|
Post by artplus on Aug 15, 2020 16:33:23 GMT 2
Έχει βγάλει κανείς άκρη με κάποια ρουτίνα editing για τα ΑΘΛΙΑ DNG αρχεία του X8 ? προσπάθησα σε πολλές να βγάλω άκρη μέσω Adobe Camera Raw αλλα δεν μπορω να πλησιάσω καν το jpg που βγάζει. Επίσης όντως μετα το τελευταίο update γέρνει σαφέστατα ο ορίζοντας... Κανεις. Δεν υπαρχει πιο αθλιο αρχειο. Ειναι πραγματικα τραγικο....ισως ο πιο βασικος λογος που μεσα σε 15 μερες το πουλησα και ησυχασα
|
|
|
Post by bak1821 on Aug 16, 2020 10:32:52 GMT 2
Καλήμερα προσπαθώ να περάσω καινούργιο update στο fimi se 8x 2020 στην κάρτα SD αναβοσβήνει κανονικά τα λεντ αλλά όταν τελειώσει μου δείχνει πάλι την παλιά έκδοση δεν την έχει αλλάξει κρατάει την παλιά δεν την παίρνει
|
|
|
Post by loykas82 on Aug 16, 2020 10:44:42 GMT 2
Καλήμερα προσπαθώ να περάσω καινούργιο update στο fimi se 8x 2020 στην κάρτα SD αναβοσβήνει κανονικά τα λεντ αλλά όταν τελειώσει μου δείχνει πάλι την παλιά έκδοση δεν την έχει αλλάξει κρατάει την παλιά δεν την παίρνει Update οχι απο τη καρτα.Αδειασε τη καρτα και κανε online update.Αφου τελειωσει το update κλεισε το σκαφος και τη τ/κ και ξαναανοιξετα μετα απο 3 λεπτα.
|
|
|
Post by bak1821 on Aug 16, 2020 15:39:40 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω
|
|
pablo
New Member
|
Post by pablo on Aug 18, 2020 17:17:20 GMT 2
Καινούριο firmware update για την camera χθες που ισχυρίζεται ότι διορθώνει τα μωβ DNG. Στο παγκόσμιο group στο facebook λένε ότι τώρα έχουν ελαφρώς πράσινο tint Προσωπικά το έκανα update και πήγα για δοκιμή αλλα μαζί έκανε και reset τις ρυθμίσεις οπότε βρέθηκα να βγάζω JPG μονο και θα μάθουμε στην επόμενη...
|
|
|
Post by loykas82 on Aug 19, 2020 7:28:15 GMT 2
Καινούριο firmware update για την camera χθες που ισχυρίζεται ότι διορθώνει τα μωβ DNG. Στο παγκόσμιο group στο facebook λένε ότι τώρα έχουν ελαφρώς πράσινο tint Προσωπικά το έκανα update και πήγα για δοκιμή αλλα μαζί έκανε και reset τις ρυθμίσεις οπότε βρέθηκα να βγάζω JPG μονο και θα μάθουμε στην επόμενη... Στο 2020 αναφερεσαι;
|
|
pablo
New Member
|
Post by pablo on Aug 19, 2020 10:52:58 GMT 2
Ναι, για το 2020.
|
|
|
Post by giorgosmessa on Aug 29, 2020 9:12:10 GMT 2
|
|
|
Post by stelios18120 on Aug 31, 2020 7:51:54 GMT 2
Καλημέρα παιδιά Πλέον κάτοχος και εγώ του fimi x8 se 2020 από τέλος της βδομάδας που γυρνάω σπίτι από διακοπές, το κάνω unboxing και ξεκινάω πτήσεις και δοκιμές (ακόμα σφραγισμένο το εχω) Θα ανεβάσω βίντεο,φωτο,και γενικά ότι απορία έχω εδώ και εγώ, έχω ήδη ρίξει και παραγγελία για έξτραδακια, το μόνο που με δυσκολεύει να βρω είναι δεύτερη μπαταρία αλλα οκ κάτι θα κάνουμε. Καλή συνέχεια σε όλους
Btw κάρτα μνήμης ποια προτείνετε; λέω να πάρω μια extreme pro 64gb αλλα πείτε και εσείς,
|
|
|
Post by Frontier on Aug 31, 2020 10:56:06 GMT 2
Btw κάρτα μνήμης ποια προτείνετε; λέω να πάρω μια extreme pro 64gb αλλα πείτε και εσείς, Καλές πτήσεις. Οποιαδήποτε κάρτα Class 10 U3 κάνει.
