|
Post by anergos13 on Apr 16, 2020 11:01:30 GMT 2
Καταρχην πολυ καλο το συγκριτικό με πολυ ταιριαστό ματσαρισμα στις γωνιες ληψεων.... νομιζω οτι η max επιλογη του video και στα δυο εγινε με το σκεπτικο να δειξει τι μπορει να πάρει ο χειριστής σαν τελικό αποτέλεσμα στο μεγιστο.... επισης με την εναλλαγη απο zino 2/ x8 δεξια αριστερα μάλλον ηθελε επιτηδες να ξεγελασει το ματι.... ο Νικος μπορεί να μας απαντησει....για το σκεπτικό του.... Παντως στα δικα μου ματια προκυπτει οτι η ισορροπια των χρωμάτων στο zino2 ειναι σταθερη απο update σε update και ρεαλιστικη και το προβλημα εστιάζεται στο dynamic range...που ισως το λυσει εν μερη με το SLN video mode?
στο fimi x8 σε καθε update παρατηρω μια ασταθεια αλλο περισσοτερο και αλλο λιγοτερο μπλε αποχρωση ...δεν εχουν καταφερει να εχουν μια σταθεροτητα... καποιοι προτεινουν και διαφορετικο firm....αναλογα την αποχρωση που θελει ο καθενας.. στο video ο κορεσμος των χρωματων του μου αρεσει...αλλα με μπλε αποχρωση (εστω και λιγοτερο)και πιο σκοτεινο....ισως το dynamic range να ειναι καλυτερο απο το zino 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 17, 2020 0:56:43 GMT 2
Νίκο, πέραν των παρατηρήσεων, ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέτεις. Λοιπόν, θα πω σαν γενική παρατήρηση ότι κανένα δεν μου άρεσε, ίσως είναι η ατμόσφαιρα όπως λες. Το ΖΙΝΟ δεν το ξέρω, όμως το Χ8 δεν ξέρω γιατί αλλά κάτι έχει, δεν γνωρίζω ποια έκδοση του φοράς, εγώ τέτοια εικόνα δεν έχω. Δεν λέω ότι το δικό μου είναι από άλλο πλανήτη, ίδια είναι όμως τα βίντεο που έχω πάρει είναι κρύσταλο, ειδικά τα τελευταία. Εσένα αποδίδει το πράσινο κάπως σαν πετρόλ, κάπως ψυχρό τι να πω όπως με τις παλιές εκδόσεις. Το ΖΙΝΟ χρωματικά με σαφή πρόβλημα, όλα τα δείχνει με ένα πέπλο μωβ-ροζ, θυμάμαι και κάποιος άλλος είχε ανεβάσει ένα παρόμοιο βίντεο από άλλη χώρα και σχολιάζανε το ίδιο πράγμα, αυτή τη μωβίλα. Τα δέντρα και τα χόρτα θυμίζουν εκείνο το χρώμα που κάναμε πιτσιρίκια που το λέγαμε "λαχανί", κάτι μεταξύ πρασινο-καφε-κίτρινου, δεν υπάρχουν δέντρα με τέτοιο χρώμα, μόνο τα μαρούλια. Όπου υπάρχει άσπρο το ΖΙΝΟ είναι μηδέν, γενικά λες και θαμπώνεται ο αισθητήρας του και τα βγάζει γάλα. Γενικά το ΖΙΝΟ κάπου έχει θέμα στην διαύγεια... Πάμε σε κάποιες επιμέρους παρατηρήσεις, πάνω είναι οι εικόνα απείραχτη και κάτω όπως θα ήθελα περίπου να είναι. Εδώ τα χρώματα των δέντρων στο ΖΙΝΟ (κάτω) γίνονται πιο λογικά. postimg.cc/hzG7qg9TΗ μωβίλα του ΖΙΝΟ είναι φανερή και η έλλειψη διαύγειας, τα βουνά σχεδόν δεν φαίνονται postimg.cc/3yVrRDV8Εδώ έχουμε την πλήρη αποκάλυψη, το ΖΙΝΟ γενικά δεν βλέπει μπλε χρώμα, ότι είναι σε εκείνα τα μήκη τα κάνει όλα άσπρα. Το Χ8 έχει ένα καθαρό γαλάζιο ουρανό και ακόμη και αν φωτίσουμε την φωτό (κάτω) πάλι ο ουρανός υπάρχει. Εδώ η υπεροχή το Χ8 είναι καραμπινάτη. Εγώ γενικά κάτι παθαίνω όταν βλέπω "καμένο" τμήμα στην εικόνα και ο ουρανός είναι πολύ βασικό στοιχείο. postimg.cc/D8Cy4DbyΑκόμη και η σκεπή του κτιρίου που είναι ανοιχτόχρωμη "τυφλώνει" τον αισθητήρα του ΖΙΝΟ postimg.cc/dZhv2QCsΤο ΖΙΝΟ έχει την ανάλυση αλλά μεγάλο θέμα στην απόδοση ορισμένων χρωμάτων. Το Χ8 πάντως όπως είπα, το περίμενα με μεγαλύτερη διαφορά, εδώ δεν κερδίζει, απλά χάνει το ΖΙΝΟ από μόνο του. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν βάζω το ΖΙΝΟ καλύτερο. Όλοι ερασιτέχνες είμαστε, έχω μια σχέση με την φωτό, (παλιότερα σε επαγγελματικό επίπεδο) βλέπω στο Photoshop και τα βάθη των χρωμάτων και το φάσμα τους. Εσείς μπορεί να έχετε την εμπειρία με τα drone και ίσως κοιτάτε με άλλο μάτι τις εικόνες, πχ. ένας κινηματογραφιστής αν δει glosy εικόνα θα γελάει ενώ η φωτογράφος της Κατίνας Στεφανίδου αν δει εικόνα από σλάιτς θα λέει τι αρχαίο πράγμα είναι τούτο... ...
