|
Post by Εfstathios on May 21, 2019 15:43:51 GMT 2
Ωραιες φωτογραφιες,θα ποσταρω κι εγω καμια οταν καταφερω να το παρω...σε κανα διμηνο...εχουν στερεψει οι αποθηκες των Κινεζων
|
|
|
Post by scorpio3 on May 21, 2019 15:59:28 GMT 2
|
|
|
Post by nickpsar on May 21, 2019 20:08:10 GMT 2
Καταρχην εχω ορισμένες απορίες.....
1)οταν κανεις ενγραφη σε 4κ στην καρτα μνήμης σου κοβει τα βιντεο σε μικρα μερη η ειναι ολο το βιντεο μαζι; Δεν έχει σχέση η ποιότητα εγγραφής αλλά το μέγεθος του παραγόμενου αρχείου. Κοινώς η εγγραφή σου θα είναι χωρισμένη σε κομμάτια των 3,67GB2)οταν τραβας βιντεο γιατι δεν μπορεις να τραβήξεις και φωτο πρεπει να σταματήσεις το βιντεο για να τραβήξεις φωτο; Όχι πατάς στο χειριστήριο το κομβίο λήψης φωτογραφιάς ενώ κάνεις εγγαφή βίντεο.3)το δεξι ποτενσιόμετρο σε τι χρησιμεύει; Αλλάζει την τιμή EV της κάμερας. 4)cinematic mode - tripod - course lock και fixed wing τι κανουν δεν γραφει κατι το μανιουαλ........ Στο mode tripod το Χ8 παραμένει σταθερό σαν φωτογραφική μηχανή σε τρίποδο και ακολουθεί τον στόχο, course lock είναι το headless mode, fixed wing το drone προσομοιώνει τις κινήσεις αεροπλάνου 5)Πως βαζουμε expo για πιο μαλακες κινησεις του drone για να ειναι και απαλες οι κινησεις οταν τραβαμε βιντεο;; Πρέπει να πειραματιστείς με τις τιμές. Είναι καθαρά προσωπικές οι ρυθμίσεις. Είναι θέμα συνήθειας, οι default ρυθμίσεις είναι μια χαρά. 6)οταν ρυθμιζουμε το gimbal το gimbal gain τι ειναι ακριβως;; ....... 7)οταν συνδέεις σκετο το drone στο pc χωρις memory card εχει μεσα κατι αρχειακια σε φακελο black box τι ειναι αυτο;; Είναι τα στοιχεία της πτήσης. Σε περίπτωση ατυχήματος αυτά είναι τα αρχεία που θα σου ζητήσει αρχικά η FIMI.
πρεπει να βγει ενας οδηγος γραπτος οπως ειναι το μενου στο inteligent flight που να εξηγει εκτος απο τα παραπανω που εχω απορια πως γινεται γιατι εχει πολλα καλουδια που ειναι δυσκολα για να τα εκτελεσεις δεν ειναι οπως στα εκπαιδευτικα drone εγω προσωπικά δοκιμασα να κανω ενα orbit και ζητουσε κατι να κεντράρω.......δεν καταλαβα.......
Υπάρχουν αρκετά βίντεο που εξηγούν αναλυτικά σχεδόν όλα τα intelligent flight modes. Αυτό που σου ζητούσε να κεντράρεις στο orbit είναι το POI δηλαδή το σημείο ενδιαφέροντος.
τελος αυτο ου σε ακολουθαει και καλα το drone πιο ειναι το smart track?
Ναι είναι το smart track με τις 3 διαφορετικές λειτουργίες.
|
|
|
Post by scorpio3 on May 22, 2019 6:24:21 GMT 2
καλημερα στην παρέα μόλις ξεκίνησε κ το δικό μου απο banggood με Nl post!! αναμονή για παραλαβή τώρα
|
|
|
Post by Εfstathios on May 22, 2019 11:11:16 GMT 2
καλημερα στην παρέα μόλις ξεκίνησε κ το δικό μου απο banggood με Nl post!! αναμονή για παραλαβή τώρα Καλημερα! Αντε με το καλο να παραλαβεις! Υπομονη τωρα και μελετη...
|
|
|
Post by scorpio3 on May 22, 2019 11:14:57 GMT 2
καλημερα στην παρέα μόλις ξεκίνησε κ το δικό μου απο banggood με Nl post!! αναμονή για παραλαβή τώρα Καλημερα! Αντε με το καλο να παραλαβεις! Υπομονη τωρα και μελετη... ευχαριστώ Στάθη να σαι καλά!!
