|
Post by loykas82 on Sept 26, 2020 20:12:45 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Είμαι και εγώ κάτοχος ενός X8 SE του 2019. Θέλω να σας ρωτήσω μερικά πράγματα. 1.Το παλιό Drone είναι συμβατό με το νέο app για το κινητό; 2.Εδώ και πολύ καιρό δεν έχει γίνει αναβάθμιση στο software του drone, και στο site τους υπάρχει μόνο το καινούργιο. Σταμάτησαν να υποστηρίζουν το παλιό; Από ότι είδα στο δικό μου drone έχει τις παρακάτω εκδόσεις Flight Control 1058B Gimbal 1018B RC 1019C Vision 1039A ESC 1016 Ultrasonic 1009A Camera 1018B Battery 1011 RC Relay 1019B FC Relay 1019B NFZ 1000 Υπάρχουν νεότερες εκδόσεις; Ευχαριστώ!! 1.Οχι 2.Δε γνωριζω για να σου πω
|
|
|
Post by loykas82 on Sept 27, 2020 14:56:07 GMT 2
Με αρκετο αερα.Μαυρο σκυλι το εργαλειο
|
|
|
Post by satyrosgr on Sept 29, 2020 9:39:29 GMT 2
Μέσα από την εφαρμογή fimi Navi2020 όταν βάλω τον χάρτη στο satellite view δεν δείχνει τίποτα. Αντιμετωπίζει κανείς άλλος το ίδιο θέμα;
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2020 11:52:57 GMT 2
Μέσα από την εφαρμογή fimi Navi2020 όταν βάλω τον χάρτη στο satellite view δεν δείχνει τίποτα. Αντιμετωπίζει κανείς άλλος το ίδιο θέμα; Λογικά θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο internet η εφαρμογή για να κατεβάσει δεδομένα χάρτη. Ακόμα και τότε, δεν σου φέρνει τίποτα;
|
|
|
Post by satyrosgr on Sept 29, 2020 12:19:54 GMT 2
Μέσα από την εφαρμογή fimi Navi2020 όταν βάλω τον χάρτη στο satellite view δεν δείχνει τίποτα. Αντιμετωπίζει κανείς άλλος το ίδιο θέμα; Λογικά θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο internet η εφαρμογή για να κατεβάσει δεδομένα χάρτη. Ακόμα και τότε, δεν σου φέρνει τίποτα; Ε ναι και με δεδομένα κ με WiFi το έχω δοκιμάσει
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2020 12:50:18 GMT 2
Λογικά θα πρέπει να έχει πρόσβαση στο internet η εφαρμογή για να κατεβάσει δεδομένα χάρτη. Ακόμα και τότε, δεν σου φέρνει τίποτα; Ε ναι και με δεδομένα κ με WiFi το έχω δοκιμάσει Αν θυμάμαι καλά - στην προηγούμενη εφαρμογή Fimi Navi - υπήρχε μια επιλογή στις ρυθμίσεις που άλλαζε κάποιες παραμέτρους για τους χάρτες για την Mainland China. Εάν η παράμετρος ήταν ενεργή, οι χάρτες δεν εμφάνιζαν τίποτα. Μήπως και εδώ είναι ενεργή εκ προεπιλογής;
|
|
|
Post by satyrosgr on Sept 29, 2020 13:08:24 GMT 2
Ε ναι και με δεδομένα κ με WiFi το έχω δοκιμάσει Αν θυμάμαι καλά - στην προηγούμενη εφαρμογή Fimi Navi - υπήρχε μια επιλογή στις ρυθμίσεις που άλλαζε κάποιες παραμέτρους για τους χάρτες για την Mainland China. Εάν η παράμετρος ήταν ενεργή, οι χάρτες δεν εμφάνιζαν τίποτα. Μήπως και εδώ είναι ενεργή εκ προεπιλογής; Κ εγώ σκέφτηκα κάτι τέτοιο. Λες μέσα στο ui της εφαρμογής ή έξω; Ελλάδα το έχω
|
|
|
Post by Frontier on Sept 29, 2020 16:32:55 GMT 2
Αν θυμάμαι καλά - στην προηγούμενη εφαρμογή Fimi Navi - υπήρχε μια επιλογή στις ρυθμίσεις που άλλαζε κάποιες παραμέτρους για τους χάρτες για την Mainland China. Εάν η παράμετρος ήταν ενεργή, οι χάρτες δεν εμφάνιζαν τίποτα. Μήπως και εδώ είναι ενεργή εκ προεπιλογής; Κ εγώ σκέφτηκα κάτι τέτοιο. Λες μέσα στο ui της εφαρμογής ή έξω; Ελλάδα το έχω Με συνδεδεμένο το κινητό στο αεροσκάφος (μέσω της τηλεκατεύθυνσης), μπαίνεις στο κύριο μενού της εφαρμογής και - αν θυμάμαι καλά - προς την τελευταία σελίδα ρυθμίσεων (εκεί που βρίσκεις πληροφορίες για το firmware) είχε μια επιλογή που έλεγε για mainland China.
