|
Post by satyrosgr on Nov 2, 2020 0:45:44 GMT 2
Πολύ θα ήθελα να μου γράψετε σχόλια κ παρατηρήσεις
|
|
|
Post by stelios18120 on Nov 4, 2020 12:55:30 GMT 2
Καινουργιο update ήρθε παιδιά Επιτρέπει φωτογραφιες στα 12mp και το καλύτερο, να σβήσεις τα warning lights (κόκκινο,πράσινο, κίτρινο πίσω) και έτσι το κάνει αόρατο 😁😁👍 Εννοείται αν τα βάλετε off, μεγάλη προσοχή!
|
|
|
Post by giorgosmessa on Nov 8, 2020 15:55:43 GMT 2
new video
|
|
|
Post by loykas82 on Nov 8, 2020 16:37:48 GMT 2
Ωραια πλανα. Σε ποια περιοχη πετας; Γνωμη μου βρες ενα κεντρικο σημειο ενδιαφεροντος και επικεντρωαου σε αυτο με τα πλανα.Πιστεψε με θα σε βοηθησει απιστευτα ετσι ωστε να παρεις τα καλυτερα δυνατα πλανα αλλα και να εκμεταλευτεις στο μεγιστο βαθμο τις δυνατοτητες της καμερας
|
|
|
Post by loykas82 on Nov 14, 2020 10:23:05 GMT 2
|
|
|
Post by giorgosmessa on Nov 18, 2020 21:45:46 GMT 2
new video
|
|
|
Post by giorgosmessa on Nov 18, 2020 21:47:10 GMT 2
loykas82 θεσσαλονικη πεταω σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες
|
|
|
Post by dimtiris on Nov 21, 2020 12:49:48 GMT 2
Κάποιος ένα screenshot του τελευταίου firmware από το fimi x8 se 2018 να μην παλεύω άδικα.
|
|
|
Post by loykas82 on Nov 22, 2020 11:50:52 GMT 2
Εκτυπωσα τη συγκεκριμενη βαση www.thingiverse.com/thing:4004600Εχει προβλημα με το κλιπ. Εκανα σχεδιαστηκες παρεμβασεις και τα αποτελεσματα των παρεμβασεων θα ειναι ετοιμα το βραδακι.
|
|
|
Post by donstefano on Nov 28, 2020 21:36:26 GMT 2
Καλησπερα!Νεος κατοχος και εγω του 2020 μοντελου. Ερωτηση για range extender.Διαλεγουμε yagi η parabolics?Η και τα δυο μαζι? Ευχαριστω!
|
|
|
Post by Vako on Nov 30, 2020 16:41:59 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση .λέει κάπου στο κουτί της συσκευασίας εάν είναι του 20 η παλαιότερο? Εννοώ κλειστό κουτί συσκευασίας . Πώς μπορώ να το εξακρίβωσω χωρίς να το ανοίξω?
|
|
|
Post by petersea on Nov 30, 2020 19:03:13 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά. Μια ερώτηση .λέει κάπου στο κουτί της συσκευασίας εάν είναι του 20 η παλαιότερο? Εννοώ κλειστό κουτί συσκευασίας . Πώς μπορώ να το εξακρίβωσω χωρίς να το ανοίξω? Βαγγέλη μπήκα στο banggood και είδα στης αξιολογήσεις φωτογραφία όπου δίπλα στην περιγραφή του μοντέλου σε γκρι πλαίσιο γράφει το 2020..😊
|
|
|
Post by Vako on Nov 30, 2020 21:16:51 GMT 2
Nαι έτσι το είδα κ εγώ . Σε ευχαριστώ !!
|
|
|
Post by Frontier on Dec 1, 2020 23:01:35 GMT 2
Nαι έτσι το είδα κ εγώ . Σε ευχαριστώ !! Καλώστον, χρόνια και ζαμάνια Παίζεις με Fimi τώρα;
|
|
|
Post by Vako on Dec 2, 2020 7:45:05 GMT 2
Γεια σου Μάνο! Μπα όχι ερώτηση εκ μέρους φίλου ήταν. Παίζω με ένα phantom pro πια το οποίο ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ χαχαχα
|
|
|
Post by Frontier on Dec 2, 2020 8:50:31 GMT 2
Phantom 4 Pro: διαχρονική αξία. Το έχω και εγώ, από το 2017, άψογο.