|
|
|
Post by ferdelance on Sept 9, 2020 18:28:40 GMT 2
Καλησπέρα,
Είμαι και εγώ κάτοχος ενός FIMI X8 2020, κατασκευής 5/2020. Η αλήθεια είναι πως δεν είχα προς τον παρόν χρόνο να το «εκμεταλλευτώ» όπως θα ήθελα και έχω πολύ λίγες πτήσεις, και δεν έχω ανακαλύψει ακόμα όλες τις δυνατότητές του.
Όμως από την έως τώρα λειτουργία του έχω κάποιες απορίες.
Συγκεκριμένα, όταν χρησιμοποιώ το rudder ακόμα και με μικρή ταχύτητα, το gimbal φαίνεται να κάνει «πηδαματάκια» σε τακτά χρονικά διαστήματα για να «προλάβει» να συγχρονιστεί με το drone που περιστρέφεται. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό στο τελικό βίντεο. Όσο πιο γρήγορη είναι η περιστροφή, τόσο πιο εμφανή είναι αυτά τα πηδηματάκια. Έχω δει αρκετά άλλα βίντεο από X8 2020, και στα περισσότερα τουλάχιστον δεν μπορώ να παρατηρήσω αυτήν την συμπεριφορά. Είναι φυσιολογική; Το έχει παρατηρήσει άλλος; Υπάρχει κάποια ρύθμιση που δεν ξέρω;
Μετά ως προς τις φωτογραφίες. Όταν πετάω και βγάζω βίντεο, αν πατήσω να βγάλω φωτογραφία, πολύ απλά δεν γίνεται τίποτα. Είχα την εντύπωση ότι μπορεί να βγάλει φωτογραφία όσο τραβάει βίντεο. Αν διακόψω το βίντεο, τότε βγάζει φωτογραφία. Επίσης όσον αφορά τις φωτογραφίες, επιλέγοντας JPG+DNG δεν βλέπω καμιά απολύτως διαφορά στα JPG αρχεία από τα DNG αρχεία. Αν τα έχω καταλάβει καλά τα πράγματα, το DNG αρχεία θα έπρεπε να είναι ποιοτικώς καλύτερα από τα JPG και ως ασυμπίεστα θα έπρεπε να είναι και μεγαλύτερα σε Mbytes. Όμως συμβαίνει το αντίθετο. Τα JPG είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος. Είναι σωστό αυτό;
Ευχαριστώ.
|
|
|
Post by stelios18120 on Sept 10, 2020 19:14:36 GMT 2
Εχθές είχα την πρώτη μου πτήση (όχι τίποτα σπουδαίο 30 μέτρα ύψος, καμιά 70αρια μέτρα μακριά) για δοκιμές ποιο πολύ, να τσεκάρω λειτουργίες κτλπ Εχθές βέβαια είχε και αρκετα μποφόρ (εκεί που πέταγα περίπου 5 με κατά περιόδους 6) και έκανε όταν το είχα χαμηλά (πχ 3-4 μέτρα) και κοντά μου ένα περίεργο πάνω κάτω το drone, όταν το είχα σταθερό, όταν το ανέβαζα, πέταγε ευθεία, προς τα πίσω κτλπ όλα οκ, όταν έμενε σταθερό να αιωρειτε έκανε ένα περίεργο πάνω κάτω σαν να έχει μια αστάθεια, με τον ανάλογο ήχο (ελπίζω να καταλαβαίνει κάποιος όπως το λέω) Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό; άλλαξα έλικες (τους έχω βάλει σωστά στα Σημάδι με την γραμμή κτλπ) αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. (xiaomi fimi x8 se 2020) θα ξανακάνω όταν πάω να το πετάξω calibration σε πυξίδα, και γενικά σε ότι υπάρχει πάνω στο drone 🤔🙄
|
|
|
Post by Frontier on Sept 11, 2020 8:48:05 GMT 2
Καλωσήρθες στην παρέα. Όταν λες πηδηματάκια, εννοείς κίνηση στον κάθετο άξονα; Είσαι σίγουρος ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι το ίδιο το σκάφος που αναπηδά; Αν γράψεις βίντεο με μεγαλύτερη συχνότητα ανανέωσης (π.χ 60fps), το φαινόμενο μειώνεται; Κανένα drone - ακόμα και τα dji - δεν βγάζει φωτογραφία ταυτόχρονα ενώ γράφει βίντεο, ειδικά αν το βίντεο είναι ανάλυσης ανώτερης του 1080p (full HD). Σε Full HD ανάλυση, μπορείς να βγάζεις κανονικά φωτογραφίες ενώ τραβάς βίντεο. Τα DNGs του X8 έχουν γενικά θέματα, διάβασε και παλαιότερα μηνύματα εδώ. Γενικά, διάβασε όλο το νήμα από την αρχή.