|
|
|
Post by nickpsar on Apr 17, 2020 12:28:48 GMT 2
Ηλία θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί και εμένα κανένα δεν μου άρεσε. Απλά στα δικά μου μάτια σε θέμα ευκρίνειας στις συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού το zino 2 υπερέχει. Αυτό που θέλω να επισημάνω ότι ουδέποτε είχα σχέση με τον τομέα της φωτογραφίας. Κοινώς το μάτι μου δεν είναι εκπαιδευμένο να βλέπει αυτές τις διαφορές που εσύ και ο κάθε σχετικός, λίγο ή περισσότερο, με το αντικείμενο της φωτογραφίας αντιλαμβάνεστε πολύ εύκολα. Εμένα η μεγάλη μου αγάπη είναι η κατασκευή, η πραγματοποίηση δοκιμών και γενικά όλη αυτή η διαδικασία της επεξεργασίας του βίντεο και της παράθεσης στοιχείων. Είμαι καθαρά ένας χομπίστας όπως όλοι μας σπαταλώντας χρόνο για να κάνω αυτό που με γεμίζει χωρίς ουσιαστικά να έχω κανένα οικονομικό όφελος. Το ότι παραμένω ενεργό μέλος αυτού του forum είναι γιατί βρήκα ένα χώρο με αξιόλογα άτομα που σέβονται την προσπάθεια μου και μέσα από τις ιδιαίτερες γνώσεις που διαθέτουν συμβάλουν στην εξέλιξη μου. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!! και δεν ξεχνάμε ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΠΊΤΙ. IMG_20200417_131509_2 by NIKOLAOS PSARIKOGLOU, on Flickr
|
|
|
Post by anergos13 on Apr 17, 2020 13:23:37 GMT 2
Ηλία θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί και εμένα κανένα δεν μου άρεσε. Απλά στα δικά μου μάτια σε θέμα ευκρίνειας στις συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού το zino 2 υπερέχει. Αυτό που θέλω να επισημάνω ότι ουδέποτε είχα σχέση με τον τομέα της φωτογραφίας. Κοινώς το μάτι μου δεν είναι εκπαιδευμένο να βλέπει αυτές τις διαφορές που εσύ και ο κάθε σχετικός, λίγο ή περισσότερο, με το αντικείμενο της φωτογραφίας αντιλαμβάνεστε πολύ εύκολα. Εμένα η μεγάλη μου αγάπη είναι η κατασκευή, η πραγματοποίηση δοκιμών και γενικά όλη αυτή η διαδικασία της επεξεργασίας του βίντεο και της παράθεσης στοιχείων. Είμαι καθαρά ένας χομπίστας όπως όλοι μας σπαταλώντας χρόνο για να κάνω αυτό που με γεμίζει χωρίς ουσιαστικά να έχω κανένα οικονομικό όφελος. Το ότι παραμένω ενεργό μέλος αυτού του forum είναι γιατί βρήκα ένα χώρο με αξιόλογα άτομα που σέβονται την προσπάθεια μου και μέσα από τις ιδιαίτερες γνώσεις που διαθέτουν συμβάλουν στην εξέλιξη μου. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!! και δεν ξεχνάμε ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΠΊΤΙ. IMG_20200417_131509_2 by NIKOLAOS PSARIKOGLOU, on Flickr Η γενικοτερη σου αποψη αναμεσα στα δυο κανοντας μια συνολικη αποτιμηση (πτηση , εικονα,ευκολιες) ποια ειναι...? Αν υποθετικα επρεπε να επιλεξεις αναμεσα τους...υπαρχει καποιο που θα ξεχωριζες?
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 17, 2020 23:16:48 GMT 2
Πωπωωω ρε Νικ τι κάθεσαι και φτιάχνεις...!! Όταν με σχετικά λίγα χρήματα αγοράζεις κάτι με εξελιγμένη τεχνολογία θα λεγα ότι είναι παιδεμάρα, ωραία όμως, η χαρά του να το δεις να σηκώνεται να να λες... εγώ το έφτιαξα...!!
Για τα drone όπως είχα γράψει στο θέμα των 3 χιλ. που έκανες με Μi Drone - X8 - Zino Pro, το Mi Drone είχε καλύτερη εικόνα. Στην προσγείωση το Zino Pro ήταν "λαχανί" ενώ Χ8 είχε αυτό το παράξενο "πετρόλ" χρώμα στο χορτάρι, πραγματικά δεν ξέρω γιατί σου το βγάζει έτσι. Έχω δει πολλά παιδιά και στις ομάδες να λένε πως έχουν παρατηρήσει ότι δεν τους κάθονται καλά κάποιες εκδόσεις, ο άλλος με την 20 το βλέπει τέλειο και ένας θυμάμαι που έλεγε ντρέπομαι να ανεβάσω φωτογραφίες, είναι εντελώς χάλια. Δεν ξέρω τι συμβαίνει, εμένα τώρα έχει εξαιρετική διαύγεια χρωμάτων, δεν τα καίει, δεν είναι ψυχρά, δεν κιτρινίζει... τι να πω.