|
|
|
Post by satyrosgr on Dec 7, 2020 12:32:52 GMT 2
|
|
|
Post by Vako on Dec 13, 2020 13:54:06 GMT 2
Δοθείσης της ευκαιρίας δώρου στον ανιψιό μου ενα x8 se 2020 , και δοθείσης της ευκαιρίας να υποκύψω στον εκβιασμό του μικρού να πετάει με το phantom μου , πέταξα και θα πετάω περιστασιακά με το fimi..όταν ο καιρός το επιτρέψει θα το ταλαιπωρήσω λίγο η θα με ταλαιπωρήσει και θα έχω άποψη . Η πρώτη εντύπωση λίγο σοκαριστική μιας κ ξαναγύρισα στην εποχή του wifi ( μετάδοση ) κ μου κακοφανηκε λίγο. Αυτό όμως δεν λέει πολλά μιας κ δεν είναι ολοκληρωμένη άποψη ,μιας κ οι πτήσεις ήταν στο χλμ απλά να αντιληφθώ το πέταγμα του. Θα έχω την ευκαιρία πιστεύω να λάβω βοήθεια πιθανή από εσάς από ήδη κατοχους με το μενού του και γενικότερα ρυθμισεις να γλυτώσω χρόνο .
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Dec 17, 2020 0:40:18 GMT 2
Δοθείσης της ευκαιρίας δώρου στον ανιψιό μου ενα x8 se 2020 , και δοθείσης της ευκαιρίας να υποκύψω στον εκβιασμό του μικρού να πετάει με το phantom μου , πέταξα και θα πετάω περιστασιακά με το fimi..όταν ο καιρός το επιτρέψει θα το ταλαιπωρήσω λίγο η θα με ταλαιπωρήσει και θα έχω άποψη . Η πρώτη εντύπωση λίγο σοκαριστική μιας κ ξαναγύρισα στην εποχή του wifi ( μετάδοση ) κ μου κακοφανηκε λίγο. Αυτό όμως δεν λέει πολλά μιας κ δεν είναι ολοκληρωμένη άποψη ,μιας κ οι πτήσεις ήταν στο χλμ απλά να αντιληφθώ το πέταγμα του. Θα έχω την ευκαιρία πιστεύω να λάβω βοήθεια πιθανή από εσάς από ήδη κατοχους με το μενού του και γενικότερα ρυθμισεις να γλυτώσω χρόνο . Που σαι συ βρε....!!!! Όλοι ψιλαχανόμαστε αλλά εσύ μαύρη πέτρα ... όπως και 2-3 ακόμη, Σωτήρης, κλπ. Λες "Η πρώτη εντύπωση λίγο σοκαριστική μιας κ ξαναγύρισα στην εποχή του wifi ( μετάδοση ) κ μου κακοφανηκε λίγο"... Για πες, έχανε την επιστροφή; Στο χιλιόμετρο και παραπάνω σπάνια έχω τέτοιο θέμα. Ντάξει, δεν συγκρίνεται με P4 αλλά με κάτι παλιά Hubsan και κάτιSparkάκια καμία σχέση, θα το δεις.