|
|
|
Post by Frontier on Sept 11, 2020 8:49:41 GMT 2
Εχθές είχα την πρώτη μου πτήση (όχι τίποτα σπουδαίο 30 μέτρα ύψος, καμιά 70αρια μέτρα μακριά) για δοκιμές ποιο πολύ, να τσεκάρω λειτουργίες κτλπ Εχθές βέβαια είχε και αρκετα μποφόρ (εκεί που πέταγα περίπου 5 με κατά περιόδους 6) και έκανε όταν το είχα χαμηλά (πχ 3-4 μέτρα) και κοντά μου ένα περίεργο πάνω κάτω το drone, όταν το είχα σταθερό, όταν το ανέβαζα, πέταγε ευθεία, προς τα πίσω κτλπ όλα οκ, όταν έμενε σταθερό να αιωρειτε έκανε ένα περίεργο πάνω κάτω σαν να έχει μια αστάθεια, με τον ανάλογο ήχο (ελπίζω να καταλαβαίνει κάποιος όπως το λέω) Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό; άλλαξα έλικες (τους έχω βάλει σωστά στα Σημάδι με την γραμμή κτλπ) αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. (xiaomi fimi x8 se 2020) θα ξανακάνω όταν πάω να το πετάξω calibration σε πυξίδα, και γενικά σε ότι υπάρχει πάνω στο drone 🤔🙄 Εάν όντως πετούσες με 5Bf και μόνο το ότι πέταγε το X8, αρκεί. Με 6BF σίγουρα δεν πετά το Χ8. Όλα όσα περιγράφεις οφείλονται στον άνεμο.
|
|
|
Post by stelios18120 on Sept 11, 2020 14:58:58 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας Ναι έκανε κίνηση πάνω κάτω στον κάθετο άξονα.απο διαφορα που μου είπαν κ αλλα άτομα που ρώτησα μάλλον οφείλεται όπως λέτε στον δυνατο αέρα. Ναι το ίδιο το σκάφος το εκανε,όχι το βίντεο.το ίδιο το σκάφος κουνιόταν όταν ήταν ακίνητο σε αιώρηση έντονα πάνω κάτω. Σήμερα έχει 2 με 3 μποφόρ,θα το ξαναπεταξω που έχω χρονο να δω τι γίνεται και αν όντως οφείλεται 100% στους ανεμους. Αν το ξανακάνει (μακάρι όχι)θα βγάλω βιντεο να το δείτε κ εσείς. Και μια ερώτηση, εδώ Αθήνα έχουμε καποιομμαγαζί να πάω να πάρω εξτραδακια; θέλω διαφορα να αγοράσω
|
|
|
Post by ferdelance on Sept 11, 2020 22:01:52 GMT 2
Καλωσήρθες στην παρέα. Όταν λες πηδηματάκια, εννοείς κίνηση στον κάθετο άξονα; Είσαι σίγουρος ότι αυτό που βλέπεις δεν είναι το ίδιο το σκάφος που αναπηδά; Αν γράψεις βίντεο με μεγαλύτερη συχνότητα ανανέωσης (π.χ 60fps), το φαινόμενο μειώνεται;
|
|
|
Post by stelios18120 on Sept 12, 2020 6:01:40 GMT 2