|
|
|
Post by satyrosgr on Sept 29, 2020 22:10:11 GMT 2
Κ εγώ σκέφτηκα κάτι τέτοιο. Λες μέσα στο ui της εφαρμογής ή έξω; Ελλάδα το έχω Με συνδεδεμένο το κινητό στο αεροσκάφος (μέσω της τηλεκατεύθυνσης), μπαίνεις στο κύριο μενού της εφαρμογής και - αν θυμάμαι καλά - προς την τελευταία σελίδα ρυθμίσεων (εκεί που βρίσκεις πληροφορίες για το firmware) είχε μια επιλογή που έλεγε για mainland China. Σήμερα για κάποιο λόγο μου δούλεψε κανονικά
|
|
|
Post by loykas82 on Oct 5, 2020 10:36:18 GMT 2
Καλημερα Κυριοι και Κυριες. Εχει δοκιμασει καποιος καποια τη λειτουργια spiral; Τη δοκιμασα χθες.Ωραια λειρουργια αλλα εχω την εντυπωση οτι παει αρκετα γρηγορα.Εγω ειδα 6.5m/s ταχυτητητα και τη θεωρω αρκετα μεγαλη για τετοια λειτουργια.
|
|
|
Post by Frontier on Oct 5, 2020 17:42:24 GMT 2
Καλημερα Κυριοι και Κυριες. Εχει δοκιμασει καποιος καποια τη λειτουργια spiral; Τη δοκιμασα χθες.Ωραια λειρουργια αλλα εχω την εντυπωση οτι παει αρκετα γρηγορα.Εγω ειδα 6.5m/s ταχυτητητα και τη θεωρω αρκετα μεγαλη για τετοια λειτουργια. Δεν έχει επιλογή για ρύθμιση της ταχύτητας χαμηλότερα;
|
|
|
Post by loykas82 on Oct 5, 2020 18:19:22 GMT 2
Καλημερα Κυριοι και Κυριες. Εχει δοκιμασει καποιος καποια τη λειτουργια spiral; Τη δοκιμασα χθες.Ωραια λειρουργια αλλα εχω την εντυπωση οτι παει αρκετα γρηγορα.Εγω ειδα 6.5m/s ταχυτητητα και τη θεωρω αρκετα μεγαλη για τετοια λειτουργια. Δεν έχει επιλογή για ρύθμιση της ταχύτητας χαμηλότερα; Οχι Μανο.Εκτος αν ορισουμε μεγιστη ταχυστητα τα 5m/s για παραδειγμα και οταν μπουμε σε λειτουργια ,spiral κρατησει αυτη των 5m/s
|
|
|
Post by loykas82 on Oct 9, 2020 14:48:25 GMT 2
Ακομη μια παρατηρηση. Οταν πεταμε με κλειστα δεδομενα στη λιστα με τις πτησεις δε καταγραφει την αποσταση διενυσε το σκαφος(distance).Εμφανιζει την ενδειξη Ν/Α. Και μια ερωτηση. Για πλανα κοντρα στον ηλιο υπαρχει καποιο φιλτρο εξωτερικο;
|
|
|
Post by ferdelance on Oct 11, 2020 13:55:32 GMT 2
Μετά από αρκετές πτήσεις πλέον, έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα ως προς τις δυνατότητες ποιοτικού βίντεο και φωτογραφίας. Η καλύτερη ποιότητα βίντεο που βλέπω ότι είναι δυνατόν να βγάλει, είναι στα 4K, 30fps με H.265. Με τον H.264 είναι σαφώς χειρότερη η ποιότητα.
