|
Post by Frontier on Oct 26, 2020 17:54:09 GMT 2
dji Mini 2Κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο YT με κάποιον που έχει στην κατοχή του το dji Mavic Mini 2 / Mini 2. Η συσκευασία δείχνει κάπως, όπως επίσης και η ποιότητα του βίντεο, οπότε δείτε το με επιφύλαξη...
|
|
|
Post by Frontier on Nov 5, 2020 8:12:56 GMT 2
Κυκλοφόρησε επισήμως το dji (Mavic) Mini 2. Επισήμως ο τίτλος Mavic έφυγε από το όνομα. Τα χαρακτηριστικά είναι αρκετά καλά: 4K@30fps, Ocusync 2 με εμβέλεια 10χλμ, 249γρ βάρος, χειριστήριο όπως το Mavic Air 2. €469 το βασικό πακέτο, €619 το fly more. click.dji.com/AFc15CjrXvXS8KmNU2HZ_g?pm=link
|
|
|
Post by artplus on Nov 5, 2020 11:37:20 GMT 2
Με λιγα λεφτα παρπανω απο την combo εκδοση πας σε mavic air 2. Δεν ξερω, την θεωρω ανουσια κινηση το mini2. Το μεγαλυτερο προβλημα του για μενα, ειναι το γεγονος πως ειναι φτερο στον ανεμο, τοοποιο και δεν νομιζω να λυθηκε.
|
|
|
Post by artplus on Nov 5, 2020 23:41:57 GMT 2
|
|
|
Post by Frontier on Nov 6, 2020 8:25:52 GMT 2
Εγώ πάλι δεν βλέπω το νόημα της αγοράς του, εκτός εάν όντως εκεί που πετάει κάποιος υπάρχουν όντως σοβαροί περιορισμοί στο μέγεθος/βάρος του αεροσκάφους. Όπως και να έχει πάντως, είναι εντυπωσιακό.
|
|
|
Post by korcillius on Nov 7, 2020 11:35:02 GMT 2
Το Combo κοστίζει δυσαναλογα παραπάνω σε σύγκριση με την απλή έκδοση αλλά και την αύξηση της τιμής από το Mavic Mini.
Αυτή τη στιγμή μιλάμε ότι για upgrade σε 4K, 6KM εμβλελεια (τα 10KM είναι για FCC), και διαφορετικό RC (τα 5BF wind resistance δεν τα πολυπιστεύω και εγγυόμαι γιατί έχουμε δει πολλά fly aways) έχει αυξηθεί η διαφορά μεταξύ standard και combo κατά + 50 ευρώ και αύξηση τιμής 70 ευρώ από Mavic Mini Standard σε Mini 2 Standard ενώ η διαφορά μεταξύ Mini 2 Combo και Mavic Mini combo είναι στα 120 ευρώ.
Προσωπικά το σκέφτηκα να αντικαταστήσω το Fimi X8 SE 2020 με το Mini 2, αλλά 620 ευρώ για να έχω λίγο καλύτερη ποιότητα εικόνας και σπάνιο έως καθόλου horizon tilt ενώ ταυτόχρονα να αγχώνομαι μήπως το πάρει ο αέρας δυστυχώς είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ για το Mini 2. Προτιμότερο να πάω σε Mavic Air 2 και να έχω την υγεία/ηρεμία μου.
|
|
|
Post by ils1976 on Dec 11, 2020 23:29:38 GMT 2
Καλησπέρα ήμουν κάτοχος dji phantom3 andvaced το πουλησα πριν 3 χρονια γιατι φοβηθηκα την νομοθεσια και το drone ηταν βαρυ.Τελευταια μου μπηκε ξανα το μικροβιο με το mini γιατι με 249 βαροσ δεν θα εχω ενα θεμα εκτοσ απο σχεδιο πτησης πανω απο 50 μετρα .ομωσς δεν ξερω ποιο να παρω το 1 η το τελευταιο μοντελο το 2 βλεπω απο γνωστα μαγαζια μια διαφορα 120ε και τα χαρακτηριστικα του 2 τα βλεπω καλυτερα.Δεν με ενδιαφερει το 4κ δεν διαθετω 4κ συσκευεσ αλλα η σταθεροτητα σε αερα και η εμβελεια .Διαβαζω περιπτωσεισς οτι στο 1 βγαζει ασθενες σημα ακομα και μετα τα 60 μετρα.Ελπιζω οι κατοχοι εδω μεσα να με βοηθησουν,ευχαριστω.