|
|
|
Post by Vako on Dec 17, 2020 7:37:02 GMT 2
Δοθείσης της ευκαιρίας δώρου στον ανιψιό μου ενα x8 se 2020 , και δοθείσης της ευκαιρίας να υποκύψω στον εκβιασμό του μικρού να πετάει με το phantom μου , πέταξα και θα πετάω περιστασιακά με το fimi..όταν ο καιρός το επιτρέψει θα το ταλαιπωρήσω λίγο η θα με ταλαιπωρήσει και θα έχω άποψη . Η πρώτη εντύπωση λίγο σοκαριστική μιας κ ξαναγύρισα στην εποχή του wifi ( μετάδοση ) κ μου κακοφανηκε λίγο. Αυτό όμως δεν λέει πολλά μιας κ δεν είναι ολοκληρωμένη άποψη ,μιας κ οι πτήσεις ήταν στο χλμ απλά να αντιληφθώ το πέταγμα του. Θα έχω την ευκαιρία πιστεύω να λάβω βοήθεια πιθανή από εσάς από ήδη κατοχους με το μενού του και γενικότερα ρυθμισεις να γλυτώσω χρόνο . Που σαι συ βρε....!!!! Όλοι ψιλαχανόμαστε αλλά εσύ μαύρη πέτρα ... όπως και 2-3 ακόμη, Σωτήρης, κλπ. Λες "Η πρώτη εντύπωση λίγο σοκαριστική μιας κ ξαναγύρισα στην εποχή του wifi ( μετάδοση ) κ μου κακοφανηκε λίγο"... Για πες, έχανε την επιστροφή; Στο χιλιόμετρο και παραπάνω σπάνια έχω τέτοιο θέμα. Ντάξει, δεν συγκρίνεται με P4 αλλά με κάτι παλιά Hubsan και κάτιSparkάκια καμία σχέση, θα το δεις. Χαθηκα λογω δουλειας μιας κ βρισκομουν στο εξωτερικο.Πλεον θα τα λεμε συχνα πιστευω.
Ε ναι σοκαριστικη απο την αποψη οτι ψιλοχανεται μαυριζει οχι στο χιλιομετρο εννοειται κλπ .
Ειναι οπως το ειπες επιπεδο spark η μαλλον mavic air στο θεμα επικοινωνιας....απλα παθαινεις ενα πολιτισμικο σοκ για λιγο εαν εχεις συνηθησει σε dji . Προσπαθω να το δω αντικειμενικα το σκαφος παραυτα. Εντυπωσεις συντομα μιας κ τα tests συνεχιζονται...με αναμικτες εντυπωσεις..παντα με γνωμονα και το κοστος κτησης
|
|
|
Post by Vako on Dec 17, 2020 20:16:02 GMT 2
Το μηχανημα του διαβολου χτυπησε!!! Σημερινη πτηση με το x8 se 2020...to ενεργοποιω, κλειδωνει 15 δορυφορους ready to go...ανοιγω κινητηρες το σηκωνω στους 20 ποντους και....fly away ...σηκωνεται μονο του στα 2,5 μετρα ανεξελεκτο χωρις να υπακουει στο χειριστηριο.... φευγει δεξια χτυπει τοιχο...ευτυχως το πιανω...αποτελεσμα: Ενας ελικας σπασμενος,δυο δαχτυλα σκισμενα... εχει παραατηρησει κανεις αλλος τευοια κατασταση? Τσεκαρισμεναα με ευλαβεια τα παντα..εννοω δορυφορους,χειριστηρια κλπ Αμεσως μετα το πεταξα κανονικα κ χωρις αλλα θεματα...
|
|
|
Post by tsopirs on Dec 17, 2020 20:50:31 GMT 2
Βασικά και χτύπησε. Και σε χτύπησε.. Έχω ακούσει διάφορα άλλα δεν το έχω.. Δεν ξέρω αλλά αυτό του 20 πιο πολύ υποβάθμιση μου κάνει από το πρώτο πέραν τον πρώτον πρώτον που έπεφταν σαν μύγες.. Και σκεφτόμουν να το πάρω για αποστάσεις μιας και το anafi αν και σκύλος δεν την παλευει με της αποστάσεις εντός πολης
|
|
|
Post by petersea on Dec 17, 2020 21:39:32 GMT 2
Το μηχανημα του διαβολου χτυπησε!!! Σημερινη πτηση με το x8 se 2020...to ενεργοποιω, κλειδωνει 15 δορυφορους ready to go...ανοιγω κινητηρες το σηκωνω στους 20 ποντους και....fly away ...σηκωνεται μονο του στα 2,5 μετρα ανεξελεκτο χωρις να υπακουει στο χειριστηριο.... φευγει δεξια χτυπει τοιχο...ευτυχως το πιανω...αποτελεσμα: Ενας ελικας σπασμενος,δυο δαχτυλα σκισμενα... εχει παραατηρησει κανεις αλλος τευοια κατασταση? Τσεκαρισμεναα με ευλαβεια τα παντα..εννοω δορυφορους,χειριστηρια κλπ Αμεσως μετα το πεταξα κανονικα κ χωρις αλλα θεματα... Η εκδίκηση της Xiaomi τόσα που τού έσερνες τόσο καιρό..😂 που είναι ό Γιώργος νά σέ περιλάβει..😂 (πιστεύω να μην με παρεξηγήσες)
|
|
|
Post by Vako on Dec 17, 2020 21:50:55 GMT 2
Βασικά και χτύπησε. Και σε χτύπησε.. Έχω ακούσει διάφορα άλλα δεν το έχω.. Δεν ξέρω αλλά αυτό του 20 πιο πολύ υποβάθμιση μου κάνει από το πρώτο πέραν τον πρώτον πρώτον που έπεφταν σαν μύγες.. Και σκεφτόμουν να το πάρω για αποστάσεις μιας και το anafi αν και σκύλος δεν την παλευει με της αποστάσεις εντός πολης Κοίτα αποστάσεις εκτός πόλης δεν έχω καταφέρει να το πάω πάνω από 4χλμ αν έχει κεφια . Εντός πόλης δεν πετάω πια κ δεν ξέρω.