Όμως σήμερα δοκίμασα να βγάλω βίντεο 1080p στα 90 fps με τον H.265 και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Παρόλο που η μέρα ήταν πολύ καλή και φωτεινή, έγραψε 90 καρέ το δευτερόλεπτο, με μόλις 30Mbits. Το αποτέλεσμα ήταν το βίντεο να είναι σαφώς "θολό" και κακής ποιότητας. Δεν φταίει η κάρτα μου διότι η ίδια κάρτα γράφει με 79Mbits στα 4Κ. Κάτι δεν πάει καλά. Έχω δει πολύ ποιοτικά βίντεο στο youtube από FIMI X8 2020, ποιότητα που το δικό μου δεν μπορεί να βγάλει σε καμιά περίπτωση. Αναρωτιέμαι αν είναι "μαϊμού" τα βίντεο αυτά, ή αν έχουν χρησιμοποιηθεί διάφορες παρτίδες ηλεκτρονικών που δεν είναι όλες ίδιες μεταξύ τους.
|
|
|
Post by farmer on Oct 16, 2020 8:39:08 GMT 2
γεια σας παιδια. Εχω στην κατοχή μου ενα fimi x8 οπου οταν σηκωθεί δεν κάθετε σταθερά σε ενα σημείο οπως το έκανε στην αρχή . αν το βάλεις να τραβάει βίντεο ενα σημείο αρχίζει σιγά σιγά και φεύγει δεξιά αριστερά και χάνει το σημείο που του εχεις βαλει να παρακολουθεί. Είναι κάποια ρυθμίσει αυτό οπου μπορεί να φτιαξει ?Ευχαριστω πολυ
|
|
|
Post by tsopirs on Oct 16, 2020 11:56:01 GMT 2
γεια σας παιδια. Εχω στην κατοχή μου ενα fimi x8 οπου οταν σηκωθεί δεν κάθετε σταθερά σε ενα σημείο οπως το έκανε στην αρχή . αν το βάλεις να τραβάει βίντεο ενα σημείο αρχίζει σιγά σιγά και φεύγει δεξιά αριστερά και χάνει το σημείο που του εχεις βαλει να παρακολουθεί. Είναι κάποια ρυθμίσει αυτό οπου μπορεί να φτιαξει ?Ευχαριστω πολυ Αν πετάει σε καταστηση GPS και κινήστε θέλει καλιμπραρισμα η πυξίδα του
|
|
|
Post by loykas82 on Oct 16, 2020 12:25:32 GMT 2
γεια σας παιδια. Εχω στην κατοχή μου ενα fimi x8 οπου οταν σηκωθεί δεν κάθετε σταθερά σε ενα σημείο οπως το έκανε στην αρχή . αν το βάλεις να τραβάει βίντεο ενα σημείο αρχίζει σιγά σιγά και φεύγει δεξιά αριστερά και χάνει το σημείο που του εχεις βαλει να παρακολουθεί. Είναι κάποια ρυθμίσει αυτό οπου μπορεί να φτιαξει ?Ευχαριστω πολυ Καλως ηρθες στη παρεα μας. Το αρχικο καλιμπραρισμα εγινε στο ιδιο η κοντα στο μερος που εγινε το αρχικο καλιμπραρισμα;
|
|
|
Post by farmer on Oct 17, 2020 6:40:48 GMT 2
το αρχικο καλιπραρισμα εγινε σε αλλη τοποθεσια.Οποτε θα του κανω ενα καλιμπραρισμα να δουμε αν βελτιωθει. θα σας ενημερωσω . ευχαριστω πολυ !
|
|
|
Post by loykas82 on Oct 18, 2020 8:37:43 GMT 2
Ακομη ενα βιντεο με το χ8.Το μονο που εκανα ηταν να κοψω και να ενωσω τα πλανα.
|
|
|
Post by giorgosmessa on Oct 18, 2020 15:40:23 GMT 2
new video
|
|
|
Post by loykas82 on Oct 18, 2020 16:52:47 GMT 2
Ωραιος.Μια συμβουλη το κανω και εγω βεβαια. Δοκιμασε το tripod mode.Κανει τρομερη δουλεια
|
|
|
Post by akisjes on Oct 21, 2020 14:23:12 GMT 2
Καλησπέρα σας. Είμαι σε δίλημμα . Πούλησα ένα Zino pro και θέλω κάτι καλύτερο . Σκέφτομαι είτε ένα Fimi 8 se καινούργιο ή Dji mavic pro μεταχειρισμένο.Μπατζετ έως 570 .Θα ήθελα την άποψη σας .