|
|
|
Post by petersea on Dec 11, 2020 23:50:38 GMT 2
Καλησπέρα ήμουν κάτοχος dji phantom3 andvaced το πουλησα πριν 3 χρονια γιατι φοβηθηκα την νομοθεσια και το drone ηταν βαρυ.Τελευταια μου μπηκε ξανα το μικροβιο με το mini γιατι με 249 βαροσ δεν θα εχω ενα θεμα εκτοσ απο σχεδιο πτησης πανω απο 50 μετρα .ομωσς δεν ξερω ποιο να παρω το 1 η το τελευταιο μοντελο το 2 βλεπω απο γνωστα μαγαζια μια διαφορα 120ε και τα χαρακτηριστικα του 2 τα βλεπω καλυτερα.Δεν με ενδιαφερει το 4κ δεν διαθετω 4κ συσκευεσ αλλα η σταθεροτητα σε αερα και η εμβελεια .Διαβαζω περιπτωσεισς οτι στο 1 βγαζει ασθενες σημα ακομα και μετα τα 60 μετρα.Ελπιζω οι κατοχοι εδω μεσα να με βοηθησουν,ευχαριστω. Ή μεγάλη διαφορά τους είναι το ocusyng πού έχει το mini 2 και αυτό συνεπάγεται πολύ καλύτερο και δυνατό σήμα, το πρώτο έχει wifi ,επίσης έχει καλύτερη συμπεριφορά στον αέρα με νέα μοτέρ, σίγουρα για εμένα αξίζει ή αγορά του 2 ,οι περισσότεροι που έχουν τό πρώτο το δίνουν για το 2..😊
|
|
|
Post by artplus on Dec 12, 2020 14:59:12 GMT 2
Καλησπέρα ήμουν κάτοχος dji phantom3 andvaced το πουλησα πριν 3 χρονια γιατι φοβηθηκα την νομοθεσια και το drone ηταν βαρυ.Τελευταια μου μπηκε ξανα το μικροβιο με το mini γιατι με 249 βαροσ δεν θα εχω ενα θεμα εκτοσ απο σχεδιο πτησης πανω απο 50 μετρα .ομωσς δεν ξερω ποιο να παρω το 1 η το τελευταιο μοντελο το 2 βλεπω απο γνωστα μαγαζια μια διαφορα 120ε και τα χαρακτηριστικα του 2 τα βλεπω καλυτερα.Δεν με ενδιαφερει το 4κ δεν διαθετω 4κ συσκευεσ αλλα η σταθεροτητα σε αερα και η εμβελεια .Διαβαζω περιπτωσεισς οτι στο 1 βγαζει ασθενες σημα ακομα και μετα τα 60 μετρα.Ελπιζω οι κατοχοι εδω μεσα να με βοηθησουν,ευχαριστω. Φίλε μου με βάση με την EASA, εκτός αν αλλάξει κάτι ακόμα και τα Mavic Mini των 249 γραμμαρίων είναι υποχρεωμένα να δηλωθούν από την 1/1/2021 από την στιγμή που φέρουν κάμερα. Μόνο ότι είναι σε κατηγορία toy θα εξαιρείται.
