|
Post by Frontier on Mar 24, 2020 8:36:56 GMT 2
Δεν με ενδιαφέρει το FCC mode,....... Αυτό με την απώλεια χειρισμού του και την απότομη κάθοδο είναι κάτι που προβληματίζει... Πάρε βρε φίλε ένα Χ8 να ξενιάσεις, εμβέλεια, διάρκεια πτήσεις, σταθερότητα, έλυσε σε μεγάλο βαθμό και τα προβλήματα gimbal-εικόνας. Το M Mini δεν πιάνει μία μπροστά του, μόνο θέμα είναι ότι πρέπει να το πάρεις μετρητοίς και χωρίς εγγύηση που θες, όμως δεν μπορείς να τα χεις όλα. Λέει ότι θέλει να το πάρει από εδώ, με δόσεις, οπότε το Χ8 δεν παίζει σαν πρόταση. Το μόνο άλλο - από Ελλάδα - με δόσεις και εγγύηση που μπορεί να παίξει, είναι η Anafi - που είναι σαφώς ανώτερη από MM & X8 - αλλά πάει πάνω από €500.
|
|
|
Post by RUSH on Mar 24, 2020 8:50:00 GMT 2
Είναι περιορισμός το οικονομικό, και επειδή τρέχουν πολλά είναι και μονόδρομος. Διαφορετικά θα έπαιζαν διάφορες εναλλακτικές.
Όσο διαβάζω πάντως και κοιτάω βίντεο, τα περισσότερα fly aways φαίνεται να είναι θέμα αέρα.
|
|
|
Post by iraklis on Apr 3, 2020 10:59:55 GMT 2
Καλημερα παιδια και καλο μηνα. Πριν 3 μερες απεκτησα κι εγω το μικρο για να μπω στον κοσμο των drone διοτι εχω ενα πολυ καλο αυτοκινητο και μ αρεσει να το φωτογραφιζω απ ολες τις γωνιες και μου ελλειπε κατι απο ψηλα. Την πρωτη μου μερα το πεταξα με τις βασικες μου γνωσεις διαβαζοντας εδω και βλεποντας στο youtube βιντεο για αρχη μεσα στο σπιτι. Στο 1.5 μετρο που το ειχα ακινητο αρχισε σε καποια φαση μονο του να πηγαινει πλαγια, δε προλαβα να το επαναφερω λογω μη εμπειριας και ετσι επεσε στην κουρτινα την εσκισε λιγακι, επεσε και το drone πανω στον καναπε και οχι πατωμα ευτυχως. Απο οτι καταλαβα ισως φταιει ο μικρος χωρος ο οποιος με τον αερα που πεταει το drone γυρναει ο αερας στο drone και το μετακινει. Δε ξερω αν ειναι αυτο 100% αλλα βαζοντας το χερι απο κατω σιγουρα κανει παρα πολυ αερα. Την επομενη μερα το πεταξα εξω απο το σπιτι μου με γενικα μετριο καιρο και σε πυκνοκατοικημενη περιοχη. Το ανεβασα ψηλα και στα 50-55 μετρα υψος ακριβως πανω απο εμενα εχασε το σημα με το χειρηστηριο, ανεβηκα στο πεζοδρομιο και ετσι επιασε και το κατεβασα ξανα. Προς μακρυνη κατευθυνση το εχω στειλει εως 50 μετρα διοτι ειμαι αρχαριος ακομη ειμαι και σε πυκνοκατοικημενη περιοχη κι ετσι δεν εχω το θαρρος ακομη για περισσοτερα μετρα. Κατι τελευταιο ειναι πως πατωντας το rth το drone κοντεψε κατεβαινοντας να προσγειωθει πανω σε ταρατσα. Εγω ημουν εκτος σπιτιου εξω στον δρομο ομως 1-1,5 μετρο απο εκει που το απογειωσα με αποτελεσμα να ακυρωσω το rth και να προσγειωθω χειροκεινητα. Υπαρχει καποιος τροπος να βρω ακριβως το σημειο που θα προσγειωθει? Επισης καθε ποτε θελει να το καλιμπραρουμε? Εγω σε οτι διαφορετικο σημειο πηγαινα να το πεταξω καλιμπραρα το drone απο μονος μου. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το drone απο θεμα βιντεο τωρα και στις φωτογραφιες ειναι καλο ομως θα το ηθελα σε raw λογω της επεξεργασιας που κανω στο lightroom. Συγνωμη για την εκθεση παιδια.