|
|
|
Post by Εfstathios on May 22, 2019 11:46:52 GMT 2
Γεια σας,σημερα ειχα την ευκαιρια να συναντησω φιλο που ειχε το fimi x8 se...δυστυχως παρακολουθησα κι εγω ζωντανα το κλασικο προβλημα που σβηνει ξαφνικα χωρις λογω στην πορεια ευθεια ενω πεταγε χαλαρα.Στην εν λογω περιπτωση βουτηξε στην θαλασσα (Λαγονησι) ηταν και αλλα παιδια εκει που πετουσαν.Κριμα,το παλικαρι εφυγε με το χειριστηριο,κριμα,ελπιζω να ειναι firmware και να το διορθωσουν. Update 22/5/19 Το συγκεκριμενο x8 επεσε λογω pilot error ,σιγουρα. Επειδη ρωτησα /εμαθα απο αλλους που βρισκονταν εκει το παιδι οπως ειπα δεν το γνωριζω προσωπικα,(εφτασα λιγο πριν πεσει) εμαθα λοιπον οτι πετουσε για πανω απο 25 λεπτα μπορει και 30,,,απο αδεια μπαταρια θα πηγε σιγουρα λοιπον,τωρα γιατι δεν εκανε return to home,η hover δεν ξερω τι ρυθμισεις ειχε,Σιγουρα κακη χρηση λοιπον.Sorry για την λαθος πληροφορια.Σιγουρα επειδη η τιμη ειναι δελεαστικη,πολυ θα κανουν τα πρωτα βηματα τους στον "μαγικο" κοσμο των "drones" και πολλα λαθη θα γινουν
|
|
|
Post by nickpsar on May 22, 2019 20:30:13 GMT 2
Nickspar τι καρτα sd εχεις βαλει μεσα εσυ για να μην σου κοβει τα βιντεο.....στα 4Κ μεχρι ποση ωρα γραφει χωρις να σου κοψει το βιντεο.....γιατι οταν κοβει αργει πολυ μεχρι να ξαναγραψει. Δεν μου αρέσει να μιλάω υποθετικά οπότε οι κάρτες που χρησιμοποιώ σε όλα τα drone μου και κάμερες με δυνατότητα εγγραφής 4Κ είναι αυτές οι δύο. Στο έγραψα και παραπάνω ότι η εγγραφή σου χωρίζεται αυτόματα σε κομμάτια των 3,67GB. Δεν είναι θέμα ώρας αλλά μεγέθους. Σε ανάλυση 4Κ τα κλιπάκια διαρκούν περίπου 5 λεπτά ενώ σε 1080p 100 fps περίπου 12 λεπτά. Επίσης η διαδικασία αυτή είναι συνεχόμενη χωρίς ο χρήστης να έχει κάποια ένδειξη. Η εγγραφή δεν κόβεται όπως λες ούτε απαιτείται χρόνος για να ξαναγράψει. Η εγγραφή είναι συνεχόμενη μέχρι να προσγειωθείς,οπότε και σταματάει αυτόματα (ουσιαστικά λύνει το πρόβλημα που έχουμε με το Μι 4κ) ή όταν κάποιο από τα intelligent Modes που έχεις θέσει σε λειτουργία ολοκληρωθεί. Νίκος
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 22, 2019 22:36:52 GMT 2
Καταρχην εχω ορισμένες απορίες.....
1)οταν κανεις ενγραφη σε 4κ στην καρτα μνήμης σου κοβει τα βιντεο σε μικρα μερη η ειναι ολο το βιντεο μαζι; Δεν έχει σχέση η ποιότητα εγγραφής αλλά το μέγεθος του παραγόμενου αρχείου. Κοινώς η εγγραφή σου θα είναι χωρισμένη σε κομμάτια των 3,67GB2)οταν τραβας βιντεο γιατι δεν μπορεις να τραβήξεις και φωτο πρεπει να σταματήσεις το βιντεο για να τραβήξεις φωτο; Όχι πατάς στο χειριστήριο το κομβίο λήψης φωτογραφιάς ενώ κάνεις εγγαφή βίντεο.3)το δεξι ποτενσιόμετρο σε τι χρησιμεύει; Αλλάζει την τιμή EV της κάμερας. 4)cinematic mode - tripod - course lock και fixed wing τι κανουν δεν γραφει κατι το μανιουαλ........ Στο mode tripod το Χ8 παραμένει σταθερό σαν φωτογραφική μηχανή σε τρίποδο και ακολουθεί τον στόχο, course lock είναι το headless mode, fixed wing το drone προσομοιώνει τις κινήσεις αεροπλάνου 5)Πως βαζουμε expo για πιο μαλακες κινησεις του drone για να ειναι και απαλες οι κινησεις οταν τραβαμε βιντεο;; Πρέπει να πειραματιστείς με τις τιμές. Είναι καθαρά προσωπικές οι ρυθμίσεις. Είναι θέμα συνήθειας, οι default ρυθμίσεις είναι μια χαρά. 6)οταν ρυθμιζουμε το gimbal το gimbal gain τι ειναι ακριβως;; ....... 7)οταν συνδέεις σκετο το drone στο pc χωρις memory card εχει μεσα κατι αρχειακια σε φακελο black box τι ειναι αυτο;; Είναι τα στοιχεία της πτήσης. Σε περίπτωση ατυχήματος αυτά είναι τα αρχεία που θα σου ζητήσει αρχικά η FIMI.