|
|
|
Post by vagelisfil on Jan 6, 2021 14:03:24 GMT 2
Γεια σας. Πρώτο post, πριν λίγες μέρες μου έφερε ο Αι Βασίλης το πρώτο μου drone, ένα Mini 2 Combo. Ψάχνομαι λοιπόν να μάθω δυνατότητες, κάνω δοκιμές κλπ κλπ... μιας και δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία στο άθλημα. Θέλω να κάνω μια καθαρά εγκυκλοπαιδική ερώτηση. Είδα ότι κυκλοφορούν και κάποιες άλλες εφαρμογές χειρισμού εκτός του DJI Fly όπως πχ το Litchi τα οποία δίνουν παραπάνω δυνατότητες απ΄ ότι το official software. Βέβαια απ' ότι είδα ακόμα δεν υποστηρίζεται το mini 2 αλλά ας υποθέσουμε ότι γίνεται όπως έγινε με τα προηγούμενα μοντέλα της DJI. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν συνδέσω το drone με το litchi, αυτό καταγράφεται κάπου? Δηλαδή θα φανεί σε περίπτωση που χρειαστεί η εγγύηση αν πάθει κάτι (άσχετο όμως με το litchi) ότι χρησιμοποιήθηκε άλλη εφαρμογή και γενικά αν επηρεάζεται κάτι μη αναστρέψιμα στο λογισμικό?
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2021 14:44:57 GMT 2
Καλωσήρθες στην παρέα.
Το Litchi είναι εφαρμογή που υποστηρίζει επίσημα το dji SDK, οπότε δεν τίθεται ζήτημα εγγύησης από την χρήση του.
|
|
|
Post by vagelisfil on Jan 6, 2021 18:21:58 GMT 2
OK σε ευχαριστώ. Ωστόσο γνωρίζεις αν χρησιμοποιήσω το Litchi μια φορά αν θα καταγραφεί κάπου στο firmware του drone ή στο account μου σε κάποιο log file ή γενικά αν θα γίνει κάποια τροποποίηση στο λογισμικό?
Σαν παράδειγμα φέρνω τα κινητά Samsung που αν κάνεις root ή περάσεις custom rom, αυτό είναι μη αναστρέψιμο ακόμα και αν ξαναπεράσεις την official εργοστασιακή rom φαίνεται ότι το κινητό έχει πειραχτεί.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2021 18:50:41 GMT 2
Χρησιμοποιώ το Litchi από το 2017, σε Mavic Pro, Phantom 4 Pro, Mavic Air, Mavic 2 Zoom και τώρα και στο Mavic Air 2. Ουδέποτε υπήρξε κάποια καταγραφή στο flight log για την εφαρμογή - στο κομμάτι που αφορά την καταγραφή της πτήσης στην onboard microSD του αεροσκάφους - μιας που στην συγκεκριμένη μνήμη καταγράφονται μόνο τα συμβάντα του αεροσκάφους και όχι της εφαρμογής που χρησιμοποιείται στο fpv. Έχω μάλιστα στείλει στην dji log πτήσης με το Mavic Air που είχε γίνει με το Litchi - υπήρχε ένα πρόβλημα στην έκδοση 1.04 του Air firmware - και δεν υπήρξε κάποια αντίρρηση στην χρήση του.
|
|
|
Post by vagelisfil on Jan 6, 2021 20:13:57 GMT 2
Πιστεύω με κάλυψες πλήρως. Αν και από ότι έχω διαβάσει και αλλού αλλά και στους όρους της εγγύησης κάπου έλεγε ότι δεν καλύπτεσαι αν η βλάβη οφείλεται σε hardware/software τρίτων καασκευαστών (πχ αν χρησιμοποιείς aftermarket αξεσουάρ ή λογισμικό όπως το Litchi), αλλά οκ ας πούμε ότι αυτό είναι δεκτό, δηλαδή αν το drone πέσει επειδή κράσαρε το Litchi δε καλύπτομαι. Τουλάχιστον από αυτά που μου λές δεν καταγράφεται στο log του drone. Γιατί πχ αν μου βγάλει κάποια άσχετη βλάβη το drone μετά από 3 μήνες δε θέλω να μου πουν ότι "πέρυσι" είχες βάλει το Litchi και δε σε καλύπτουμε.