Επανέρχομαι με νεότερα 😁 Εχθές πέταξε με ελάχιστο άνεμο και δεν έκανε κανένα περίεργο κούνημα κτλπ οπότε οφειλόταν στον δυνατό άνεμο (δεν το ξανασηκωνω ποτέ με πάνω από 4BF) Να αναφέρω επίσης για όποιον ενδιαφέρεται το banggood έβαλε μπαταρία για το συγκεκριμένο στα 65 ευρώ με μεταφορικά από αποθήκη Τσεχίας (οπότε σε 1 βδομάδα θα την έχετε εδώ) Έριξα εννοείται παραγγελία για 2 έξτρα μπαταρίες να έχω στα 124 ευρώ τελική τιμή με μια μικρή έκπτωση που μου έκαναν. Σήμερα πάμε για την 3η πτήση 👍 αν θέλετε πείτε κανένα καλό μέρος με αρκετό χώρο στην Αθήνα για το drone ώστε να πετάξουμε άνετα 😁
|
|
|
Post by loykas82 on Sept 12, 2020 7:20:55 GMT 2
Επανέρχομαι με νεότερα 😁 Εχθές πέταξε με ελάχιστο άνεμο και δεν έκανε κανένα περίεργο κούνημα κτλπ οπότε οφειλόταν στον δυνατό άνεμο (δεν το ξανασηκωνω ποτέ με πάνω από 4BF) Να αναφέρω επίσης για όποιον ενδιαφέρεται το banggood έβαλε μπαταρία για το συγκεκριμένο στα 65 ευρώ με μεταφορικά από αποθήκη Τσεχίας (οπότε σε 1 βδομάδα θα την έχετε εδώ) Έριξα εννοείται παραγγελία για 2 έξτρα μπαταρίες να έχω στα 124 ευρώ τελική τιμή με μια μικρή έκπτωση που μου έκαναν. Σήμερα πάμε για την 3η πτήση 👍 αν θέλετε πείτε κανένα καλό μέρος με αρκετό χώρο στην Αθήνα για το drone ώστε να πετάξουμε άνετα 😁 Καλημερα φιλε.Παρκο Αντωνης Τριτσης στους Αγιους Αναργυρους.Μεγαλος χωρος για πτηση και βιντεοσκοπηση-φωτογραφια.
|
|
|
Post by stelios18120 on Sept 12, 2020 8:17:42 GMT 2
[/quote]Καλημερα φιλε.Παρκο Αντωνης Τριτσης στους Αγιους Αναργυρους.Μεγαλος χωρος για πτηση και βιντεοσκοπηση-φωτογραφια.[/quote]
Ωραίος, ευχαριστώ πολύ Αύριο θα ειμαι εκεί. 👍👍
|
|
|
Post by loykas82 on Sept 12, 2020 12:50:52 GMT 2
Καλημερα φιλε.Παρκο Αντωνης Τριτσης στους Αγιους Αναργυρους.Μεγαλος χωρος για πτηση και βιντεοσκοπηση-φωτογραφια.[/quote] Ωραίος, ευχαριστώ πολύ Αύριο θα ειμαι εκεί. 👍👍[/quote] Αν θελεις και παρεα πες μου
|
|
|
Post by satyrosgr on Sept 14, 2020 11:29:40 GMT 2
Καλησπέρα και απο εμένα. Πρώτες πτήσεις, πρώτη προσπάθεια στην αεροκινηματογράφιση. Περιμένω τα σχόλιά σας
|
|
|
Post by Frontier on Sept 14, 2020 12:34:06 GMT 2
Καλωσήρθες στην παρέα. Ωραία πλάνα.
|
|
|
Post by satyrosgr on Sept 16, 2020 12:02:09 GMT 2
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 16, 2020 22:42:32 GMT 2
Τις έβλεπα εδώ και κάτι μέρες, με παρακινήσατε, πήρα μία...! Πριν λίγο καιρό δεν υπήρχαν ούτε στην Κίνα, τώρα και στην Ευρώπη και φτηνά; Ελπίζω να είναι καλές.