πρεπει να βγει ενας οδηγος γραπτος οπως ειναι το μενου στο inteligent flight που να εξηγει εκτος απο τα παραπανω που εχω απορια πως γινεται γιατι εχει πολλα καλουδια που ειναι δυσκολα για να τα εκτελεσεις δεν ειναι οπως στα εκπαιδευτικα drone εγω προσωπικά δοκιμασα να κανω ενα orbit και ζητουσε κατι να κεντράρω.......δεν καταλαβα.......
Υπάρχουν αρκετά βίντεο που εξηγούν αναλυτικά σχεδόν όλα τα intelligent flight modes. Αυτό που σου ζητούσε να κεντράρεις στο orbit είναι το POI δηλαδή το σημείο ενδιαφέροντος.
τελος αυτο ου σε ακολουθαει και καλα το drone πιο ειναι το smart track?
Ναι είναι το smart track με τις 3 διαφορετικές λειτουργίες. Μπράβο βρε Νίκο... ευχαριστούμε για τις απαντήσεις, εντάξει σαφώς και χρειάζεται κάποια εξοικείωση με το menu και τον όλο συντονισμό-χειρισμό, εσύ είχες την ευκαιρία να το δουλέψεις πολύ καιρό πριν από μας οπότε ανάμενε και υπόμεινε λίγο ζάλισμα...! Εγώ ακόμη δεν ρωτώ διότι απλά δεν ξέρω τι να ρωτήσω... Εγώ χτες βράδυ το άνοιξα πρώτη φορά, έκανε κανονικά bind, είδα εικόνα και όπλισα μοτέρ αφού μέσα στο σπίτι έπιασε πάνω από 10 δορυφόρους όταν στο ίδιο σημείο το 501S που είχα δεν με άφηνε διότι δεν έπιανε τίποτα. Σήμερα έκανα δεύτερη σύνδεση και φυσικά όπως περίμενα ζήτησε τα Upd τα οποία δεν μπορεί κάποιος να παρακάμψει. ΤΟ Gimbal δεν ξέρω τι θα κάνει στον αέρα, αν θα έχει στραβό ορίζοντα αλλά στο τραπέζι ακουμπισμένο δεν φαίνεται να έχει καθόλου κλίση προς τα αριστερά όπως έχουν αναφέρει πολλοί χρήστες. Ίσως αύριο μπορέσω και γω να κάνω την πρώτη απογείωση. Να κάτι θυμήθηκα, ποια εφαρμογή χρησιμοποιείτε για Screen Rec στο κινητό;
|
|
|
Post by nickpsar on May 22, 2019 23:19:25 GMT 2
Μπράβο βρε Νίκο... ευχαριστούμε για τις απαντήσεις, εντάξει σαφώς και χρειάζεται κάποια εξοικείωση με το menu και τον όλο συντονισμό-χειρισμό, εσύ είχες την ευκαιρία να το δουλέψεις πολύ καιρό πριν από μας οπότε ανάμενε και υπόμεινε λίγο ζάλισμα...! Εγώ ακόμη δεν ρωτώ διότι απλά δεν ξέρω τι να ρωτήσω... Εγώ χτες βράδυ το άνοιξα πρώτη φορά, έκανε κανονικά bind, είδα εικόνα και όπλισα μοτέρ αφού μέσα στο σπίτι έπιασε πάνω από 10 δορυφόρους όταν στο ίδιο σημείο το 501S που είχα δεν με άφηνε διότι δεν έπιανε τίποτα. Σήμερα έκανα δεύτερη σύνδεση και φυσικά όπως περίμενα ζήτησε τα Upd τα οποία δεν μπορεί κάποιος να παρακάμψει. ΤΟ Gimbal δεν ξέρω τι θα κάνει στον αέρα, αν θα έχει στραβό ορίζοντα αλλά στο τραπέζι ακουμπισμένο δεν φαίνεται να έχει καθόλου κλίση προς τα αριστερά όπως έχουν αναφέρει πολλοί χρήστες. Ίσως αύριο μπορέσω και γω να κάνω την πρώτη απογείωση. Να κάτι θυμήθηκα, ποια εφαρμογή χρησιμοποιείτε για Screen Rec στο κινητό; DU Recorder λέγεται η εφαρμογή και η οποία παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει πλέον στο Play Store. Μπορείς όμως να την κατεβάσεις από εδώ και να κάνεις χειροκίνητη εγκατάσταση.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 24, 2019 10:29:34 GMT 2
Παιδιά, αν ξέρει κάποιος (ποιος να ξέρει θα μου πεις) τι στο καλό θα κάνουμε με την "μονάκριβη" μας μπαταρία; Με τον μανάτο φορτιστή δε έχουμε επιλογές φόρτισης ούτε φυσικά να κάνουμε storage. Η φίσα είναι παράξενη, αντάπτορα για iMax δε βλέπω να βρίσκουμε, οπότε τι κάνουμε; Μια λύση είναι να κοπεί το καλώδιο και να γίνει πατέντα, να ταιριάξουμε τα ποδαράκια του balance στο ανάλογα καλώδια, πολύ φασαρία όμως Εσύ Νίκο nickpsar που την έχεις καιρό τι κάνεις σε αυτόν τον τομέα;
