zelhs
Junior Member
www.zelhs.gr
|
Post by zelhs on Apr 6, 2018 4:15:15 GMT 2
Καλησπερα Ανοιξε πλεον ο καιρος και ηρθε η ωρα να πεταξω και εγω το Spark..(ναι ηταν στο ντουλαπι καθως αρχαριος και φοβομουνα τον καιρο) ψαχνω να βρω στα ελληνικα καποιο βιντεο που να εξηγει ΟΛΟ το DJI GO4 τι ειναι το καθε συμβολο καθως σχεδον τα μισα ξερω απο αυτα! Μην γελατε καθως τελειος αρχαριος και φοβιτσιαρης οπως ειπα! ζητημα να το πεταξα 5-6 φορες Εαν ξερετε καποιον οδηγο να μου ανεβασετε θα σας ημουν ευγνώμων!!!! www.xlab.gr/blog/to-dji-go-4-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC
|
|
|
Spark
Apr 6, 2018 10:35:05 GMT 2
Post by dmitsos on Apr 6, 2018 10:35:05 GMT 2
|
|
|
Spark
Apr 11, 2018 11:41:17 GMT 2
Post by jeejee on Apr 11, 2018 11:41:17 GMT 2
Καλησπερα.
Γραφω εδω, γιατι πιστευω πως ειναι το καταλληλοτερο σημειο, λογω των επιλογων μου. Ειχα καποιες κακες εμπειριες με drones στο παρελθον (ως χειριστης) και ετσι, δεν αγορασα ποτε καποιο. Οι παλιες εμπειριες που ειχα, ηταν με χειρισμο ενος syma x8. Εντελως ασταθες. Με την αρχη της πτησης, ηξερα πως θα παει κατι στραβα. Συνηθως εσπαγα ελικες ή προσγειωνοταν ανωμαλα σε χωρους που δυσκολα ειχα προσβαση.
Τελευταια, αρχισε να μου αρεσει η ιδεα του active follow και του dronie mode απο ενα drone. Περισσοερο προσιτη την αγορα ενος drone, την εκανε για εμενα ο ερχομος του tello. Συντομα καταλαβα πως η καμερα του ειναι φοβερο VFM αλλα σαν selfie drone, ειναι κακη. Μολις εμαθα πως δεν δεχεται SD, σκεφτηκα την ασυρματη μεταδοση και την ποιοτητα του video και απλα απεκλεισα το ενδεχομενο να το αγορασω.
Ετσι λοιπον, κατεληξα στο spark. Βλεπωντας βιντεο με τον χειρισμο του, καταλαβαινω πως ειναι αρκετα ασφαλες. Αναρωτιεμαι εαν οντως ειναι ετσι και εδω θελω την βοηθεια σας, γιατι ειχα δει αντιστοιχα βιντεο που μου εβγαζαν την ιδια ασφαλεια απο SYMA, και τελικα το εκανα.. κομματια :-)
Θελω λοιπον ενα ασφαλες drone, χωρις να δαπανησω ενα σωρο χρηματα, να μπορει να το χειριστει ευκολα και ενας αρχαριος και να μην κυνδυνευει να το στειλει μεσα σε καποια θαλασσα ή σε κανεναν γκρεμο.. Πανω απ ολα, θελω να ειναι ενα selfie drone. Εχω δει τα modes του app για το spark και ειναι πληρως ικανοποιητικα ως προς το τελευταιο κομματι.
