεραία fpv στο drone δεν έχει σωστή κατασκευή και έχει απόκλιση 1-2mm.
Έχω δοκιμάσει όλες τις συχνότητες και διάφορες τοποθεσίες αλλά δεν είδα διαφορά. Μόνο βγάζοντας την κεραία έξω.
Η διπλή μπαταρία δεν δίνει διπλή αυτονομία από όσα έχω διαβάσει από άτομα που έκαναν δοκιμές. Ούτε καν 30λεπτα δεν φτάνει. Εκτός αφού ζορίσει πολύ τα μοτέρ λόγω βαρους
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 27, 2018 12:21:11 GMT 2
Το κακόρυθμισμένο δεν είναι σωστό καλά λες. Εννοούσα ότι πχ η κεραία fpv στο drone δεν έχει σωστή κατασκευή και έχει απόκλιση 1-2mm. Έχω δοκιμάσει όλες τις συχνότητες και διάφορες τοποθεσίες αλλά δεν είδα διαφορά. Μόνο βγάζοντας την κεραία έξω. Κάτι φταίει σε σένα δε μπορεί, κοίτα λίγο πολύ τα 500-800μ τα έχουν πάει σχεδόν όλοι χωρίς δυσκολίες, αν είχες κάποιον γνωστό να κάνετε δοκιμές με αλλαγή Τ/κ - σκάφους να δεις τι θα έκαναν, δηλ. να το πετάξεις με μια άλλη Τ/Κ με την οποία κάποιος άλλος έχει πάει χιλιόμετρο να δεις με το δικό σου θα πάει; Να καταλήξεις ποιο έχει το θέμα.
|
|
|
Post by stathis on Oct 27, 2018 14:24:21 GMT 2
Το κακόρυθμισμένο δεν είναι σωστό καλά λες. Εννοούσα ότι πχ η κεραία fpv στο drone δεν έχει σωστή κατασκευή και έχει απόκλιση 1-2mm. Έχω δοκιμάσει όλες τις συχνότητες και διάφορες τοποθεσίες αλλά δεν είδα διαφορά. Μόνο βγάζοντας την κεραία έξω. Η διπλή μπαταρία δεν δίνει διπλή αυτονομία από όσα έχω διαβάσει από άτομα που έκαναν δοκιμές. Ούτε καν 30λεπτα δεν φτάνει. Εκτός αφού ζορίσει πολύ τα μοτέρ λόγω βαρους Φίλε Αντρέα νομίζω με τις εξωτερικές θα λυθεί το πρόβλημα της εμβέλειας σου, αλλά κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις το χιλιόμετρο και τώρα... Πριν από λίγο έσπασα το ρεκόρ μου..έφτασα τα 1755 μέτρα, χωρίς να χάσω fpv, αλλά για κάποιο λόγο δεν πήγαινε παραπάνω "μουλάρωσε" παρόλο που δεν εδειξε να εχασε ούτε την Τ/Κ ,ήταν κανονικά σε Gps mode(αν έχανε την Τ/Κ θα γύρναγε σε RTH μόνο του νομίζω), απλά ήταν κολλημένο στα 1755 μ. με μπαταρία στα 7,3v και αιώρηση στα 60 μέτρα και έτσι αναγκάστηκα να το γυρίσω πίσω...