|
|
|
Post by Εfstathios on May 24, 2019 11:18:26 GMT 2
Παιδιά, αν ξέρει κάποιος (ποιος να ξέρει θα μου πεις) τι στο καλό θα κάνουμε με την "μονάκριβη" μας μπαταρία; Με τον μανάτο φορτιστή δε έχουμε επιλογές φόρτισης ούτε φυσικά να κάνουμε storage. Η φίσα είναι παράξενη, αντάπτορα για iMax δε βλέπω να βρίσκουμε, οπότε τι κάνουμε; Μια λύση είναι να κοπεί το καλώδιο και να γίνει πατέντα, να ταιριάξουμε τα ποδαράκια του balance στο ανάλογα καλώδια, πολύ φασαρία όμως Εσύ Νίκο nickpsar που την έχεις καιρό τι κάνεις σε αυτόν τον τομέα; Αν το φερει κανενα μαγαζι στην Ελλαδα,λογικα θα φερει και μπαταριες, που θα γινουν αναρπαστες... Γνωμη μου ειναι να μην "πειραξεις" τον εργοστασικο φορτιστη και την μπαταρια αλλα να διατηρεις την ταση στα cells της μπαταριας στα 3.8 volt οταν πρόκειται για αρκετο χρονο αποθηκευσης.
|
|
|
Post by nickpsar on May 24, 2019 12:11:29 GMT 2
Παιδιά, αν ξέρει κάποιος (ποιος να ξέρει θα μου πεις) τι στο καλό θα κάνουμε με την "μονάκριβη" μας μπαταρία; Με τον μανάτο φορτιστή δε έχουμε επιλογές φόρτισης ούτε φυσικά να κάνουμε storage. Η φίσα είναι παράξενη, αντάπτορα για iMax δε βλέπω να βρίσκουμε, οπότε τι κάνουμε; Μια λύση είναι να κοπεί το καλώδιο και να γίνει πατέντα, να ταιριάξουμε τα ποδαράκια του balance στο ανάλογα καλώδια, πολύ φασαρία όμως Εσύ Νίκο nickpsar που την έχεις καιρό τι κάνεις σε αυτόν τον τομέα; H μπαταρία μπαίνει σε κατάσταση storage από τη στιγμή που δεν την χρησιμοποιείς οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τώρα όσον αφορά στον stock φορτιστή κάνει την δουλεία για την οποία σχεδιάστηκε αξιοπρεπέστατα. Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να προχωρήσουμε σε πατέντες εκτός αν κάτι μου διαφεύγει.
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 24, 2019 12:26:44 GMT 2
Παιδιά, αν ξέρει κάποιος (ποιος να ξέρει θα μου πεις) τι στο καλό θα κάνουμε με την "μονάκριβη" μας μπαταρία;... H μπαταρία μπαίνει σε κατάσταση storage από τη στιγμή που δεν την χρησιμοποιείς οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τώρα όσον αφορά στον stock φορτιστή κάνει την δουλεία για την οποία σχεδιάστηκε αξιοπρεπέστατα. Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να προχωρήσουμε σε πατέντες εκτός αν κάτι μου διαφεύγει. Νίκο, καταρχήν δεν ήμουν σίγουρος ότι μπαίνει σε κατάσταση storage, ξέρω ότι το κάνουν τα DJI, καλό αυτό. Όσο για τον stock φορτιστή μπορεί να κάνει την δουλεία του όμως δεν κάνει κάποια άλλα πράγματα, πχ. η φόρτιση γίνεται πάντα με τον ίδιο ρυθμό είτε βιάζεσαι είτε όχι ενώ με τον iMax καθορίζεις τα Α φόρτισης, δεν μπορεί να κάνει BAT METER, να μετρήσει την αντίσταση των κελιών για να δεις σε τι κατάσταση είναι και άλλα που δεν μπορώ τώρα να σκεφτώ. Κάτι άλλο σχετικό όμως, στο Α3 ας πούμε ο stock φορτιστής δεν μπορεί να φέρει την μπαταρία σε πλήρη φόρτιση, με αποτέλεσμα την σαφώς μικρότερη διάρκεια πτήσης, εδώ ελπίζω να μην συμβαίνει το ίδιο.