Η γνωμη μου ειναι πως το spark ειναι η καλυτερη επιλογη. Ειναι ομως; Ποσο ευκολο ειναι να τα θαλασσωσω και να προκαλεσω ζημια και ποσο ευκολος ειναι ο χειρισμος για καποιον που εχει σπασει ηδη ενα SYMΑ; Για τον λογο τον οποιο θελω το drone, το ιδανικο σεναριο, θα ηταν να αγορασω ενα drone με θηκη για την καμερα μου. Φοβαμαι ομως πως καποια μερα, εκτος απο το drone, θα χασω και την καμερα :-)
Τι προτεινετε;
|
|
|
Post by Frontier on Apr 11, 2018 14:45:53 GMT 2
Καλωσήρθες στην παρέα. Τα τετρακόπτερα αυτού του τύπου - χωρίς GPS - εξαρτώνται απόλυτα από τις ικανότητες του χειριστή, μιας που δεν διαθέτουν βοηθήματα (π.χ GPS, βαρόμετρο, αισθητήρες αποφυγής εμποδίων κ.λ.π), αλλά είναι φθηνά και συνήθως κάποιος ξεκινά με αυτά ώστε να μάθει να πετά πριν πάει σε κάτι πιο ακριβό. Η έλευση νέων συστημάτων υποβοήθησης πτήσης, έχει κάνει σαφώς ευκολότερη την πτήση από αρχάριους. Το Spark είναι ένα τέτοιο αεροσκάφος. Το Tello είναι ένα παιχνίδι, ούτε κάμερα καλή έχει (έχει πολύ jello που δεν έχουν αεροσκάφη φθηνότερα από αυτό), αλλά και η έλλειψη MicroSD όπως ανέφερες αποτελεί μειονέκτημα. Καμία σχέση το Syma με το DJI Spark, ομοιάζουν όσο τα μήλα με τα πορτοκάλια. Τίποτε περισσότερο δεν λέω. Αυτό - το που θα το στείλεις - είναι δική σου επιλογή και απόφαση. Εννοείται ότι όταν πετάς δίπλα σε θάλασσα και χάσεις τον έλεγχο - για κάποιον λόγο - θα καταλήξει μέσα. Το ίδιο αν το στέλνεις σε "επικίνδυνα μονοπάτια" χωρίς να έχεις την απαιτούμενη εμπειρία. Γενικότερα, πρέπει να ξέρεις να πετάς και κυρίως να έχεις αίσθηση ότι πετάς με κάτι για το οποίο - όπως όλα τα υπόλοιπα πετούμενα - ισχύει ο νόμος της βαρύτητας. Η λογική λέει ότι ξεκινάς χαμηλά και κοντά, μαθαίνεις τα όριά σου και τα όρια του αεροσκάφους και μετά προχωράς βήμα-βήμα. Δες τις παρουσιάσεις μου, θα μάθεις αρκετά πράγματα. Κάμερα ξεχωριστή δεν παίρνει το Spark, όπως και κανένα DJI. Εφόσον πετάς σε ανοικτό χώρο και ακολουθείς τους κανόνες ασφαλείας, δεν θα έχεις θέμα. Και πάντα έχουμε στο μυαλό μας ότι ξεκινάμε χαμηλά και κοντά. Οι τρέχουσες προσφορές για Spark είναι εδώ: www.freedrone.gr/thread/14/gearbest-com-dji-spark
|
|
|
Spark
Apr 11, 2018 15:22:51 GMT 2
Vako likes this
Post by sotirist on Apr 11, 2018 15:22:51 GMT 2
Καλησπερα. Γραφω εδω, γιατι πιστευω πως ειναι το καταλληλοτερο σημειο, λογω των επιλογων μου. Ειχα καποιες κακες εμπειριες με drones στο παρελθον (ως χειριστης) και ετσι, δεν αγορασα ποτε καποιο. Οι παλιες εμπειριες που ειχα, ηταν με χειρισμο ενος syma x8. Εντελως ασταθες. Με την αρχη της πτησης, ηξερα πως θα παει κατι στραβα. Συνηθως εσπαγα ελικες ή προσγειωνοταν ανωμαλα σε χωρους που δυσκολα ειχα προσβαση. Τελευταια, αρχισε να μου αρεσει η ιδεα του active follow και του dronie mode απο ενα drone. Περισσοερο προσιτη την αγορα ενος drone, την εκανε για εμενα ο ερχομος του tello. Συντομα καταλαβα πως η καμερα του ειναι φοβερο VFM αλλα σαν selfie drone, ειναι κακη. Μολις εμαθα πως δεν δεχεται SD, σκεφτηκα την ασυρματη μεταδοση και την ποιοτητα του video και απλα απεκλεισα το ενδεχομενο να το αγορασω. Ετσι λοιπον, κατεληξα στο spark. Βλεπωντας βιντεο με τον χειρισμο του, καταλαβαινω πως ειναι αρκετα ασφαλες. Αναρωτιεμαι εαν οντως ειναι ετσι και εδω θελω την βοηθεια σας, γιατι ειχα δει αντιστοιχα βιντεο που μου εβγαζαν την ιδια ασφαλεια απο SYMA, και τελικα το εκανα.. κομματια :-) Θελω λοιπον ενα ασφαλες drone, χωρις να δαπανησω ενα σωρο χρηματα, να μπορει να το χειριστει ευκολα και ενας αρχαριος και να μην κυνδυνευει να το στειλει μεσα σε καποια θαλασσα ή σε κανεναν γκρεμο.. Πανω απ ολα, θελω να ειναι ενα selfie drone. Εχω δει τα modes του app για το spark και ειναι πληρως ικανοποιητικα ως προς το τελευταιο κομματι. Η γνωμη μου ειναι πως το spark ειναι η καλυτερη επιλογη. Ειναι ομως; Ποσο ευκολο ειναι να τα θαλασσωσω