|
|
|
Post by loykas82 on Oct 27, 2018 16:14:54 GMT 2
Το κακόρυθμισμένο δεν είναι σωστό καλά λες. Εννοούσα ότι πχ η κεραία fpv στο drone δεν έχει σωστή κατασκευή και έχει απόκλιση 1-2mm. Έχω δοκιμάσει όλες τις συχνότητες και διάφορες τοποθεσίες αλλά δεν είδα διαφορά. Μόνο βγάζοντας την κεραία έξω. Η διπλή μπαταρία δεν δίνει διπλή αυτονομία από όσα έχω διαβάσει από άτομα που έκαναν δοκιμές. Ούτε καν 30λεπτα δεν φτάνει. Εκτός αφού ζορίσει πολύ τα μοτέρ λόγω βαρους Φίλε Αντρέα νομίζω με τις εξωτερικές θα λυθεί το πρόβλημα της εμβέλειας σου, αλλά κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις το χιλιόμετρο και τώρα... Πριν από λίγο έσπασα το ρεκόρ μου..έφτασα τα 1755 μέτρα, χωρίς να χάσω fpv, αλλά για κάποιο λόγο δεν πήγαινε παραπάνω "μουλάρωσε" παρόλο που δεν εδειξε να εχασε ούτε την Τ/Κ ,ήταν κανονικά σε Gps mode(αν έχανε την Τ/Κ θα γύρναγε σε RTH μόνο του νομίζω), απλά ήταν κολλημένο στα 1755 μ. με μπαταρία στα 7,3v και αιώρηση στα 60 μέτρα και έτσι αναγκάστηκα να το γυρίσω πίσω... Σε ποια περιοχη πετας φιλε μου;
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 27, 2018 16:47:52 GMT 2
Φίλε Αντρέα νομίζω με τις εξωτερικές θα λυθεί το πρόβλημα της εμβέλειας σου, αλλά κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις το χιλιόμετρο και τώρα... Πριν από λίγο έσπασα το ρεκόρ μου..έφτασα τα 1755 μέτρα, χωρίς να χάσω fpv, αλλά για κάποιο λόγο δεν πήγαινε παραπάνω "μουλάρωσε" παρόλο που δεν εδειξε να εχασε ούτε την Τ/Κ ,ήταν κανονικά σε Gps mode(αν έχανε την Τ/Κ θα γύρναγε σε RTH μόνο του νομίζω), απλά ήταν κολλημένο στα 1755 μ. με μπαταρία στα 7,3v και αιώρηση στα 60 μέτρα και έτσι αναγκάστηκα να το γυρίσω πίσω... 1755 μανάτο...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by sotirist on Oct 27, 2018 17:45:05 GMT 2
Το κακόρυθμισμένο δεν είναι σωστό καλά λες. Εννοούσα ότι πχ η κεραία fpv στο drone δεν έχει σωστή κατασκευή και έχει απόκλιση 1-2mm. Έχω δοκιμάσει όλες τις συχνότητες και διάφορες τοποθεσίες αλλά δεν είδα διαφορά. Μόνο βγάζοντας την κεραία έξω. Η διπλή μπαταρία δεν δίνει διπλή αυτονομία από όσα έχω διαβάσει από άτομα που έκαναν δοκιμές. Ούτε καν 30λεπτα δεν φτάνει. Εκτός αφού ζορίσει πολύ τα μοτέρ λόγω βαρους Φίλε Αντρέα νομίζω με τις εξωτερικές θα λυθεί το πρόβλημα της εμβέλειας σου, αλλά κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις το χιλιόμετρο και τώρα... Πριν από λίγο έσπασα το ρεκόρ μου..έφτασα τα 1755 μέτρα, χωρίς να χάσω fpv, αλλά για κάποιο λόγο δεν πήγαινε παραπάνω "μουλάρωσε" παρόλο που δεν εδειξε να εχασε ούτε την Τ/Κ ,ήταν κανονικά σε Gps mode(αν έχανε την Τ/Κ θα γύρναγε σε RTH μόνο του νομίζω), απλά ήταν κολλημένο στα 1755 μ. με μπαταρία στα 7,3v και αιώρηση στα 60 μέτρα και έτσι αναγκάστηκα να το γυρίσω πίσω... Άποψη μου, είναι ότι έχασε τον τηλεχειρισμό στα 2,4g, χωρίς βέβαια να ξέρουμε άλλες λεπτομέρειες... Μου το έχει κάνει αρκετές φορές και εμένα, στα όρια εμβέλειας, χωρίς να κάνει RTH καθόταν και δεν πήγαινε άλλο. Τοτε είχα μιλήσει με την hubsan και μου είχε πει ότι υπάρχει ένα fail safe στα 7,2v όταν πετάς πάνω από 8 λεπτά, αλλά μεχρι εκεί. Αποψη μου παντα Σ
|
|
|
Post by sotirist on Oct 27, 2018 17:56:52 GMT 2