Καλή Ανάσταση παιδιά και ποτέ ξανά έτσι.
|
|
|
Post by nickpsar on Apr 19, 2020 9:38:00 GMT 2
Ηλία εάν ασχολείσαι λίγο με φωτογραμμετρία λίγο με 3d modeling (ερασιτεχνικά πάντα) πίστεψε με η κατηγορία drone για την οποία συζητάμε δεν σε καλύπτει καθόλου. Επίσης είναι σαν να προτείνουμε σε ένα χομπίστα φωτογράφο να μην επενδύει σε φακούς για τη μηχανή του γιατί έχει βγάλει η τάδε εταιρεία ένα σούπερ ντουπερ κινητό στα 300 ευρώ (τόσο μπορεί να κοστίζει ένας φακός του το ξέρεις καλύτερα από εμένα)με 4 κάμερες και που βγάζει φωτογραφίες 100mpixels. Έτσι ακριβώς πιστεύω ότι είμαστε και όσοι (νομίζω έχουμε μείνει ελάχιστοι) ασχολούμαστε με την κατασκευή-συναρμολόγηση πολυκόπτερων. Τώρα όσον αφορά στην σύγκριση και την προτίμηση μου μεταξύ των ZINO 2 και FIMI X8 το οποίο πιστεύω ότι είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση έχουμε και λέμε:
Λειτουργίες πτήσης: Zino 2 γιατί απλά όσες λειτουργίες εμφανίζει στο μενού του τις εκτελεί ικανοποιητικά. Σταθερότητα κατά την πτήση: Νομίζω ότι και τα δύο εμφανίζουν την ίδια συμπεριφορά οπότε δεν ξεχωρίζω κανένα. Εμβέλεια: Zino 2, πριν μερικές μέρες το πήγα μέχρι τα 6,5 χιλιόμετρα με 27% μπαταρία όταν το προσγείωσα. Διάρκεια πτήσης: FIMI X8, μέχρι στιγμής σε όσες δοκιμές και εάν έκανα η μπαταρία του X8 διαρκεί περισσότερο (3-4 λεπτά) Ευκρίνεια εικόνας-απόδοση χρωμάτων: Αν και είναι καθαρά προσωπικό γούστο αυτό που παρατήρησα είναι ότι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το Zino 2 υπερέχει ενώ όταν το κάδρο είναι φωτεινό το FIMI X8 αποδίδει σαφώς καλύτερα (ετοιμάζω ένα βιντεάκι από την χθεσινή μου εξόρμηση με άπλετη ηλιοφάνεια). Προβλήματα και εν γένει δυσλειτουργίες: Το Χ8 σε αυτόν τον τομέα κερδίζει με διαφορά. Το έχω ενάμιση χρόνο περίπου και δεν έχω αλλάξει ούτε έλικες στο σκάφος. Στο θέμα μπαταριών άψογο, έχουν την ίδια απόδοση μέχρι και σήμερα. Αυτό σε αντίθεση με το Zino 2 όπου η μία από τις 2 μπαταρίες είναι ήδη άχρηστη μετά από 5 κύκλους λόγω under-voltage του πρώτου κελιού. Είμαι σε επικοινωνία με τη Hubsan για αντικατάσταση της.
Καλό Πάσχα σε όλους.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 19, 2020 15:40:52 GMT 2
Παιδιά Χριστός Ανέστη παρά τις απαγορεύσεις...!
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 19, 2020 16:11:51 GMT 2
Ηλία εάν ασχολείσαι λίγο με φωτογραμμετρία λίγο με 3d modeling (ερασιτεχνικά πάντα) πίστεψε με η κατηγορία drone για την οποία συζητάμε δεν σε καλύπτει καθόλου... Χαχαα μα σε καταλαβαίνω απόλυτα, δεν το είπα με "αποτρεπτικό" λόγο, ξέρω τι σημαίνει χομπίστας...!Τώρα όσον αφορά στην σύγκριση και την προτίμηση μου μεταξύ των ZINO 2 και FIMI X8 το οποίο πιστεύω ότι είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση... Νομίζω ότι μάλλον ελάχιστα υποκειμενική είναι, μετά την ανταλλαγή απόψεων θα έλεγα ότι πέραν των προσωπικών γούστων συγκλίνουμε σε γενικές γραμμές.Λειτουργίες πτήσης: Zino 2 γιατί απλά όσες λειτουργίες εμφανίζει στο μενού του τις εκτελεί ικανοποιητικά. Σταθερότητα κατά την πτήση: Νομίζω ότι και τα δύο εμφανίζουν την ίδια συμπεριφορά οπότε δεν ξεχωρίζω κανένα. Εμβέλεια: Zino 2, πριν μερικές μέρες το πήγα μέχρι τα 6,5 χιλιόμετρα με 27% μπαταρία όταν το προσγείωσα. Διάρκεια πτήσης: FIMI X8, μέχρι στιγμής σε όσες δοκιμές και εάν έκανα η μπαταρία του X8 διαρκεί περισσότερο (3-4 λεπτά) Ευκρίνεια εικόνας-απόδοση χρωμάτων: Αν και είναι καθαρά προσωπικό γούστο αυτό που παρατήρησα είναι ότι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το Zino 2 υπερέχει ενώ όταν το κάδρο είναι