και να προκαλεσω ζημια και ποσο ευκολος ειναι ο χειρισμος για καποιον που εχει σπασει ηδη ενα SYMΑ; Για τον λογο τον οποιο θελω το drone, το ιδανικο σεναριο, θα ηταν να αγορασω ενα drone με θηκη για την καμερα μου. Φοβαμαι ομως πως καποια μερα, εκτος απο το drone, θα χασω και την καμερα :-) Τι προτεινετε; Καλησπέρα και σε σένα jeejee και Χρόνια Πολλά. Καλώς ήλθες στην παρέα μας. Θέτεις πολλά και υποκειμενικά θέματα, αλλά ας προσπαθήσουμε να τα βάλουμε σε μία σειρά: - Syma X8 και εμπειρίες του παρελθόντος: Όλοι μα όλοι μας, έχουμε ατυχήματα με τα drone μας, όποια μάρκα ή τύπος και εάν είναι. Αλλες φορές από άγνοια, άλλες από κακό χειρισμό, άλλες από δύσκολες καταστάσεις καιρού, άλλες επειδή έχουμε τα νεύρα μας, δεκάδες οι λόγοι. Με την εξάσκηση και με την κατανόηση του τί φταίει (ή δεν φταίει) κάθε φορά, γινόμαστε καλύτεροι χειριστές και οδηγούμε με ασφάλεια για εμάς, τα σκάφη και τους γύρω μας. Έχω τύχει σε δύστροπα στον χειρισμό σκάφη, αλλά με λίγη εξάσκηση το παλεύω. Δεν έχω χειριστεί το συγκεκριμένο σκάφος οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Η βασική ερώτηση που πρέπει να κάνεις είναι αν είσαι διατεθειμένος να κάψεις χρόνο κυρίως, για να μπορείς να χειρίζεσαι ένα drone (όποιο drone) και να βγάζεις και τα selfie video σου ταυτόχρονα. -Spark: Παρόλο που η DJI το διαφημίζει σαν selfie drone, το Spark κάνει απίστευτα πράγματα για την κατηγορία του, τόσο σε επίπεδο σκάφους όσο και gimbal & κάμερας. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα απλό στον χειρισμό του και ότι διαθέτει ότι πιό τεχνολογικά προηγμένο για να βοηθήσει τον χειριστή να αποφύγει κακοτοπιές και να διασκεδάσει την πτήση. Βέβαια, εάν θέλει κάποιος να φτάσει στα όριά του drone ή στα δικά του ή και να τα ξεπεράσει (χωρίς εμπειρία), μπορεί μιά χαρά να το χάσει, να το στουκάρει, να πέσει, να κολυμπήσει, κλπ αλλά είναι ένα πολύ εξελιγμένο σκάφος. Όπως σε όλα όμως, έτσι και εδώ το κόστος του είναι υψηλό, ειδικά εάν το περιορίσεις σαν ένα "selfie drone". Απόψή μου: Υποθέτω ότι έχεις ήδη δεί τις τιμές του Spark, οπότε εάν είσαι συμβατός με αυτές, δεν νομίζω ότι θα βρείς πρόβλημα στον χειρισμό του και στην συμπεριφορά του, αρκεί να πρυτανεύει η κοινή λογική και να διαθέτεις χρόνο για το "πτηνό" σου. Εάν πάλι αποφασίσεις ότι θες και το "κάτι παραπάνω", το Sparkάκι δεν θα σε προδώσει ποτέ. ΥΓ. Drone με θήκη για την κάμερά σου, θα είχε τις διαστάσεις τουλάχιστον ενός ...... Phantom και πάλι θα είχε να λύσει δεκάδες τεχνικά προβλήματα, οπότε για το ....ορατό μέλλον δεν το βλέπω να συμβαίνει . Μην ξεχνάς ότι το spark χωράει στην τσέπη σου μαζί με το χειριστήριό του. Αυτό το θεωρώ το μεγαλύτερο ατού του, για πολλούς λόγους, που είναι αντικείμενο άλλης κουβέντας. Για ότι θες, τα μέλη εδώ θα σε βοηθήσουμε όσο μπορούμε Σωτήρης
|
|
|
Spark
Apr 11, 2018 15:30:39 GMT 2
Post by jeejee on Apr 11, 2018 15:30:39 GMT 2
Απόψή μου: Υποθέτω ότι έχεις ήδη δεί τις τιμές του Spark, οπότε εάν είσαι συμβατός με αυτές, δεν νομίζω ότι θα βρείς πρόβλημα στον χειρισμό του και στην συμπεριφορά του, αρκεί να πρυτανεύει η κοινή λογική και να διαθέτεις χρόνο για το "πτηνό" σου. Εάν πάλι αποφασίσεις ότι θες και το "κάτι παραπάνω", το Sparkάκι δεν θα σε προδώσει ποτέ. Ευχαριστω και τους δυο για τις αμεσες και κατατοπιστικοτατες απαντησεις. Με εχετε σχεδον πεισει να αγορασω το Spark (ειμαι ευκολοπιστος, ετσι . Ο μονος μου ενδιασμος ειναι σχετικα με την τιμη, για αυτο και το αντιστοιχο quote. Το βρισκω (χωρις το flymore) σε μια ποικιλια τιμων απο 370€ ( mustshop.gr/hoddy-athlitismos/eleytheros-xronos/modelling/drones/dji-spark-alpine-white-cp.pt.000741.html?sl=el ) εως 500+. Αναρωτιεμαι εαν ειναι η ιδια συσκευη, εαν υπαρχουν θεματα με παραεισαγωγες, μοντελα μη γνησια κτλ. Ας με κατατοπισει καποιος, εαν ειναι ευκολο.