Πιστεύω ότι μπορεί να αφείλεται σε διάφορους παράγοντες, κυρίως όμως στο λογισμικό. Μπορεί οι λήψεις (κλείδωμα) δορυφόρων να είναι εικονική και άρα το GPS του σκάφους να μένει κάποιες στιγμές στο κενό χωρίς πληροφορία θέσης ή να "δει" λάθος θέση και να πάει αλλού. Μπορεί να "κρασάρει" στιγμιαία η ενδοεπικοινωνία σκάφους-Τ/Κ και έχουμε ακυβερνησία από την λάθος, την ελλειπή ή την μη μεταβίβαση εντολών. Μπορεί η πυξίδα να "τρελαίνεται" με τρελά αποτελέσματα. Σημασία έχει ότι το 501 μπορεί να είναι πολύ οικονομικό, πολύ εύχρηστο με πολλές ικανότητες σκάφος, αλλά η αναξιοπιστία το ταλανίζει, γενικά μάλλον είναι θέμα Hubsan πιο πολύ παρά 501. Βέβαια είδαμε στο τέλος καλοκαιριού θα τραγελαφικά με την DJI οπότε είπαμε, ...όλα μπορεί να συμβούν και στα καλύτερα σπίτια. Δεν ξέρω τι θα πάρω στη συνέχεια, ίσως το Zino, όμως δεν ξέρω αν έχει ενσωματωμένο σύστημα προσδιορισμού θέσης όπως τα Mavic & Phantom, εάν δεν έχει δεν πρόκειται να κάνω βήμα να δεν του έχω στην κοιλιά το GPS tracker... Αν φύγει, αν πέσει θα πάω να το πάρω... Ηλία, με απόλυτο σεβασμό στις απόψεις και εμπειρία σου από το 501 και χωρίς να υπερασπίζομαι προφανώς την hubsan, νομίζω ότι τόσο η δική σου, όσο και οποίου άλλου φίλου με ίδια δεδομένα, περιπτωση είναι 100% λαθος χειρισμός. Παραθετω μια μόνο πρόταση από τον οδηγό της ίδιας της hubsan που έχουμε δημισιευσει καιρό τωρα εδώ στο φόρουμ: Never activate Return to Home (RTH) without GPS mode on. In other words, NEVER EVER use Return to Home when you’re in Altitude hold mode. You’re asking for trouble.Αυτο, κατα την άποψη μου είναι ο πιο συχνός λόγος για flyaways και αλλά ευτράπελα. Λαθος της hubsan που το αντιμετώπισε και ακόμη αντιμετωπίζει ετσι, αλλά τουλάχιστον το είπε φωναχτά. Αποψη μου παντα και μην ξεχνάμε ότι όλα πέφτουν, ακόμη και μόνα τους. Ηλεκτρονικά στον ουρανό είναι, αστοχίες παντα υπάρχουν, όπως και λαθος χειρισμοι. 🙂 Σ
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 27, 2018 23:30:03 GMT 2
Σωτήρη, μ@λ@κίες της Hubsan... Αφού έχει οδηγία να μην ενεργοποιούμε το RTH σε Altitude hold γιατί δεν απενεργοποιεί στην δυνατότητα ενεργοποίησης; Πχ αν το έχεις στο έδαφος με σηκωμένο τον διακόπτη RTH τα μοτέρ δεν ενεργοποιούνται και βγάζει σχετική ειδοποίηση, θα μπορούσαν οι μακάκες να κάνουν κάτι ανάλογο όταν είναι στον αέρα σε Altitude hold και σηκώσεις τον RTH, να βγάλει ένα μήνυμα στην οθόνη διότι άνθρωποι είμαστε και ναι, μπορεί να κάνουμε λάθος... Προστασία ΜΗΔΕΝ... τέλος π.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Oct 27, 2018 23:39:34 GMT 2
Εγώ το 501 δεν το έχασα από RTH, το έχασα από συνδυασμό λαθών;;; και ίσως όχι μόνο... Έχω κοιτάξει και ξανακοιτάξει τα στοιχεία τα οποία "δεν κάθονται" ...δεν δένουν. Οκ στην αρχή σήκωσα RTH ξαφνιασμένος όταν μου έφευγε, δεν ήρθε... Όταν έτρεξα και το είδα από απόσταση, είχα FPV, προσπάθησα να το στρέψω στην πόλη, στην κατεύθυνση μου, δεν ερχόταν, όπως και να γύρισα το Hendles αυτό όλο και απομακρυνόταν ώσπου έπαψα να το βλέπω... Και όπως θα θυμάσαι πήγα επιτόπου στο τελευταίο στίγμα αλλά δεν ήταν εκεί... Ναι, τις πρώτες μέρες τα έριξα όλα πάνω μου, όμως όταν άρχισα να βλέπω και να ξαναβλέπω με άλλο μάτι τα στοιχεία τότε κάπου μου κακοφάνηκαν τα καμώματα της Hubsan...