φωτεινό το FIMI X8 αποδίδει σαφώς καλύτερα (ετοιμάζω ένα βιντεάκι από την χθεσινή μου εξόρμηση με άπλετη ηλιοφάνεια). Προβλήματα και εν γένει δυσλειτουργίες: Το Χ8 σε αυτόν τον τομέα κερδίζει με διαφορά. Το έχω ενάμιση χρόνο περίπου και δεν έχω αλλάξει ούτε έλικες στο σκάφος. Στην τελική σου εδώ κατάληξη έχουμε ταυτόσημη άποψη, κάτι χάνει το ένα, κάτι κερδίζει το άλλο, τέλεια δεν είναι, απλά για τα λεφτά τους μην περιμένουμε κάτι περισσότερο, είναι άριστα. Ξέρεις τι μα τσατίζει με τους παλιοκινέζους; Ας πούμε η Xiaomi βάζει σε κάτι κινητά των 150€ αισθητήρες 32 ή 48 ΜP και στο Χ8 έχουν 12, ντάξει θα μπορούσαν να βάλουν έναν 22ΜΡ τουλάχιστο να έχει μια καλύτερη ευαισθησία σε σκοτεινά σημεία. Στο θέμα μπαταριών άψογο, έχουν την ίδια απόδοση μέχρι και σήμερα. Αυτό σε αντίθεση με το Zino 2 όπου η μία από τις 2 μπαταρίες είναι ήδη άχρηστη μετά από 5 κύκλους λόγω under-voltage του πρώτου κελιού. Είμαι σε επικοινωνία με τη Hubsan για αντικατάσταση της. Λυπάμαι γι αυτό, για το ΖΙΝΟ κρίμα... Και γω στο Χ8 δεν έχω το παραμικρό παρόλο που κάποια στιγμή κατά την προσγείωση στην πτήση από βεράντα, μου ακούμπησε η εμπρός αριστερή έλικα χωρίς να πάθει ούτε γρατσουνιά. Αν εξαιρέσουμε την αστοχία που είχαν κάποια Χ8 στην αρχή (ευτυχώς όχι τα δικά μας) νομίζω τα Fimi αποκατέστησαν το πρόβλημα αξιοπιστίας και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.Καλό Πάσχα σε όλους. Αντεύχομαι με υγεία...!
|
|
|
Post by loykas82 on Apr 19, 2020 16:19:30 GMT 2
Παιδιά Χριστός Ανέστη παρά τις απαγορεύσεις...! Σήμερα η Καρδίτσα είχα μια μουντή μέρα με αρκετή υγρασία και σχετική καταχνιά. Σήκωσα το εργαλείο ώρα 14:00 περίπου και έκανα υπερπτήση διασχίζοντας σχεδόν όλη την πόλη σε δύο άξονες. Το πρώτο βίντεο έγινε σε ύψος 50-70 μέτρων περίπου ενώ στο δεύτερο το ύψος ήταν 120 μέτρα, το σκάφος γύρισε από απόσταση 1665 μέτρα και ο χειρισμός γινόταν από βεράντα 5ου ορόφου. Τα βίντεο γράφηκαν σε 1080p 60Fps για να μπορώ να πάρω και φωτογραφίες ταυτόχρονα. Χρονια πολλα και σε εσενα Ηλια Αληθως ο Κυριος.Θα σε μαλωσω ομως. Που ειναι η τσικνα οεο;
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 19, 2020 17:32:48 GMT 2
Ωχ βρε παιδιά, σε λάθος κεφάλαιο έβαλα τα βίντεο... τα βάζω στου Χ8, εδώ αφήνω μόνο τις ευχές.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 19, 2020 18:33:57 GMT 2
Χριστός Ανέστη, υγεία και ευτυχία εύχομαι για όλους. Ηλία εάν ασχολείσαι λίγο με φωτογραμμετρία λίγο με 3d modeling (ερασιτεχνικά πάντα) πίστεψε με η κατηγορία drone για την οποία συζητάμε δεν σε καλύπτει καθόλου. Επίσης είναι σαν να προτείνουμε σε ένα χομπίστα φωτογράφο να μην επενδύει σε φακούς για τη μηχανή του γιατί έχει βγάλει η τάδε εταιρεία ένα σούπερ ντουπερ κινητό στα 300 ευρώ (τόσο μπορεί να κοστίζει ένας φακός του το ξέρεις καλύτερα από εμένα)με 4 κάμερες και που βγάζει φωτογραφίες 100mpixels. Έτσι ακριβώς πιστεύω ότι είμαστε και όσοι (νομίζω έχουμε μείνει ελάχιστοι) ασχολούμαστε με την κατασκευή-συναρμολόγηση πολυκόπτερων. Είδα τα Tarot frames στην φωτογραφία σου και θυμήθηκα πίσω στο 2015-2016 (όταν ήμουν ακόμα ελεύθερος επαγγελματίας και είχα ελεύθερο χρόνο γενικότερα) που στο καλοκαίρι με τα capital controls, έφτιαξα (κατά παραγγελία) ένα εξακόπτερο για έναν Ελληνοαμερικανό Χιώτη που είχε ένα μεγάλο κτηματομεσιτικό γραφείο και ήθελε να σηκώνει μια μεγάλη DSLR κάμερα (μια Canon ήταν, δεν θυμάμαι το μοντέλο). Το τι είχα τραβήξει τότε για να φέρω τα εξαρτήματα, δεν λέγεται. Το Χ8 είναι πλέον αρκετά ώριμο σαν σύστημα, άποψή μου είναι ότι δεν