|
|
|
Post by Vako on Dec 17, 2020 21:53:02 GMT 2
Το μηχανημα του διαβολου χτυπησε!!! Σημερινη πτηση με το x8 se 2020...to ενεργοποιω, κλειδωνει 15 δορυφορους ready to go...ανοιγω κινητηρες το σηκωνω στους 20 ποντους και....fly away ...σηκωνεται μονο του στα 2,5 μετρα ανεξελεκτο χωρις να υπακουει στο χειριστηριο.... φευγει δεξια χτυπει τοιχο...ευτυχως το πιανω...αποτελεσμα: Ενας ελικας σπασμενος,δυο δαχτυλα σκισμενα... εχει παραατηρησει κανεις αλλος τευοια κατασταση? Τσεκαρισμεναα με ευλαβεια τα παντα..εννοω δορυφορους,χειριστηρια κλπ Αμεσως μετα το πεταξα κανονικα κ χωρις αλλα θεματα... Η εκδίκηση της Xiaomi τόσα που τού έσερνες τόσο καιρό..😂 που είναι ό Γιώργος νά σέ περιλάβει..😂 (πιστεύω να μην με παρεξηγήσες) Ωχ τι με περιμένει...αν και απλά θα επιβεβαιωθω για το θαψιμο που έριχνα στα xiaomi χαχαχα. Να σε παρεξήγησω γιατί; Απλά δεν το δικαιολογω γιατί άντε κ δεν κλείδωσε δορυφόρους κ μου έδειχνε αλλά ..οκ το δέχομαι αλλά fly away χωρίς να υπακούει? Δεν γίνεται δεκτό!!! Εμβέλεια ? Αν κ έχω δει βίντεο με 7 κ 8 χλμ ..που είναι ; Με το ζόρι σε παρθένα περιοχή πάει σκάρτα 4 ..που οκ αρκούν κ περισσεύουν αλλά... Ας ελπίσουμε τυχαίο γεγονός αλλά δεν γίνεται να μην με θορυβήσει το γεγονός , μιας κ ο μικρός ( ανηψιος μου) το πετάει όπου βρει...