|
|
|
Post by petersea on Apr 3, 2020 11:54:28 GMT 2
Καλημερα παιδια και καλο μηνα. Πριν 3 μερες απεκτησα κι εγω το μικρο για να μπω στον κοσμο των drone διοτι εχω ενα πολυ καλο αυτοκινητο και μ αρεσει να το φωτογραφιζω απ ολες τις γωνιες και μου ελλειπε κατι απο ψηλα. Την πρωτη μου μερα το πεταξα με τις βασικες μου γνωσεις διαβαζοντας εδω και βλεποντας στο youtube βιντεο για αρχη μεσα στο σπιτι. Στο 1.5 μετρο που το ειχα ακινητο αρχισε σε καποια φαση μονο του να πηγαινει πλαγια, δε προλαβα να το επαναφερω λογω μη εμπειριας και ετσι επεσε στην κουρτινα την εσκισε λιγακι, επεσε και το drone πανω στον καναπε και οχι πατωμα ευτυχως. Απο οτι καταλαβα ισως φταιει ο μικρος χωρος ο οποιος με τον αερα που πεταει το drone γυρναει ο αερας στο drone και το μετακινει. Δε ξερω αν ειναι αυτο 100% αλλα βαζοντας το χερι απο κατω σιγουρα κανει παρα πολυ αερα. Την επομενη μερα το πεταξα εξω απο το σπιτι μου με γενικα μετριο καιρο και σε πυκνοκατοικημενη περιοχη. Το ανεβασα ψηλα και στα 50-55 μετρα υψος ακριβως πανω απο εμενα εχασε το σημα με το χειρηστηριο, ανεβηκα στο πεζοδρομιο και ετσι επιασε και το κατεβασα ξανα. Προς μακρυνη κατευθυνση το εχω στειλει εως 50 μετρα διοτι ειμαι αρχαριος ακομη ειμαι και σε πυκνοκατοικημενη περιοχη κι ετσι δεν εχω το θαρρος ακομη για περισσοτερα μετρα. Κατι τελευταιο ειναι πως πατωντας το rth το drone κοντεψε κατεβαινοντας να προσγειωθει πανω σε ταρατσα. Εγω ημουν εκτος σπιτιου εξω στον δρομο ομως 1-1,5 μετρο απο εκει που το απογειωσα με αποτελεσμα να ακυρωσω το rth και να προσγειωθω χειροκεινητα. Υπαρχει καποιος τροπος να βρω ακριβως το σημειο που θα προσγειωθει? Επισης καθε ποτε θελει να το καλιμπραρουμε? Εγω σε οτι διαφορετικο σημειο πηγαινα να το πεταξω καλιμπραρα το drone απο μονος μου. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το drone απο θεμα βιντεο τωρα και στις φωτογραφιες ειναι καλο ομως θα το ηθελα σε raw λογω της επεξεργασιας που κανω στο lightroom. Συγνωμη για την εκθεση παιδια. Καλοτάξιδο και καλημέρα, όταν είσαι σε κλειστό χώρο δεν πιάνει GPS και μπαίνει σε ATTI Mode έτσι κρατά σταθερό το ύψος αλλά μπορεί για οποιαδήποτε λόγω να φεύγει στις άλλες κατεύθυνσης ειδικά εάν ο χώρος είναι μικρός το επηρεάζει και ο αέρας που κάνει, όπως και ο φωτισμός για να μπορεί ο κάτω αισθητήρας να διαβάζει που είναι, όταν το πετάς ακριβώς από πάνω σου πρέπει οι κεραίες να είναι παράλληλα με το έδαφος, για το RTH κοίτα πώς το έχεις ρυθμίσει και πριν την απογείωση να έχεις πιάσει δορυφόρους, Καλιμπραρισμα μία φορά έξω μακριά από μεταλλικά αντικείμενα και παρεμβολες, δεν το έχω αυτά είναι γενικοί κανόνες, μελέτησε το για να μην το κλαις και προσοχή στον αέρα εάν φυσάει βάλτο σε sport mode γιατί το έχουν χάσει αρκετοί από αυτό, και πάλι Καλές πτήσεις και ακόμα καλύτερες προσγειώσης.. 😊
|
|
|
Post by iraklis on Apr 3, 2020 13:48:52 GMT 2
Ευχαριστω πολυ φιλε μου για την απαντηση. Μεχρι ποσα μποφορ ειναι το ιδανικο για σταθερα πλανα? Και κατι τελευταιο, αξιζει να αγορασω φιλτρα για τον φακο? Τυπου uv ή nd? Εχει μηπως καποιος απο αυτα δει θεαματικη αλλαγη ωστε να πει πως αξιζει η αγορα τους? Θελω να σωσω οτι μπορω στην βιντεοσκοπιση και στην φωτογραφιση εστω φυσικα γιατι η πολυ επεξεργασια σε jpeg βγαζει αρκετο κοκκο.