μπορούμε ακόμα να το συγκρίνουμε με το Zino 2 στον συγκεκριμένο τομέα, γιατί απλούστατα το Zino 2 δεν έχει κυκλοφορήσει αρκετά για να μπορέσει να εξελιχθεί κιόλας. Πέρσι τέτοιον καιρό, το Χ8 είχε και αυτό αρκετά προβλήματα, ακριβώς γιατί και αυτό δεν είχε παραχθεί/κυκλοφορήσει αρκετά ώστε να διορθωθούν. Δυστυχώς, με όλες αυτές τις οικονομικές πλατφόρμες φωτογραφίας (αλλά και με ακριβότερες σε λιγότερο βαθμό), οι χρήστες/αγοραστές είναι και δοκιμαστές. Το ίδιο αναμένω να γίνει και με το νέο Χ8 2020, που είναι διαφορετική πλατφόρμα από το Χ8 που έχετε στα χέρια σας. Η μπαταρία σου πρέπει να είχε εξαρχής πρόβλημα - το υποψιαζόμουν και νομίζω στο είχα πει όταν έκανες τις πρώτες δοκιμές - γιαυτό και δεν άντεξε (λογικά δεν πρέπει να σου έδινε παρόμοιο χρόνο πτήσης με την άλλη), ελπίζω να βρεις άκρη με την Hubsan (έβρισκα πάντα άκρη όταν ήταν η Sally εκεί, τώρα δεν ξέρω τι παίζει).
|
|
|
Post by Frontier on Apr 22, 2020 14:12:39 GMT 2
Ακύρωσα και εγώ την παραγγελία μου για το Zino 2 σήμερα. Πάμε για άλλα.
|
|
|
Post by anergos13 on Apr 22, 2020 14:36:38 GMT 2
Ακύρωσα και εγώ την παραγγελία μου για το Zino 2 σήμερα. Πάμε για άλλα. Καταντησε κοροιδια το ολο θεμα Μανο... Μεγαλο Fail ο συνδυασμος Hubsan + Gearbest.... Τα κανανε @@@ πραγματικα.... Εν τω μεταξυ οσοι δεν εχουν προβλημα με τελωνεια στην χωρα τους...παραλαμβανουν κανονικα απο aliexpress....
|
|
|
Post by Frontier on Apr 22, 2020 14:49:21 GMT 2
Ακύρωσα και εγώ την παραγγελία μου για το Zino 2 σήμερα. Πάμε για άλλα. Καταντησε κοροιδια το ολο θεμα Μανο... Μεγαλο Fail ο συνδυασμος Hubsan + Gearbest.... Δεν είναι μόνο το Gearbest και το Banggood τα ίδια έκανε με το συγκεκριμένο. Είναι η Hubsan η οποία δίνει απόθεμα γύρω-γύρω αλλά δεν τηρεί τις προπαραγγελίες. Ο nickpsar μια χαρά παρέλαβε το Zino 2 από Gearbest και στην τιμή της προπαραγγελίας. Απλά η Hubsan αφού εξασφάλισε κάποιο χρήμα και μια μικρή κρίσιμη μάζα από reviews (που το πήραν με pre-order), έπαψε να παραδίδει τις προπαραγγελίες και δίνει κομμάτια μόνο σε τιμές $600+ που για αυτά τα λεφτά, δεν αξίζει. Γιαυτό το GB μου πρότεινε refund από μόνοι τους. 500+ παραγγελίες από το GB από το 2015, απλά δεν ήταν γραφτό το Zino 2 σε αυτήν την φάση. Αυτό είναι το πρόβλημα: η Hubsan δεν τηρεί τις προπαραγγελίες και πουλά γύρω-γύρω σε ακριβές τιμές. Δεν σκοπεύω να τους κάνω την χάρη, ειδικά στην παρούσα χρονική περίοδο. Πάμε παρακάτω.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Apr 22, 2020 15:09:01 GMT 2
Ακύρωσα και εγώ την παραγγελία μου για το Zino 2 σήμερα. Πάμε για άλλα. Καταντησε κοροιδια το ολο θεμα Μανο... Μεγαλο Fail ο συνδυασμος Hubsan + Gearbest.... Τα κανανε @@@ πραγματικα.... Εν τω μεταξυ οσοι δεν εχουν προβλημα με τελωνεια στην χωρα τους...παραλαμβανουν κανονικα απο aliexpress.... Παιδιά και τα δυο μαγαζιά είναι το ίδιο καλά και το ίδιο σκ@τ@... Όσοι δεν γνωρίζετε ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια πάθανε και πέρυσι αρκετοί φίλοι που είχαν προπληρώσει το Χ8 και αναγκάστηκαν σε ακύρωση μετά από τραγική αναμονή 3-4 μηνών. Ου μπλέξεις δηλαδή...
|
|
|
Post by anergos13 on Apr 22, 2020 17:41:50 GMT 2
Την Βασικη ευθυνη την εχει η Hubsan σαφως αλλα ο χειρισμος του θεματος απο πλευρας Gearbest ηταν ερασιτεχνικος... πουλουσαν προσδοκια οτι θα φυγει καθε 3,5,10 μερες και στο τελος για την ακυρωση ανεφεραν οτι δεν υπαρχει τροπος να το στειλουν (λες και το ειχαν ) ... Επρεπε εγκαιρα να ενημερωσουν οτι την ευθυνη την εχει ο Κατασκευαστης....και οχι να βρισκουν ανυποστατες δικαιολογιες...