|
|
|
Post by nickpsar on May 24, 2019 13:08:01 GMT 2
H μπαταρία μπαίνει σε κατάσταση storage από τη στιγμή που δεν την χρησιμοποιείς οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Τώρα όσον αφορά στον stock φορτιστή κάνει την δουλεία για την οποία σχεδιάστηκε αξιοπρεπέστατα. Δεν καταλαβαίνω ποιος ο λόγος να προχωρήσουμε σε πατέντες εκτός αν κάτι μου διαφεύγει. Νίκο, καταρχήν δεν ήμουν σίγουρος ότι μπαίνει σε κατάσταση storage, ξέρω ότι το κάνουν τα DJI, καλό αυτό. Όσο για τον stock φορτιστή μπορεί να κάνει την δουλεία του όμως δεν κάνει κάποια άλλα πράγματα, πχ. η φόρτιση γίνεται πάντα με τον ίδιο ρυθμό είτε βιάζεσαι είτε όχι ενώ με τον iMax καθορίζεις τα Α φόρτισης, δεν μπορεί να κάνει BAT METER, να μετρήσει την αντίσταση των κελιών για να δεις σε τι κατάσταση είναι και άλλα που δεν μπορώ τώρα να σκεφτώ. Κάτι άλλο σχετικό όμως, στο Α3 ας πούμε ο stock φορτιστής δεν μπορεί να φέρει την μπαταρία σε πλήρη φόρτιση, με αποτέλεσμα την σαφώς μικρότερη διάρκεια πτήσης, εδώ ελπίζω να μην συμβαίνει το ίδιο. Ως δικηγόρος του διαβόλου έχω να σου πω ότι την κατάσταση των κελιών την ελέγχεις μέσω του μενού της μπαταρίας και όσον αφορά στον ρυθμό φόρτισης ναι μεν καθορίζεις τα A φόρτισης με τον iMAX τα οποία όμως δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα συνολικά Α της μπαταρίας. Δηλαδή μια μπαταρία των 4500 mAh δεν μπορείς να την φορτίσεις με 5 Α για να πετύχεις γρηγορότερη φόρτιση. Έχεις δίκιο ότι ο stock φορτιστής του Α3 έχει θέμα. Αυτό όμως δεν συμβαίνει με τον φορτιστή του Χ8.
|
|
|
Post by Frontier on May 24, 2019 17:53:31 GMT 2
και ρε παιδια ελεος με αυτο το furoum δεν μπορεις να ανεβασεις φωτογραφιες να κανεις την δουλεια σου αν μπορειτε οι διαχηριστες ανεβαστε λιγο τα δεδομενα να μην κανουμε πεντακοσια ποστ...... Είναι περιορισμός της έκδοσης του proboards, δεν το ορίζουμε εμείς. Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, η λύση είναι το ανέβασμα των φωτογραφιών στο postimages.org και μετά post τα links εδώ (έχει και έτοιμη μορφή για το forum). Με δωρεάν εγγραφή στο postimages.org οι φωτογραφίες ΔΕΝ διαγράφονται και υποστηρίζει full αναλύσεις με διατήρηση EXIF.
|
|
|
Post by scorpio3 on May 24, 2019 23:21:42 GMT 2
και ρε παιδια ελεος με αυτο το furoum δεν μπορεις να ανεβασεις φωτογραφιες να κανεις την δουλεια σου αν μπορειτε οι διαχηριστες ανεβαστε λιγο τα δεδομενα να μην κανουμε πεντακοσια ποστ...... Είναι περιορισμός της έκδοσης του proboards, δεν το ορίζουμε εμείς. Όπως έχω γράψει και παλαιότερα, η λύση είναι το ανέβασμα των φωτογραφιών στο postimages.org και μετά post τα links εδώ (έχει και έτοιμη μορφή για το forum). Με δωρεάν εγγραφή στο postimages.org οι φωτογραφίες ΔΕΝ διαγράφονται και υποστηρίζει full αναλύσεις με διατήρηση EXIF. πολυ σωστός.... απλά και ωραία
|
|
|
Post by loykas82 on May 25, 2019 19:56:48 GMT 2
Ρε παιδια παραλαβατε αλλα δε βλεπουμε και κανα βιντεο.
|
|
|
Post by nickpsar on May 26, 2019 17:38:36 GMT 2
Ρε παιδια παραλαβατε αλλα δε βλεπουμε και κανα βιντεο. Ένα "φρέσκο" βιντεάκι με περιγραφή της λειτουργίας Dronie και στο επόμενο η αντίδραση ενός σμήνους χελιδονιών μόλις παραβίασα τον φυσικό τους χώρο.
|
|
|
Post by Εfstathios on May 29, 2019 17:46:54 GMT 2
Καλησπερα παιδια,οσοι παραγγείλατε απο bangood σε ποσες μερες παραλαβατε? Περιμενω κι εγω αλλα το tracking number δεν λειτουργει ακομα (post NL) priority direct mail...