|
|
|
Post by petersea on Apr 3, 2020 14:01:50 GMT 2
Ευχαριστω πολυ φιλε μου για την απαντηση. Μεχρι ποσα μποφορ ειναι το ιδανικο για σταθερα πλανα? Και κατι τελευταιο, αξιζει να αγορασω φιλτρα για τον φακο? Τυπου uv ή nd? Εχει μηπως καποιος απο αυτα δει θεαματικη αλλαγη ωστε να πει πως αξιζει η αγορα τους? Θελω να σωσω οτι μπορω στην βιντεοσκοπιση και στην φωτογραφιση εστω φυσικα γιατι η πολυ επεξεργασια σε jpeg βγαζει αρκετο κοκκο. όπως σου ανέφερα δεν έχω το συγκεκριμένο drone, θα ήταν καλύτερα να σου πει κάποιος που το έχει, νομίζω όμως γύρω στα 3 μποφόρ θα είναι ok, τώρα για τα φίλτρα από το λίγο που έχω δει είναι ότι δεν τα σηκώνει εύκολα το Gimbal του λόγο βάρους, ψαχτο λίγο στο YouTube μήπως βρεις περισσότερες πληροφορίες.. 😊
|
|
|
Post by iraklis on Apr 16, 2020 21:09:54 GMT 2
Βιντεο απο την 2η πτηση μου μετα απο ωρες μελετης για το πως να τραβηξεις κινηματογραφικα πλανα. Το επεξεργαστηκα στο δικο του προγραμμα το dji fly. Αν και θα ηθελα να εχει περισσοτερες επιλογες το προγραμμα μεσα φαινεται να κανει κι ετσι καλη δουλεια αν γνωριζεις καποια βασικα βηματα. Ελπιζω να σας αρεσει 😁😁
|
|
|
Post by kilomeater on Apr 20, 2020 7:42:44 GMT 2
Πρόσφατα απέκτησα ενα mavic Mini και δηλώνω ενθουσιασμένος απο την ευκολία στο χειρισμό αλλά κυρίως την ποιότητα των φωτογραφιών και Video .
Ειχα χρόνια να ασχοληθώ με drones καθώς εδώ που ζω υπάρχουν πολλοί περιορισμοί στις πτήσεις και δεν άξιζε τον κόπο (δεν είμαι Ελλάδα) .ομως το mini με τα 250 γραμμάρια του μου έλυσε τα χέρια σε μεγάλο βαθμό .
|
|
teamr
New Member
|
Post by teamr on Jul 1, 2020 19:33:38 GMT 2
After a series of postponements there is finally a release date for the Mavic MiniSDKs. On July 13, the Mobile SDK is scheduled to be released, which will allow you to build apps with features that are not present on djI Flytoday, such as the aforementioned Waypoints, FollowMe and then HotPoint,automatic gimbal camera movements and much more. The scheduled release date is indicated on the developer platform, it may be the good time...
|
|
fuzz
New Member
|
Post by fuzz on Aug 6, 2020 17:03:53 GMT 2
γιατι το πουλανε ολοι εχω δει απειρες αγγελιες στο insomnia k ολα καινουρια
|
|
|
Post by artplus on Aug 6, 2020 23:02:01 GMT 2
γιατι το πουλανε ολοι εχω δει απειρες αγγελιες στο insomnia k ολα καινουρια Γιατι πάνε ολοι σε mavic air 2
|
|
fuzz
New Member
|
Post by fuzz on Aug 10, 2020 10:29:11 GMT 2
γιατι το πουλανε ολοι εχω δει απειρες αγγελιες στο insomnia k ολα καινουρια Γιατι πάνε ολοι σε mavic air 2 διπλη τιμη ....!!!! δεν μπορει να πανε ολοι σε mavic air 2 εχει βγαλει καποιοα προβληματα??
|
|
|
Post by RUSH on Aug 10, 2020 11:27:35 GMT 2
Έχουν αναφέρει πολλοί πρόβλημα με uncommanded descent όπου το drone χάνει ύψος χωρίς να ανταποκρίνεται στις εντολές του χειριστή. Ο λόγος φαίνεται να είναι στις (πίσω) έλικες που κατά την αποθήκευση στην θήκη του fly more combo παραμορφώνονται ελαφρώς.
Στο τελευταίο FW έχουν προσθέσει να ειδοποιείται ο χειριστής όταν αρχίζει να εμφανίζεται το πρόβλημα.
Νομίζω ότι πολλοί το αγοράζουν ως πρώτο drone και μετά θέλουν να πάνε σε κάτι μεγαλύτερο. Για το μέγεθος του το βρίσκω αρκετά ικανό με το μόνο αρνητικό η δυνατότητά του να πετάει σε δυνατό αέρα (ίσως βέβαια και η έλλειψη 4Κ για κάποιους).
|
|
|
Post by Frontier on Sept 26, 2020 20:23:03 GMT 2
|
|
|
Post by artplus on Oct 5, 2020 22:29:38 GMT 2
Αναβαθμιση ;;;; τοσο γρηγορα..... ελπιζω να μην κανει τα ιδια και για το air 2 χαχαχαχαχα
|
|
|
Post by Frontier on Oct 6, 2020 8:13:31 GMT 2
Αναβαθμιση ;;;; τοσο γρηγορα..... ελπιζω να μην κανει τα ιδια και για το air 2 χαχαχαχαχα Δε νομίζω. Το Mavic Mini είχε εξαρχής θέματα σοβαρά, τα οποία ήταν συνέπειες του σχεδιασμού του (και του μικρού βάρους του). Το 2 θα είναι >250γρ, εκτιμώ ότι αντικαθιστά το Spark.
|
|
|
Post by artplus on Oct 11, 2020 20:44:34 GMT 2
|
|