|
|
|
Post by Frontier on Jan 6, 2021 20:24:57 GMT 2
Πιστεύω με κάλυψες πλήρως. Αν και από ότι έχω διαβάσει και αλλού αλλά και στους όρους της εγγύησης κάπου έλεγε ότι δεν καλύπτεσαι αν η βλάβη οφείλεται σε hardware/software τρίτων καασκευαστών (πχ αν χρησιμοποιείς aftermarket αξεσουάρ ή λογισμικό όπως το Litchi), αλλά οκ ας πούμε ότι αυτό είναι δεκτό, δηλαδή αν το drone πέσει επειδή κράσαρε το Litchi δε καλύπτομαι. Τουλάχιστον από αυτά που μου λές δεν καταγράφεται στο log του drone. Γιατί πχ αν μου βγάλει κάποια άσχετη βλάβη το drone μετά από 3 μήνες δε θέλω να μου πουν ότι "πέρυσι" είχες βάλει το Litchi και δε σε καλύπτουμε. Να σου πέσει το drone επειδή crashare το Litchi ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, δεν παίζει. Και δεν παίζει, όχι μόνο στα dji drones αλλά και σε άλλων κατασκευαστών. Στο μόνο πράγμα που υπάρχει όντως κίνδυνος, είναι στις αυτόνομες αποστολές: εάν το drone εκτελεί κάποια αυτόνομη αποστολή μέσω κάποιας εφαρμογής και αυτή crashαρει, εκεί ίσως έχεις θέμα. Αλλά αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και στις επίσημες εφαρμογές. Το να πετάς π.χ με το Litchi και ενώ τραβάς πανοράματα crashaρει, δεν πέφτει το drone, απλά χάνεις το fpv. Πατάς RTH (αν δεν έχεις οπτική επαφή - που πρέπει να έχεις για να είσαι νόμιμος) και όλα καλά, δεν χάνεται η επικοινωνία αεροσκάφους - τηλεκατεύθυνσης. Για εμένα, ο κίνδυνος βρίσκεται στα aftermarket αξεσουάρ (έλικες και οτιδήποτε άλλο πρόσθετο στο αεροσκάφος, εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή) όπου εκεί καταγράφεται η πληροφορία στο onboard SD storage. Όταν είχαν κυκλοφορήσει οι πρώτοι aftermarket έλικες για το Mavic Air με πιο "σιωπηλό προφίλ" (Master Airscrew), εμφανίζονταν προειδοποιήσεις (που καταγράφονται στην onboard SD) για υπερφόρτωση των μοτέρ (motor overload). Εκεί, αν συνέβαινε κάτι, θα ήταν δύσκολο να το εξηγήσει κάποιος στην dji, ώστε να ζητήσει κάλυψη εγγύησης.
|
|
|
Post by petersea on Mar 31, 2021 19:36:33 GMT 2
528€ το mini 2 compo στο Ιταλικό amazon για όποιον ενδιαφέρεται..
|
|
|
Post by antonio on Apr 24, 2021 18:41:07 GMT 2
Σκέφτομαι να αγοράσω το mini 2 ως το πρώτο μου drone. το DJI Care Refresh αξίζει για στραβή, το αγοράζεις ξεχωριστά από το dji store ανεξάρτητα από που αγόρασες το drone? Επίσης υπάρχει εξουσιοδοτημένο service και σημείο πώλησης για dji στην Ελλάδα? Επίσης η εφαρμογή θα δουλέψει με το Redmi note 7?
|
|
|
Post by Frontier on Apr 24, 2021 20:22:57 GMT 2
Σκέφτομαι να αγοράσω το mini 2 ως το πρώτο μου drone. το DJI Care Refresh αξίζει για στραβή, το αγοράζεις ξεχωριστά από το dji store ανεξάρτητα από που αγόρασες το drone? Επίσης υπάρχει εξουσιοδοτημένο service και σημείο πώλησης για dji στην Ελλάδα? Επίσης η εφαρμογή θα δουλέψει με το Redmi note 7?