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 30, 2019 6:29:53 GMT 2
Καλησπερα παιδια,οσοι παραγγείλατε απο bangood σε ποσες μερες παραλαβατε? Περιμενω κι εγω αλλα το tracking number δεν λειτουργει ακομα (post NL) priority direct mail... Από την στιγμή που έφυγε από Κίνα θέλει καμιά δεκαριά μέρες περίπου να πάει Ολλανδία, εκεί θα γίνει το πρώτο σκανάρισμα και θα μπει στο σύστημα παρακολούθησης. Μετά σε μια βδομάδα θα το έχεις. Εδώ να το κοιτάς: postnl.post/tracktrace
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 30, 2019 21:51:20 GMT 2
Ήρθε επιτέλους η ώρα να γράψω την ιστορία μου και το μπλέξιμο μου με την αγορά του Χ8.
Στις 20 Μαρτίου είχα κάνει την πρώτη αγορά με κουπόνι περίπου 383€ αλλά το BG μου έκανε ακύρωση και επέστρεψε τα χρήματα για αστείο λόγο. Στις 23 Απριλίου το BG από την αποθήκη GWTR είχε το Fimi X8 σε On Stock και Shipping: Processing time: 24 ώρες. Το βράδυ αποφάσισα να κάνω την αγορά η οποία έγινε κανονικά με Priority Direct Mail. Στο ίντερνετ όμως τις επόμενες μέρες είδα φίλους να γράφουν ότι το BG σε όσους αγόρασαν από την αποθήκη GWTR έστελνε ειδοποίηση για αλλαγή του τρόπου αποστολής κάτι που σε μένα δεν είχε γίνει. Για να προλάβω τυχών "περιπέτειες" αμέσως τους έστειλα email τονίζοντας ότι δεν θα δεχθώ καμία αλλαγή στον τρόπο αποστολής χωρίς ειδοποίηση. Στις 29 Απριλίου έλαβα μήνυμα για Shipped Out αλλά μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη με περίμενε όταν είδα το track αφού το πακέτο ερχόταν με ΤΗ (Ταϊλάνδη) και όχι από Ευρώπη παρότι στην παραγγελία φαινόταν κανονικά το Priority Air Mail.
Άρχισα μια παρατεταμένη διαδικασία αλληλογραφίας με το BG και οι υπαλληλίσκοι του με διαβεβαίωσαν ότι δεν θα πληρώσω τίποτα κάτι που φυσικά ποτέ δεν πίστεψα αλλά δεν μπορούσα να κάνω και κάτι άλλο πλέον από το να περιμένω. Όλο αυτό όμως μου χάλασε εντελώς την διάθεση, ξενέρωσα τελείως... Έφτασε γρήγορα Ελλάδα και φυσικά πήγε τελωνείο... Επικοινώνησα με το BG και μου είπαν μετά από ώρες διαπραγματεύσεων όταν πάρω τα έγγραφα με το ποσό πληρωμής να τους τα στείλω για να μου κάνουν την επιστροφή. Δεν ησύχασα και άρχισα να ψάχνομαι τι να κάνω, μίλησα με κάποια παιδιά και ειδικά με ένα παιδί από Θεσσαλονίκη τον Γιάννη που ήταν ίδια περίπτωση. Εκείνος είχε πληρώσει στο τελωνείο 69€, το τελωνείο τον χρέωσε αυτό το ποσό χωρίς καν να του ζητήσει κάποιο έγγραφο. Άρχισα να ελπίζω ότι θα γίνει και με εμένα το ίδιο, και ωωω του θαύματος, βλέπω μετά από δύο μέρες έξοδο από τελωνείο και το πακέτο προς διανομή...! Ήρθε ειδοποίηση, πήγα ΕΛΤΑ και πλήρωσα και γω 69€...!! Το τελωνείο έκανε τον εκτελωνισμό αυτόματα, δέχθηκε ως αξία της συσκευής τα 173€ που είχε δηλώσει το BG, οπότε δεν ζήτησε PayPal. Επικοινώνησα με το BG για να τους στείλω τα σχετικά για να κάνουν την επιστροφή αλλά έκαναν τους κινέζους... δεν δεχόταν με τίποτα να με καλύψουν παρά το ότι το λάθος ήταν καθαρά δικό τους. Η δικαιολογία τους ήταν ότι δεν είχα τσεκάρει το Shipping insurance. Κυριολεκτικά μετά από 3 ώρες κάποιος είπε ότι θα προωθήσει το αίτημα μου. Έστειλα με email τα σχετικά όπως μου είπαν και περίμενα όμως δεν έγινε τίποτα... Κάποια στιγμή ο