|
|
|
Post by satyrosgr on Sept 17, 2020 9:12:26 GMT 2
Το 2ο μου βίντεο. Στα κινητά η κίνηση είναι smooth. Αλλά και σε υπολογιστή και σε τηλεόραση όταν κάνει pan και tilt το βίντεο σπάει. Έχει κανένας άλλος παρόμοιο πρόβλημα? Έχω σιγουρευτεί οτι το πρόβλημα είναι αφού μπουν τα αρχεία στο Premiere. Γιατί τα RAW αρχεία είναι κομπλέ.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on Sept 17, 2020 17:23:06 GMT 2
Το 2ο μου βίντεο. Στα κινητά η κίνηση είναι smooth. Αλλά και σε υπολογιστή και σε τηλεόραση όταν κάνει pan και tilt το βίντεο σπάει. Έχει κανένας άλλος παρόμοιο πρόβλημα? Έχω σιγουρευτεί οτι το πρόβλημα είναι αφού μπουν τα αρχεία στο Premiere. Γιατί τα RAW αρχεία είναι κομπλέ. Το βίντεο πριν την επεξεργασία (πρωτότυπο) έτσι παίζει; Αν ναι, έχεις κάποιο θέμα με το drone, αν όχι έχεις κάποιο πρόβλημα με το πρόγραμμα επεξεργασίας. Άσχετο, γιατί βάζεις MAVIC στην εισαγωγική εικόνα;
|
|
|
Post by satyrosgr on Sept 19, 2020 0:19:08 GMT 2
Το 2ο μου βίντεο. Στα κινητά η κίνηση είναι smooth. Αλλά και σε υπολογιστή και σε τηλεόραση όταν κάνει pan και tilt το βίντεο σπάει. Έχει κανένας άλλος παρόμοιο πρόβλημα? Έχω σιγουρευτεί οτι το πρόβλημα είναι αφού μπουν τα αρχεία στο Premiere. Γιατί τα RAW αρχεία είναι κομπλέ. Το βίντεο πριν την επεξεργασία (πρωτότυπο) έτσι παίζει; Αν ναι, έχεις κάποιο θέμα με το drone, αν όχι έχεις κάποιο πρόβλημα με το πρόγραμμα επεξεργασίας. Άσχετο, γιατί βάζεις MAVIC στην εισαγωγική εικόνα; Όπως έγραψα τα αρχεία πριν το edit είναι κομπλέ. Βρήκα τι φταίει. Ενώ τραβάω σε 30fps το timeline μου ήταν 24fps Το mavic το βάζω γιατί φαίνεται πιο ωραίο κ γιατί είναι πιο πιασιάρικο στο thumbnail.
|
|
|
Post by loykas82 on Sept 21, 2020 12:35:12 GMT 2
Κατι και απο εμενα με το 2019
|
|
|
Post by loykas82 on Sept 26, 2020 16:53:08 GMT 2
Σημερινη πτηση στο γνωστο μερος με μπολικες δυνατες ριπες αερα.Το χ8 βραχος.
|
|
|
Post by periklis on Sept 26, 2020 19:20:06 GMT 2
Καλησπέρα σε όλη την παρέα!
Είμαι και εγώ κάτοχος ενός X8 SE του 2019. Θέλω να σας ρωτήσω μερικά πράγματα.
1.Το παλιό Drone είναι συμβατό με το νέο app για το κινητό;
2.Εδώ και πολύ καιρό δεν έχει γίνει αναβάθμιση στο software του drone, και στο site τους υπάρχει μόνο το καινούργιο. Σταμάτησαν να υποστηρίζουν το παλιό;
Από ότι είδα στο δικό μου drone έχει τις παρακάτω εκδόσεις Flight Control 1058B Gimbal 1018B RC 1019C Vision 1039A ESC 1016 Ultrasonic 1009A Camera 1018B Battery 1011 RC Relay 1019B FC Relay 1019B NFZ 1000
Υπάρχουν νεότερες εκδόσεις; Ευχαριστώ!!
|
|