|
|
|
Post by petersea on Dec 17, 2020 22:06:02 GMT 2
Η εκδίκηση της Xiaomi τόσα που τού έσερνες τόσο καιρό..😂 που είναι ό Γιώργος νά σέ περιλάβει..😂 (πιστεύω να μην με παρεξηγήσες) Ωχ τι με περιμένει...αν και απλά θα επιβεβαιωθω για το θαψιμο που έριχνα στα xiaomi χαχαχα. Να σε παρεξήγησω γιατί; Απλά δεν το δικαιολογω γιατί άντε κ δεν κλείδωσε δορυφόρους κ μου έδειχνε αλλά ..οκ το δέχομαι αλλά fly away χωρίς να υπακούει? Δεν γίνεται δεκτό!!! Εμβέλεια ? Αν κ έχω δει βίντεο με 7 κ 8 χλμ ..που είναι ; Με το ζόρι σε παρθένα περιοχή πάει σκάρτα 4 ..που οκ αρκούν κ περισσεύουν αλλά... Ας ελπίσουμε τυχαίο γεγονός αλλά δεν γίνεται να μην με θορυβήσει το γεγονός , μιας κ ο μικρός το πετάει όπου βρει... Δεν ξέρω τι να σου δεν το έχω, πλέον πετώ με το anafi, αλλά όπως λες και εσύ αφού κλείδωσε δορυφόρους ήταν λίγο παράξενη ή συμπεριφορά του, εκτός λέω μήπως τους βρήκε αλλά δεν είχε συνδεθεί σωστά ακόμα..🤔 απογειώθηκες σχετικά γρήγορα..🤔
|
|
|
Post by Vako on Dec 17, 2020 22:18:45 GMT 2
Ίσα ίσα επειδή έκανα σχετικούς ελέγχους περίμενα στο έδαφος αρκετή ώρα ...τέλος πάντων θα συνεχίσω κ θα δούμε ...πιθανών έπεσα σε κουφή περίπτωση .. συνεχίζω κ τα λέμε με ολοκληρωμένα συμπεράσματα
|
|
|
Post by Frontier on Dec 18, 2020 16:49:25 GMT 2
Πραγματικά περίεργη συμπεριφορά. Γρήγορα περαστικά Στη θέση σου θα επικοινωνούσα με την Fimi και θα τους έστελνα το log από το αεροσκάφος (έχει κανονικό flight logger), να δούμε τι θα σου πουν. Τέτοια συμπεριφορά - το να μην "ακούει" - μου θυμίζει παλαιότερη περίπτωση δική μου με ένα DIY εξακόπτερο (LisamRC Beetle 300), όπου ενώ πετούσα στο γήπεδο (κλασσικά) και αφού είχα ξαναπετάξει αρκετές φορές εκεί, άρχισε με φουλ GPS lock να γκαζώνει φεύγοντας προς τα πλάγια και εννοείται ότι δεν υπάκουε στην Taranis. Ακόμα και όταν γύρναγα σε atti mode για να το φέρω πίσω, πάλι έκανε παλαβά αλλά έπαιρνα για λίγο τον έλεγχο ειδικά όταν γυρνούσα σε 100% manual mode, μέχρι που έπεσε πάνω σε κάτι πέτρες στο βουνό (ευτυχώς). Ενώ στο FPV έβλεπα ότι είχα διαρκώς 15+ δορυφόρους, η ανάλυση του flight log (έγινε από έναν εκ των προγραμματιστών του INAV στο RCGroups όπου είχα ανεβάσει το log) έδειξε ότι το GPS έχανε/έβρισκε στιγμιαία το στίγμα και για την χρονική στιγμή που έχανε το στίγμα, ο autopilot προσπαθούσε να μεταβεί στο σημείο με γεωγραφικό μήκος/πλάτος 0/0, το οποίο είναι κάπου στη μέση της Αφρικής. Το αποτέλεσμα ήταν ο autopilot να μην δέχεται εντολές γιατί έβλεπε πάρα πολύ μεγάλη απόκλιση από την προηγούμενη θέση (όταν είχε κανονικό στίγμα GPS) και ενεργοποιούσε failsafe RTH. Το πρόβλημα αυτό αναφέρεται στην βιβλιογραφία ως GPS glitch και συμβαίνει σε όλα τα αεροσκάφη, απλά αυτά που έχουν μόνο ένα GPS (τα περισσότερα εμπορικώς διαθέσιμα) εάν δεν έχουν σχετική πρόβλεψη στο firmware τους ή δεν διαθέτουν manual mode (ώστε ο χειριστής να παρακάμψει τον autopilot σε τέτοια περίπτωση) κινδυνεύουν από fly aways.