Φάνης μου έστειλε ένα μήνυμα και μου είπε να απευθυνθώ στον China Tech King GR που ίσως μπορέσει να βοηθήσει. Πράγματι έστειλα ένα μήνυμα στον άνθρωπο και μου είπε να περιμένω... Πέρασε όμως μια βδομάδα και δεν είχα νέα, οπότε ξαναενόχλησα. Μετά από διαβουλεύσεις μου είπε ότι οι κινέζοι δέχονται να επιστρέψουν το ΦΠΑ 43€ αλλά όχι το τέλος και τον εκτελωνισμό κάπου 26€. Δεν είχα και άλλη επιλογή, απ' το να μην πάρω τίποτα καλά ήταν και αυτά, πες ότι είχα βάλει την Shipping insurance κάπου 10€ θα έχανα πλέον κάπου 16€ δε βαριέσαι, συμφώνησα. Έστειλα ξανά τα σχετικά στους κινέζους και επιτέλους σήμερα μου γύρισαν 43€. Η βοήθεια του φίλου China Tech King GR ήταν καθοριστική, του οφείλω ένα ευχαριστώ διότι έκανε ότι μπορούσε αν και η αγορά δεν ήταν από τον δικό του κωδικό. Τo BG είναι ένα εντελώς απαράδεκτο κατάστημα, πολύ αφερέγγυο έχει χάσει σαφώς την εμπιστοσύνη μου. Είναι απαράδεκτοι, αυτοί έκαναν τη βλακεία και μετά δεν αναγνώριζαν το λάθος τους. ΠΡΟΣΟΧΗ μεγάλη λοιπόν με το BG εγώ πλέον θα είμαι πολύ επιφυλακτικός, ΠΑΝΤΑ θα βάζω Shipping insurance και ας πληρώνω με PayPal για καλό και για κακό... Στην βαθμολογία θα βάλω 1 αστέρι και θα γράψω τα χειρότερα λόγια... Attachments:
|
|
|
Post by Hlias Virtual rise-SUN-set on May 30, 2019 22:11:19 GMT 2
Όλη αυτή η ιστορία μου χάλασε εντελώς την ψυχολογία, είχα φάει ένα γερό ξενέρωμα και σε συνάρτηση με τα όσα βλέπαμε για ανεξήγητες πτώσεις δεν είχα καμιά διάθεση για πτήση. Τo άνοιξα μόνο μι αφορά, έκανε τα UpD και σήμερα ζήτησε και το νέο που αφορά το gimbal. Τελικά πήγα το απόγευμα σε ένα αθλητικό πάρκο και με πολύ επιφύλαξη έγινε η πρώτη πτήση που πήγε άριστα. Για καλό και για κακό έκαναν ScreenRec από την αρχή απ' όπου και οι εικόνες αφού ακόμη δεν κατέβασα την SD. Οι εντυπώσεις άριστες, σταθερό Hoover πολύ καλή απόκριση στα στικ, (αναπόφευκτα μου ήρθαν μνήμες από το 501, καμία σχέση βέβαια) μα πάνω απ' όλα η εικόνα μάρμαρο. Το gimbal δεν μου φάνηκε να έχει κλίση κάτι που δύσκολα διακρίνεται βέβαια, η ίσαλος της θάλασσας είναι το καλύτερο τσεκάρισμα αλλά εδώ δεν έχω...! Η πτήση περιορίστηκε σε μικρή απόσταση, δεν είχα σκοπό για άλλα σήμερα, απλά η πρώτη επαφή ήταν άριστη... Ευχαριστώ και τους φίλους κυρίως τον Νίκο που μας "έμπασε" στον κόσμο του Χ8 αλλά και τον "παλαβό" dukepapas που μου είπε κάποια πράγματα αφού είχε την ευκαιρία να το "ψάξει" νωρίτερα... Attachments:
|
|
|
Post by tsopirs on May 30, 2019 22:55:32 GMT 2
Καλές πτήσεις και καλές προσγειωσεις.το όρισες πολύ από την αρχή..Και είναι κανόνας όταν κάτι το ζαλίζουν πολύ θα φάμε ξενέρωμα..μέσα στην ατυχία σου ήσουν πολύ τυχερός με το τελωνείο όμως..περίπου τα μισά σου βγήκαν από όσα έπρεπε.. Το priority line είναι ασφαλές όταν το δέμα είναι από Κίνα..αν μπλέξεις με αποθήκες δεξιά και αριστερά όπου στέλνουν συνήθως με Μαλαισία η Σιγκαπούρης....την τρως κανονικά
|
|
|
Post by scorpio3 on May 31, 2019 11:01:47 GMT 2
Καλημέρα στην παρέα τι landing pad προτείνεται?? 55mm η 75mm για το fimi x8 se
|
|
silent
Junior Member
|
Post by silent on May 31, 2019 13:49:59 GMT 2
έχω την εντύπωση οτι μιλάς για tariff insurance και όχι shipping insurance.