|
|
|
Spark
Apr 11, 2018 16:03:45 GMT 2
Post by sotirist on Apr 11, 2018 16:03:45 GMT 2
Κοίτα, Το σκάφος μόνο (όπως στο link που παραθέτεις) αποτελεί τον βασικό σπόνδυλο της πρότασης της DJI. Άποψή μου, ότι χωρίς χειριστήριο (που είναι ακριβούτσικο) χάνεις πολύ από την εμπειρία, αλλααααααά....... - Εάν τα πάς καλά με smartphones και mobile apps - Εχεις την υπομονή που χρειάζεται για να χειρίζεσαι το σκάφος, στο κατά τα άλλα "γεμάτο" περιβάλλον χρήσης του DJI Go 4, με εικονικά joystick - Δεν σκοπεύεις να πας πάνω από 200-300 μέτρα μακρυά από το σημείο απογείωσης στο άμεσο μέλλον ..... τότε μπορείς να το παλέψεις μόνο του. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πήγα στο fly more combo (FMC) χωρίς συζήτηση (για αυτό σου είπα για το κόστος νωρίτερα). Και εάν ήταν να ξανα-αποφάσιζα, πάλι το FMC (φουντούνια χα χα χα) θα έπαιρνα. Πίστεψέ με, θα το χρειαστείς και για να το φτιάξεις εκ των υστέρων θα το πληρώσεις καραβίσιο. Επιπλέον, ότι post δημοσιεύεται εδώ για προσφορές από το εξωτερικό, αφορά γνήσια προιόντα, που παρέχονται σε τιμές αρκετά χαμηλότερα των ελληνικών. Δες στις σχετικές ενότητες του forum Σ
|
|
|
Spark
Apr 11, 2018 16:07:46 GMT 2
Post by jeejee on Apr 11, 2018 16:07:46 GMT 2
Κοίτα, Το σκάφος μόνο (όπως στο link που παραθέτεις) αποτελεί τον βασικό σπόνδυλο της πρότασης της DJI. Άποψή μου, ότι χωρίς χειριστήριο (που είναι ακριβούτσικο) χάνεις πολύ από την εμπειρία, αλλααααααά....... - Εάν τα πάς καλά με smartphones και mobile apps - Εχεις την υπομονή που χρειάζεται για να χειρίζεσαι το σκάφος, στο κατά τα άλλα "γεμάτο" περιβάλλον χρήσης του DJI Go 4, με εικονικά joystick - Δεν σκοπεύεις να πας πάνω από 200-300 μέτρα μακρυά από το σημείο απογείωσης στο άμεσο μέλλον ..... τότε μπορείς να το παλέψεις μόνο του. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πήγα στο fly more combo (FMC) χωρίς συζήτηση (για αυτό σου είπα για το κόστος νωρίτερα). Και εάν ήταν να ξανα-αποφάσιζα, πάλι το FMC (φουντούνια χα χα χα) θα έπαιρνα. Πίστεψέ με, θα το χρειαστείς και για να το φτιάξεις εκ των υστέρων θα το πληρώσεις καραβίσιο. Επιπλέον, ότι post δημοσιεύεται εδώ για προσφορές από το εξωτερικό, αφορά γνήσια προιόντα, που παρέχονται σε τιμές αρκετά χαμηλότερα των ελληνικών. Δες στις σχετικές ενότητες του forum Σ Ευχαριστω πολυ Σωτηρη. Η αληθεια ειναι πως ειμαι smartphonακιας kai πως το χειριστηριο - εκτος απο την αναλογικη αισθηση των μοχλων - δεν νομιζω πως θα με βολεψει καπου αλλου. Οι λειτουργιες πρεπει ουτως ή αλλως να γινουν απο το κινητο και απ οτι καταλαβαινω απο τα reviews, εχει παραδοξως φοβερο χειρισμο απο το mobile
|
|
|
Spark
Apr 11, 2018 16:25:49 GMT 2
Post by sotirist on Apr 11, 2018 16:25:49 GMT 2