|
|
|
Post by Vako on Dec 18, 2020 17:50:17 GMT 2
Πραγματικά περίεργη συμπεριφορά. Γρήγορα περαστικά Στη θέση σου θα επικοινωνούσα με την Fimi και θα τους έστελνα το log από το αεροσκάφος (έχει κανονικό flight logger), να δούμε τι θα σου πουν. Τέτοια συμπεριφορά - το να μην "ακούει" - μου θυμίζει παλαιότερη περίπτωση δική μου με ένα DIY εξακόπτερο (LisamRC Beetle 300), όπου ενώ πετούσα στο γήπεδο (κλασσικά) και αφού είχα ξαναπετάξει αρκετές φορές εκεί, άρχισε με φουλ GPS lock να γκαζώνει φεύγοντας προς τα πλάγια και εννοείται ότι δεν υπάκουε στην Taranis. Ακόμα και όταν γύρναγα σε atti mode για να το φέρω πίσω, πάλι έκανε παλαβά αλλά έπαιρνα για λίγο τον έλεγχο ειδικά όταν γυρνούσα σε 100% manual mode, μέχρι που έπεσε πάνω σε κάτι πέτρες στο βουνό (ευτυχώς). Ενώ στο FPV έβλεπα ότι είχα διαρκώς 15+ δορυφόρους, η ανάλυση του flight log (έγινε από έναν εκ των προγραμματιστών του INAV στο RCGroups όπου είχα ανεβάσει το log) έδειξε ότι το GPS έχανε/έβρισκε στιγμιαία το στίγμα και για την χρονική στιγμή που έχανε το στίγμα, ο autopilot προσπαθούσε να μεταβεί στο σημείο με γεωγραφικό μήκος/πλάτος 0/0, το οποίο είναι κάπου στη μέση της Αφρικής. Το αποτέλεσμα ήταν ο autopilot να μην δέχεται εντολές γιατί έβλεπε πάρα πολύ μεγάλη απόκλιση από την προηγούμενη θέση (όταν είχε κανονικό στίγμα GPS) και ενεργοποιούσε failsafe RTH. Το πρόβλημα αυτό αναφέρεται στην βιβλιογραφία ως GPS glitch και συμβαίνει σε όλα τα αεροσκάφη, απλά αυτά που έχουν μόνο ένα GPS (τα περισσότερα εμπορικώς διαθέσιμα) εάν δεν έχουν σχετική πρόβλεψη στο firmware τους ή δεν διαθέτουν manual mode (ώστε ο χειριστής να παρακάμψει τον autopilot σε τέτοια περίπτωση) κινδυνεύουν από fly aways. Κοιτα Μανο επειδη εχω παντα το συνηθειο να βαζω εγγραφη εικονας οταν πεταω (μονο ετσι βλεπεις λαθη με ηρεμια) ειδα οτι ενω ημουν συνδεδεμενος κανονικα την ωρα που απογειωθηκa εχασε την εικονα ,εκανε disconnect , (πραγμα που δεν ειδα εκεινη την στιγμη,μιας την ωρα που το σηκωνεις τα ματια σου ειναι στο σκαφος)και μετα ξεκινησε η ανεξελεκτη υψωση στα 2,5 μετρα περιπου κ το fly away μπαινοντας προφανως atti mode? (δεν θα επρεπε να κανει hover?? αφου ειχε κλειδωσει δορυφορους; με το χειριστηριο off. Νομιzω οτι θα το στειλω στην Fimi οπως ειπες Μανο... Επιδη δεν εχω ασχοληθει με το fimi ξερεις εσυ η καποιος αλλος mail επικοινωνιας με fimi?