|
|
|
Post by Εfstathios on May 31, 2019 19:21:42 GMT 2
Όλη αυτή η ιστορία μου χάλασε εντελώς την ψυχολογία, είχα φάει ένα γερό ξενέρωμα και σε συνάρτηση με τα όσα βλέπαμε για ανεξήγητες πτώσεις δεν είχα καμιά διάθεση για πτήση. Τo άνοιξα μόνο μι αφορά, έκανε τα UpD και σήμερα ζήτησε και το νέο που αφορά το gimbal. Τελικά πήγα το απόγευμα σε ένα αθλητικό πάρκο και με πολύ επιφύλαξη έγινε η πρώτη πτήση που πήγε άριστα. Για καλό και για κακό έκαναν ScreenRec από την αρχή απ' όπου και οι εικόνες αφού ακόμη δεν κατέβασα την SD. Οι εντυπώσεις άριστες, σταθερό Hoover πολύ καλή απόκριση στα στικ, (αναπόφευκτα μου ήρθαν μνήμες από το 501, καμία σχέση βέβαια) μα πάνω απ' όλα η εικόνα μάρμαρο. Το gimbal δεν μου φάνηκε να έχει κλίση κάτι που δύσκολα διακρίνεται βέβαια, η ίσαλος της θάλασσας είναι το καλύτερο τσεκάρισμα αλλά εδώ δεν έχω...! Η πτήση περιορίστηκε σε μικρή απόσταση, δεν είχα σκοπό για άλλα σήμερα, απλά η πρώτη επαφή ήταν άριστη... Ευχαριστώ και τους φίλους κυρίως τον Νίκο που μας "έμπασε" στον κόσμο του Χ8 αλλά και τον "παλαβό" dukepapas που μου είπε κάποια πράγματα αφού είχε την ευκαιρία να το "ψάξει" νωρίτερα... Καλησπερα...μια απο τα ιδια.... Πρωτη παραγγελια πριν απο ενα μηνα περιπου,μετα απο 10 μερες αφου εγινε...ακυρωση... Νεα παραγγελια στις 20 Μαϊου και στις 23 στελνουν μηνυμα οτι εφυγε... Το tracking φυσικα δεν δουλεψε... Μετα απο μερες τσεκαρω τον λογαριασμο και η ημερομηνια shiped εχει αλλαξει απο 23 σε 27! Το tracking δεν λειτουργει ακομα και σημερα στο chat μου λενε οτι τελικα εφυγε στις 28!!!
|
|
|
Post by Εfstathios on May 31, 2019 19:25:59 GMT 2
Καλημέρα στην παρέα τι landing pad προτείνεται?? 55mm η 75mm για το fimi x8 se Καλησπερα Νικο,εγω εχω παραγγειλει το pgytech landing pad pro που ειναι πιο συμπαγες και οχι φτερο στο ανεμο σαν τα πιο απλα και δεν χρειαζεται και στηριγματα,αυτα ειναι και γουστα βεβαια... Προς το παρων ομως οταν μου ερθει θα το χρησημοποιω σαν βενταλια για να κανω αερα γιατι με το bangood που μπλεξαμε,να δουμε ποτε θα ερθει,αν ερθει...
|
|
|
Post by Εfstathios on May 31, 2019 19:28:10 GMT 2
|
|
|
Post by nickpsar on May 31, 2019 19:30:35 GMT 2
Όλη αυτή η ιστορία μου χάλασε εντελώς την ψυχολογία, είχα φάει ένα γερό ξενέρωμα και σε συνάρτηση με τα όσα βλέπαμε για ανεξήγητες πτώσεις δεν είχα καμιά διάθεση για πτήση. Τo άνοιξα μόνο μι αφορά, έκανε τα UpD και σήμερα ζήτησε και το νέο που αφορά το gimbal. Τελικά πήγα το απόγευμα σε ένα αθλητικό πάρκο και με πολύ επιφύλαξη έγινε η πρώτη πτήση που πήγε άριστα. Για καλό και για κακό έκαναν ScreenRec από την αρχή απ' όπου και οι εικόνες αφού ακόμη δεν κατέβασα την SD. Οι εντυπώσεις άριστες, σταθερό Hoover πολύ καλή απόκριση στα στικ, (αναπόφευκτα μου ήρθαν μνήμες από το 501, καμία σχέση βέβαια) μα πάνω απ' όλα η εικόνα μάρμαρο. Το gimbal δεν μου φάνηκε να έχει κλίση κάτι που δύσκολα διακρίνεται βέβαια, η ίσαλος της θάλασσας είναι το καλύτερο τσεκάρισμα αλλά εδώ δεν έχω...! Η πτήση περιορίστηκε σε μικρή απόσταση, δεν είχα σκοπό για άλλα σήμερα, απλά η πρώτη επαφή ήταν άριστη... Ευχαριστώ και τους φίλους κυρίως τον Νίκο που μας "έμπασε" στον κόσμο του Χ8 αλλά και τον "παλαβό" dukepapas που μου είπε κάποια πράγματα αφού είχε την ευκαιρία να το "ψάξει" νωρίτερα... Καλές πτήσεις Ηλία. Πίστεψε με θα το λατρέψεις το X8 και μην το φοβάσαι καθόλου. Η πλειονότητα των ατυχημάτων οφείλεται σε λάθος χειρισμό και όχι σε ελαττωματικό προϊόν ή μη λειτουργικό firmware.
|
|