Κοίτα, Το σκάφος μόνο (όπως στο link που παραθέτεις) αποτελεί τον βασικό σπόνδυλο της πρότασης της DJI. Άποψή μου, ότι χωρίς χειριστήριο (που είναι ακριβούτσικο) χάνεις πολύ από την εμπειρία, αλλααααααά....... - Εάν τα πάς καλά με smartphones και mobile apps - Εχεις την υπομονή που χρειάζεται για να χειρίζεσαι το σκάφος, στο κατά τα άλλα "γεμάτο" περιβάλλον χρήσης του DJI Go 4, με εικονικά joystick - Δεν σκοπεύεις να πας πάνω από 200-300 μέτρα μακρυά από το σημείο απογείωσης στο άμεσο μέλλον ..... τότε μπορείς να το παλέψεις μόνο του. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πήγα στο fly more combo (FMC) χωρίς συζήτηση (για αυτό σου είπα για το κόστος νωρίτερα). Και εάν ήταν να ξανα-αποφάσιζα, πάλι το FMC (φουντούνια χα χα χα) θα έπαιρνα. Πίστεψέ με, θα το χρειαστείς και για να το φτιάξεις εκ των υστέρων θα το πληρώσεις καραβίσιο. Επιπλέον, ότι post δημοσιεύεται εδώ για προσφορές από το εξωτερικό, αφορά γνήσια προιόντα, που παρέχονται σε τιμές αρκετά χαμηλότερα των ελληνικών. Δες στις σχετικές ενότητες του forum Σ Ευχαριστω πολυ Σωτηρη. Η αληθεια ειναι πως ειμαι smartphonακιας kai πως το χειριστηριο - εκτος απο την αναλογικη αισθηση των μοχλων - δεν νομιζω πως θα με βολεψει καπου αλλου. Οι λειτουργιες πρεπει ουτως ή αλλως να γινουν απο το κινητο και απ οτι καταλαβαινω απο τα reviews, εχει παραδοξως φοβερο χειρισμο απο το mobile Εχει όντως καλό χειρισμό από τα smartphone, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για προσθήκη του χειριστηρίου, πέρα από την αναλογική αίσθηση των joysticks. Θα μείνω μόνο στο γεγονός ότι χωρίς χειριστήριο η σύνδεση με το σκάφος για τα πάντα είναι μόνον μέσω του wi-fi του smartphone, οπότε το setup είναι ευαίσθητο σε παρεμβολές από εξοπλισμό κινητής, άλλα smartphones, wifi hotspots, ασύρματα flash κλπ. Άποψή μου πάντα. Ετσι και αλλοιώς μπορείς να δοκιμάσεις και βλέπεις... Σ
|
|
|
Spark
Apr 11, 2018 16:29:04 GMT 2
Post by jeejee on Apr 11, 2018 16:29:04 GMT 2
Ευχαριστω πολυ Σωτηρη. Η αληθεια ειναι πως ειμαι smartphonακιας kai πως το χειριστηριο - εκτος απο την αναλογικη αισθηση των μοχλων - δεν νομιζω πως θα με βολεψει καπου αλλου. Οι λειτουργιες πρεπει ουτως ή αλλως να γινουν απο το κινητο και απ οτι καταλαβαινω απο τα reviews, εχει παραδοξως φοβερο χειρισμο απο το mobile Εχει όντως καλό χειρισμό από τα smartphone, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για προσθήκη του χειριστηρίου, πέρα από την αναλογική αίσθηση των joysticks. Θα μείνω μόνο στο γεγονός ότι χωρίς χειριστήριο η σύνδεση με το σκάφος για τα πάντα είναι μόνον μέσω του wi-fi του smartphone, οπότε το setup είναι ευαίσθητο σε παρεμβολές από εξοπλισμό κινητής, άλλα smartphones, wifi hotspots, ασύρματα flash κλπ. Άποψή μου πάντα. Ετσι και αλλοιώς μπορείς να δοκιμάσεις και βλέπεις... Σ Αρα τιθεται και ενα θεμα ασφαλειας σχετικα με τις ανυσηχιες μου, σωστα; Απ οτι αντιλαμβανομαι βεβαια, το spark, σε περιπτωση που χασει την συνδεση και εχει αρκετο ποσοστο μπαταριας, θα επιστρεψει στην βαση του βασει GPS. Σωστα; Δυστυχως, δεν μπορεσα να βρω καποιο ενεργο κουπονι αυτη τη στιγμη. Αυτη η προσφορα, δειχνει το καλυτερο deal μεχρι στιγμης.