Το care refresh είναι ουσιαστικά ασφάλιση και μπορείς να το αγοράσεις είτε κατά την αγορά του αεροσκάφους, είτε εντός 48 ωρών από την στιγμή που ενεργοποιήσεις το αεροσκάφος. Care refresh παρέχει ΜΟΝΟ η ίδια η dji, όχι οι τοπικοί εξουσιοδοτημένοι dealers/πωλητές, το αεροσκάφος πάει Γερμανία (με έξοδα της dji). Καλύπτει χειριστικά λάθη αρκεί να μην χάσεις το αεροσκάφος και λειτουργεί συμπληρωματικά με την εγγύηση. Η εφαρμογή dji Fly παίζει έχει ελάχιστη απαίτηση λειτουργικού Android 7, οπότε δεν βλέπω να υπάρχει θέμα με την συσκευή σου. Υπάρχουν εξουσιοδοτημένα service στην Ελλάδα όπως και σημεία πώλησης (δες στο site της dji), αλλά σου προτείνω να το αγοράσεις απευθείας από την dji για 3 λόγους: 1) θα πάρεις "φρέσκο" πακέτο και όχι κάποιο pre-stocked (όπως είχε γίνει π.χ με το Air 2 που Ελλάδα πωλούσαν την έκδοση χωρίς ADS-B, ενώ η ίδια η dji πούλαγε την έκδοση με ADS-B), 2) απευθείας αγορά από dji δίνει την δυνατότητα να αγοράσεις το care refresh με διάρκεια 2 έτη (αντί 1 που γίνεται αν το πάρεις από εδώ), 3) Εάν έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ με ενδοκοινοτικές αποκτήσεις, μπορείς να γλυτώσεις τον ΦΠΑ και να το πάρεις 20% φθηνότερα απευθείας. Με μόνη εξαίρεση το Phantom 3 pro που είχα αγοράσει το 2015, όλα τα υπόλοιπα dji αεροσκάφη που πέρασαν από τα χέρια μου (Mavic Pro, Spark, Phantom 4 pro, Air, Mavic 2 Zoom, Air 2) δεν αγοράστηκαν από Ελλάδα και τα πήρα αρκετά φθηνότερα απ'ότι αν τα αγόραζα από εδώ. Ποτέ ξανά αγορά από Ελλάδα για εμένα! Εφόσον το αγοράσεις απευθείας από dji με care refresh, σε περίπτωση εγγύησης ή χρήσης του care refresh, έρχεσαι σε επαφή απευθείας με την dji, δεν πληρώνεις μεταφορικά (πήγαινε / έλα) και σίγουρα έχεις καλύτερη υποστήριξη από εδώ. Εάν θέλεις να στηρίξεις το FreeDrone (δεν έχεις καμία επιβάρυνση), σύνδεσμος o αγοράς για το Mini 2 είναι εδώ: click.dji.com/AFc15CjrXvXS8KmNU2HZ_g?pm=link
|
|
|
Post by antonio on Apr 24, 2021 22:10:04 GMT 2
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μου δημιούργησες όμως μια νέα ερώτηση. Γνωρίζεις αν υπάρχει πακέτο που έχει κάποια διαφορά στο mini 2 το οποίο θα πρέπει να το κοιτάξω? Διάβασα για το Air 2. Η αγορά θα γίνει από τοπικό κατάστημα Γερμανού λόγω ότι έχω ένα υπόλοιπο επιστροφής και η fly more θα έχει τιμή solo.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 25, 2021 9:45:10 GMT 2
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Μου δημιούργησες όμως μια νέα ερώτηση. Γνωρίζεις αν υπάρχει πακέτο που έχει κάποια διαφορά στο mini 2 το οποίο θα πρέπει να το κοιτάξω? Διάβασα για το Air 2. Η αγορά θα γίνει από τοπικό κατάστημα Γερμανού λόγω ότι έχω ένα υπόλοιπο επιστροφής και η fly more θα έχει τιμή solo. Για το Mini 2 δεν έχουμε κάποια - μέχρι στιγμής - πληροφορία για διαφοροποίηση περιεχομένων πακέτου Ελλάδας σε σχέση με την ίδια την dji.