|
|
|
Post by Frontier on Dec 18, 2020 20:36:53 GMT 2
Πραγματικά περίεργη συμπεριφορά. Γρήγορα περαστικά Στη θέση σου θα επικοινωνούσα με την Fimi και θα τους έστελνα το log από το αεροσκάφος (έχει κανονικό flight logger), να δούμε τι θα σου πουν. Τέτοια συμπεριφορά - το να μην "ακούει" - μου θυμίζει παλαιότερη περίπτωση δική μου με ένα DIY εξακόπτερο (LisamRC Beetle 300), όπου ενώ πετούσα στο γήπεδο (κλασσικά) και αφού είχα ξαναπετάξει αρκετές φορές εκεί, άρχισε με φουλ GPS lock να γκαζώνει φεύγοντας προς τα πλάγια και εννοείται ότι δεν υπάκουε στην Taranis. Ακόμα και όταν γύρναγα σε atti mode για να το φέρω πίσω, πάλι έκανε παλαβά αλλά έπαιρνα για λίγο τον έλεγχο ειδικά όταν γυρνούσα σε 100% manual mode, μέχρι που έπεσε πάνω σε κάτι πέτρες στο βουνό (ευτυχώς). Ενώ στο FPV έβλεπα ότι είχα διαρκώς 15+ δορυφόρους, η ανάλυση του flight log (έγινε από έναν εκ των προγραμματιστών του INAV στο RCGroups όπου είχα ανεβάσει το log) έδειξε ότι το GPS έχανε/έβρισκε στιγμιαία το στίγμα και για την χρονική στιγμή που έχανε το στίγμα, ο autopilot προσπαθούσε να μεταβεί στο σημείο με γεωγραφικό μήκος/πλάτος 0/0, το οποίο είναι κάπου στη μέση της Αφρικής. Το αποτέλεσμα ήταν ο autopilot να μην δέχεται εντολές γιατί έβλεπε πάρα πολύ μεγάλη απόκλιση από την προηγούμενη θέση (όταν είχε κανονικό στίγμα GPS) και ενεργοποιούσε failsafe RTH. Το πρόβλημα αυτό αναφέρεται στην βιβλιογραφία ως GPS glitch και συμβαίνει σε όλα τα αεροσκάφη, απλά αυτά που έχουν μόνο ένα GPS (τα περισσότερα εμπορικώς διαθέσιμα) εάν δεν έχουν σχετική πρόβλεψη στο firmware τους ή δεν διαθέτουν manual mode (ώστε ο χειριστής να παρακάμψει τον autopilot σε τέτοια περίπτωση) κινδυνεύουν από fly aways. Κοιτα Μανο επειδη εχω παντα το συνηθειο να βαζω εγγραφη εικονας οταν πεταω (μονο ετσι βλεπεις λαθη με ηρεμια) ειδα οτι ενω ημουν συνδεδεμενος κανονικα την ωρα που απογειωθηκa εχασε την εικονα ,εκανε disconnect , (πραγμα που δεν ειδα εκεινη την στιγμη,μιας την ωρα που το σηκωνεις τα ματια σου ειναι στο σκαφος)και μετα ξεκινησε η ανεξελεκτη υψωση στα 2,5 μετρα περιπου κ το fly away μπαινοντας προφανως atti mode? (δεν θα επρεπε να κανει hover?? αφου ειχε κλειδωσει δορυφορους; με το χειριστηριο off. Νομιzω οτι θα το στειλω στην Fimi οπως ειπες Μανο... Επιδη δεν εχω ασχοληθει με το fimi ξερεις εσυ η καποιος αλλος mail επικοινωνιας με fimi?
Το support της Fimi: support@fimi.com Και πάλι Βαγγέλη, δεν είναι λογική η συμπεριφορά αυτή. Εφόσον είχε κλειδώσει σήμα GPS και είχε θέσει το home point, ακόμα και σε atti mode να γυρνούσε δεν θα έπρεπε να κάνει fly away. Αν θυμάμαι καλά, στις οδηγίες της έκδοση 2019 (λογικά και στην 2020 το ίδιο ισχύει), όταν χαθεί η επικοινωνία με την Τ/Κ (όπως λες ότι έγινε εδώ) και είναι σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων από το σημείο απογείωσης (home point), πρέπει να κάνει αυτόματη προσγείωση στο σημείο από ύψος 3 μέτρων. Δες την σελίδα 7 στο εγχειρίδιο: www.fimi.com/media/Productattachments//x/8/x8_se_2020_user_manual.pdfΕδώ, ανέβηκε μόνο του στα 2,5 μέτρα και μετά άρχισε να φεύγει μακριά από το home point ενώ δεν θα έπρεπε. Είτε η Fimi δεν ξέρει τι της γίνεται με αυτά που γράφει, είτε συμβαίνει κάτι άλλο κατά την άποψή μου. Εσύ πάντως επικοινώνησε μαζί τους και στείλε τους το log να δεις τι θα σου πουν.
|
|