|
|
|
Post by Frontier on Apr 11, 2018 18:22:43 GMT 2
Εχει όντως καλό χειρισμό από τα smartphone, αλλά υπάρχουν και άλλοι λόγοι για προσθήκη του χειριστηρίου, πέρα από την αναλογική αίσθηση των joysticks. Θα μείνω μόνο στο γεγονός ότι χωρίς χειριστήριο η σύνδεση με το σκάφος για τα πάντα είναι μόνον μέσω του wi-fi του smartphone, οπότε το setup είναι ευαίσθητο σε παρεμβολές από εξοπλισμό κινητής, άλλα smartphones, wifi hotspots, ασύρματα flash κλπ. Άποψή μου πάντα. Ετσι και αλλοιώς μπορείς να δοκιμάσεις και βλέπεις... Σ Αρα τιθεται και ενα θεμα ασφαλειας σχετικα με τις ανυσηχιες μου, σωστα; Δεν έχω καταλάβει τι είδους ανησυχίες έχεις. Το Spark εάν πετά χωρίς χειριστήριο (με smartphone δηλαδή) είναι ούτως ή άλλως κλειδωμένο στα 50 μέτρα απόσταση και ύψος, άρα αποκλείεται να το χάσεις εάν πετάς πάνω από ξηρά. Γνώμη μου - και όπως σου είπε και ο sotirist - είναι να πας για την έκδοση με το χειριστήριο. Κανένα - μα κανένα - smartphone όσο εξοικειωμένος και να είσαι με virtual controls δεν φθάνει στο ελάχιστο την αίσθηση χειρισμού και ελέγχου που σου δίνουν τα "αναλογικά" (που μόνο αναλογικά δεν είναι) sticks. Ναι.
|
|
|
Spark
Apr 11, 2018 19:03:22 GMT 2
Post by sotirist on Apr 11, 2018 19:03:22 GMT 2
Αρα τιθεται και ενα θεμα ασφαλειας σχετικα με τις ανυσηχιες μου, σωστα; Δεν έχω καταλάβει τι είδους ανησυχίες έχεις. Το Spark εάν πετά χωρίς χειριστήριο (με smartphone δηλαδή) είναι ούτως ή άλλως κλειδωμένο στα 50 μέτρα απόσταση και ύψος, άρα αποκλείεται να το χάσεις εάν πετάς πάνω από ξηρά. Γνώμη μου - και όπως σου είπε και ο sotirist - είναι να πας για την έκδοση με το χειριστήριο. Κανένα - μα κανένα - smartphone όσο εξοικειωμένος και να είσαι με virtual controls δεν φθάνει στο ελάχιστο την αίσθηση χειρισμού και ελέγχου που σου δίνουν τα "αναλογικά" (που μόνο αναλογικά δεν είναι) sticks. Ναι. ..... .Κανένα - μα κανένα - smartphone όσο εξοικειωμένος και να είσαι με virtual controls δεν φθάνει στο ελάχιστο την αίσθηση χειρισμού και ελέγχου που σου δίνουν τα "αναλογικά""......... Δεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα frontier...
|
|
|
Post by engelo on Apr 11, 2018 19:57:43 GMT 2
Πάρε το χειριστήριο ... Χωρις αυτό δεν έχεις spark έχεις παιχνίδι απο τα jumbo !!!
Η ΜΕΓΙΣΤΗ απόσταση με tablet ή smartphone είναι 30-40 μέτρα.
Και ρωτώ αν τυχει και χασε σημα και κανει μεταβολή να επιστρέψει και υπάρχει εμπόδιο πως θα κάνεις ελιγμό με το κινητό !? άντε γειά ...
πάρε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ RC
|
|
silent
Junior Member
|
Spark
Apr 12, 2018 14:22:55 GMT 2
Post by silent on Apr 12, 2018 14:22:55 GMT 2
Η αληθεια ειναι πως ειμαι smartphonακιας kai πως το χειριστηριο - εκτος απο την αναλογικη αισθηση των μοχλων - δεν νομιζω πως θα με βολεψει καπου αλλου. Οι λειτουργιες πρεπει ουτως ή αλλως να γινουν απο το κινητο και απ οτι καταλαβαινω απο τα reviews, εχει παραδοξως φοβερο χειρισμο απο το mobile φίλε μου όσο smartphonakias και να είσαι, δεν έχει καμία σχέση το ένα με τ άλλο πίστεψέ με. Δεν υπάρχει αξιόπιστος χειρισμός από ένα κινητό, και πέρα από το feeling, είναι και οι μηχανισμοί του σώματος (muscle memory που λέμε και στο χωριό μου) οι οποίοι αποκτούνται μόνο από τα sticks όπως και να το κάνεις, και ξέρεις κάθε στιγμή σε ποιο σημείο του stick είσαι. Με άλλα λόγια, τι ποσοστό εντολής δίνεις στο σκάφος. Υ.Γ. με πρόλαβαν και τα άλλα παιδιά
|
|
|
Spark
Apr 12, 2018 14:46:22 GMT 2
Post by Frontier on Apr 12, 2018 14:46:22 GMT 2
Καλό είναι να αποφεύγεις τις carbon έλικες για camera drones: εμφανίζουν περισσότερο jello.