|
|
|
Post by antonio on May 1, 2021 7:59:56 GMT 2
Καλημέρα σήμερα έκανα την πρώτη πτήση μου. Γενικές εντυπώσεις πολύ καλές. Δεν έχω εμπειρία από άλλα drone αλλά μου φάνηκε πολύ φιλικός ο χειρισμός του. Να προσθέσω κάτι που νομίζω δεν έχει αναφερθεί και νομίζω δεν το γράφει και στο εγχειρίδιο, το οποίο το θεωρώ σημαντικό για την ζωή της μπαταρίας. Οι μπαταρίες του όσο βρίσκονται μέσα στο drone ή στον κόμβο φόρτισης τότε δεν θα μπουν σε λειτουργία αυτόματης εκφόρτισης όπως αυτή περιγράφεται στο εγχειρίδιο (σελ.22).
|
|
|
Post by antonio on Jun 19, 2021 16:32:36 GMT 2
Καλημέρα σήμερα έκανα την πρώτη πτήση μου. Γενικές εντυπώσεις πολύ καλές. Δεν έχω εμπειρία από άλλα drone αλλά μου φάνηκε πολύ φιλικός ο χειρισμός του. Να προσθέσω κάτι που νομίζω δεν έχει αναφερθεί και νομίζω δεν το γράφει και στο εγχειρίδιο, το οποίο το θεωρώ σημαντικό για την ζωή της μπαταρίας. Οι μπαταρίες του όσο βρίσκονται μέσα στο drone ή στον κόμβο φόρτισης τότε δεν θα μπουν σε λειτουργία αυτόματης εκφόρτισης όπως αυτή περιγράφεται στο εγχειρίδιο (σελ.22). Καλησπέρα, με το νέο update διορθώθηκε το θέμα με τις μπαταρίες.
|
|
|
Post by acceldrag on Mar 14, 2022 13:18:23 GMT 2
Τελικά το συγκεκριμένο, έχει θέμα με την οριζοντιοποίηση ή υπήρξαν κάποια προβληματικά κομμάτια;
|
|
|
Post by orfeas26 on Apr 25, 2022 22:40:36 GMT 2
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!! Δεν υπάρχει το αντίστοιχο nolimitdronez για το Mini 2? Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα για την αφαίρεση του geo fencing??
|
|
|
Post by Frontier on Apr 26, 2022 12:10:47 GMT 2
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!! Δεν υπάρχει το αντίστοιχο nolimitdronez για το Mini 2? Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα για την αφαίρεση του geo fencing?? Το drone-hacks απενεργοποιεί την NFZ στο Mini 2: drone-hacks.com/nfz-altitude-limit-removal
|
|
|
Post by orfeas26 on Apr 26, 2022 12:16:58 GMT 2
Καλησπέρα και χρόνια πολλά!! Δεν υπάρχει το αντίστοιχο nolimitdronez για το Mini 2? Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα για την αφαίρεση του geo fencing?? Το drone-hacks απενεργοποιεί την NFZ στο Mini 2: drone-hacks.com/nfz-altitude-limit-removalΛειτουργεί και με το Litchi??
|
|
|
Post by Frontier on Apr 26, 2022 12:23:09 GMT 2
Λειτουργεί και με το Litchi?? Ναι, το Drone-Hacks απενεργοποιεί την NFZ και λειτουργεί ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για την πτήση (dji Fly, Litchi κ.λ.π).