|
|
|
Post by sotirist on Oct 28, 2018 14:24:56 GMT 2
Σωτήρη, μ@λ@κίες της Hubsan... Αφού έχει οδηγία να μην ενεργοποιούμε το RTH σε Altitude hold γιατί δεν απενεργοποιεί στην δυνατότητα ενεργοποίησης; Πχ αν το έχεις στο έδαφος με σηκωμένο τον διακόπτη RTH τα μοτέρ δεν ενεργοποιούνται και βγάζει σχετική ειδοποίηση, θα μπορούσαν οι μακάκες να κάνουν κάτι ανάλογο όταν είναι στον αέρα σε Altitude hold και σηκώσεις τον RTH, να βγάλει ένα μήνυμα στην οθόνη διότι άνθρωποι είμαστε και ναι, μπορεί να κάνουμε λάθος... Προστασία ΜΗΔΕΝ... τέλος π. Ουδέποτε είπα φιλε Ηλία ότι είναι σωστή η υλοποίηση της Hubsan, το ανάποδο μάλιστα... θα την χαρακτήριζα αισχρή, αλλά άποψη μου είναι ότι από τη στιγμή που αυτά είναι τα δεδομένα, είμαστε υποχρεωμένοι να τα τιμήσουμε και να τηρήσουμε τις ενδεχομένως παράλογες οδηγίες του όποιου κατασκευαστή. Και αυτό γιατί στο τέλος της ημέρας εμείς πληρώνουμε το τίμημα, ψυχολογικό και οικονομικό. Μου έτυχε κάτι αντίστοιχο πριν λίγο καιρό. Οδήγησα για 4-5 μήνες ένα Volvo XC 90 D5 (απίστευτο αυτοκίνητο παρεπιτοντως) με σύστημα αποφυγής (μεταξύ αλλων) συγκρούσεων. Χρειάστηκε πάνω από μήνας για να το εμπιστευτώ και φυσικά ανακάλυψα ότι δεν ήταν τέλειο. Παρόλα αυτά διάβασα πολύ καλά το τερασσσσστιο manual της εταιρείας και μετά από πολλά ....γαλλικά.. για τις μ@λ@κιε$ που έλεγε, αποφάσισα να το ακολουθήσω κατα γράμμα, και ας μην μου άρεσε ή να μην συμφωνούσα. Το αποτέλεσμα ήταν σημαντικότατη βελτίωση της συμπεριφορας του συστήματος, σε βαθμό πάνω από 99%. Τωρα βέβαια που δεν το έχω πλέον, προσπαθώ να τα ξαναμαθω όλα στο manual, γιατί το δικό μου δεν είναι Volvo ...πίκρα λεμε 😒😒 Όλα είναι τελικά ισσοροπιες των κατασκευαστών και αποφάσεις δικές μας, που επηρεάζουν το αποτελεσμα νομίζω 🙂 Σ
|
|
|
Post by stathis on Oct 28, 2018 19:32:45 GMT 2
Φίλε Αντρέα νομίζω με τις εξωτερικές θα λυθεί το πρόβλημα της εμβέλειας σου, αλλά κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις το χιλιόμετρο και τώρα... Πριν από λίγο έσπασα το ρεκόρ μου..έφτασα τα 1755 μέτρα, χωρίς να χάσω fpv, αλλά για κάποιο λόγο δεν πήγαινε παραπάνω "μουλάρωσε" παρόλο που δεν εδειξε να εχασε ούτε την Τ/Κ ,ήταν κανονικά σε Gps mode(αν έχανε την Τ/Κ θα γύρναγε σε RTH μόνο του νομίζω), απλά ήταν κολλημένο στα 1755 μ. με μπαταρία στα 7,3v και αιώρηση στα 60 μέτρα και έτσι αναγκάστηκα να το γυρίσω πίσω... Σε ποια περιοχη πετας φιλε μου; Πετάω στο Λαύριο φίλε...το συγκεκριμένο σημείο που έφτασα τα 1755 μέτρα,είναι παραλιακό..σχετικά μακριά από σπίτια και συνεπώς από δίκτυα wifi και είχα τέλεια μετάδοση fpv,δεν την έχασα ούτε στιγμή,το μόνο που διαπίστωσα ήταν ότι όταν έφτασε στα 1755 μ δεν μπορούσε να πάει πιο μακριά, απλά έμεινε στο σημείο και έστελνε εικόνα κανονικά..