|
|
|
Post by petersea on Oct 21, 2020 23:42:20 GMT 2
Καλησπέρα σας. Είμαι σε δίλημμα . Πούλησα ένα Zino pro και θέλω κάτι καλύτερο . Σκέφτομαι είτε ένα Fimi 8 se καινούργιο ή Dji mavic pro μεταχειρισμένο.Μπατζετ έως 570 .Θα ήθελα την άποψη σας . mavic pro, το είχα δυνατό εργαλείο..
|
|
|
Post by satyrosgr on Oct 23, 2020 7:56:58 GMT 2
Ακόμη μια προσπάθειά μου. Με δυσκόλεψε πολύ στο edit λόγω color correction και color grading γιατί τα πλάνα ήταν απο διαφορετικές ημέρες με διαφορετικές συνθήκες και όλα τραβηγμένα στο golden hour με φωτισμό που μεταβαλόταν συνεχώς. Πολύ θα ήθελα να διαβάσω τις προτάσεις και τα σχόλιά σας.
|
|
|
Post by flimit17 on Oct 23, 2020 13:12:59 GMT 2
Καλησπερα στο forum.Ειναι αληθεια οτι η εκδοση του 2018 ειναι 12mp και με πιο καλη λεπτομερεια σε σχεση με την εκδοση του 2020 που ειναι 8mp και πιο σοφτ οσον αφορα την ποιοτητα της φωτογραφιας? Αν υπαχουν δεισματα απο dng φωτο ειναι καλοδεχουμενα Σας ευχαριστω
|
|
|
Post by titarasaudi2 on Oct 23, 2020 22:40:45 GMT 2
Ακόμη μια προσπάθειά μου. Με δυσκόλεψε πολύ στο edit λόγω color correction και color grading γιατί τα πλάνα ήταν απο διαφορετικές ημέρες με διαφορετικές συνθήκες και όλα τραβηγμένα στο golden hour με φωτισμό που μεταβαλόταν συνεχώς. Πολύ θα ήθελα να διαβάσω τις προτάσεις και τα σχόλιά σας. Ωραίο βίντεο και ωραίο μέρος για λήψη με drone! Προσωπικά το color correction μου αρέσει, για άλλους ίσως φανεί too much! Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για edit;
|
|
|
Post by satyrosgr on Oct 23, 2020 23:50:25 GMT 2
Ακόμη μια προσπάθειά μου. Με δυσκόλεψε πολύ στο edit λόγω color correction και color grading γιατί τα πλάνα ήταν απο διαφορετικές ημέρες με διαφορετικές συνθήκες και όλα τραβηγμένα στο golden hour με φωτισμό που μεταβαλόταν συνεχώς. Πολύ θα ήθελα να διαβάσω τις προτάσεις και τα σχόλιά σας. Ωραίο βίντεο και ωραίο μέρος για λήψη με drone! Προσωπικά το color correction μου αρέσει, για άλλους ίσως φανεί too much! Ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς για edit; Σε ευχαριστώ πολύ.premiere
|
|
|
Post by loykas82 on Oct 25, 2020 18:17:00 GMT 2
Ενα ακομη βιντεο με το πετουμενο μου. Καθε σχολιο ευπροσδεκτο.
|
|
|
Post by loykas82 on Oct 26, 2020 14:29:05 GMT 2
Και ακομη ενα βιντεο μου. Εχω μεινει εκπληκτος απο τις δυνατοτητες της καμερας το Χ8. Δεν εχει γινει καμια επεξεργασια στην εικονα. Μονο κοψιμο και ενωση των πλανων.
|
|
|
Post by mpazoykas on Nov 1, 2020 20:09:35 GMT 2
καλησπέρα παιδιά! νέος κάτοχος και εγω με το fimi se 2020 και στο σαιτ θα ανεβάσω αργοτερα φωτο από το drone. πριν μερικές μέρες μου ηρθε οποτε έκανα και μερικές πτήσεις.σημερα όμως εκανα δοκιμαστικό να το πάω 8km δεν ήμουν σε πόλη ήμουν σε χωριό αλλα ειχε απέραντη θέα και χωρίς σπιτια κοντα.αλλα διαπίστωσα ότι δεν πάει 8km δλδ το πεταξα 2 φορες σε διαφορετικά σημεία και πάει μέχρι 4750 η 4400 μετά μαυρίζει η εικόνα δεν δείχνει τίποτα και μετά γυρίζει μόνο του! τι πρέπει να κάνω βρε παιδιά? υπόψιν δεν το έχω να πηγαίνει μέχρι 5km το εχω βαλει στο unlimited!όσοι το έχετε το έχετε πάει όντως 8km? η θελει extensions κεραίες?
|
|