και φυσικα τα ιδια θα ελεγα και για το Banggood....που κι αυτο ελεγχεται για το πως θα τα παει τελικα με το preorder του Χ8....
|
|
|
Post by Frontier on Apr 23, 2020 13:56:03 GMT 2
Την Βασικη ευθυνη την εχει η Hubsan σαφως αλλα ο χειρισμος του θεματος απο πλευρας Gearbest ηταν ερασιτεχνικος... πουλουσαν προσδοκια οτι θα φυγει καθε 3,5,10 μερες και στο τελος για την ακυρωση ανεφεραν οτι δεν υπαρχει τροπος να το στειλουν (λες και το ειχαν ) ... Επρεπε εγκαιρα να ενημερωσουν οτι την ευθυνη την εχει ο Κατασκευαστης....και οχι να βρισκουν ανυποστατες δικαιολογιες... Αν πουν ότι φταίει ο κατασκευαστής, θα είναι και η τελευταία φορά που θα τους στείλει εμπόρευμα (όπως έγινε και με την dji στο Banggood και την έκανε ban, όλα τα προϊόντα dji στο Banggood είναι fakes). Δυστυχώς δεν ακολουθούν την εμπορική λογική που έχουμε στον δυτικό κόσμο. Edit: Ολοκληρώθηκε μέσα σε 4 ώρες η επιστροφή των χρημάτων στο Paypal από το Gearbest (σήμερα το μεσημέρι με ενημέρωσαν μέσω ticket για την ολοκλήρωση του refund), περιμένουμε τώρα να δούμε το Mavic Air 2.
|
|
|
Post by nickpsar on May 2, 2020 12:52:24 GMT 2
Αυτή τη στιγμή βλέπω ότι όλοι ασχολούνται με το OcuSync 2.0 και την πιθανή μέγιστη εμβέλεια του Air 2. Δεν πρέπει όμως να μείνει ασχολίαστη η απόδοση του LEAS 2.0 της Hubsan στο Zino 2. Επί του πρακτέου λοιπόν και όχι στη θεωρεία, Zino 2 πάνω από τη λίμνη Κορώνεια στα 6,5 χιλιόμετρα και με 20% εναπομένουσα μπαταρία στην προσγείωση.
|
|
|
Post by Frontier on May 2, 2020 13:08:40 GMT 2
Μια χαρά είναι το Zino 2, πάρα πολύ ωραίο βίντεο και καθαρότητα στην εικόνα, χωρίς να κοστίζει 1 μισθό+. Να ήταν και διαθέσιμο βέβαια - αλλά ούτε και το Air 2 είναι - καλά θα ήταν
|
|
|
Post by thomas on May 2, 2020 23:20:38 GMT 2
Αυτή τη στιγμή βλέπω ότι όλοι ασχολούνται με το OcuSync 2.0 και την πιθανή μέγιστη εμβέλεια του Air 2. Δεν πρέπει όμως να μείνει ασχολίαστη η απόδοση του LEAS 2.0 της Hubsan στο Zino 2. Επί του πρακτέου λοιπόν και όχι στη θεωρεία, Zino 2 πάνω από τη λίμνη Κορώνεια στα 6,5 χιλιόμετρα και με 20% εναπομένουσα μπαταρία στην προσγείωση. Μπράβο στη Hubsan!τα ρέστα μου.......