|
|
|
Post by stathis on Oct 28, 2018 19:48:26 GMT 2
Φίλε Αντρέα νομίζω με τις εξωτερικές θα λυθεί το πρόβλημα της εμβέλειας σου, αλλά κανονικά θα έπρεπε να πιάνεις το χιλιόμετρο και τώρα... Πριν από λίγο έσπασα το ρεκόρ μου..έφτασα τα 1755 μέτρα, χωρίς να χάσω fpv, αλλά για κάποιο λόγο δεν πήγαινε παραπάνω "μουλάρωσε" παρόλο που δεν εδειξε να εχασε ούτε την Τ/Κ ,ήταν κανονικά σε Gps mode(αν έχανε την Τ/Κ θα γύρναγε σε RTH μόνο του νομίζω), απλά ήταν κολλημένο στα 1755 μ. με μπαταρία στα 7,3v και αιώρηση στα 60 μέτρα και έτσι αναγκάστηκα να το γυρίσω πίσω... Άποψη μου, είναι ότι έχασε τον τηλεχειρισμό στα 2,4g, χωρίς βέβαια να ξέρουμε άλλες λεπτομέρειες... Μου το έχει κάνει αρκετές φορές και εμένα, στα όρια εμβέλειας, χωρίς να κάνει RTH καθόταν και δεν πήγαινε άλλο. Τοτε είχα μιλήσει με την hubsan και μου είχε πει ότι υπάρχει ένα fail safe στα 7,2v όταν πετάς πάνω από 8 λεπτά, αλλά μεχρι εκεί. Αποψη μου παντα Σ Έτσι νομίζω κι εγώ Σωτήρη ότι δηλαδή είναι ένα είδος προστασίας όταν έχεις φτάσει στα όρια της Τ/Κ οπότε και ενεργοποιείται.. και εφόσον το έχεις δει κι εσύ και μάλιστα αρκετές φορές μου το επιβεβαίωσες άλλα και με καθ' ησύχασες
|
|
|
Post by stathis on Oct 28, 2018 21:06:05 GMT 2
Σωτήρη, μ@λ@κίες της Hubsan... Αφού έχει οδηγία να μην ενεργοποιούμε το RTH σε Altitude hold γιατί δεν απενεργοποιεί στην δυνατότητα ενεργοποίησης; Πχ αν το έχεις στο έδαφος με σηκωμένο τον διακόπτη RTH τα μοτέρ δεν ενεργοποιούνται και βγάζει σχετική ειδοποίηση, θα μπορούσαν οι μακάκες να κάνουν κάτι ανάλογο όταν είναι στον αέρα σε Altitude hold και σηκώσεις τον RTH, να βγάλει ένα μήνυμα στην οθόνη διότι άνθρωποι είμαστε και ναι, μπορεί να κάνουμε λάθος... Προστασία ΜΗΔΕΝ... τέλος π. Δηλαδή Ηλία παίζει να φταίει αυτό και το έχασες? ..με ένα τέτοιο λάθος? που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας?....τι να πω?.. απαράδεκτο...
|
|
|
Post by sotirist on Oct 28, 2018 21:35:18 GMT 2
Άποψη μου, είναι ότι έχασε τον τηλεχειρισμό στα 2,4g, χωρίς βέβαια να ξέρουμε άλλες λεπτομέρειες... Μου το έχει κάνει αρκετές φορές και εμένα, στα όρια εμβέλειας, χωρίς να κάνει RTH καθόταν και δεν πήγαινε άλλο. Τοτε είχα μιλήσει με την hubsan και μου είχε πει ότι υπάρχει ένα fail safe στα 7,2v όταν πετάς πάνω από 8 λεπτά, αλλά μεχρι εκεί. Αποψη μου παντα Σ Έτσι νομίζω κι εγώ Σωτήρη ότι δηλαδή είναι ένα είδος προστασίας όταν έχεις φτάσει στα όρια της Τ/Κ οπότε και ενεργοποιείται.. και εφόσον το έχεις δει κι εσύ και μάλιστα αρκετές φορές μου το επιβεβαίωσες άλλα και με καθ' ησύχασες Δεν είναι τόσο ...προηγμένο ώστε να καταλαβαίνει ότι είναι στα όρια της τηλεκατευθυνσης φιλε Στάθη, απλώς κοιτάζει τα volt και τον χρόνο πτησης και μουλαρωνει εάν ικανοποιείται η συνθήκη πτήση > 8 λεπτά και V< 7,2. Δηλαδή δεν απομακρύνεται άλλο... μάλλον, αφήνοντας σου χρόνο να γυρίσεις, από όπου και εάν είσαι. Σε κάθε άλλη περιπτωση θα χάσει το σήμα και θα κάνει RTH, όπως θα έπρεπε σε μεγάλες αποστασεις, σε GPS mode παντα. Δυστυχως, η hubsan δεν έχει επενδύσει σε τέτοιες λειτουργίες....Ας δούμε το Zino βέβαια...
|
|