|
|
|
Post by costas on May 5, 2022 13:57:16 GMT 2
Καλησπέρα Πρώτο μου μήνυμα στο forum για ένα περιστατικό που μου έτυχε χθες. Μετά από αρκετές ώρες και km πτήσης με το Mini 2, είχα μια πτώση από 120μ ύψος και 1 Km απόσταση. Η πτώση έγινε λόγω απώλειας μιας έλικας και συνέβει όταν γύρισα από N mode σε S mode. Η απώλεια ελέγχου ήταν ακαριαία αλλά η πτώση ήταν σχετικά ομαλή και ήμουν πολύ τυχερός που ενω έγινε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, έπεσε επάνω σε χαμηλό θάμνο και τελικά στο γρασίδι ενός κήπου. Το εντόπισα εύκολα παρά το σκοτάδι, έβαλα μια καινούρια έλικα και τώρα δουλεύει μια χαρά. Για να μην μου τύχει ξανά κατι πρόμοιο, πέρασα όλες τις βίδες με κόλλα σπειρωμάτων. Ερώτηση : Εαν είχε πέσει όμως στην θάλασσα, θα με κάλυπτε η DJi από το σχετικό πρόγραμμα κάλυψης που έχω (DJI Care Refresh) ?
|
|
|
Post by Frontier on May 6, 2022 8:05:36 GMT 2
Καλησπέρα Πρώτο μου μήνυμα στο forum για ένα περιστατικό που μου έτυχε χθες. Μετά από αρκετές ώρες και km πτήσης με το Mini 2, είχα μια πτώση από 120μ ύψος και 1 Km απόσταση. Η πτώση έγινε λόγω απώλειας μιας έλικας και συνέβει όταν γύρισα από N mode σε S mode. Η απώλεια ελέγχου ήταν ακαριαία αλλά η πτώση ήταν σχετικά ομαλή και ήμουν πολύ τυχερός που ενω έγινε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, έπεσε επάνω σε χαμηλό θάμνο και τελικά στο γρασίδι ενός κήπου. Το εντόπισα εύκολα παρά το σκοτάδι, έβαλα μια καινούρια έλικα και τώρα δουλεύει μια χαρά. Για να μην μου τύχει ξανά κατι πρόμοιο, πέρασα όλες τις βίδες με κόλλα σπειρωμάτων. Ερώτηση : Εαν είχε πέσει όμως στην θάλασσα, θα με κάλυπτε η DJi από το σχετικό πρόγραμμα κάλυψης που έχω (DJI Care Refresh) ? Καλωσήρθες στην παρέα. Γενικότερα, θέλει προσοχή με τις έλικες, ειδικά με τις αναδιπλούμενες. Καλό είναι να γίνεται πάντα πριν την πτήση ένας σχετικός έλεγχος. Το στερεωτικό που έβαλες στις βίδες, φαντάζομαι είναι μπλε χρώματος (ημιμόνιμο) και όχι κόκκινο (μόνιμο), για να μην έχεις θέμα σε μελλοντική αλλαγή. Το care refresh εάν πέσει στην θάλασσα και δεν το βρεις, ΔΕΝ θα σε καλύψει. Είναι ασφάλιση και ναι μεν καλύπτει σφάλματα χειριστή (η απώλεια έλικας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία) και πτώση σε νερό, αλλά προϋποθέτει ότι τους επιστρέφεις το αεροσκάφος. Αν δεν βρεις το αεροσκάφος, δεν σε καλύπτει.
|
|
|
Post by costas on May 6, 2022 8:33:09 GMT 2
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Να πω την αλήθεια δεν περίμενα ότι θα φύγει ο έλικας εν πτήση. Συνέβει ακριβώς όταν ενεργοποίησα το Sport Mode και αμέσως έχασα τον έλεγχο. Εβαλα μπλέ κόλλα σπειρωμάτων που την χρησιμοποιώ τακτικά και νομίζω ότι θα είναι ok τώρα. Δεν το γνώριζα ότι δεν καλύπτεται η απώλεια του σκάφους στην θάλασσα, θα είμαι προσεκτικός στο εξής. Και κάτι τελευταίο, από που μπορώ να αγοράσω ένα πλήρες σετ από έλικες για το mini 2 ? Βλέπω στην ελληνική αγορά διάφορες τιμές, ενώ στο ebay είναι στην μισή τιμή. Θα προτιμούσα να πάρω τις προπέλλες της DJI. Ευχααριστώ
|
|