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 3, 2020 8:37:21 GMT 2
Επί του πρακτέου λοιπόν και όχι στη θεωρεία, Zino 2 πάνω από τη λίμνη Κορώνεια στα 6,5 χιλιόμετρα και με 20% εναπομένουσα μπαταρία στην προσγείωση. Ωραίος Νικ, και πάλι, πρωτοπόρος...!! Μου άρεσε πολύ το Screen της τηλεμετρίας, πως το έβαλες μόνο του (κούφιο από εικόνα) μόνο με το γραφικό περιβάλλον; Πολύ καλή η επίδοση του ΖΙΝΟ2, μεγάλα βήματα από Hubsan αν σκεφτεί κανείς ότι πριν ένα χρόνο το ΖΙΝΟ1 γύριζε στο ένα χιλιόμετρο...! Δεν ξέρω αν έγινε κάποιο Upd σε κάμερα, πάντως δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες πτήσεις και τα καμμένα άσπρα, χρωματικά είναι άριστο θα έλεγα, επιτέλους υπάρχει ουρανός με τις χρωματικές διαβαθμίσεις όσο πλησιάζει τον ορίζοντα, όλα τα χρώματα είναι αρμονικά, δεν υπάρχει η γνωστή "μωβίλα", μπράβο. Δύο επισημάνσεις ή ερωτήσεις όχι μόνο προς εσένα Νίκο αλλά για όποιον ξέρει. Παρατηρώντας το βίντεο η πρώτη είναι ότι στο 2:30 περίπου βλέπουμε μια ξαφνική αστάθεια της εικόνας που θυμίζει (για όσους έχουν πτητική εμπειρία) κάτι σαν ανατάραξη, σαν να έφαγε ριπή αέρα και δεν πρόλαβε το gimbal να διορθώσει, τι είναι αυτό; Η δεύτερη αφορά το σημείο επιστροφής, εκείνη την ώρα βλέπουμε τις στάθμες των σημάτων να είναι τέρμα ή σχεδόν τέρμα, πως γίνεται να μπει σε διαδικασία RTH ενώ βάση ενδείξεων δεν έχει χαθεί η επαφή; Attachments:
|
|
|
Post by nickpsar on May 3, 2020 9:11:21 GMT 2
Επί του πρακτέου λοιπόν και όχι στη θεωρεία, Zino 2 πάνω από τη λίμνη Κορώνεια στα 6,5 χιλιόμετρα και με 20% εναπομένουσα μπαταρία στην προσγείωση. Ωραίος Νικ, και πάλι, πρωτοπόρος...!! Μου άρεσε πολύ το Screen της τηλεμετρίας, πως το έβαλες μόνο του (κούφιο από εικόνα) μόνο με το γραφικό περιβάλλον; Πολύ καλή η επίδοση του ΖΙΝΟ2, μεγάλα βήματα από Hubsan αν σκεφτεί κανείς ότι πριν ένα χρόνο το ΖΙΝΟ1 γύριζε στο ένα χιλιόμετρο...! Δεν ξέρω αν έγινε κάποιο Upd σε κάμερα, πάντως δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες πτήσεις και τα καμμένα άσπρα, χρωματικά είναι άριστο θα έλεγα, επιτέλους υπάρχει ουρανός με τις χρωματικές διαβαθμίσεις όσο πλησιάζει τον ορίζοντα, όλα τα χρώματα είναι αρμονικά, δεν υπάρχει η γνωστή "μωβίλα", μπράβο. Δύο επισημάνσεις ή ερωτήσεις όχι μόνο προς εσένα Νίκο αλλά για όποιον ξέρει. Παρατηρώντας το βίντεο η πρώτη είναι ότι στο 2:30 περίπου βλέπουμε μια ξαφνική αστάθεια της εικόνας που θυμίζει (για όσους έχουν πτητική εμπειρία) κάτι σαν ανατάραξη, σαν να έφαγε ριπή αέρα και δεν πρόλαβε το gimbal να διορθώσει, τι είναι αυτό; Η δεύτερη αφορά το σημείο επιστροφής, εκείνη την ώρα βλέπουμε τις στάθμες των σημάτων να είναι τέρμα ή σχεδόν τέρμα, πως γίνεται να μπει σε διαδικασία RTH ενώ βάση ενδείξεων δεν έχει χαθεί η επαφή; Καλημέρα Ηλία, όσον αφορά στην απόδοση της κάμερας δεν υπήρξε καμία αναβάθμιση απλά σε αυτή την πτήση όλες οι ρυθμίσεις είναι στο auto. Στα προηγούμενα βίντεο είχα την ισορροπία λευκού στο sunny. Πολύ σωστά παρατήρησες ότι οι μπάρες σήματος είναι στο full όταν ενεργοποίησα χειροκίνητα τη διαδικασία RTH. Μπορούσε να πάει και μακρύτερα άλλα λίγο το ύψος που πετούσα και πολύ περισσότερο οι δυνατές ριπές αέρα στην περιοχή με έκαναν να του δώσω εντολή να γυρίσει πίσω.
|
|
|
Post by loykas82 on May 3, 2020 9:19:18 GMT 2
Ωραίος Νικ, και πάλι, πρωτοπόρος...!! Μου άρεσε πολύ το Screen της τηλεμετρίας, πως το έβαλες μόνο του (κούφιο από εικόνα) μόνο με το γραφικό περιβάλλον; Πολύ καλή η επίδοση του ΖΙΝΟ2, μεγάλα βήματα από Hubsan αν σκεφτεί κανείς ότι πριν ένα χρόνο το ΖΙΝΟ1 γύριζε στο ένα χιλιόμετρο...! Δεν ξέρω αν έγινε κάποιο Upd σε κάμερα, πάντως δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες πτήσεις και τα καμμένα άσπρα, χρωματικά είναι άριστο θα έλεγα, επιτέλους υπάρχει ουρανός με τις χρωματικές διαβαθμίσεις όσο πλησιάζει τον ορίζοντα, όλα τα χρώματα είναι αρμονικά, δεν υπάρχει η γνωστή "μωβίλα", μπράβο. Δύο επισημάνσεις ή ερωτήσεις όχι μόνο προς εσένα Νίκο αλλά για όποιον ξέρει. Παρατηρώντας το βίντεο η πρώτη είναι ότι στο 2:30 περίπου βλέπουμε μια ξαφνική αστάθεια της εικόνας που θυμίζει (για όσους έχουν πτητική εμπειρία) κάτι σαν ανατάραξη, σαν να έφαγε ριπή αέρα και δεν πρόλαβε το gimbal να διορθώσει, τι είναι αυτό; Η δεύτερη αφορά το σημείο επιστροφής, εκείνη την ώρα βλέπουμε τις στάθμες των σημάτων να είναι τέρμα ή σχεδόν τέρμα, πως γίνεται να μπει σε διαδικασία RTH ενώ βάση ενδείξεων δεν έχει χαθεί η επαφή; Καλημέρα Ηλία, όσον αφορά στην απόδοση της κάμερας δεν υπήρξε καμία αναβάθμιση απλά σε αυτή την πτήση όλες οι ρυθμίσεις είναι στο auto. Στα προηγούμενα βίντεο είχα την ισορροπία λευκού στο sunny. Πολύ σωστά παρατήρησες ότι οι μπάρες σήματος είναι στο full όταν ενεργοποίησα χειροκίνητα τη διαδικασία RTH. Μπορούσε να πάει και μακρύτερα άλλα λίγο το ύψος που πετούσα και πολύ περισσότερο οι δυνατές ριπές αέρα στην περιοχή με έκαναν να του δώσω εντολή να γυρίσει πίσω. Ο χρονος πτησης ειναι αναλογος του χ8;
|
|
|
Post by nickpsar on May 3, 2020 9:32:11 GMT 2
Ο χρονος πτησης ειναι αναλογος του χ8; Σε σχέση με το FIMI X8 ο συνολικός χρόνος πτήσης είναι 2 περίπου λεπτά μικρότερος.