|
|
|
Spark
Apr 12, 2018 19:14:16 GMT 2
Post by dmitsos on Apr 12, 2018 19:14:16 GMT 2
Καλό είναι να αποφεύγεις τις carbon έλικες για camera drones: εμφανίζουν περισσότερο jello. Σ'ευχαριστω!!! Ημουν ετοιμος να τις παρααγγειλω γιατι νομιζα οτι λογο carbon θα ειναι πολυ καλυτερα!!! Για ιμιτασιόν ή μονο γνησιες?
|
|
|
Post by Frontier on Apr 12, 2018 19:47:49 GMT 2
Καλό είναι να αποφεύγεις τις carbon έλικες για camera drones: εμφανίζουν περισσότερο jello. Σ'ευχαριστω!!! Ημουν ετοιμος να τις παρααγγειλω γιατι νομιζα οτι λογο carbon θα ειναι πολυ καλυτερα!!! Για ιμιτασιόν ή μονο γνησιες? Μόνο γνήσιες χρησιμοποιώ φίλε μου στα DJI drones μου (και στο Mi Drone). Οι καλές έλικες εξασφαλίζουν την ασφάλεια της πτήσης και εκεί δεν κάνω συμβιβασμούς.
|
|
|
Post by sotirist on Apr 16, 2018 0:44:04 GMT 2
Καλημέρα σε όλη την παρέα,
Μόλις ανέβασα φρέσκο βίντεο..... Τί να λέμε..... Για την Καστροπολιτεία να σας πω ή για το Sparkάκι...... Καλύτερα δείτε μόνοι σας....
Αν σας προκύψουν κάποιες (λίγες) ομοιότητες με το άλλο, εξίσου όμορφο βίντεο από το H109S στην ίδια υπέροχη τοποθεσία, δεν έγινε τυχαία.....
Σωτήρης
|
|
|
Spark
Apr 16, 2018 8:24:27 GMT 2
via mobile
Post by petersea on Apr 16, 2018 8:24:27 GMT 2
Καλημέρα σε όλη την παρέα, Μόλις ανέβασα φρέσκο βίντεο..... Τί να λέμε..... Για την Καστροπολιτεία να σας πω ή για το Sparkάκι...... Καλύτερα δείτε μόνοι σας.... Αν σας προκύψουν κάποιες (λίγες) ομοιότητες με το άλλο, εξίσου όμορφο βίντεο από το H109S στην ίδια υπέροχη τοποθεσία, δεν έγινε τυχαία..... Σωτήρης Πολύ όμορφο βίντεο φίλε μας!!! Δεν σου κρύβω ότι στην αρχή για λίγο είχα απορία πιο είναι αυτό το όμορφο μέρος ενώ έχω πάει στην Μονεμβασια, πώς αλλάζει η εικόνα που έχουμε για κάτι βλέποντας το από ψηλά τέλειο!!!
|
|
|
Post by dmitsos on Apr 22, 2018 16:49:24 GMT 2
Βαζω σημερα ενα καλωδιο που ειχα πολυ μικρο σε μηκος μαζι με OTG και ως δια μαγειας δουλεψε και η τηλεμετρια και ολα τα συστηματα που ακυρωσε η μαμα DJI!!! κουφο αλλα αληθινο!!!! το μονο που ειχα θεμα καπου καπου ειχα LAG! μικρο βεβαια αλλα χωρις θεματα.
|
|
|
Spark
Apr 22, 2018 18:02:47 GMT 2
Post by Frontier on Apr 22, 2018 18:02:47 GMT 2
Βαζω σημερα ενα καλωδιο που ειχα πολυ μικρο σε μηκος μαζι με OTG και ως δια μαγειας δουλεψε και η τηλεμετρια και ολα τα συστηματα που ακυρωσε η μαμα DJI!!! κουφο αλλα αληθινο!!!! το μονο που ειχα θεμα καπου καπου ειχα LAG! μικρο βεβαια αλλα χωρις θεματα. Με ποια έκδοση firmware και εφαρμογής;
|
|
|
Spark
Apr 23, 2018 17:04:50 GMT 2
Post by sotirist on Apr 23, 2018 17:04:50 GMT 2
Ερώτηση προς τους εμπειρότερους:
Τα ND filters και τα Polarizer Filters βοηθούν καθόλου στην βιντεοσκόπηση του Spark?