|
|
|
Post by loykas82 on May 3, 2020 9:33:38 GMT 2
Ο χρονος πτησης ειναι αναλογος του χ8; Σε σχέση με το FIMI X8 ο συνολικός χρόνος πτήσης είναι 2 περίπου λεπτά μικρότερος. Αρα καλα παει και σε αυτο το τομεα.
|
|
|
Post by loykas82 on May 3, 2020 9:35:49 GMT 2
Ηλία θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί και εμένα κανένα δεν μου άρεσε. Απλά στα δικά μου μάτια σε θέμα ευκρίνειας στις συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού το zino 2 υπερέχει. Αυτό που θέλω να επισημάνω ότι ουδέποτε είχα σχέση με τον τομέα της φωτογραφίας. Κοινώς το μάτι μου δεν είναι εκπαιδευμένο να βλέπει αυτές τις διαφορές που εσύ και ο κάθε σχετικός, λίγο ή περισσότερο, με το αντικείμενο της φωτογραφίας αντιλαμβάνεστε πολύ εύκολα. Εμένα η μεγάλη μου αγάπη είναι η κατασκευή, η πραγματοποίηση δοκιμών και γενικά όλη αυτή η διαδικασία της επεξεργασίας του βίντεο και της παράθεσης στοιχείων. Είμαι καθαρά ένας χομπίστας όπως όλοι μας σπαταλώντας χρόνο για να κάνω αυτό που με γεμίζει χωρίς ουσιαστικά να έχω κανένα οικονομικό όφελος. Το ότι παραμένω ενεργό μέλος αυτού του forum είναι γιατί βρήκα ένα χώρο με αξιόλογα άτομα που σέβονται την προσπάθεια μου και μέσα από τις ιδιαίτερες γνώσεις που διαθέτουν συμβάλουν στην εξέλιξη μου. Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!! και δεν ξεχνάμε ΜΈΝΟΥΜΕ ΣΠΊΤΙ. IMG_20200417_131509_2 by NIKOLAOS PSARIKOGLOU, on Flickr Απο οτι βλεπω το κατεχεις το αθλημα της κατασκευης-συναρμολογησης.Αν θες ριξε μια ματια να μας πεις και εσυ τη γνωμη σου. freedrone.gr/thread/534/gasb
|
|
|
Post by nickpsar on May 3, 2020 9:37:53 GMT 2
Επί του πρακτέου λοιπόν και όχι στη θεωρεία, Zino 2 πάνω από τη λίμνη Κορώνεια στα 6,5 χιλιόμετρα και με 20% εναπομένουσα μπαταρία στην προσγείωση. Ωραίος Νικ, και πάλι, πρωτοπόρος...!! Μου άρεσε πολύ το Screen της τηλεμετρίας, πως το έβαλες μόνο του (κούφιο από εικόνα) μόνο με το γραφικό περιβάλλον; Απλά είναι το ένα βίντεο πάνω στο άλλο. Αν βάλεις το βίντεο με την τηλεμετρία ακριβώς στο κέντρο της οθόνης και τα συγχρονίσεις παίρνεις αυτό το αποτέλεσμα. Την ψευδαίσθηση ότι το βίντεο με την τηλεμετρία είναι "κούφιο" όπως έγραψες. (Αν κατάλαβα καλά αυτό εννοείς)
|
|
|
Post by anergos13 on May 9, 2020 14:43:24 GMT 2
Μεγαλοπρεπες αδειασμα του Gearbest απο την Hubsan.... Ζοριστηκαν και με το presale του X8 2020.... Σφιξαν τα Γαλατα...!!! Αμφοτεροι Ας προσεχαν!
|
|
|
Post by loykas82 on May 9, 2020 15:27:39 GMT 2
Μεγαλοπρεπες αδειασμα του Gearbest απο την Hubsan.... Ζοριστηκαν και με το presale του X8 2020.... Σφιξαν τα Γαλατα...!!! Αμφοτεροι Ας προσεχαν! Δυστυχως ετσι εχουν τα πραγματα.
|
|
|
Post by Frontier on May 11, 2020 9:09:26 GMT 2
Όπως έγραψα και πιο πάνω, πάμε παρακάτω, δεν ήταν γραφτό!
|
|