|
|
|
Spark
Apr 23, 2018 19:08:04 GMT 2
Vako likes this
Post by Frontier on Apr 23, 2018 19:08:04 GMT 2
Ερώτηση προς τους εμπειρότερους: Τα ND filters και τα Polarizer Filters βοηθούν καθόλου στην βιντεοσκόπηση του Spark? Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοια φίλτρα στο Spark φοβούμενος ότι το βάρος τους προοδευτικά θα δημιουργούσε πρόβλημα στο μικρό 2-axis gimbal του Spark.
|
|
|
Post by Vako on Apr 23, 2018 19:29:01 GMT 2
Ερώτηση προς τους εμπειρότερους: Τα ND filters και τα Polarizer Filters βοηθούν καθόλου στην βιντεοσκόπηση του Spark? Δεν είχα χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοια φίλτρα στο Spark φοβούμενος ότι το βάρος τους προοδευτικά θα δημιουργούσε πρόβλημα στο μικρό 2-axis gimbal του Spark. Υπαρχουν καποιες αναφορες οτι δημιουργει καποια θεματα ''υπερκοπωσης' στο gimbal αλλα και αναφορες οτι εμποδιζουν μερικα την σωστη λειτουργεια του..δεν εχω δοκιμασει αλλα δεν θα δοκιμαζα αν μιλαμε για φωτο γιατι με την επεξεργασια που μπορεις να κανεις στο pc με απολυτη ασφαλεια θεωρω οτι δεν χρειαζεται
|
|
|
Post by Vako on Apr 23, 2018 21:02:30 GMT 2
Φτανοντας τον σπιθα στα ορια του στην κυριολεξια.... αν και πιστευω οτι εφτανε τα 5 χλμ γιατι εχασα πολυ ενεργεια μεχρι να ξεκινησω το "ταξιδακι" εφυγε με 94% και τα καταφερε οριακα. Η μπαταρια οκ μιας και δουλεψε στο 0% για 1 λεπτο ακριβως στην επομενη φορτιση και πτηση δεν εδειξε σημαδι υπερκοπωσης (οχι οτι θα αντεξει πολλες φορες πτηση με 0%) app.airdata.com/main?flight=e868a027277b9f818185583093f11c66&page_id=GENERALOverview
|
|
|
Spark
Apr 23, 2018 22:23:53 GMT 2
Vako likes this
Post by engelo on Apr 23, 2018 22:23:53 GMT 2
Ωραίος,
έφτασε η ώρα να πάρεις ένα Mavic, να κάνεις τα ίδια χιλιόμετρα χαλαρά, να βγάζεις όσες φωτό και video θελεις και να γυρνάς πίσω με 30% μπαταρία... αχαχααχ
|
|
|
Post by engelo on Apr 23, 2018 22:25:27 GMT 2
Μεταξύ μας ... δεν είναι σπαστικό που δεν μπορεί να σπάσει το τάληρο ?!?!? χαχααχ (ωχ θα το δει ο Γιώργος με το xiaomi)
|
|
|
Spark
Apr 23, 2018 22:33:31 GMT 2
Vako likes this
Post by engelo on Apr 23, 2018 22:33:31 GMT 2
Παντως μη φοβάσαι, οι μπαταρίες δεν παθαίνουν τίποτε, κι εγώ με το inspire εκεί γυρνάω 8%-10% ..
|
|
|
Post by Vako on Apr 23, 2018 22:41:23 GMT 2
Μεταξύ μας ... δεν είναι σπαστικό που δεν μπορεί να σπάσει το τάληρο ?!?!? χαχααχ (ωχ θα το δει ο Γιώργος με το xiaomi) Τωρα ρε ανθρωπε θελεις να του ανοιξεις το στομα? Χαχα θα μας πρηξει παλι με το 5400 που πηγε μια φορα και θα μας το χτυπαει τα επομενα 5,4 χρονια χαχαχαχα
|
|
|
Spark
Apr 23, 2018 22:43:15 GMT 2
Post by Vako on Apr 23, 2018 22:43:15 GMT 2
Ωραίος, έφτασε η ώρα να πάρεις ένα Mavic, να κάνεις τα ίδια χιλιόμετρα χαλαρά, να βγάζεις όσες φωτό και video θελεις και να γυρνάς πίσω με 30% μπαταρία... αχαχααχ Μιλας σωστα...αλλα εχω δουλεια με τον σπιθα ακομα...και το mavic ερχεται οσονουπω
|
|